Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
154745
View
2180
Reply

Prince Court Medical Centre

[Copy link]

Author: kikilalat       Show all posts   Read mode

Post time 26-9-2008 10:48 AM | Show all posts
skg ni me dgn DR SERI SUNIZA.....terasa mcm nk tukar ke DR ABD AZIZ je....byk sgt review best pasal doctor ni..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2008 10:49 AM | Show all posts
skg ni me dgn DR SERI SUNIZA.....terasa mcm nk tukar ke DR ABD AZIZ je....byk sgt review best pasal doctor ni..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2008 08:36 PM | Show all posts
wah, mcm best jek prince court ni..
tp jauh la plak dgn umah i..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 06:58 PM | Show all posts

Balas #77 datinmarissa\ catat

apa yg tak best pasal dr. suniza nie ?
is she the only female gynae kat situ ?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 07:05 PM | Show all posts

Balas #9 Delifrance\ catat

dr. aziz nie expensive tak charges dia ?
normal pregnancy check-up selalu berapa kene ?
pastu maternity pakej pulak mcmana ?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 07:08 PM | Show all posts

Balas #21 reginagrace\ catat

how about dr. aziz charges for check-up ?
do you mind sharing ?
nak tau budget gak coz keluar duit sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 10:45 PM | Show all posts
Originally posted by reginagrace at 25-9-2008 07:12 PM
i recently delivered my second child at Prince Court with Datuk Dr Aziz. Alhamdulillah, even though emergency c-sect everything went well. I mmg recommend Dr Aziz, he's really good. The first tim ...


lagi satu..nurse kat sana semua takut dgn dr aziz ni so kalau patient dr aziz dorang akan layan 'baik punyer'....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 10:49 PM | Show all posts
Originally posted by reginagrace at 25-9-2008 07:12 PM
i recently delivered my second child at Prince Court with Datuk Dr Aziz. Alhamdulillah, even though emergency c-sect everything went well. I mmg recommend Dr Aziz, he's really good. The first tim ...


kannn..i pun this time tak sakit lepas operation..padahal ni kali ketiga i operate...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 11:04 PM | Show all posts
Originally posted by serimaya at 17-10-2008 10:49 PM


kannn..i pun this time tak sakit lepas operation..padahal ni kali ketiga i operate...




glad u r happy with him serimaya..

how's baby? ada gambar? dah start keje balik kannn??
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 11:05 PM | Show all posts
Originally posted by Calla lily at 17-10-2008 07:05 PM
dr. aziz nie expensive tak charges dia ?
normal pregnancy check-up selalu berapa kene ?
pastu maternity pakej pulak mcmana ?




calla..kene tanya serimaya and reginagrace.. sebab i check up dgn dia 3 kali after warded 2 hari under his care..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 11:46 PM | Show all posts

Balas #85 Delifrance\ catat

tunggu derang jawab lah kat sini
tak byk gynae kat sini, very limited choice
gynae pompuan sorang jer kan
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2008 01:43 PM | Show all posts

Reply #86 Calla lily's post

I dah PM you about your question tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2008 01:45 PM | Show all posts

Reply #82 serimaya's post

oh, ye ke? but he doesn't seem mcm garang..probably they have a lot of respect for him kot
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2008 09:01 PM | Show all posts

Balas #87 reginagrace\ catat

i dah baca pm you
thank you for your reply
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2008 10:23 AM | Show all posts
i gi check up biasa...

xde sebarang ubat....xde sebarang test darah...

hanya consultation n ultra sound...kene charge RM195

kalau termausk ubat n lain2 maybe mahal la sikit.

pekej bersalin setahu i mmg xde....dia akan charge ikut ape yg terlibat.

tapi range harga dh dibagi tahu i aritu,

normal dlm 3-5k
kalau c-sect dlm 7-9k
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2008 01:27 PM | Show all posts

Balas #90 datinmarissa\ catat

RM193 is quite byk. I baru jumpa Dr Paul kelmarin, and surprisingly my bill was RM93 (scan & consultation). This is my 2nd appt tapi I'm already 34 weeks. 1st appt punya bill was RM103 (mcm biasa, no vits etc).

Anyway, saja nak share, I tanya la the average rates... dia kata:
- Normal delivery (avg. 2D/1N) no complications & no epidural is around RM3300.
- Epidural RM800
- Vacuum/ ventouse RM300

- C-sect delivery estimate (3D/2N) around RM8000

I guess what makes or breaks the budget is the additional nites one stays kat situ since room rates dia plg minimum is RM380.

Also, semalam PCMC organised their 1st ParentCraft class. I think the content was good tapi being yg pertama, ada sikit technical glitches so timetable lari byk. Dr Seri was there to talk about breastfeeding and err.. tak ingat satu lagi tu apa. I was just disappointed sbb dia mmg terer la tapi since timetable dah lari byk, dia punya session became pendek gila. Oh, the parentcraft class costs RM250/ couple. Whole day. Dpt goody bag and hamper brg J&J.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2008 12:23 PM | Show all posts

Reply #90 datinmarissa's post

yup, mmg takde package bersalin and the price estimate for c-sect tu mmg I can confirm kan cam tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2008 02:10 PM | Show all posts

Reply #91 aeonchix's post

ok jugak rates dr paul punye charges
i'm still looking place to give birth to my first child next year
skrg nie check up kat clinic biasa dulu
maybe lepas 7 months we decide which hospital to go
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2008 04:10 PM | Show all posts
byk nya beza..

kalau i ngandung lagi mau i pegi cari dr paul tay ni.. hopefully masa tu rate dia masih murah la.... he he he
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2008 05:10 PM | Show all posts
yup me too with dr paul so far i really satiesfied with all his explanation.. compare to my gynea in ampang puteri.. i mean for my first pregnancy..
hubby i pun berkenan dgn dr paul nie.. rate i rasa sama aje dgn doc suniza tu..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2008 06:03 PM | Show all posts

Balas #92 reginagrace\ catat

yep, u r right. pricing PCMC mmg loose.

since i x covered by insurance.. i dah mula worry if i run into any complications (hopefully tak la kan)... mcm start nak bersalin mcm style normal, alih2 tak boleh pas tu kena ceaser... ada possibility bill >RM10k
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2008 06:39 PM | Show all posts

Reply #96 aeonchix's post

yes..

kalau bersalin kat private ni.. u know the minimum, but the sky is the limit!

mintak2 takde complications la kan .. biar smooth sailing. tp kalau ada complication kite boleh mintak transfer pegi government tak kalau bill dah melambung sgt? boleh kan?
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2008 11:24 AM | Show all posts
Originally posted by Calla lily at 28-10-2008 14:10
ok jugak rates dr paul punye charges
i'm still looking place to give birth to my first child next year
skrg nie check up kat clinic biasa dulu
maybe lepas 7 months we decide which hospital to go



calla...nape u tak stick to 1 doc je...nape nak tukar2...

i suggest, dr awal u check until end should be the same doc...so ape2 masalah u, dia tau dari awal...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2008 11:25 AM | Show all posts
Originally posted by aeonchix at 28-10-2008 18:03
yep, u r right. pricing PCMC mmg loose.

since i x covered by insurance.. i dah mula worry if i run into any complications (hopefully tak la kan)... mcm start nak bersalin mcm style normal, al ...




x mustahil cecah 10k dear...my fren nye bill c-sect RM9999.70....lagi 30sen cecah 10k
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2008 11:26 AM | Show all posts
Originally posted by Delifrance at 28-10-2008 18:39
yes..

kalau bersalin kat private ni.. u know the minimum, but the sky is the limit!

mintak2 takde complications la kan .. biar smooth sailing. tp kalau ada complication kite boleh mintak tr ...



xkan last minute u nk mintak tukar ke goverment pulak...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059626s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list