Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
158361
View
2180
Reply

Prince Court Medical Centre

[Copy link]

Author: kikilalat       Show all posts   Read mode

Post time 22-11-2008 02:18 PM | Show all posts

Balas #125 kikilalat\ catat

checkup dgn dr fatimah...mgkn dr kamsiah ok kut...tatau lah...

Anyway, i just came back from prince court tadi. made appointment dgn dr paul tp the girl yg ambil appointment tersilap, dr paul hanya masuk 1st saturday. so jumpa dr seri...

waiting time sampai ke bayar bil ethg was one hour. Ok la...utk i yg dah biasa menunggu 3-4 jam hehe. the staff was very courteous, friendly and the ambience was very nice...bak kata org , kalau sakit pun hilang rasa sakit...

Dr seri was very good...very attentive and very informative to people like me yg byk tanya. friendly and humorous. made u feel good if ur delivering ur child with her. she was also considerate, tanya byr sendiri or covered...and explained kalau normal 3k, c-sect 9k...but dia kata she can refer me if i want to deliver elsewhere due to budget constraints. sbb we said we haven't decided where to deliver yet sbb possibility for me to have c-sect ade sbb 1st baby was c-sect so...u know, kena discuss dulu dgn hubby...

anyway, bila was rm193= 180 for first consultation, 3.50 for consumables, 10 for admin charges. hoepfully subsequent visits kurang sikit...hehe. but altho was quite high for checkup without meds, but it was worth it considering the treatment by the dr and staffs. as i said dulu, kalau worth it takpelah jugak byr lebih...but if i pay 250 for 3-4 hour que and 10-15 mins of consultation that is not even satisfactory...kurang berpuas hatila. at least u know u pay more to get more. kalau u pay more but u get less...there's no point...

for anybody who wants to go prince court, it is highly recommended...cuma sediakan fulus sikitla...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2008 08:30 AM | Show all posts
up.................
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2008 08:31 AM | Show all posts
up.................
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2009 11:46 AM | Show all posts

2ND CHECKUP

just nak update: 2nd checkup with dr seri suniza

rm 173 (meds + consultation)
ubat2: neurogain, calcium and satu lagi x ingat...
plus ultrasound as usual

* ade detail scanning sekali upon request by patients
rm300-400
hope this helps
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2009 10:27 PM | Show all posts
Originally posted by eddina_14 at 4-1-2009 11:46 AM
just nak update: 2nd checkup with dr seri suniza

rm 173 (meds + consultation)
ubat2: neurogain, calcium and satu lagi x ingat...
plus ultrasound as usual

* ade detail scanning sekali upon request by patients
rm300-400....


satu lagi : OBIMIN.

oh no wonder she didnt perform detail scan on me dulok...
tapi i bukan baya sendiri pooon. hehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 07:11 AM | Show all posts
Originally posted by eddina_14 at 4-1-2009 11:46
just nak update: 2nd checkup with dr seri suniza

rm 173 (meds + consultation)
ubat2: neurogain, calcium and satu lagi x ingat...
plus ultrasound as usual

* ade detail scanning sekali upon ...


murah pulak kalau rm173
sebab biasa me...dgn dr seri jugak...ultrasound+consultation je rm193...

me x amik ape2 supplement/ubat....sebab mmg x mau...me x makan...yg amik awal2 dulu pun x berbukak lagik...

baru sabtu lepas me pergi...hehehhe...ntah2 terserempak dgn u tak?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 07:14 AM | Show all posts
Originally posted by eddina_14 at 22-11-2008 14:18
anyway, bila was rm193= 180 for first consultation, 3.50 forconsumables, 10 for admin charges. hoepfully subsequent visits kurangsikit...hehe. but altho was quite high for checkup without meds, but itwas worth it considering the treatment by the dr and staffs. as i saiddulu, kalau worth it takpelah jugak byr lebih...but if i pay 250 for3-4 hour que and 10-15 mins of consultation that is not evensatisfactory...kurang berpuas hatila. at least u know u pay more to getmore. kalau u pay more but u get less...there's no point...



hurm...i pun selalu kene rm193 gak utk consultation n ultrasound.
no ubat n supplement at all!

dr seri best kan?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 07:17 AM | Show all posts
Originally posted by esVanilla at 29-10-2008 12:16
saya semalam pegi PCMC utk chek up , first time suspen pegi tempat org kaya nih

satu benda yg tak bestnya pasal parking rate, kalau multiple entrance kena caj rm10 flat rate



bab parking mmg setuju...agak tinggi rate nye...

selalu hubby malas turun basement, parking jockey.
rm12.50 utk sejam pertama.....check up selalu x sampai sejam pun...

bila bagi rm15...hubby dh malu dh amik balance....terus keep the change....uish....x berbaloi tul!

****jockey nye sgt la baik hati n murah senyuman...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 07:24 AM | Show all posts
Originally posted by eddina_14 at 19-11-2008 09:18
kikilalat...mmg betul sbb ade test darah sbb itu mahal sikit. but that time it was just normal scan, bukan mcm the first 2 times where dia buat vaginal scan which was more expensive.
* written  ...



hehehhe
i pun ada tanye dr seri....patut csect ke normal..

terus dia bangkang..."ape ni?...normal la..."


dia kata kalau x mau sakit sangat, amik epidural...so ikut doctor je la mana yg patut..


harga detail i x sure sgt...sebab x pernah tanye n doctor pun x penah bg tau...
tapi awal2 dulu nurse ada brief kat tepon...lepas tu dh x penah sebut lagik..

rasanye antara dr paul n dr seri...lebih kurang je kot...dua2 dr prince court kan
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 10:53 AM | Show all posts

Balas #134 datinmarissa\ catat

eh i lupa nak cerita, I - manusia paling penakut ever berjaya deliver my boy normal on the 10th dec. paul tay was good.

i kena induce so the sakit mmg phwoooooaaarrr sakit gila. at 3cm dilation, i amik epidural. nasib baik.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 11:59 AM | Show all posts
congrats!

sakit tak cucuk epi dural ni?

*saya super duper penakut and have a very LOW pain threshold
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 01:28 PM | Show all posts
i had bad experience kat prince court.. walaupun lebih seminggu berlalu i masih mcm tak puas hati la dgn price court nie.. atau aku aje yg emo kut
citer nyer mcm nie.. my appoitment dgn dr paul on 22/12 kul 12.15
i sampai kul 12.. then nurse tu ckp dr paul tadi sebuk pi delivery kan org.. soo ada lagi 4 org depan i.. soo i paham la kan.. soo tak sure la lama lagi ke tak soo i tanye agak2 before 2 boleh masuk dia kata boleh.. soo i pun tunggu la kan.. then i tgk bilik dr paul tu byk aje org masuk kuar jumpa doc tau i think more thn 5 then i tak puas hati la kan i asked the nurse dia kata lepas nie puan masuk.. sbb i pun nak lunch jugak perut dah la lapar.. tunggu2 punyer tunggu pun tak masuk2 then lepas org lain kuar then org lain masuk.. (masa tu boleh bertahan lagi) then ada 4 og dtg gruop minah salleh la.. baru dtg sbb depa baru nak  check bp etc.. then terus masuk tau.. i mcm terkebil2.. :@ i geram la masa tuh dah pukul 2.30 lebih mcm tu.. my lunch time sampai kul 2 aje.. angin gile i tau.. then i ckp kat nurse kata my turn then kenape tak masuk2 dah la lapar.. whn i asked lama lagi ke ape dia ckp lepas nie my turn2 kalau lama ckp la at least i can go for my lunch or i cancel for another day dah la my b'day hubby i pun bengang la jugak nurse tak ckp awal2.. kata service bagus la etc.. bile tanye kenape tak inform mcm2 alasan.. bole dia kata laaa kenape tak pergi lunch dulu.. dah dari sampai i dok tanye bile my turn dia ckp lepas nie lepas nie.. soo i tunggu aje la kan.. takperasan dah kul 2.30lebih nak pukul 3.. :@ :@ :@

sorry la luahan perasaan sket..  i rasa prince court nie over rated kut.. sorry la kalau i tersalah.. sbb my fren pun bersalin situ ckp nurse kat situ salah masuk jarum la etc.. soo i guess sama aje kut kat mane2 soo i mintak semua report2 i then i nak tukar hospital lain.. maybe ampang puteri or naluri.. walaupun i dah 8 bulan lebih.. betape kecewa nyer i..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 08:46 PM | Show all posts
Originally posted by paryy at 5-1-2009 13:28
i had bad experience kat prince court.. walaupun lebih seminggu berlalu i masih mcm tak puas hati la dgn price court nie.. atau aku aje yg emo kut
citer nyer mcm nie.. my appoitment dgn dr p ...




kesian nye u....

i paham...i sendiri pun x suka menunggu lama...lagik la kalau dh ada appointment or nampak org yg baru dtg masuk dulu...lagik la hangin.
takper...u ada hak tukar hospital lain..

ape kata, before u tukar tu...u complain dulu kat customer services prince court...kasik puas kan lagik hati tu...
supaya lepas ni xde org lain yg terkena...n nurse lebih berhati2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2009 10:37 AM | Show all posts

Reply #137 paryy's post

... ko komplen jer pasal bad service yg ko terima tuh... make sure dorang upgrade sikit layanan... cakap layanan mcm kat hotel 5 star... ishk2...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2009 02:44 PM | Show all posts
kalo bab menunggu tu, we penah tertunggu dgn Tan Sri Hasan (CEO Petrns) dia pun kene tunggu lama, siap tesilap2 ntah apa2 lg.

hehe.

CEO petrns pun leh macam tu, apetah lagi kita rakyat kebanyakan...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2009 02:57 PM | Show all posts
Originally posted by sitilina at 4-1-2009 10:27 PM


satu lagi : OBIMIN.

oh no wonder she didnt perform detail scan on me dulok...
tapi i bukan baya sendiri pooon. hehehe.


oh yer betul...obimin...lupa...thanks...
haah, the detail scan kat pcmc ni mahal, dulu penah buat dekat annur, just rm150. maybe lain kut...the dr cakap VERY detailed, hehe tataula detail cemana. Will update after i go...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2009 02:59 PM | Show all posts

Balas #132 datinmarissa\ catat

yerp dr seri best...lively...suke cit cat...takde la rase kekok nak tanya soklan hehehe...anybody pernah deliver dgn dr seri? how was it...?
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2009 03:02 PM | Show all posts
Originally posted by paryy at 5-1-2009 01:28 PM
i had bad experience kat prince court.. walaupun lebih seminggu berlalu i masih mcm tak puas hati la dgn price court nie.. atau aku aje yg emo kut
citer nyer mcm nie.. my appoitment dgn dr p ...


yela y don't u complaint on the bad service...lama sangat tuh...i tak pernah kena lagik, kalau kena pun mesti angin!:@
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2009 09:28 AM | Show all posts
Originally posted by eddina_14 at 6-1-2009 02:59 PM
yerp dr seri best...lively...suke cit cat...takde la rase kekok nak tanya soklan hehehe...anybody pernah deliver dgn dr seri? how was it...?

i pnah cek dgn dia masa dia kat HUKM...mmg senang nak open up to her, she's very friendly and senyum je
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2009 10:10 AM | Show all posts
Originally posted by mala0n at 7-1-2009 09:28

i pnah cek dgn dia masa dia kat HUKM...mmg senang nak open up to her, she's very friendly and senyum je



dr awal i mmg check up dgn dr seri...
tetiba ada one time tu rasa nk tukar dr abdul aziz...sebab byk sgt review bagus pasal dr aziz..

tapi bila pikir2 balik...dr seri x kurang bagus nye...so stick je la...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2009 08:45 AM | Show all posts

Balas #137 paryy\ catat

you patut komplen je. they shouldnt have made u wait camtu. tapi my experience so far, i pernah kena tunggu lama i.e. 30mins sekali je... itu pun padan muka i sbb terlambat.

lepas i deliver hari tu, the staff was so bersemangat mintak i isi feedback form.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2009 09:34 PM | Show all posts

Reply #146 aeonchix's post

A'ah...I pun iya2 the staff suruh isi feedback form hari tu. Siap tunggu lagi while I finish. Rating paling tinggi I bagi kat the food
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2009 05:57 PM | Show all posts
tgh pikir2 lagi nak tukar genea... sbb dr fauziah apg puteri sibuk sgt skang ni...

mcm nk try dr seri plak... tgk la mcm mana...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2009 06:25 PM | Show all posts

Balas #148 penthouseon40\ catat

dr. fauziah sibuk sgt ker ?
susah ke nak buat appointment ngan dia ?
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 03:29 PM | Show all posts

Balas #149 Calla lily\ catat

haah... sgt sibuk... kalu dpt appt ngan dia pon dia kira nasib baik la tu... tapi bab menunggu tu pepaham sendiri la...

pent masa 1st preggy dulu ngan dia. mmg ok sgt... baik n lembut... tapi bab nak menunggu lelama tuh yg x sanggup tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097049s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list