Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
106259
View
596
Reply

PENGALAMAN MELUCUKAN BERKECEK LUAR.....

[Copy link]

Author: gelugugu       Show all posts   Read mode

Post time 28-9-2013 01:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kwan aku ms skolah rndah penah tulis karangan bertajuk "pengalaman membidas burung"

mak mertua aku org tgnu.dia dtg umh aku kt n9.dia mgkin slh tidur.aku bw g klinik.ms jmpa doc aku xmsk skali.ms amik ubat,org bg ubt tu ckp..makcik sakit tekak ye..ni ubt skt tekak.mkn bla bla bla..br aku tau dia ckp kt doc dia skt tekak.pttnye skt leher.doc dh bg slh ubt.next time aku suh laki aku msk skali sbg pntrjemah

ni br trjadi..ms bckp ngn laki aku..busuk srupo muge mapuh..bertalu talu aku di tanya muge tu ape.hahaa

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2014 04:03 PM | Show all posts
teringat zaman sekoloh g lawatan di langkawi..pahtu ambe ngan kawang2 nak beli keychain..pahtu suh la member sorang tu ye jenis pandai sikit cakak luo nk bandiing ngan hok lain..

ye pun tanya kak tu:
"kak...ada x jual kerincin kat sini??"

kak tu terus terpinga2....

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 11:24 AM | Show all posts
Saya duduk kelantan,tpi asal prlis,kt sni pun tak kwan sgt dgn org kelantan,kwn dgn prlis jugk,jdi tak pandaila ckap kelantan,cuma tahu certain perkataan je, cothnya supik(plastik)
Jdi bila sebut perkataan kelantan pun saya 'perlis'kn perkataan tu,supik jdi sumpit,satu hari  gi mandi kt pantai di utara,nk cari plastik untuk letak pakaian basah,dlm ramai ramai tuh sy yg berani cket,dorang ngekor kt belakang je,pegi kt satu gerai,saya tanya"pakcik,sumpit ada tak?"
Terkjut pkcik tu,dia jawab tak da
Dlm hati saya pk pkcik ni kdeku t betul,pahadal barang tu dok gantung kt depan mata je..
Saya tanya sekali lagi,tak puas ati,dia jwab takde,serius.kwn2 kt belakang mula cuit saya,"weh,plastik la,bukan sumpit"
Saya jwab"oh,yeke,..sambil cover malu,
Pastu baru pakcik tu bgi plastik,sambil gelak pakcik tu cakap"adik,ni plastil,kalau sumpit yg orang asli tu,adik ni dri mana"?
Haha,malu betul,sejak tu saya hati2 nk guna  loghat ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 11:34 AM | Show all posts
Robab posted on 23-9-2013 10:15 AM
wow. aku baco thread ni. banyok gok sebenarnyo tok pehey bahasa ganung. keno asoh molek.
hehehe ak ...

robab,awak kelantan sejati kn,hehe,,apa mksud 'bolok'?
selalu dgr orang kelantan ckap tapi tak tahu mkna
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 11:53 AM | Show all posts
nourahfey posted on 23-9-2014 12:34 PM
robab,awak kelantan sejati kn,hehe,,apa mksud 'bolok'?
selalu dgr orang kelantan ckap tapi tak ta ...

bolok ni di amek dari "bollocks"
meh aku copy paste from urban dictionary

1. something rubbish
2. a falsehood or series of lies
3. something great
4. the best possible
5. testicles
6. exclamation on making a error.

tapi lebih kepada definition nombo 1 dan nombo 6
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 12:00 PM | Show all posts
Robab posted on 23-9-2014 11:53 AM
bolok ni di amek dari "bollocks"
meh aku copy paste from urban dictionary

oho gitu,english yg dh di'kelantan'kn lani,thanx robab
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Oleh sebab soalan Bahasa Inggeris bocor akan digantikan dengan Soalan Bahasa Kelantan. Tarikh peperiksaan 30 Sept

KOD: 3753/1
BAHASA KELANTAN
Kertas 1 :-/
Aneka Pilihan
Oktober / November

1. Cik wo beghaso lenguh lupuh kih ceddung ....... saghi tumah.

A) Beghah
B) Padi
C) sekey
D) Ghupuk

2. Wak jemo ike keghing, wak blunjur betih, wak make tey.. Skalo ghumoh jamey ghitu ado blako gonni.. Yo duk kallo deppe ghumoh.

A) Payye
B) Jemoghey
C) Jeghiar
D) Sutoh

3. Pak Do MEDU sokmo teghingak ko muloh Timmoh.. acu pilih godio samo nge hurok besar datah tu..

A) Sekok sebok
B) Mambar
C) Aye ketik tungga
D) Keghah peda

4. Deghamey  ........... basoh jeghuk baju-baju kih eghek kuba ngamok

A) pelluh pella
B) blendey tabir
C) belengah
D) clochor

5. Tok keno sakey Pak Chu sebak    ......... nge siku Pok Su Mat sapa gheboh tguling nyembey pah dalle char.

A) Sigung
B) Nyepak
C) Napa kapit
D) Dakk

6. i Woh Lanah
    ii Deghiyey
    iii Woh setto
    iv Jabik

Hok mana lik atah ni buke buah hok ado dale kebong Cik Wo demo?

A) i, ii & iii
B) i & iv
C) iii & iv
D) i, ii, iii & iv

7. "Ale ale celuk payye budu.. Biar sapa cellup pah daggu.."
Peribahaso ni nok ghoyak supo gappo?

A) Kalu malah ngaji mu tok soh g kolloh.. wak peghabih ko beghah..
B) Cagho nok wak budu
C) Kalu dey demo usoho wak kijo.. Wak la sapa berjayo.. Pehey?!
D) Sapo sughoh mu celup.. cuoh la payye tu...

8. Timmoh naik bah, kheto prebek sapuh, muto, gateh sikkal pah jalle kaki..
Soaleynya manno tepak hok tok lojik hok timmoh gi?

A) Belli pasa male
B) Kalla lupo
C) Ata adik dio g kolloh
D) Amareka

9. "blendey tabir po ibu aye sakit ni bakpo??.. Kughuh keghing po cicok kapit pittu.. Ubak pong tokse makey..."
Ayat lik atas guno kih gappo?

A) Tey sakkit sapa make tok lalu
B) galok dooh
C) Jahak tlajok
D) Blombo mutor

10. Tekko.. Kueh gappo iti duk luar?

A) Akok kedduk
B) Tahik itik
C) ghoti hok ado jabik luar
D) Kueh tok jaddi


KHETTAH SOALEY ABIH SINNI JAH.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
nourahfey posted on 23-9-2014 11:24 AM
Saya duduk kelantan,tpi asal prlis,kt sni pun tak kwan sgt dgn org kelantan,kwn dgn prlis jugk,jdi t ...

supik rokrak or jaabir.. tp normally org pgl supik jer
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 09:26 PM | Show all posts
otomen_taro posted on 23-9-2014 08:52 PM
supik rokrak or jaabir.. tp normally org pgl supik jer

itula,supik,orang kelantan kn banyak buang n dgn m,saya rasa tak selesa,jdi saya letak m,buat biasa mcm ckp utara
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 09:31 PM | Show all posts
otomen_taro posted on 23-9-2014 08:48 PM
Oleh sebab soalan Bahasa Inggeris bocor akan digantikan dengan Soalan Bahasa Kelantan. Tarikh peperi ...

aduh letih la nk baca neh,dah la tak paham sgt
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
nourahfey posted on 23-9-2014 09:31 PM
aduh letih la nk baca neh,dah la tak paham sgt

spelling mcm dirumitkan.. so nk paham pun susah.. wa faham. pun susah.. baca 3 4 kali gak
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 09:43 PM | Show all posts
otomen_taro posted on 23-9-2014 09:34 PM
spelling mcm dirumitkan.. so nk paham pun susah.. wa faham. pun susah.. baca 3 4 kali gak

haha,sama la kita..clochoh n dakk apa maknanya,,hadoi mcm blajo bhsa perancis la plk
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2014 11:02 PM | Show all posts
nhafizaj posted on 23-9-2008 04:55 PM
Dalam sebuah komuter...

abang boleh KENSOT sikit tak?saya nk duduk RETEP.

hahahaha...

kelakar sial..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2014 08:05 PM | Show all posts
Anak saya yang umur 5 tahun suka kecek luar kalau sepupu dia dari bangi kelik.  Ada sekali tu, dia cakap kat makcik dia, aunty... adik tak pandai gumba lah.... selepas dia buang air.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2014 08:06 PM | Show all posts
adik wak lok lak je...   ... bila dia buat joke
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2014 01:31 PM | Show all posts
ambe kalu membeli belah di sogo cakap terengganu je.kalu nak tanya sales girl pun cakap terengganuje. dop cakap KL pun sebab rase ramai orang terengganu kelantan kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2014 01:34 PM | Show all posts
ada orang terengganu masa presentation zaman blajo dulu cakap english pun bunyi trg skit. bunyi dia macam ni
" my neng is mohd ali. i wang tu preseng ..........:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084045s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list