JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
50420
View
320
Reply

Johor Darul Takzim FC

[Copy link]

Author: tulip.purple       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 27-8-2008 08:57 AM | Show all posts
oh bangganya aku melihat thread johor fc berada di puncak ini..

:pompom:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2008 09:17 AM | Show all posts
senyap je JFC nih..
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2008 06:35 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2008 03:46 PM | Show all posts
Johor FC..



Skuad johor tu tang2 ni pun belum mampu bangkit lagi. Mmg kite hrpkn Jhr FC lah!!

Ingt lg time 80-an. Klu men kt Larkin tu, org kampung aku petang tak ramai yg main bola sbb gi rombongan gi larkin..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2008 09:05 AM | Show all posts
herm aku igt zaman2 abbas saad ngan alistair edward..

pak aku walaupun tadak live kat tv, sanggup dok tepi radio tuh..

but now, ada live pun dia xmo nengok dah..
lupa diri tul
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2009 09:17 AM | Show all posts
'Pengajaran buat Pahang'
Oleh Asrol Awang
bhsukan@bharian.com.my

KEKURANGAN pengalaman jelas memberi kesan kepada skuad Pahang yang tewas 2-3 kepada Johor FC kelmarin namun jurulatihnya, Tajuddin Nor percaya ia adalah pengajaran berharga buat pemain dalam meneruskan cabaran di Liga Super musim ini.

Saya akui pengalaman pemain Johor FC membolehkan mereka mencipta kemenangan walaupun pada satu ketika ketinggalan dua gol.

Tapi saya percaya kekalahan ini akan memberi pengalaman berharga kepada pemain saya agar lebih bersedia dan tidak mudah berasa selesa sebelum perlawanan berakhir.

"Ini dapat disaksikan ketika selesa mendahului 2-0, pemain gagal mengekalkan rentak hingga memberi ruang kepada lawan mencipta kemenangan.

Sebenarnya, prestasi kedua-dua pasukan agak sama tetapi kurangnya pengalaman dalam liga berprestij memudahkan Jojor FC menidakkan peluang Pahang meraih kemenangan sulung," katanya.

**3 mata untuk JOHOR FC

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2009 09:16 AM | Show all posts
Ramlan kecewa Johor FC tampak goyah
Oleh Rizar Mohd Noor
bhsukan@bharian.com

WALAUPUN Johor FC berstatus pasukan ketiga terbaik dalam saingan Liga Super musim lalu, aksi kelmarin nyata mengundang seribu persoalan sama ada skuad bimbingan Ramlan Rashid sudah bersedia menghadapi perlawanan seterusnya.

Keputusan seri 2-2 ke atas Pulau Pinang tidak seharusnya berlaku pada perlawanan di laman sendiri, namun sikap pemain Johor FC yang tampak masih goyah bagaikan merungkai segala persoalan kemampuan sebenar kesebelasan utama skuad itu yang jelas masih belum mantap sepenuhnya.

Senario itu nyata mengundang kekecewaan buat Ramlan yang mengakui betapa persembahan anak buahnya tidak menjadi, malah langsung gagal berfungsi terutama di posisi tengah yang jelas kelam kabut.

"Saya hairan kenapa pemain Johor FC begitu lemah sehingga membuka ruang kepada lawan mudah menjaringkan gol penyamaan tatkala sudah mendahului di awal perlawanan,
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2009 02:08 PM | Show all posts

promosi jap

kpd semua kengkawan dan fan f1 jugak motorsport, buleh mula meloyarburuk dan sembang f1 dan motorsport lain di Subbod MOTORSPORT baru di link dibawah

sila pergi ke sini -> http://eforum4.cari.com.my/forumdisplay.php?fid=61&page=1

"mari kita reramai sembang motorsport"

timakacih
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2009 11:01 PM | Show all posts
taniah tewaskan sel
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2009 10:06 AM | Show all posts
hehe
cayalah JFC
main 10 org je tuh...
:pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2009 05:31 PM | Show all posts
Ape cer terbaru..??

Ari tu gua predict dua game Lebah..dua2 kalah...

Cpt betul pancit dan pancutnye...:kant:
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 11:09 PM | Show all posts
saje nk up kn thread ni...
{:2_70:}
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2010 01:31 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2010 11:25 AM | Show all posts
Barisan pemain baru Lebah belum serasi



Oleh Rizar Mohd Noor
rizar@hmetro.com.my


UJIAN pertama Johor FC dengan membariskan tujuh muka baru dalam skuad itu tampak kurang menyerlah selepas tewas 3-5 kepada Pos Malaysia, baru-baru ini. Namun, jurulatih Azuan Zain tidak panik.

Selepas menamatkan saingan Liga Super di tangga keempat serta layak ke separuh akhir Piala Malaysia, skuad bergelar Lebah tetap optimis mampu mencipta keputusan terbaik tatkala saingan liga menyingkap tirai 15 Januari ini.


Kehadiran bekas kapten Negeri Sembilan, Rezal Zambery Yahya dan Mohd Rahman Zabul selain diperkuat kelibat penyerang Perak, Shahrizal Mohd Saad dan juga dua pemain Johor, Mohd Irfan Abd Ghani serta Mohd Radzi Jasman menjadi pertaruhan terbaik Azuan Kombinasi pemain belum serasi terutama bahagian pertahanan yang agak kelam kabut selain posisi tengah gandingan Rezal dan Khairul Ismail juga masih tidak berkesan.

Saya tidak gusar dengan kegagalan pemain baru menyesuaikan diri kerana masih ada tempoh kurang sebulan untuk membentuk kesebelasan mantap menerusi beberapa siri perlawanan persahabatan yang dirancang.


Rezal dipilih sebagai kapten pada musim baru memandangkan dia memiliki pengalaman sama ketika menyarung jersi Negeri Sembilan, katanya.


Beliau juga mengakui corak permainan yang diterapkan ketika tewas kepada Pos Malaysia iaitu 4-4-2 tampak kurang berkesan tatkala pemain hilang fokus dan gagal berfungsi dalam satu pasukan.

Katanya, formasi berkenaan dalam proses percubaan dan belum pasti dipraktikkan atau menukar corak permainan berbeza apabila melayani kunjungan Majlis Perbandaran Muar dalam aksi persahabatan di Stadium Majlis Perbandaran Pasir Gudang, petang ini.


Perlawanan ini penting kerana saya akan cuba formasi baru untuk mencari kesesuaian terutama di posisi pertahanan dan tengah, katanya.



- Harian Metro -


Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2011 04:40 PM | Show all posts
Post Last Edit by HangPC2 at 24-1-2011 16:42

Johor FC Kit 2011



Kika ?  JKiNG ?






Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2011 01:30 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2011 12:14 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2011 01:42 PM | Show all posts
2011 JKiNG Johor FC Away Shirt















Sources : http://azamnecrone.com/



Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2011 12:25 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2011 08:36 AM | Show all posts
Azuan terselamat



Oleh Rizar Mohd Noor
rizar@hmetro.com.my



STATUS Azuan Zain selaku jurulatih Johor FC masih kekal berikutan kemenangan tipis 1-0 ke atas Sabah ketika timbul ura-ura pihak pengurusan ingin mengadakan mesyuarat tergempar bagi membincang kedudukan pembimbing skuad bergelar Lebah itu.

Dua kekalahan lalu nyata mengundang rasa kurang puas hati pihak pengurusan selepas dipalit kekalahan mengejut kepada Perak 1-0 sebelum diaib Kelantan 4-1.


Namun, tindakan berani Azuan mempertaruhkan barisan tempang ketika beberapa tonggak masih dibelenggu kecederaan kembali melonjakkan keupayaan bekas pertahanan Johor itu yang mampu mencorakkan kemenangan berharga buat Johor FC.

Azuan bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai kedudukannya selaku jurulatih Johor FC yang agak terumbang-ambing.


Saya beri komitmen tinggi untuk membentuk barisan mantap walaupun terpaksa berdepan masalah kecederaan dan belum mampu membariskan kesebelasan utama mengharungi saingan Liga Super.


Tiga mata diraih amat bermakna selepas tewas dua perlawanan lalu, katanya.

Azuan berkata, rombakan kecil terpaksa dilakukan untuk memantapkan barisan Johor FC selepas menyenaraikan Azizan Baba di posisi tengah manakala Eddy Helmi Manan mengetuai serangan sambil Mat Saiful Mohamad menguatkan benteng pertahanan.


Beliau menegaskan, kelibat ketiga-tiga pemain tidak diturunkan ketika menentang Kelantan kerana kurang cergas namun menggunakan khidmat mereka ketika menentang Sabah.

Azuan berkata, rombakan kecil terpaksa dilakukan untuk memantapkan barisan Johor FC selepas menyenaraikan Azizan Baba di posisi tengah manakala Eddy Helmi Manan mengetuai serangan sambil Mat Saiful Mohamad menguatkan benteng pertahanan.


Beliau menegaskan, kelibat ketiga-tiga pemain tidak diturunkan ketika menentang Kelantan kerana kurang cergas namun menggunakan khidmat mereka ketika menentang Sabah.

Tumpuan kini terarah membuat persiapan saingan Piala FA menentang SPA FC di Stadium JCorp, Pasir Gudang, Sabtu ini, kata Azuan.



- Harian Metro -



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046794s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list