Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
55142
View
826
Reply

(merged) All about MITSUBISHI LANCER GT 2.0 155hp

[Copy link]

Author: woh_getoh       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-7-2007 02:55 PM | Show all posts |Read mode
aku dah letak spec kete ni dlm thread lain..tapi xpe la.. better aku bukak thread khas utk model nih..







2.0 Auto + Paddle Shift + CVT
155bhp + 199Nm
all aluminium engine
18" rims
leather seat
CBU from japan
price: Rm118K..OTR.. pehh.. cbu harga ni murah dr civic CKD..hehehhe...

8hb ni test drive.. d/payment terus hehehhe...



[ Last edited by  takumi86 at 16-8-2007 09:25 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2007 05:21 PM | Show all posts
woooo.... mmg Evo X little brother nieh...dah masuk malaysia ke? tgk gambar, plate keta blur warna biru tu macam kat singapore...sure ke CBU nieh...murah sangat dari Civic FD..tapi kapasiti engine ngan performance sama...dapat 18' rim lagi tuh, FD baru dapat 17'

[ Last edited by  AzusaFuyutsuki at 29-7-2007 05:23 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2007 05:31 PM | Show all posts
bro azusa.. next week launch msia.. geng2 sales mitsu dah test drive dah..limited quantity.. pastu full leather, FD half ajer.. size lagi besar dr civic.. torque pon lagi besau dr FD...

nasib baik aku x book FD baru nih..dah la member aku komplen civic FD ni byk problem..fitting x bagus since CKD melaka hehehe.. no offense yer..
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2007 06:48 PM | Show all posts
118k tu dah confirm ker?   murahnyer..nasib baik limited quantity...kalau tak ada yang mula mengaum tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2007 08:31 PM | Show all posts
spy shot kat mesia pon ade ade.. tepi bukan Evo version laa.. normal lancer.. pi kat pi kat wesite paultan... ade dah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2007 09:29 PM | Show all posts
ha'ah.. NA version.. tapi cosider 1st car dlm class ni yg pakai aluminium engine.. lagi ringan.. rm118k tu tadi ada sorang SA mitsu yg call aku.. hehhe.. OTR punya price tu beb.. huhuh..

ha'ah.. kat paultan dah lama dah ada.. cuma masa tu blom confirm bila nak mai msia..dan juga spec blom konfom..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2007 08:33 AM | Show all posts
Originally posted by woh_getoh at 29-7-2007 02:55 PM
aku dah letak spec kete ni dlm thread lain..tapi xpe la.. better aku bukak thread khas utk model nih..

http://i2.photobucket.com/albums/y4/azhan_shafie/resized-20070718193242976.jpg

http:// ...

bro..aku  bukan nak kata apa cos kita bebas komen..

mitsubishi evo ni takdela sehebat yg disangka...

tgk driving style kalo agresif nak bawak laju aku rasa lupakan aje evo ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2007 08:35 AM | Show all posts
ni bkn evo bro.. ni lancer biase ajer.. NA.. aku pon pernah try evo member aku.. aku pon x berkenan sgt evo nih..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2007 08:41 AM | Show all posts
Originally posted by woh_getoh at 30-7-2007 08:35 AM
ni bkn evo bro.. ni lancer biase ajer.. NA.. aku pon pernah try evo member aku.. aku pon x berkenan sgt evo nih..

boikot evo since dah ko merasa..

overated sgt evo ni..Kalo mitsu kuar GT  buat enjin dr aluminium jadi mahal/laju kononla

[ Last edited by  weta_studio at 30-7-2007 08:43 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2007 08:43 AM | Show all posts
nampaknya Lancer lagi garang keterampilannya dari Evo....

aku nak book satu le mcm nih......
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2007 08:53 AM | Show all posts
Sebab tu lah aku tak beli evo


Originally posted by weta_studio at 30-7-2007 08:33 AM

bro..aku  bukan nak kata apa cos kita bebas komen..

mitsubishi evo ni takdela sehebat yg disangka...

tgk driving style kalo agresif nak bawak laju aku rasa lupakan aje evo ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2007 09:13 AM | Show all posts

Reply #9 weta_studio's post

ko ke weta yang pernah pakai EVO..ada dengar org kata EVO ni tak comfort..keras..ye ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2007 10:26 AM | Show all posts
eh..lancer pun dah caraaa..blum lagi evolusi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2007 10:32 AM | Show all posts
tapi terpulang masing2 la.. evo mmg meant for race type.. mmg keras la suspension tuh.. ..

weta: engine aluminium bkn bg laju bro.. lagi ringan setahu aku.. tapi kalo tgk pada comparison new lancer VS civic FD.. power sama 155bhp.. cuma torque aje beza.. lancer (199Nm) civic (188Nm)...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2007 11:39 AM | Show all posts
Originally posted by Azhargoth at 30-7-2007 09:13 AM
ko ke weta yang pernah pakai EVO..ada dengar org kata EVO ni tak comfort..keras..ye ke?

bagi aku selesa
lagipun bknnyer masuk ladang sawit drive kt highway
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2007 02:49 PM | Show all posts
tgh tunggu mcmn rupa gen2 sedan lak..........   110bhp......
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2007 04:17 PM | Show all posts
kalo suh pilih antara civic 2.0 dgn lancer ni..wa rs lg berbaloi beli lancer..CBU japan oooo
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2007 05:13 PM | Show all posts
Machoo keta nie...terliur aku tengok huishhh... bestnya kalau dapat
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2007 05:21 PM | Show all posts
proton lagi bebaloi .......
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2007 05:29 PM | Show all posts

Reply #19 waksir's post

Wira pon Mitsubishi Lancer jugak...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091166s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list