Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
56059
View
826
Reply

(merged) All about MITSUBISHI LANCER GT 2.0 155hp

[Copy link]

Author: woh_getoh       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 31-7-2007 05:13 PM | Show all posts
ha'ah bro takumi.. plat number skali.. 676 sama ngan jazz bini gua hehehe.. tapi x sure nak plat wilayah ka..ganu ka.. sngor ka.. keto amik ganu.. TAQ676 kot..

[ Last edited by  woh_getoh at 31-7-2007 05:14 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2007 05:13 PM | Show all posts
Originally posted by AzusaFuyutsuki at 31-7-2007 12:41 AM
sure ke bhp 155 ? tgk spec paling tinggi 152 aje ? torque mmg power though, spec body pun berat kalu banding civic (1.41 GTS tan vs 1.32 tan FD 2.0) ...kalu kat jepun orang panggil Galant Fortis tak pakai pun nama Lancer...
tak pe lah...so far aku puas hati lagi FD aku nieh...dah Honda fan nak buat camna


pergh.. ko pun dah pakai FD ke?. oddysey ko dah tolak kat pakcik perut buncit ke?.. hehehe..
aku dengar nak kuar FD type R, betoi ke? kalau aku check website FD modullo aderlerr..
clearify cikitt...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2007 05:15 PM | Show all posts
FD type R bln 8 atau 9 nih.. booking dah accepted dah.. rege dlm rm180k++ kot.. kaler putih.. CBU fully imported japan..

best brooo.... member aku SA honda cakap..diorang test..perghhh.. ganasss...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2007 05:22 PM | Show all posts

Reply #41 woh_getoh's post

perghh... baper ko beli nombot tu?.. aku pun dah berjinak nak beli nombot utk kasi sync dengan nombot keter..

dah dapat keter nanti jgn lupa ajak kengkawan minum2 kat kedai mamak sambil sembang pasal keter baru nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2007 06:13 PM | Show all posts
Banyak duit, meh belanja kawan2

Originally posted by takumi86 at 31-7-2007 05:22 PM
perghh... baper ko beli nombot tu?.. aku pun dah berjinak nak beli nombot utk kasi sync dengan nombot keter..

dah dapat keter nanti jgn lupa ajak kengkawan minum2 kat kedai mamak sambil semban ...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2007 07:13 PM | Show all posts
Originally posted by woh_getoh at 31-7-2007 05:13 PM
.. keto amik ganu.. TAQ676 kot..


bijok...bijok bro.....aku nak angan2 dulu GT aku tu plet   TAX78...ke Guaner bro?
tp kat Tganu ada ke Dealer Mitshubishi?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2007 08:14 PM | Show all posts
ada boh.. aku pon br tau..hehehe... kat ladang.. area grand con hotel tuh.. kat selekoh.. TAX? comey tuh. lama lagi tuh.. buleh kupul pitih utk next car hehehe..

takumi.. masa letak kat jazz dulu.. aku bayo 4 rat hinggit jer..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2007 08:33 PM | Show all posts

Reply #47 woh_getoh's post

mesti zaman2 TAX kekgi harga kete dah murah....he he he...
dok ganu mana boh?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2007 09:10 PM | Show all posts
masa TAX tu..hehhee.. kete hybrid doh paka bateri heheh..

ganu.. duk KT ah.. biase jugok ngan sek2 kete ganu tuh.. tapi sejak2 kawen..slow la..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2007 12:30 AM | Show all posts
Originally posted by woh_getoh at 31-7-2007 08:14 PM
  takumi.. masa letak kat jazz dulu.. aku bayo 4 rat hinggit jer....


4 ratus erk.. plate terengganu kan? consider murah gak ler.. kalau plate Wilayah.. susah sikit rasanyer..
runner katKL sini sumer mata high maintenance... heheee..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2007 12:59 AM | Show all posts
tak.. yg 4ratus tu jazz wife aku.. WPE676.. 4 ratus ajerr... ganu below that lah..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2007 02:05 PM | Show all posts
woh ...
bila lancer baru kau tu buleh dapat ???????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2007 03:18 PM | Show all posts
waksir.. kalo ikutnya.. yg 1st batch 5 bijik utk mitsu ganu next week termasuk aku punya 1.. tgk la loan approve bile.. seminggu gak kot..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2007 03:25 PM | Show all posts
Originally posted by spirkaklampuru at 30-7-2007 08:43 AM
nampaknya Lancer lagi garang keterampilannya dari Evo....

aku nak book satu le mcm nih......

ler..evo X yg baru tu pong camni lar rupa dier.. kat jepun dah official launch dah evo X tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2007 04:28 PM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 1-8-2007 15:25

ler..evo X yg baru tu pong camni lar rupa dier.. kat jepun dah official launch dah evo X tu


a'ah... aku bace majalah keta ... 2 ke 3 bulan lepas... mmg dah launch.... EVOLUTION X
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2007 05:04 PM | Show all posts
Originally posted by metalique at 1-8-2007 04:28 PM


a'ah... aku bace majalah keta ... 2 ke 3 bulan lepas... mmg dah launch.... EVOLUTION X

haku pong baca majalah pree kat kedai mamak gak.. heheh..

dalam tu, dier tulis lancer evolution X, tapi official name for the car cuma panggey lancer evolution jer, dah tak pakai nombo nombo roman kat belakang tu.

tekaan ramai urang pong betul, mitsubishi akan buat chasis baru, sebab sejarah evo sebelum nieh, mitsubishi kekal chasis design dalam 3 model yg sama.

evo 1,2,3 = same chasis
evo 4,5,6 = same chasis
evo 7,8,9 = same chasis
evo 10, dan bakal evo 11, 12 = same chasis

[ Last edited by  Fast-N-Furious at 1-8-2007 05:06 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2007 05:09 PM | Show all posts
yeap..new chasis..sama ngan chasis lancer aku huhuh.. more rigid..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2007 02:55 PM | Show all posts
yang ni antara features yg ada kat cni:
Lancer EX;
2.0 MIVEC 16V DOHC
features dual fron and knee airbags
rear spoiler
18'' tires with alloy sheels
keyless entry system
chrome exhaust finisher
reflector type front fog lamps.
kat sini dah launch pada jumaat lepas, 27/07/07
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2007 02:50 AM | Show all posts
Originally posted by woh_getoh at 1-8-2007 15:18
waksir.. kalo ikutnya.. yg 1st batch 5 bijik utk mitsu ganu next week termasuk aku punya 1.. tgk la loan approve bile.. seminggu gak kot..


dah dpt nnt mu update la kat cni...nak tau gak camne lancer nih...tak dapat naik dgr mu cite jadi la..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2007 07:55 AM | Show all posts
aku baru tgk brochure dia...mmg well equip than FD...so thumbs up to the three diamond! cuma design dia nampak retro, modernize version of JDM spec year 2000 Galant...

[ Last edited by  AzusaFuyutsuki at 3-8-2007 07:56 AM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087964s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list