Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50295
View
297
Reply

~ PERTANYAAN / CADANGAN~

 Close [Copy link]

Author: mok_nik       Show all posts   Read mode

Post time 14-3-2007 04:32 PM | Show all posts
Originally posted by cguct1970 at 14-3-2007 11:04 AM


Betul mok nik..ari jemaat ari tu dia pakai g sekolah..
dia cakap ni le baju yang kita cukur bulunya ari tu...
member2 sumer pakat2 gelakkk



baguih jugak ide cikguct ni... walau pun kelakar, tapi boleh digunakan
pada nak buang atau pun tak leh pakai, apa salah nya dicukur hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2007 03:04 PM | Show all posts

SEGALA PERTANYAAN SELAIN YG ADA DI THREAD


Segala pertanyaan SELAIN YANG ADA DI THREAD samada mengenai dressmaking, tailoring atau yang tidak berkaitan, yang tak sesuai untuk dimasukkan di thread2 lain boleh di utarakan di sini.   


gucci - on behalf of SKAC Mods


***************************************************



hai..nuyun buka thread ni sebb dah kehabisan jalan tuk cari kedai yang jahit pkaian seragam nurse..susah siot nak cari kat kawasan kl ni..klau kat penang bnyak plak..

nuyun dah jumpa satu kedai yang jahit seragam nurse ni,tp jahitan plak tak elok..

ada sesape yg boleh tolong tak??

lagi satu,klau kita nak blajar jahit uniform ni kat mana ye..dah surf bnyak tempat..tp still tak dapat apa yg dicari..

tolong ye semua..

[ Last edited by  gucci at 1-8-2007 12:10 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 04:52 PM | Show all posts
well..nampknya takde org yg dapat tolong nuyun kat cni..erm..kesiannn!!!!

[ Last edited by  honeynuyun at 30-6-2007 09:08 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2007 09:08 PM | Show all posts
Originally posted by honeynuyun at 29-6-2007 04:52 PM
well..nampknya takde org yg dapat tolong nuyun kat cni..erm..kesiannn!!!!



takde ke forumer kat cni yg boleh tolong???

mod pun tak tahu gak ke???
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2007 10:53 AM | Show all posts
kalu kat JB ade..saya bole kenalkan dengan ownernya..mmg banyak nurse tempah ngan die...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2007 07:35 PM | Show all posts
Originally posted by aishik78 at 2-7-2007 10:53 AM
kalu kat JB ade..saya bole kenalkan dengan ownernya..mmg banyak nurse tempah ngan die...


boleh ke????tq aishik..berbaloi nuyun tunggu berhari2...nanti pm nuyun ye..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2007 12:26 PM | Show all posts
dear all,

sapa tau kat mana boleh belajar menjahit baju kurung dan baju melayu kat area selayang???

err minta pendapat sikit , ok ker kalau org lelaki yg berminat utk belajar..  sapa2 ada xperience belajar menjahit dan ada org lelaki join sekali, cuma nak tau pendapat dan pandangan peribadi you all je, ... tq all..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2007 10:51 AM | Show all posts
sapa ada amik tempahan baju kurung area kl
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2007 12:26 PM | Show all posts
AKHIRNYA JUMPA JUGA KEDAI JAHIT UNIFORM NURSE ORG MELAYU KITA..bg sesape yg nak jahit kat kedai dia..bolehlah pm nuyun ye..


KAK MAIMUN
SERI EMAS FASHIONS
TAMAN PUCHONG PERDANA..

seronok tak terkira..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2007 12:48 PM | Show all posts

Reply #135 shi_11_kin's post

ramai yg amik tempahan kat kl ni......cube masuk forum wmdc....ramai tukang jahit yg amik tempahan...
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2007 11:11 PM | Show all posts
saya mencari kedai menjahit langsir. klu dpt rate murah lagi bagus. nak jahit simple2 je. tp takmau beli kat supermarket, takde yang berkenan.

sape ada suggestion?
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 10:13 AM | Show all posts
jim nak mencari tukang jahit baju kurung riau or pahang and kebaya riau or pahang..
sesaper yg tahu bleh pm jim....n bleh kasik harganya sekali.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 07:53 PM | Show all posts
Originally posted by everqueen at 9-7-2007 11:11 PM
saya mencari kedai menjahit langsir. klu dpt rate murah lagi bagus. nak jahit simple2 je. tp takmau beli kat supermarket, takde yang berkenan.

sape ada suggestion?



emak nuyun pun jahit langsir..nanti bila ada masa..nuyun tempek kat cni..tp topik ni kena ubahlah..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 07:55 PM | Show all posts
Originally posted by jimwaumim(a) at 10-7-2007 10:13 AM
jim nak mencari tukang jahit baju kurung riau or pahang and kebaya riau or pahang..
sesaper yg tahu bleh pm jim....n bleh kasik harganya sekali.....


aik!!!

mcm tahu2 je mak nuyun ni tukang jahit..kat butik di kl ni..tp dia dah berenti dari jahit kat butik tu..nak jahit sendiri je..klau nak jahit ngan mak nuyun pun boleh..mcm2 baju kurung dia boleh jahit..nanti deal ngan dia je..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 07:57 PM | Show all posts
jangan mare ye mod..

pomot2 je..

sesambil menolong org dalam kesusahan mencari2
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2007 10:24 AM | Show all posts

Tailor Utk Tempahan Baju Kurung Area KL

Askum,

Since dah dekat nak raya ni,  kain baju kurung dah beli but tak tahu pulak nak tempah kat mana.
Area KL ni, tailor mana yang bagus - jahitan kemas but harga berpatutan.  B4 ni i biasa tempah
kat Medan Mara KL (Leena Fashion - ok gak).  Biasalah harga kat situ around rm45 - 50.  
But, this year rasanya nak try tailor lain pulak kot2 dapat yg lagi best dan menjimatkan...  
Any idea, pls list ya... if ada suggestion best tailor kat Medan Mara pun bole gak. But dengarnya
tailor kat Medan Mara dah pindah kat Maju Junction. Betul ke???
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2007 11:37 AM | Show all posts

Reply #1 adhana's post

tu la adhana jimnya tailor kat medan mara tu pong dah siap send sms ari tu dia pindah ke maju junction...n yg melemahkan den...upah baju pong naik.....mmm....jim pong tgh mencari tailor yg bagus dan harga berpatutan gak ni.....area kl n selangor la kalau boleh.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 11:07 AM | Show all posts
Segala pertanyaan SELAIN YANG ADA DI THREAD samada mengenai dressmaking, tailoring atau yang tak sesuai untuk dimasukkan di thread2 boleh di utarakan di sini.   

[ Last edited by  gucci at 1-8-2007 12:14 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2007 12:18 PM | Show all posts
Originally posted by abechik1 at 8-7-2007 12:26 PM
dear all,

sapa tau kat mana boleh belajar menjahit baju kurung dan baju melayu kat area selayang???

err minta pendapat sikit , ok ker kalau org lelaki yg berminat utk belajar..  sapa2 ada x ...



apa punya dikiriminasi la... sorang pun tak jawab, korang mmg teruk la...    :@ :@

tapi sib baik tak jawab ... aku dah belajar buat sendiri...   buat baju kurung anak .. dah siap 2 lai....  nak masuk baju ketiga dah... dah pakai bergaya merata...    puas ati aku.. dan jimat 150 hengget yuran blajar menjahit...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2007 02:44 PM | Show all posts

Reply #18 abechik1's post

abechik, kesian tengok abechik tak dapat cari orang nak belajar buat baju kurung.

Agaknya mereka tak tahu area selayang tu sapa yang ada buat kelas baju kurung...  Kalau kat tempat lain banyak ler..  bukannya sebab abechik ni orang lelaki...  

Tu dah pandai pun jait baju kurung.....  cara yang terbaik, beli baju kurung kat kedai, bukak balik jahitan tu dan potong ikut acuan yang ada....  kan senang...  cuma kita tak tahu petua ke, mana yang nak jait dulu ke...  sebab tu sesetengah orang suka carik guru...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082891s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list