JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
39526
View
77
Reply

Apakah prosedur dikenakan untuk pasangan yang ditangkap khalwat?

[Copy link]

Author: samax       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-10-2008 10:59 PM | Show all posts |Read mode
Apakah prosedur untuk couple yg ditangkap polis sedang berkhalwat dalam kereta?
Adakah ada budi bicara polis utk cuma bagi warning khususnya utk mereka yg belum ada rekod jenayah? Ataupun terus dibawa ke balai dan jabatan agama?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2008 12:04 AM | Show all posts
tengok tahap mananyer level kantai tu kot.............
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2008 12:56 AM | Show all posts

Reply #2 foranz's post

Kalau setakat ringan2..baju n sluar masih bersarung, tapi zip terbukak?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2008 02:28 AM | Show all posts

Reply #3 samax's post

zip terbukak sebab nak betulkan 'salah parking'.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2008 12:31 PM | Show all posts
Err ada kantoi ke???
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2008 01:31 PM | Show all posts

Balas #5 standupper\ catat

soalan cepu emas tu....
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2008 09:00 AM | Show all posts
yg setahu saya la....

1. penguatkuasa yang telah diberikan kuasa untuk menangkap contohnya....imam masjid dsb
2. disertai oleh anggota Polis
3. sekurang-kurangnya 3 orang sebagai saksi
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2008 09:20 AM | Show all posts

Reply #1 samax's post

depend kalo tu area sendiri paling banyak pon kene sound je
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2008 07:47 PM | Show all posts

Balas #1 samax\ catat

Dalam kes ko kantoi tu, keta ko telah dianggap mencurigakan (tempat gelap dan sunyi dr org lain), so tugas diorang approach mn tau kot penjenayah,  MPV dua org je, paling kuat pun geng tu nak bwk g balai...x cukup bukti dan saksi nak dakwa lg. Pada kebiasaannya, settle kat situ jugak lps dia mintak IC. Dengan bersyarat. Klu bkn jenis kaki "settle", dia mgkn akan amik statement kat balai dan panggil family n jabatan agama berkenaan utk tujuan rekod atau kaunseling. Klu ko artis, besok kluar la paper.

ps: kantoi kat mana wehh?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2008 08:57 AM | Show all posts

Reply #9 tangopapa's post

yg pasti dalam kereta!!

[ Last edited by  zulupapa at 21-10-2008 08:58 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2008 09:58 AM | Show all posts
Erm..kena tangkap khalwat sibuk pasal prosedur penangkapan yek...prosedur mencatat malaikat belah kiri tu taknak tanya?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2008 10:13 AM | Show all posts
senyap jek tuan umah..hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2008 11:19 AM | Show all posts
Masih sempat bertaubat........jangan diulangi lagi.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2008 11:25 AM | Show all posts

Pernah Kantoi

aku pernah kantoi ngan polis masa ringan-ringan ngan awek aku(bini aku skang) - anak da tiga....
polis muda la ...siap cakap nak ugut klu tak pergi balai-panggil mak bapak....so nak cover malu ngan family
....aku rasuah RM200...siap follow pergi maybank ATM machine...IC aku ngan awek diorang amik.....

kadang2 anda terpaksa rasuah.....

teringat satu kes - balak kena tahan kat lokap...polis ni suruh buat seks oral kat awek mamat tu klu tak nak masok lokap
....polis memang hampeh! PERNAH TAK KAU TENGOK POLIS BILA BERSARA - MISKIN?
RENUNG-RENUNG LAH.....WARGA POLIS JGN MARAH!
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2008 11:29 AM | Show all posts

Reply #14 redlightchaser's post

pernah tak anda lihat anggota Polis yang bersara tu tinggal di kawasan yg sama ketika mereka bertugas???
tetapi kerap berjumpa anggota tentera yg telah bersara masih tinggal berhampiran dengan kem mereka ketika bertugas.....
..........kenapa yeee????
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2008 12:27 PM | Show all posts

Reply #14 redlightchaser's post

So siapa korup?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2008 02:16 PM | Show all posts
dua2 pihak korup. dah tau maksiat, g buat buat apa   kawen kan jalan terbaik. nikah gantung ka...sendiri buat sendiri tanggung laaa.....lagi mau komplen kaaa
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2008 06:13 PM | Show all posts

Reply #14 redlightchaser's post

Ramai polis bersara hidup seadanya :re: x sumer buta hati ler ...... ada yang masih ingat nak bagi anak bini makan ngan hasil halal dari mengamalkan budaya rasuah .... ingat kalo lepas kat dunia kat akhirat tetap 'masak' nak jawab kan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2008 06:16 PM | Show all posts

Reply #16 alphawolf's post

x paham kan Pha, selagi ada yang memberi asik yang menerima tu kene bilalah nak abis cycle ni kan?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 02:40 AM | Show all posts
kahwen je ...kalo kantoi pun, polis tu takleh wat ape-ape...sebab dah halal

[ Last edited by  ahasyraf80 at 22-10-2008 02:49 AM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049951s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list