JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
39894
View
77
Reply

Apakah prosedur dikenakan untuk pasangan yang ditangkap khalwat?

[Copy link]

Author: samax    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 2-1-2017 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesedihan replied at 23-9-2016 04:20 PM
Saya tengah risau ni sbb terjadi benda sama dekat saya. Mmg sedih. So dapat surat ke sampai sekara ...

beb nk tanya ap kes skrg , gua bru kne mlm new year dgn abg polis , sttle stu sbb byr lh , tp dia salin nme gua ic no plate kete kt buku , u ad dpt surat x
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2017 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 27-9-2016 01:22 PM
if based on this thread,
http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=970736&extra=pag ...

yeke beb , hrp mcm tu lh , ak rse tobat dh nk park tmpt gelap2 , ko xslh pn xd bukti nk ckp ko btul , lst2 kne byr free 300 beb , mlyg duit gji , cfrm ek xd srt
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2017 12:51 PM | Show all posts
msrania replied at 2-1-2017 12:32 PM
yeke beb , hrp mcm tu lh , ak rse tobat dh nk park tmpt gelap2 , ko xslh pn xd bukti nk ckp ko btu ...

Consider lepas la tu sbb takde kena tahan naik van semua mcm kes dlm thread yg lepas2..RM300 tu consider rasuah la kan..  dan betul ke polis entah2 menyamar je..  err maybe I watched too much Quantico kind of drama lately..huhu.Anyway, bukan pegawai jabatan agama ke yg handle kes2 tangkap khalwat ni kenapa polis pula yg tahan ye..


Ya next time Rania jgn keluar berdua-duaan lagi dan elak  parking tempat gelap..dan lagi elok untuk elak terus keluar malam.. kalau lelaki nak kata kita kolot pun kolot la.. whatever...kita org perempuan byk kena jaga..

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2017 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by msrania at 2-1-2017 07:31 PM
Elle_mujigae replied at 2-1-2017 12:51 PM
Consider lepas la tu sbb takde kena tahan naik van semua mcm kes dlm thread yg lepas2..RM300 tu co ...


smlm ada 1 event , bf i mmg tpkse park jauh sbb mmg full park mlm td , then bila nk blik mmg jauh lh tmpt event then smp kt dlm kete ad lh 5-6 miny ktorg mkn bgger n sdut air sblm nk blik rmh , dh kne suluh dgn polis , ni klo btul2 wt xp beb klo slh pn tp ktorg just mcekik drah n mmg slp tmpt tu mmg tpencil , ad 2 polis ni , sorg tu mmg nk agkt g balai , membe dy bg je duit alasan dy ad ank girl baya sy . tp mlyg gk rm300 , i rsau dy mek no ic almt n no plate kete , rsau srt cinta dtg rmh je
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2017 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
msrania replied at 2-1-2017 07:26 PM
smlm pesta lampu kt Pj kan , bf i mmg tpkse park jauh sbb mmg full park mlm td , then bila nk blik ...

rasa mcm jantung tu rebah kt tanah lh , bebb klo buat btul2 xp beb , ni sbb dlm kdaan mcurigakn jeee , aduhhh rse nk mraung bila ckp nk agkut g balai n jais , i hope lh , mmg lh brani kerana bnar , tp mslhnya xd bnd pun tp dtuduh , weiii insaf i n bf lps jd
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2017 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
msrania replied at 2-1-2017 07:26 PM
smlm ada 1 event , bf i mmg tpkse park jauh sbb mmg full park mlm td , then bila nk blik mmg jau ...


Simpati dgn Rania.. kalau I di tempat you mesti nervous sgt.. blank terus bila abg polis tu suluh2... dah mcm penjenayah pula kan.. takpe you, just jadikan ni pengajaran..duit boleh cari, takut pegawai2 polis tu org yg memyamar pastu mereka buat benda bukan2 je..nasib baik takde apa2...Alhamdulillah....
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2017 08:52 AM | Show all posts
redlightchaser replied at 21-10-2008 11:25 AM
aku pernah kantoi ngan polis masa ringan-ringan ngan awek aku(bini aku skang) - anak da tiga....
po ...

ramai anak2 polis tak menjadi...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
. Sy tya mengenai kes khalwat. Bru saja  td kawan baik sy ditangkap khalwat di tepi jalan. Ceritanya baru balik dri shoping mall utk beli brg hantaran.sadisnya di dgn tunang dia.so otw balik tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Sadishatiini at 19-2-2017 11:05 AM

Tiba2 kwn perempuan sy tu sakit sgt perot smpi nges2 katanya.lbh kurang nk senggugut la plus letih satu hri sopim kan. Kwn sy tu yg drive sbb tunang dia mmg xdek lesen and xleh drive sbb accident.

So waktu dia dok nges perot tu, dia xtau nk buat apa and tunang dia pon panik. Lps trafik light hijau, tunang dia trus suruh stop di bahu jalan. Malangnya kwsn tu gelap tp xlah gelap sgt, depan kilang and just kt situ je xdek jln. Tp dia kata dpn2 tu mmg ada jalan.

Dlm 5 minit dia stop situ and nges pastu usaha utk drive sikit lg. Cuma dia tersilap katanya sbb ttp lampu dpn kete yelah dah sakit sgt semua under control.
Tetibe baru je dia signal kiri utk bg isyarat kete nak jln, tiba2 ada dua motor polis. Mula2 dia ckp dia knp polis dok lambai2 tgn, dia igt kete x bukak, cek dh bukak, tayar ke pecah. Pastu bru la fhm polis suruh berhnti. Diorang pon stop dan polis mntak ic and follow ke balai. Dorang je and keep asking sendiri kena tgkp khlwt ke??
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Sadishatiini at 19-2-2017 11:08 AM

Lepas tu smpi balai ada sorang polis mntk no fon waris semua, and ckp dorang dok tepi jln cmtu dlm keadaan gelap and dua org je and why mencurigakan. Pastu tya keja kt mana semua.

So dia pon xtahu nk ckp cmne, sedih semua. Dah explain still dorang ckp salah. And ckp nk call JAIS. Tp dia ckp JAIS lmbt sikit mlm ni sbb ada operasi di hotel. So dorang tgu la sambil berdoa semua utk mudah kan urusan. Ddk x ddk pastu polis tu pgl tunang kwn sy tu bincang tanpa pgl kwn sy. Alhamdulillah polis tu bg lepas. Dgn sbb, tkt menjejaskan reputasi kerja. Yela kwn sy ni  engineer and tunang dia pon lbh kurang la. Lg satu sbb bru tunang. So atas budi bicara, dorang lepas.

Cuma nya yg dorang risau kan. Sblm balik tu, police tu ckp ni semua ak bg lps tp mntk2 JAIS x call aku balik and dorang x kcu aku. So aku x kan report. So dia suruh kwn sy ni berdoa la supaya x di pgl lg. Klu kata JAIS kol kena dtg la.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Sadishatiini at 19-2-2017 11:09 AM

So soalan yg membelenggu di fikiran dorang, rasa2 polis tu bgtau x JAIS kes ni and ada kemungkinan x dorang di panggil semula? Allah kesian dorang baru bertunang and stop kt tepi jalan tu xlama pon, tp dah qada qadar nya kena tgkp dgn polis. Rasa ada x surat dtg or apa2?

Sy sgt kesian kan dorang
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2018 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Sadishatiini replied at 19-2-2017 10:55 AM
So soalan yg membelenggu di fikiran dorang, rasa2 polis tu bgtau x JAIS kes ni and ada kemungkinan x ...

Just nak tahu... so surat sampai rumah x ?
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 09:45 AM | Show all posts
hiii aku pun bernasib malang jugak,
dia tahan aku n makwe aku,
diorang kata boleh setel, tapi rm5000 pastu rm4000
aku dah pening nak cari mintak kurang n kurang rm2000 dia mintak
melayang duit aku mcm burunggggggg yg terbang bersama kawan2 nyer...
yg aku geram polis mintak no makwe aku.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
opahKau replied at 20-6-2014 07:01 PM
amek gbr ic? yeke? iolls aritu amek nama, alamat dgn ic number, plus plate num kete... untung dia ck ...

Awk,sy baru kena smlm brduaan dlm keadaan mencurigakan,then polis tahan.dia ckp nk bwk pgi balai tp puas merayu tknk,last2 settle luar..byar sikit dkt dia pastu dia suruh pegi dari area tu cpt2. tp sy rsu surat sampai rumah
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
NASIBKU321 replied at 22-6-2018 09:45 AM
hiii aku pun bernasib malang jugak,
dia tahan aku n makwe aku,
diorang kata boleh setel, tapi rm50 ...

ada dapat surat tk lepas settle luar ?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2018 10:29 AM | Show all posts
Atie93 replied at 23-10-2018 01:53 PM
Awk,sy baru kena smlm brduaan dlm keadaan mencurigakan,then polis tahan.dia ckp nk bwk pgi balai t ...

weyh. case i ni dah lama sgt ni. seb bek la xde surt ke apa ke smpai rmah.
dorg just nk penuhkan log book je kot. yela dah nk hjung taon. kena la ada audit itu ini. satg klau log book msih byk ksong, ckp deme xbuat keje lak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
isseliparjepun replied at 12-3-2014 01:46 PM
Member aku pernah kena macam ni. Masa tu dia study kat UMS tu ha. Kuar berdating ngan balak kat pa ...

Kawan saya ada kena rm 3k+
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
opahKau replied at 27-2-2014 12:52 PM
tapi kalau dia amek ic num, alamat dgn fon num, n plat num kreta, then dia cakap sya xnak tgk awak b ...

sekarang dpt lg tk
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:21 PM | Show all posts

xde pape pon. cuma beringat le sikit lepas ni klau nak buat pape. sb nama dah ada kat pejbat agama tu. hahahhaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
X pernah kena tangkap x tau ler...hahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046280s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list