Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
151831
View
2485
Reply

Mari memBOKEH

   Close [Copy link]

Author: avrilizana       Show all posts   Read mode

Post time 1-11-2008 01:21 AM | Show all posts


Engine: D70s + Nikon 18-70mm f/3.5-4.5

Location: Camp site 680m above sea level. Gunung Gajah Terom, Kuala Berang. Terengganu. Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2008 01:26 PM | Show all posts

Reply #61 Defcon's post

rajin tul Defcon nih gi merata-rata tempat ambik gambar. ada org sibuk memanjang dgn gear saja, tapi tak bnyk pegi shooting. Tabik lah sama lu, Defcon!  
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2008 01:28 PM | Show all posts

Balas #62 mo-mo\ catat

jadikan beg kemere tu dah macam purse kemana jua anda pegi beg tu mesti ikut...kadang2 kita tak sangka boleh jumpe scene menarik...abang Defcon...mabeles pikce laaa bang...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2008 02:39 PM | Show all posts
percubaan memBOKEH setelah saya teruja melihat gambar2 yang dipos cantik...
dan setelah berguru dengan Sifu saya Sifu Taz n Sifu DeCK dari SBM inilah percubaan saya...
subjek: Hun the Hunter...miniature feveret saya...
tamron 70-300mm
warghhhhhh!!!!!! makan budak!!!!
tamron 70-300mm...third party je...nak beli yang mahal tak mampu ....tripod tak bawak ...monopod pun takdak i pod pun yellek dah jadi cam gegar pantai timur...aih....
Sifu saya selalu berkata segala objek disekeliling kita boleh dijadikan subjek kepada tembakan kita....
Canon EF18-55mm kit lens...
Sile tunjuk ajar dan terima kasih semua....:victory:
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2008 04:19 PM | Show all posts
ewww.. nak join..

bokeh.. jangan tak bokeh!!




Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2008 07:38 PM | Show all posts
Originally posted by mo-mo at 30-10-2008 08:27 AM
sedap juga perkataan "bokeh" ni, ekk?

mcm mana kalau aku buat ayat mcm ni: "Kang aku bokeh kepala hang kang!"

atau "apasal lu bokeh adik gua??"

atau "bila kita nak kawin, i dah bokeh san ...


Just kurios... adakah bokeh dan bukkakke tuh benda yg sama?
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2008 09:53 PM | Show all posts
salam semua... kalau foto camni boleh dikatakan bokeh ker???

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2008 10:39 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 12:14 AM | Show all posts
kalau nak lebih mantap lagi korang punya bokeh, pakailah fast lens 1.4.....   hehehehe...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2008 12:24 AM | Show all posts

Reply #69 mo-mo's post

hehe sian abg momo.. angau lagi yerk.. takpe2.. sabau2.. sabau itu kan separuh dr iman.. hihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 12:35 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 12:41 AM | Show all posts

Reply #70 avrilizana's post

cubaan dia meracun tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2008 12:44 AM | Show all posts

Reply #72 ckucin's post

meracun diri sndri gak tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 01:38 AM | Show all posts
nak try gak,,,Saya amek from tips mo-mo  kasi kt page yg lepas...Thank so much for the tips...





[ Last edited by  beruducute at 2-11-2008 01:39 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 07:26 AM | Show all posts
Originally posted by mo-mo at 2-11-2008 00:14
kalau nak lebih mantap lagi korang punya bokeh, pakailah fast lens 1.4.....   hehehehe...


nak kasik UP sikit.... 'kalau nak lebih mantap ...pakai fast lens 1.4 BARU
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 11:45 AM | Show all posts

Reply #75 tandas_awam's post

sure hebat punya!!!!   kalau awek tengok engko pakai f1.4 tu mesti lentoq punya...!!!  
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 11:59 PM | Show all posts

Balas #76 mo-mo\ catat

bang saya pakai temron 70-300 je...awek lagi terkejut sebab PANJAAAAANNNNNNGGGGGGGGG


Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 03:35 AM | Show all posts


nk try gak ar...agak2 bokeh gak kot..hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 07:59 AM | Show all posts

Reply #78 radz0's post

sempat juga tuan hamba mem'bokeh' kat meja makan kenduri ya....  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2008 08:13 AM | Show all posts

Reply #79 mo-mo's post

sempat ler tuh..setelah 'membokeh' nasik kenduri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083825s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list