Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6898
View
45
Reply

Jangka Hayat Kereta...

[Copy link]

Author: freekey       Show all posts   Read mode

Post time 31-10-2008 10:40 AM | Show all posts
Originally posted by freekey at 31-10-2008 09:24 AM

takda arr..

sebab aku fikirkan.. bukan ke kita akan mengalami sedikit kerugian kalau nak tukar keta baru..

even tolak hp samsung i550 aku pun.. aku dah rugi sampai RM800..   ka ...


mmg la..even Jazz yg aku baru pakai 3 tahun pun da susut dekat rm20k nilai dier...sandard la tu priki...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 10:41 AM | Show all posts
Originally posted by freekey at 31-10-2008 09:26 AM

full throttle tu mcmana eh?? yg bunyi enjin mengaum tu ke??

lately aku selalu buat macamtu.. sampai rpm naik ke 5000..

motifnya sebab selalu jumpa keta lembab kat jalan.. : ...


priki bawak kereta laju ker?xpadan dgn tuan nyer...bape laju penah ko bawak paling laju priki??
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 10:43 AM | Show all posts
Originally posted by freekey at 31-10-2008 09:29 AM

ko rasa2 myvi berkualiti tak??

aku bab2 servis mmg aku ikut schedule.. hantar kat authorized perodua service center lagi..

al maklumlah org tak pandai dan malas nak amik tahu p ...


tak....

main2 jer...aku ni kan bias toward Honda Jazz..nak2 Myvi yg priki claim the best of it class kan...

tp secara jujur aku naik myvi, aku rs not bad la...aku naik yg SE, leather die pun sedap..pikap die pun ok...

cume...cume....Jazz lg best...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 10:44 AM | Show all posts
Originally posted by AnisSuraya at 31-10-2008 09:38 AM
Pandangan anis....myvi...cun dan ada kualiti..anis pun berkenan gak dengan myvi ni, sedang bodek partner kat rumah tu untuk sambar sebijik utk anis..

My sister drive myvi..memang n ...


Anis skrg bawak keta aper??kez rase Anis ni staff Uniten la...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 10:44 AM | Show all posts
Originally posted by freekey at 31-10-2008 09:26 AM

full throttle tu mcmana eh?? yg bunyi enjin mengaum tu ke??

lately aku selalu buat macamtu.. sampai rpm naik ke 5000..

motifnya sebab selalu jumpa keta lembab kat jalan.. : ...


tak silap aku kat kedai mamak ada jual majalah full throttle ni...
nanti aku checkk...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 10:53 AM | Show all posts
Originally posted by bzzts at 31-10-2008 10:27 AM

full throttle tu utk motor. kalo kete, jadi = full pedal la... (ntah pedal cluth atau pedal brek... kehkehkehhh...)


ko cakap pasal pedal ni.. terus aku rasa nak makan aiskrim padel pop perasa pelangi..
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 11:28 AM | Show all posts
ayah aku punya kereta daihatsu charade tahun 1982 yang bulat tu, sampai sekarang masih pakai. plate WAB. mula dulu warna putih. 20 years back, tukar warna merah. 2 tahun lepas adik bongsu aku amik, dia take care kete tu. buat overhaul, tukar warna biru, dan segala mak nenek, sampai sekarang kete tu masih elok. cuma ekon je lah tak ok lagi. so kalau hujan adik aku kena sediakan kain untuk lap cermin
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 11:30 AM | Show all posts

Balas #24 Kezman\ catat

Tiada yang benar melainkan yang benar ramalanmu itew jeman.....teka lagi....

Anis drive kete veteran jer...bak kate salah sorang forummer kat sini...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 04:50 PM | Show all posts
Originally posted by Kezman at 31-10-2008 07:55 AM
keta lama x style la pakai...ms ko 50tahun priki, da ade Myvi 6, xkan ko nak pakai lg Myvi skrg...

aku yg pakai Jazz GD, then kua Jazz GE pun da mengelepo nak tuka kereta....


pagi tadi before aku ikut member aku pi makan kat kedai mamak..
ada junior kolej aku langgar kereta honda jazz..
hu4..xsilap aku baru beli honda jazz..
tapi nasib baik dua2 takde pape..
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 08:46 PM | Show all posts
Originally posted by shidaaziz at 31-10-2008 11:28 AM
ayah aku punya kereta daihatsu charade tahun 1982 yang bulat tu, sampai sekarang masih pakai. plate WAB. mula dulu warna putih. 20 years back, tukar warna merah. 2 tahun lepas adik bongsu aku ami ...




biar lama tapi berjasa...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 08:47 PM | Show all posts

Reply #12 bzzts's post

pengalaman sebenar pemilik Datsun 120Y.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2008 04:57 PM | Show all posts
kalau jangka hayat keta 10 tahun mampus nak bayar utang asik2....takde istilah nak bebas hutang keta.......

saga yg kuar tahun 1985 skrg nih masih jiran aku pakai....dah dekat2 25 tahun gamaknya.......masih tahan.....
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 12:16 PM | Show all posts

Reply #31 mycos79's post

jgn memain. power tu... yg best ialah kete ni rear-wheel drive.
so far, aku lom puas lagi melenjan kete ni, dan aku ada plan nk mekap kete ni kasi lawa lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 06:25 PM | Show all posts

Reply #33 bzzts's post

....top jugamodel nieh pasl ramai berminat utk buat drift car...wau hebat betol...
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 06:48 PM | Show all posts


Nah rasakan penangan Datsun 120Y




[ Last edited by  mycos79 at 2-11-2008 06:49 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 06:54 PM | Show all posts
satu lagi...


Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 07:24 PM | Show all posts

Reply #35 mycos79's post

lawa jugak kaler itam. csss, dia punya rim dok dalam, tak pakai spacer ...
aku punya bukan model ni, aku punya flat, montot bumper blakang tak tonggek.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 07:36 PM | Show all posts

Reply #37 bzzts's post

aku pun mula dah berkenan dgn datsun nieh... ..yang dlm youtube kedua atas kot yang keta bzzts..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 07:43 PM | Show all posts

Reply #38 mycos79's post

yg tu baru sikit dari aku punya, aku punya lampu bulat.

model ni : http://modifieddatsun.blogspot.com/2007/10/white-pimped-b310.html
tapi blog ni bukan aku punya. kete aku kaler ijau.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 08:12 PM | Show all posts

Reply #39 bzzts's post

letak turbo pong ader....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077832s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list