Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
30070
View
137
Reply

[Merged] pokok kucing galak / catnip

[Copy link]

Author: razman_el       Show all posts   Read mode

Post time 4-1-2006 03:02 PM | Show all posts
Originally posted by razman_el at 4-1-2006 01:14 PM
nih ada satu lagi herba untuk kucing.
www.melur.com/myherba.asp?plant_id=48



pkok jarum mass....wahhhh.....kucing beranak pun buleh makan...
kalau cam tuuuhh kucing beranak bulehlah makan 'bidadari' hehehehhehe

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2006 03:16 PM | Show all posts
Originally posted by Amiizaa at 4-1-2006 03:02 PM



pkok jarum mass....wahhhh.....kucing beranak pun buleh makan...
kalau cam tuuuhh kucing beranak bulehlah makan 'bidadari' hehehehhehe


: nak share bidadari gak ke?? hehehehehehe..tapi tucen bb seme da mandul..x yah le..heheheheh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2006 09:16 AM | Show all posts
Originally posted by Amiizaa at 4-1-2006 03:02 PM



pkok jarum mass....wahhhh.....kucing beranak pun buleh makan...
kalau cam tuuuhh kucing beranak bulehlah makan 'bidadari' hehehehhehe


makan bidadari...apakebende tuh...ubat beranak ker?nak bagi makan kucing ker?....bolehh.., boleh kiok nanti...eke  kee kee:kant:
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2006 02:22 PM | Show all posts
Originally posted by razman_el at 5-1-2006 09:16 AM

makan bidadari...apakebende tuh...ubat beranak ker?nak bagi makan kucing ker?....bolehh.., boleh kiok nanti...eke  kee kee:kant:



heehhehehhe melawak jerr....dlm bidadari ada ramuah herba jarum mas.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2006 01:29 AM | Show all posts
Ni la first time dengar pasal pokok kucing galak.  Rasanya kat rumah tak de pokok ni.  Tapi nak cari lah untuk kucing.

Catnip tu tau la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2006 09:23 AM | Show all posts
cuba gak cari kat semak area kl nih tapi tak nampak pun...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2006 09:40 AM | Show all posts
Originally posted by razman_el at 11-1-2006 09:23 AM
cuba gak cari kat semak area kl nih tapi tak nampak pun...



me pun carik jugak...tp tak jumpa......tak leh nak bayangkan pokok tuh camner rupanya....walaupun dah tgk gambar yg ummi letakkan tu.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2006 09:48 AM | Show all posts
Originally posted by Amiizaa at 13-1-2006 09:40 AM



me pun carik jugak...tp tak jumpa......tak leh nak bayangkan pokok tuh camner rupanya....walaupun dah tgk gambar yg ummi letakkan tu.....

apa kata...kalu kita mintak ummi jer pos biji benih, pastu tanam sendiri..setuju..?:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2006 09:51 AM | Show all posts
Originally posted by razman_el at 13-1-2006 09:48 AM

apa kata...kalu kita mintak ummi jer pos biji benih, pastu tanam sendiri..setuju..?:hmm:



a'aahhhhh bagus jugak idea tuuuu.....mintak tolong poskan, dpt sikit benih tu pun tak perkan? janji boleh tanam.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2006 10:57 AM | Show all posts
Originally posted by Amiizaa at 13-1-2006 09:51 AM
a'aahhhhh bagus jugak idea tuuuu.....mintak tolong poskan, dpt sikit benih tu pun tak perkan? janji boleh tanam.....


ummi akan turun ke kl nnti.. exact date x tahu lagik.. tp yg confirm, for sure.. before 1 februari, jika betul hangpa nak benih pokok kucing galak.. pm ummi nomol tepon hangpa.. jika dah sampai benih tu kat kl ummi call utk buat appt.. amacam?? offer serious ni..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2006 08:43 PM | Show all posts
Originally posted by mrsaafifi at 13-1-2006 10:57 AM


ummi akan turun ke kl nnti.. exact date x tahu lagik.. tp yg confirm, for sure.. before 1 februari, jika betul hangpa nak benih pokok kucing galak.. pm ummi nomol tepon hangpa.. jika dah sampai ...


ummi, ckucin pun nak juga benih dia.. nak tanam juga..senang ker tanam dia??..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2006 05:08 PM | Show all posts
Originally posted by mrsaafifi at 13-1-2006 10:57 AM


ummi akan turun ke kl nnti.. exact date x tahu lagik.. tp yg confirm, for sure.. before 1 februari, jika betul hangpa nak benih pokok kucing galak.. pm ummi nomol tepon hangpa.. jika dah sampai ...



ummi, ummi dtg KL kat nerrr....kalau ummi nak dtg sini ummi bg taou iyaaa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2006 10:16 AM | Show all posts
Originally posted by mrsaafifi at 13-1-2006 10:57 AM


ummi akan turun ke kl nnti.. exact date x tahu lagik.. tp yg confirm, for sure.. before 1 februari, jika betul hangpa nak benih pokok kucing galak.. pm ummi nomol tepon hangpa.. jika dah sampai ...

time raya cina tu saya takde kat kl la ummi...takper la ummi bagi jer kat amiiza dan ckucin..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2006 03:55 PM | Show all posts
Originally posted by razman_el at 16-1-2006 10:16 AM

time raya cina tu saya takde kat kl la ummi...takper la ummi bagi jer kat amiiza dan ckucin..


ummi akan ke kl pd 21-23 januari ni.. bukan raya cina.. akan stay kat kuala lumpur international hotel, kg baru.. so siapa2 yg nak tu boleh la pm ummi utk amik nomol tepon ummi.. mana2 yg x tepon ummi tu ummi terima pakai sbgai x berminat.. ummi mungkin x masuk internet dlm minggu ni sbb ada byk report nak kene siapkan, so kita berhubung through sms shj.. kita jumpa di kl nnti ye..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2006 06:34 PM | Show all posts
ok..nnt ckucin pm ummi yekk.. roger roger..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2006 10:17 AM | Show all posts
mekasih bebanyak ummi...sebab susah2 jer bawak dari pinang...rupa2nya, kat kl pun banyak..pokok tuhhh cuma tak kenal jer. kucing bulu panjang nih...tak reti ker nak makan pokok tu ummi..? saya bagi yang ummi bawak  tu sepokok...tapi diaorang cam tak berminat jer..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2006 10:42 AM | Show all posts
Originally posted by razman_el at 23-1-2006 10:17 AM
mekasih bebanyak ummi...sebab susah2 jer bawak dari pinang...rupa2nya, kat kl pun banyak..pokok tuhhh cuma tak kenal jer. kucing bulu panjang nih...tak reti ker nak makan pokok tu ummi..? saya bagi ...


eh apsal pulak x geti.. diorang mmg tau.. tp agaknya x dibiasakan dari kecik.. sbb pumpkin ummi, persian with cert pon pandai makan pokok tu.. siap guling2 dgn ayaq liuq menjejeh lagik.. kalau kawan lain nak share habis ditampaqnyer.. kalau slalu2 bagi depa akan tau jugak nnti.. siap mintak mrayu2 lagik.. kalau x percaya try lah.. :cak:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-1-2006 09:55 AM | Show all posts
Originally posted by mrsaafifi at 24-1-2006 10:42 AM


eh apsal pulak x geti.. diorang mmg tau.. tp agaknya x dibiasakan dari kecik.. sbb pumpkin ummi, persian with cert pon pandai makan pokok tu.. siap guling2 dgn ayaq liuq menjejeh lagik.. kalau  ...

wokeyyy...saya akan cuba
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2006 01:21 PM | Show all posts
Originally posted by razman_el at 25-1-2006 09:55 AM

wokeyyy...saya akan cuba


gud luck to you
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2006 10:27 AM | Show all posts
pokok nih masuk paper arini. katenye kajian menunjukkan pokok ni kasi tuceng stim..hehehehe..so diaorg nak test kat manusia lak..ganti tongkat ali..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074619s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list