Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
30095
View
137
Reply

[Merged] pokok kucing galak / catnip

[Copy link]

Author: razman_el       Show all posts   Read mode

Post time 21-11-2006 03:07 PM | Show all posts

siap bawak pi bomoh tucen kot...

incik kip...
leh buh gambo dak tucen incik kip...
nk tgk arr :ting:
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2006 04:05 PM | Show all posts
Originally posted by afja at 21-11-2006 03:07 PM

siap bawak pi bomoh tucen kot...

incik kip...
leh buh gambo dak tucen incik kip...
nk tgk arr :ting:


``as requested for a limited time only.....
``introducing my noty boy, prince RE....


``and the sister,  prinskes LE..


``my tweethearts........:love::love::love:

[ Last edited by  kip at 22-11-2006 03:28 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2006 04:53 PM | Show all posts
eeeeeeeeeeeeeeeeeee x sempat lah :geram:
hantar kat PM yerk :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2006 06:43 PM | Show all posts
kucing2 i pun, mcm org gila nampak rumput ....
menjerit mcm kena dera .. padahal jeles ada yg dpt rumput lebih awal dari dia!! haru betul ...

i bagi diorang rumput sebulan sekali .. at the same time, bagi gak biskut hairball control utk diorang ...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2006 06:58 PM | Show all posts
Originally posted by azaleena at 21-11-2006 06:43 PM
kucing2 i pun, mcm org gila nampak rumput ....
menjerit mcm kena dera .. padahal jeles ada yg dpt rumput lebih awal dari dia!! haru betul ...

i bagi diorang rumput sebulan sekali .. at the sam ...


``sebulan sekali tuh banyak mana u bagi?... :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2006 07:06 PM | Show all posts
my kucing pun makan rumput... tapi dia makan jer rumput kat garden rumah kitorang :lol

ada rumput khas rupanya... nak kena carik juga ler camnie....... :bgrin:

tenkiu kip :tq:
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2006 10:57 PM | Show all posts
Originally posted by lost_angel at 21-11-2006 07:06 PM
my kucing pun makan rumput... tapi dia makan jer rumput kat garden rumah kitorang :lol

ada rumput khas rupanya... nak kena carik juga ler camnie....... :bgrin:

tenkiu kip :tq:



``u are most welcome angel...
``kalu rumput kat garden tu bersih.. ok je.......
``tapi takut ada chemical je la bila u taruh baja n all that........
``sonok gak bagi dorang rumput tu... dorang xcited giler.......  
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2006 11:52 AM | Show all posts
hehe suka tengok aksi kucing makan rumput.
teringat kucing sorg akak kat sini,suka makan sayur sawi :lol :lol
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2006 09:24 PM | Show all posts
Originally posted by TommyHilfiger at 20-11-2006 05:25 PM


yg ni camna plak? Ada sesape bagi tucen makan akar pokok ni?



hehehe..aku panggil "daun ketum"..kucing aku kalo sakit aku bg daun ni..abis akar2 dia sapu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2006 10:28 AM | Show all posts
betul ke klu kucin tuh dah makan rumput/pokok kat satu tempat,dia akan nak makan kat situ ajer..takmau rumput2 lain dah?

pasal kucin aku suker makan pokok jiran...
sbb aku takut jiran marah,aku pon beli la  gak, tp dia takmau..nak yg jiran punyer gak
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2006 05:26 PM | Show all posts
bru aku tau ader jual rumput tuk kucing...mmg mak aku ader cakap kucing2 kg die pande mkn rumput o daun tuk bt ubat...reruper nyer petua tuh diiktiraf dek veterinar rupenyer...ooooooo....
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2006 01:27 AM | Show all posts
Originally posted by Rocky_balboa at 6-12-2006 10:28 AM
betul ke klu kucin tuh dah makan rumput/pokok kat satu tempat,dia akan nak makan kat situ ajer..takmau rumput2 lain dah?

pasal kucin aku suker makan pokok jiran...
sbb aku takut jiran marah,aku ...


hi rocky,..
tucen ko makan pokok ape?..
ko hati2 sket.. takut pokok berracun..
kalu nak bagi sendiri.. tanam je rumput tuk tucen tuh...
sure selamat...
tak tahu le pulak kalu dorang nak makan pokok yg sama je..
slalu dorang prefer rumput... :jeling:
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2006 01:32 AM | Show all posts
Originally posted by pcyduck at 7-12-2006 05:26 PM
bru aku tau ader jual rumput tuk kucing...mmg mak aku ader cakap kucing2 kg die pande mkn rumput o daun tuk bt ubat...reruper nyer petua tuh diiktiraf dek veterinar rupenyer...ooooooo....


hi pcyduck.. ( camne nak sebut nama ko .. nak tegeliat lidah aku nih... hehehe...)
dorang mmg naturally akan cari rumput..
tapi kalu dok dlm umah, kita kena tanam ar tok dorang..
kalu tak the alternative is bagi gel nyer type tuh tapi dorang tak berapa suker...  :nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2006 02:31 AM | Show all posts
tu pokok kucing galak
mcm extacy jer diorg dpt pokok tu
gilakan akar dia
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2006 10:38 AM | Show all posts
cemana aaa nk kenal pokok ni.. nk gak aku bg kat kuceng2 aku tuh... tp aku taktau nk cari kat mana.. dah lerr aku tak cam sgt rupa pokok tuh :stp:
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2006 09:45 AM | Show all posts
kucing kat umah kiter pandai cari rumput sendiri..
kucing kampung..

tapi ada rumput khas lah yang dia makan..
tak semua jenis rumput..
kita kenal rumput yang kucing kita selalu makan (tp x th nama) sebab suka peratikan diorang makan rumput.. cute jer..
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2006 01:36 AM | Show all posts
Originally posted by gee03 at 13-12-2006 09:45 AM
kucing kat umah kiter pandai cari rumput sendiri..
kucing kampung..

tapi ada rumput khas lah yang dia makan..
tak semua jenis rumput..
kita kenal rumput yang kucing kita selalu makan (tp x t ...


hi gee,
tucen  kampong mmg pandai carik sendri...
tapi dorang makan 2-3 helai je...
makan pon cool je takde gelojoh...

anak2 aku nih nampak rumput tuh excited giler...
kalu biarkan sekali hadap semangkok rumput tuh langsai...
tuh la nak tanya.. tucen korang ada ke camtuh?...  :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2006 01:59 AM | Show all posts
banyak kt umah wani
cabut jer pastu tumbuh balik
kegilaan kucin2 di umah
kucin yg dah nak besar suker arr
yg kecik2 diorg x minat sgt
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2007 06:44 PM | Show all posts
ada contoh x, rasa mcm pernah nampak, pokok ni selalu tumbuh sendiri kan, mcm semak je...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2007 10:10 PM | Show all posts

Reply #91 pcyduck's post

Beberapa info ringkas yang boleh dipraktikkan oleh haiwan kesayangan anda ini sebagai panduan :

10. Kucing anda mengibas-ngibaskan ekornya kekiri dan kekanan,
bererti kucing itu sedang marah atau merasa tidak selesa dengan persekitaran.

9
Kucing anda mengaruk-garukkan kukunya ke lantai, sandal, cover speaker atau benda lain, bererti dia sedang mengasah kukunya,

8
Kucing anda tidur di bilik mandi,
kemungkinan dia sedang sakit. Sebaiknya dibawa segara untuk rawatan dan pemeriksaan lanjut.

7
Kucing anda makan rumput,
selain untuk mendapatkan vitamin dari rumput ia juga bererti dia sedang mual. Setelah makan rumput, biasanya kucing itu akan muntah dengan sendiri. Jadi, kalau anda menduga kucing anda sudah memakan rumput, jauhkan kucing anda dari karpet atau tumpukan pada beberapa saat dan ketika ( itupun kalau nasib baik dia muntah tempat lain )

6
Telinga kucing anda bergerak ke depan,
bererti si kucing sedang excited dan sangat gembira. ( masa yang sesuai untuk bermain )

5
Telinga kucing anda bergerak ke belakang (dan biasannya disertai dengan mengibas-ibaskan ekornya),
bererti si kucing sedang dalam keadaan berjaga-jaga. ( waktu yang tidak sesuai untuk bermain )

4
Kucing anda mengesot-esot pada kaki anda,
bererti kucing anda mengakui kita sebagai tuan yang menjaga dan dipercayai dan biasanya juga ia bererti si kucing minta dimanjakan dan/atau diberi makan.

3
Kucing jantan mengeoww dengan nada yg meliuk-liuk,
ertinya si kucing sudah bersedia untuk mencarik pasangan ( biasanya dalam umur 6 bulan keatas )

2
Kucing betina anda menguling-gulingkan badannya di tanah,
Bermaksud haiwan kesayangan anda ini sedang horny dan perlukan pasangan segera.

1
Kucing anda menjilati dirinya sendiri,
artinya si kucing sedang mandi dan membersihkan diri secara asasnya....

Sekian melaporkan.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092849s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list