Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
30163
View
137
Reply

[Merged] pokok kucing galak / catnip

[Copy link]

Author: razman_el       Show all posts   Read mode

Post time 8-10-2007 04:26 PM | Show all posts

Reply #100 MiKiee's post

fad,kalo kucing ske tido dalam bilik air yang tak pernah dipakai tu pun dikira sakit ker??
umah kiter ader bilik air yang tak pernah dipakai,momot ske lepak dalam tuh!
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2007 04:47 PM | Show all posts
sapa bole tolong, mcm mana nak kenal pokok kucing galak ni??
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2007 04:48 PM | Show all posts
Originally posted by razman_el at 27-2-2006 09:18 AM

ni haa, gambar lebih jelas


pokok ni x berbunga ke? ada bau tak pokok dia ni?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2007 09:04 AM | Show all posts
Originally posted by lufiahsreemzah at 8-10-2007 04:48 PM


pokok ni x berbunga ke? ada bau tak pokok dia ni?


Tu yg putih2 dlm gambo adalah bunganya.

Kucing2 akak pun suka sgt makan akar pokok kucing galak ne.... Lepas makan memang derang akan galak semacam je. Abis satu rumah derang kecahkan. Kejar mengejar mcm pilem industan.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2008 12:35 PM | Show all posts
Originally posted by mrsaafifi at 4-1-2006 09:31 AM


shin.. stakat ni kucing ummi x pernah la jatuh sakit biler makan pokok (akar sbenarnya) ni.. semakin galak/aktif & ligat ader lah.. malah yg saket2 x bermaya pon boleh jadik hyper jika dihida ...


abah fi ckp dia ubat uuntuk kucing..fi penah gak bg kat bond2 lepas2 dia dapat aakar tuh dia ikot peh tu dia sondol22 akar  tuh abis air2 liur die semua keluar..mau gak tahan 2 hari akar tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2008 02:40 PM | Show all posts

Reply #105 hafifi82's post

yep..ni adalah ubat tuk kucing...ley kuatkan die nye sistem ketahanan badan and kurangkan furball.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2008 01:30 AM | Show all posts

Catnip?

Kenape kucing suke catnip ni??...pokok ni ade kat Malaysia ker?
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2008 08:54 AM | Show all posts
Ada dijual dekat pet shop. maksud I - benih dia. nanti kita siram and dia akan keluarkan daun-daun mcm rumput. I ada beli di petshop, sect 17 shah alam. harga rm15
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2008 09:42 AM | Show all posts
uda,

bg direction boleh?nama petshop?
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2008 01:05 PM | Show all posts
kalo tgk wiki die mcm pokok bunga...n ade research ckp mende ni menghalau nyamuk..insect repellent
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2008 09:06 PM | Show all posts
Letak petshop di di sect 17, Shah alam (dekat bas stn Pantai Timur). Nama kedai lupalah, Ati yang biasa gi kedai ni. Cuba cari dlm thread 'pamper your cats' - posting masa dekat-dekat raya. I gi kedai tu sbb nak beli food feeder.

La, awak kat JB kan. Jauhlah nak gi.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2008 09:10 PM | Show all posts
Additional: Ni I ambil dari posting Ati:

"petshop sec17 tu gerenti ada,uda..sbb me salu pegi sane and nampak fud feeder yg itu..
btul2 belakang shell sec17 nama petshop 'kedai haiwan kesayangan'
dekat ngan restoran jayati,sebelah kedai aquarium."
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2008 10:06 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-11-2008 04:25 PM | Show all posts
dulu pernah campak pokok kucing galak nih..kat bawah stesyen monorel medan tuanku..
.pastu..tengok banyak gak tumbuh...kat tepi tu, tapi ada projek condo dah buat kat situ...
kalau saper-saper nak pegi la ambik cepat...sebelum diaorang buang..., nampak masih ada sepokok dua lagi yang masih tumbuh tepi pagar projek tu ..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 10:32 AM | Show all posts
Post Last Edit by miu84 at 12-1-2012 10:38



i tgk video klip maru nih kat FB (group KTAJ) barulah i tau kewujudan catnip & silvervine KTAJ pun bagi jugak link utk orang2 nak beli brg2 ni so here it is http://sillylupie-shop.blogspot.com/p/buy-silvervine.html . dia akan pos laju kan item kita order itu, jadi tak kisah la dok mana kat mlesia pun, buleh la beli online iols dah order utk si kitty kecik ni, harap2 dia suka lah nnt. high dia agaknya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2012 01:12 AM | Show all posts
i tgk video klip maru nih kat FB (group KTAJ) barulah i tau kewujudan catnip & silvervine  KTA ...
miu84 Post at 12-1-2012 10:32



   ala.kt daiso ada jual la silverine ni..daiso sunway pyramid...semalam baru beli kat daiso bb plaza...rm5 jek pun..tpi..dalam paket2 kecik jek la...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2012 09:11 AM | Show all posts
ala.kt daiso ada jual la silverine ni..daiso sunway pyramid...semalam baru beli kat daiso b ...
AppropriateNick Post at 16-1-2012 01:12


wah ye ke! thank you for the info!
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2012 10:26 AM | Show all posts
ada sapa2 ada tanam pokok kucing galak ni tak.. leh tak beri kat saya sedikit benihnya.. saya tak jumpa la kat kedai2. derang semua tak tau ape benda pokok nie..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2012 07:43 PM | Show all posts
tumpang tanya ni pokok kucing galak ke? sbb saya tgk daun kecik dia ada yg gulung2.. pastu daun besar dia cam gerigi2 sket.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2012 10:15 AM | Show all posts
Post Last Edit by haniz98 at 18-1-2012 10:20
ada sapa2 ada tanam pokok kucing galak ni tak.. leh tak beri kat saya sedikit benihnya.. saya tak ju ...
Leybra Post at 16-1-2012 10:26



    Pokok ni tumbuh meliar kat belakang rumah.. selalunya dijumpai di tepi longkang.. tepi parking.. tepi pagar dan permukaan tanah yang batu batu pecah tu..  senang dicabut begitu ajer.. bila kucing terhidu bau akar tu..kucing akan jadi galak.. abis air liur depa basah kat lantai..

post awal awal dalam thread ni page 1 dah ada jawapannyer.. rajin rajin ler selak page ke belakang yer..

opss.. sorry moderator.  (saya bukan gila kuasa.. memesan ajer)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091572s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list