Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
17255
View
93
Reply

POLL-berapa korang sanggup bayar untuk pakej urut lepas bersalin

[Copy link]

Author: sueria_azlee       Show all posts   Read mode

Post time 8-11-2008 09:14 PM | Show all posts

Balas #18 CheeTot\ catat

tot...bole bg no tel bidan awak tak?sy dok kat bbu,jngka due dec ni.tghpening nak cri sbb ni kali ke3 bersalin. dlu amik bidan kat larkin tp dh lost cntact
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 10:53 AM | Show all posts
Originally posted by nitty at 8-11-2008 09:14 PM
tot...bole bg no tel bidan awak tak?sy dok kat bbu,jngka due dec ni.tghpening nak cri sbb ni kali ke3 bersalin. dlu amik bidan kat larkin tp dh lost cntact

Nitty, kalau setakat urut, mandi baby & berbengkung, kat Kempas pon ade.. Dulu mmg slalu urut dgn bidan ni.. Orgnye pon lebih kurang 40-50 thn. Kalau nk urut kuat, die urut kuat.. Tp kalau tak tahan, buleh bgtau die.. nnti die urut prlahan sket.. Tp tak le stay dr pagi smpai ptg cam yg CheeTot punye tu.. Tak silap, RM35 utk skali urut & mndi baby
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 08:46 PM | Show all posts

Balas #27 mulberi\ catat

apa nombornya beri?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-11-2008 09:51 AM | Show all posts
Originally posted by norulle at 8-11-2008 13:41
tanye sikit i ni tak lama lagi nak bersalin. bile yang kite kena start berurut..lepas balik umah ke kena tunggu lagi ke macamane ek


cam sue..selalunya 3 hari lepas bersalin baru urut..then lagi 3 hari nak abis pantang urut lagi..

syok berurut ni..badan rasa ringan n segar aja..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2008 10:33 AM | Show all posts

Reply #28 nitty's post

betul kata mul tu nitty..
nanti minta contact no kat mul k..

ataupon mul yg akan urut ko..
jgn mara mull....
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2008 10:34 AM | Show all posts

Reply #29 sueria_azlee's post

samala  laa..biasanya 3 hari lepas bersalin..
pastu urut lagi sblm habis pantang...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2008 04:53 PM | Show all posts
Originally posted by CheeTot at 10-11-2008 10:33 AM
betul kata mul tu nitty..
nanti minta contact no kat mul k..

ataupon mul yg akan urut ko..
jgn mara mull....

Aku kalo urut laki aku, die kate tak teraseeee pdhal mcm nk sembelit aku picit blkg die!
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2008 04:57 PM | Show all posts
Originally posted by nitty at 9-11-2008 08:46 PM
apa nombornya beri?

Dh pm nombornye..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2008 05:06 PM | Show all posts
aku berurut kat Muar mase pantang haritu:

urut siap sengkak and bengkung siap sapu cream barut = RM15 sahajer.

makcik tu punye badan jenis sedap2, dia urut pon memang kuat, memang herot berot, mengaduh2 aku. tapi aku dapat urut 3 hari je sebab makcik tu nak g KL plak...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2008 05:06 PM | Show all posts
aku urut 1 bulan RM500
mak aku yg urut hehhehe...mmg la murah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 11:03 AM | Show all posts
Originally posted by kepoci at 10-11-2008 05:06 PM
aku urut 1 bulan RM500
mak aku yg urut hehhehe...mmg la murah..


off topik jap..
tak letih ke dok 'gelak' cenggitu

siba baek 'pale' tak teleng
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 12:04 PM | Show all posts
Originally posted by Prettylady at 7-11-2008 11:16
standard price sehari RM100.. i amik 20 hari.. so RM2000


pretty ambik ni area mane? kalo duk skali n sume buat ok tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 12:29 PM | Show all posts
Originally posted by juita at 7-11-2008 03:05 PM
1.urut satu badan + sengkak
2.bertungku
3.bengkung tradisional ( yg panjang jela2 tuh )
4.mandi baby - pagi sahaja

untuk seminggu RM150.jamu RM20 - termasuk bedak badan (param) dan yg letak ...



NI katmane ni juita? Ada contact no?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 07:26 PM | Show all posts
pakej yg sy amik..hhe.. pakej kunun..

urut sejam
btungku sejam- panasnya... smp ku tepis tgn tkg urut tu...
pakaikan bengkung..
dia bg dedaun utk mandi.. byk gk la daun tu..

3ari - rm260..
mahal gak rasa tp dah mil carikan..bayar je la..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 12:18 AM | Show all posts
mmm saya dulu duduk kat pusat jagaan lepas bersalin, 1 package semua ni...termasuk bengkung mcm tali kasut dpt terus, duduk sana 5 hari, 3 hari pertama RM100 sehari, 2 hari balance RM60 (sbb dah tak urut)...

menjawab soalan tuan rumah tak
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 12:30 AM | Show all posts
oh ya.. package yang say aambil tu merangkumi

-urut(3 hari, 1 kali sehari sebelah pagi)
-mandi daun (ntah daun ape hehe)
-bertangas (2 kali sehari, pagi dan petang) selama yang mampu
-bertungku (2 kali sehari, pagi dan petang)
-mkn sarapan, tgh hari, minum ptg, mkn mlm...
-penginapan (sy dok sane 5 hari) boleh ditemani pasangan atau mak, dpt 1 bilik la...
-baby dia jaga, mandikan semua...
-ubat2 jamu semua ada (kalau nak, tp sy taknak)
-ada pakai pilis (tp saya taknak)
-bengkung jenis tali kasut 2 tali, dia pakaikan dan sapukan minyak panas
-pakai produk bio-sirih (bio-trim tu mmg sedap beb..aku beli 2 botol masa nak balik dr pusat tu)

mmm tak ingat lagi ape yg ade dlm pakage tu... tp mmg puas hati la... 5 hari kat sane, balik rumah terasa tegap badan. tak de lesu2 letih2 lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 10:04 AM | Show all posts
Originally posted by togeh at 12-11-2008 12:30 AM
oh ya.. package yang say aambil tu merangkumi

-urut(3 hari, 1 kali sehari sebelah pagi)
-mandi daun (ntah daun ape hehe)
-bertangas (2 kali sehari, pagi dan petang) selama yang mampu
-bert ...

Oohhh... kira cam dok kat hospital la yekk.. dgn baby je la? Suami ikut skali ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 10:15 AM | Show all posts
ibu, baby, dan pasangan... tak kisahla nak suami atau mak yang teman...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 10:54 AM | Show all posts
kat mana tu togeh?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 04:45 PM | Show all posts

yuhu...mul...

Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2008 08:26 AM | Show all posts
Originally posted by CheeTot at 14-11-2008 04:45 PM

Huhuuu.. soriii CheeTot.. tak nmpk la smlm
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2008 12:50 PM | Show all posts
kat seremban.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2008 09:09 AM | Show all posts
Originally posted by togeh at 15-11-2008 12:50 PM
kat seremban.



seremban tu kat mana, togeh?
kasi address, boley?
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2008 10:17 AM | Show all posts

Balas #17 mulberi\ catat



sah nak cover line
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2009 12:02 PM | Show all posts
salam, ada tak sesiapa tahu tukang urut lepas bersalin area shah alam? TQ TQ
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057103s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list