Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
17535
View
95
Reply

POLL-berapa korang sanggup bayar untuk pakej urut lepas bersalin

[Copy link]

Author: sueria_azlee       Show all posts   Read mode

Post time 29-6-2009 06:55 PM | Show all posts
nak tanyala..
slalu berurut lepas besalin ne orang buat brape hari ek?
3,7 atau 10 hari?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2009 09:12 PM | Show all posts
51# anieszack

selalu urut standard 3 hari je berturut2...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2009 01:32 PM | Show all posts
salam ..

kalau area ampang ada sapa2 tau tak no contact tukang urut pas bersalin ni yg boleh datang n balik sendiri?
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2009 10:14 AM | Show all posts
tukang urut yg mak aku cari 3 hari=rm100.satu ari urut 3jam berserta tungku
n lain2lah...baby dia x usik.

mak aku suh urut 20hari...dkt rm700 kt situ.huhuuhuhuuhuh..
aku dah terasa mahal dah tu.hhehhehehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2009 03:06 PM | Show all posts
sapa2 ada contact tukang urut kat area Nilai tak?
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2009 11:20 AM | Show all posts
oh ya.. package yang say aambil tu merangkumi

-urut(3 hari, 1 kali sehari sebelah pagi)
-mandi daun (ntah daun ape hehe)
-bertangas (2 kali sehari, pagi dan petang) selama yang mampu
-bertungku ...
togeh Post at 12-11-2008 00:30




ni dekat mana??
boleh bagi nama pusat jagaan dan no tel sekali?
thks...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2009 11:26 AM | Show all posts
urut mmg 3 hari awal dan 3 hari before abis pantang kan....
bertungku.....sepanjang pantang.....
mandi baby????(sepanjang pantang or 3 hari je??)
mandi daun lak???
pakej masak pulak????
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 04:08 PM | Show all posts
pLZZ.. tengah cari tukang urut area gombak
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 11:50 PM | Show all posts
me pantang dulu kat kedah. ambik sorang bidan ni, mmg power gilosss dia urut n tungku. sakit... tp pastu bdn mmg rasa ringan kaw kaw.. byran, terpulang baper nak kasi.. dia mmg bidan turun, ada pengeras. rm5.50 tak silap. tp serious, mmg best dia urut n tungku. kalau tungku mesti perit perut aku ...panassss... hasilnya...bagusss sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2012 04:59 PM | Show all posts
pun nak bertanye juga...(tumpang tanye ekk) kalau sesapa ade contact tukang urut time pantang kat area KL nih, share la kat cni~ huhu
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2012 11:03 PM | Show all posts
saya nak tanya kalau ada sesape pernah amik perkhidmatan jaga dlm pantang dgn sorang akak ni, nama kak liza dari seri kembangan.
nak tau camne pengalaman amik dgn dia. sbb dpt no kontek dari internet. jumpa dia lagi, tp akan jumpa weekend ni utk diskas further psl pakej nya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2012 01:56 PM | Show all posts
kat fb ada sorg Siti Aishah Confinement...ada sape 2penah cube tak ngandie...ok tak?
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 11:17 AM | Show all posts
aisya_hadi posted on 25-9-2012 01:56 PM
kat fb ada sorg Siti Aishah Confinement...ada sape 2penah cube tak ngandie...ok tak?

sy baru je tanye kat die pasal pakej urut tu...lum confirm pun lg...sy dijangka bersalin end of jan 2013

Pakej termasuk:
pakej (1) rm120 sekali
-Urut
-Tuam satu badan dan tungku
-Penyediaan mandian herba ibu
-Pakaikan bengkung
-Param NR
-Pilis NR
-Herba NR
Complimentary:
-Mandi bby dgn mandian NR

pakej (2) rm70 sekali
*Kalau urut shj,siap pakaikan bengkung,param NR,pilis NR.

pakej (3) rm 60 sekali
urut sahaja

-Semua barang disediakn kecuali bengkung
-Bengkung NR blh dibeli dgn harga rm50. Bengkung boleh diguna oleh org czer n senang g toilet.
-Deposit rm50 diperlukan utk booking
-Waktu rawatan ditetapkan oleh confinement lady samada pagi atau petang.
-Utk tempoh rawatan,sila hentikan pemakanan herba lain kerana kami akan beri makan herba kami.
*Pakej rawatan utk kebenyakkan area selangor n kuala lumpur sahaja


Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 09:27 AM | Show all posts
aisya_hadi posted on 25-9-2012 01:56 PM
kat fb ada sorg Siti Aishah Confinement...ada sape 2penah cube tak ngandie...ok tak?

kita pun ada add dgn dia. tapi, tak penah cuba urut dgn dia.
however, kita ada satu tukang urut yang kita sgt rekomen. tapi, harga dia mmg costly la.
cuba tgk FB dia - Dnatasya Ayu (tradisional spa)
dia nie,mmg kita penah ambik dia masa confinement.
14hari + transportation ~ RM3K

Dia nie, kalau urat kita berbelit/tak betul, urutan dia mmg sakit.
tapi, kalau urat kita dah mmg elok..urutan dia mmg best.
kita mmg selalu urut dgn dia. selepas urut tu, angin2 kita banyak keluar (kentut) & kita pun senang berak.
kita mmg ada masalah kolon (susah nak membuang air besar)


Last edited by Hana on 3-1-2013 09:29 AM

Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 12:16 PM | Show all posts
Prettylady posted on 7-11-2008 11:59 AM
yupp... dia tido rumah.. masak pagi + ptg. Basuh baju I & baby. dia jaga semua.

mcm mana nak contact org ni...momod bagi la no dia.....mama ni dok tunggu hari jaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 12:19 PM | Show all posts
shazafia posted on 2-1-2013 11:17 AM
sy baru je tanye kat die pasal pakej urut tu...lum confirm pun lg...sy dijangka bersalin end of ja ...

sha ada contact no tak, bagi la, mama dijangka bersalin 21 feb ni...tulung tulungggg
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 12:24 PM | Show all posts
mamaezah posted on 3-1-2013 12:19 PM
sha ada contact no tak, bagi la, mama dijangka bersalin 21 feb ni...tulung tulungggg

search kat facebook Siti Aishah Confinement.... ni no hp die 0127225184
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 03:01 PM | Show all posts
shazafia posted on 3-1-2013 12:24 PM
search kat facebook Siti Aishah Confinement.... ni no hp die 0127225184

terima kasih sha, mama dah booking pun dia.

Pakej 1, RM120 sehari
Pakej 2, RM80 sehari
Pakej 3, RM60 sehari.

mama amik yg pertama.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 03:06 PM | Show all posts
cmf_O2 posted on 30-6-2009 01:32 PM
salam ..

kalau area ampang ada sapa2 tau tak no contact tukang urut pas bersalin ni yg boleh data ...

aad satu bibik ni nama dia bibk Sakinah, hp dia 016 6692162..tapi dia duduk kg pandan..cuba awak call...bibik ni jual jamu jugak, dia area KL saja....jamu dia bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 04:35 PM | Show all posts
mamaezah posted on 3-1-2013 03:01 PM
terima kasih sha, mama dah booking pun dia.

Pakej 1, RM120 sehari

sama2...

sy lum lg confirm ngan dia...sebab ade lg sorg yg dekat ngan rumah...harga pun lebih kurang jek...

fikir2 nak ambik urut je rasenye...yg lain2 tu leh wat sendiri je...cume bab nak mandikan baby je lemah skit...hihihi

tungku pun dah beli yg moden punye tu...tungku batu pun ade tp malas pulak nak bakar2...bengkung pun ade yg lame punye leh pakai sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2013 10:22 AM | Show all posts
CheeTot posted on 7-11-2008 12:24 PM
kat jb am..
tapi dia urut terasa ..
tahan x tahan jer laa...

Cheetot, nak no makcik urut ni blh x?

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2013 08:40 PM | Show all posts
mamaezah posted on 3-1-2013 03:06 PM
aad satu bibik ni nama dia bibk Sakinah, hp dia 016 6692162..tapi dia duduk kg pandan..cuba awak c ...

bibik ni jual jamu jeke?

saya tengah cari tukang urut area Cheras
ade kawan dia dapat tukang urut bersalin, sekali tukang urut tu urut dia macam urutan di Spa.
skrang bdan dia rasa sengal2, sebab urut spa tu.



Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 09:04 AM | Show all posts
astalavista44 posted on 14-1-2013 08:40 PM
bibik ni jual jamu jeke?

saya tengah cari tukang urut area Cheras

ya bibik ni juai jamu sama...jamu dia baguih sangat...tapi tu la...dia tak sanggup mai area mama,s bb mama jauhhh... daaa
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2013 01:08 AM | Show all posts
Salam mommies...

Saya  dah book sorang CL ni, nama dia kak nurul...coret arena kl n Selangor...tapi pernah jaga orang kat oversea jugak Masa baby ke 2 dulu memang dah ada pengalaman dengan dia. Alhamdulillah, memang best. 2 thn lepas charge Rm 80 tapi sekarang dah naik...huhuhu. Ramai dah member lain urut dengan dia, sampai straight 30 hari pon ada... Rutin dia..

Sampai2 ja, terus jerang air dengan daun2 dan herba yang dia bawak sendiri...mommy boleh pump susu buat sementara ni..periuk akak ni sediakan

Air mendidih ja, mommy bertanggas guna air rebusan tadi...best giler time ni...lagi2 kalau luka kat bawah tu. Kita sediakan apa2kerusi yang ada lubang kat tengah, then letak periuk tu kat bawah...ala2 sauna gitu

Sementara mommy bertanggas, akak nurul akan mandikan baby, tuam baby dengan daun sirih or any tuam yang kita ada  n urut. Dia ada sijil untuk urutan baby.... Then, dia bagi susu yg kita perah...n tidokan baby. So baby dah settle

Meantime, mommy boleh mandi lepas tanggas...

Then urut...tungku...tak ingat flow sangat...mana satu dulu ntah..hehe

Later dia akan tolong pakaikan pilis ke...apa2 yang kita naik tepek sebelum pakai barut..

Last, pakai bengkung...boleh kita sediakan or pinjam dari dia. Dulu saya beli set amway, tapi tetap pinjam bengkung dia, yang panjang ni dekat 10 meter kot...sedap sangat...rasa kemas ja..stokin pon dia pakaikan...hehe, sebab dah tak boleh bend...

**mandian...rempah2 semua atas kita..dia ada jual jugalah kot..tapi tak tau brand apa...tapi daun2 untuk tanggas,dia sediakan..

Itu lah lebih kurang pengalaman lepas yg saya ingat...due date saya hujung Jun, tapi, Januari lagi saya dah book...huhuh...sebab dia selalu busy...

Yang berminat..cuba sewrch kat Fb...urut-bersalin nurulmd


Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 05:28 AM | Show all posts
nak tanya , isteri aku nak bersalin bulan 9 ni. ada tak pakej pusat penjagaan selepas bersalin area klang , shah alam atau ampang ?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.065346s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list