Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234
Return to list New
17534
View
95
Reply

POLL-berapa korang sanggup bayar untuk pakej urut lepas bersalin

[Copy link]

Author: sueria_azlee    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-6-2013 11:32 AM | Show all posts
tea pun plan nak amek bidan/ confinement lady kat kampung tea nanti bersalin bulan nov ni... dia amek rm2000 utk 22 days... stay kat rumah kita selama tu... dia buat semua la. termasuk masak utk ibu bpantang, ajar cara2 jaga baby, urut, tungku, tangas etc...

my mom dah takde,... pastu kebetulan due date tea dengan ipar tea dekat sama, so, MIL akan jaga SIL tea la... lgpun, dia duduk kat kelantan, dekat ngn rumah MIL... this confinement lady pun dari kelantan, since tea plan bsalin kat kl ni je... better upah sbb dah lengkap semua pakej...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2013 01:46 AM | Show all posts
Prettylady posted on 7-11-2008 11:59 AM
yupp... dia tido rumah.. masak pagi + ptg. Basuh baju I & baby. dia jaga semua.

salam...i tau entry ni dah lama, tapi ada tak sapa2 yg tau org yg ambil upah jaga org berpantang? blh pm I tak? i nak bersalin hujung sept ni..thanks
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2013 03:51 PM | Show all posts
green~tea posted on 10-6-2013 11:32 AM
tea pun plan nak amek bidan/ confinement lady kat kampung tea nanti bersalin bulan nov ni... dia ame ...

tea bole bagi no kontek bidan kpg ni..? bidan ni org kelantan kan..?
sama negeri dgn hubby koko..
koko due 6/1/2014...reply ya..TQ..

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2013 04:29 PM | Show all posts
::gee:: posted on 1-3-2013 01:08 AM
Salam mommies...

Saya  dah book sorang CL ni, nama dia kak nurul...coret arena kl n Selangor...ta ...

kalau pernah g overc, maksudnya kalau kita nak ambik dia tok duduk ngan kita ms tempoh pantang tuh pun boleh ler ek
spun kita x dok oberc

Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2013 12:25 PM | Show all posts
koko2 posted on 6-9-2013 03:51 PM
tea bole bagi no kontek bidan kpg ni..? bidan ni org kelantan kan..?
sama negeri dgn hubby koko.. ...

sorry lambat reply..... tea tak rekemen laa bidan from kelantan nie.. skang pun tea tukar bidan lain... sbb bidan from kelantan ni cuma buat sikit je... pakaikan bengkung, tungku 2X & urut tu pun bukan hari2 urut... mandi & urut baby tea tak sure... masak makanan pantang pun tak buat... tp dia charge 100 sehari, tak termasuk tiket flight pergi balik... dengan kos camtu, sangat ler mahal.. tea prefer amek somebody else yang even charge lagi mahal, tp boleh buat macam2... cam tungku 2X sehari, urut hari2, tangas, mandi rempah, mandi baby, urut baby, masak, pakaikan param pilis tapel...
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2013 01:01 AM | Show all posts
kalau nak urut lepas bersalin bolehlah call akak di 012-3404900...

tapi buat masa ni takde outcall....

lokasi di kajang...

selain urut lepas bersalin, ada urut peranakan, scrub, body butter n facial...

untuk muslimah sahaja...

http://dmuslimah-spa.blogspot.com/
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 04:43 PM | Show all posts
green~tea replied at 27-9-2013 12:25 PM
sorry lambat reply..... tea tak rekemen laa bidan from kelantan nie.. skang pun tea tukar bidan la ...

Hi,

Bole u rekomen kan tukang urut u ambik masa pantang ? I tengah mencari...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 05:03 PM | Show all posts
ssuhaila replied at 29-7-2015 04:43 PM
Hi,

Bole u rekomen kan tukang urut u ambik masa pantang ? I tengah mencari...

i dulu amek ngn kak fatimah (indonesian tp married to orang melaka)...  017-2067567, 017-3551211, 017-6108473
i tak sure mane satu no phone dia or husband dia... tp kalo hubby dia angkat, cakap je nak talk to kak fatimah..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 10:08 AM | Show all posts
green~tea replied at 29-7-2015 05:03 PM
i dulu amek ngn kak fatimah (indonesian tp married to orang melaka)...  017-2067567, 017-3551211,  ...

Hi green tea,

Mekasih for your reply...
Bole kasi feedback mcm mana servis kak fatimah nie ? ok ke tidak ?

a) brape lama u ambik ?
b) brape kos dia charge ?
c) dia stay in ke ?
d) apa service dia buat ?
e) urut /tungku dia ok ke - i prefer urut yg tradisional bukan mcm spa type....

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 10:34 AM | Show all posts
ssuhaila replied at 30-7-2015 10:08 AM
Hi green tea,

Mekasih for your reply...

a) brape lama u ambik ?i amek 3 weeks (21 days), start seminggu lepas beranak... sbb my MIL suruh i bertungku genap 21 hari..

b) brape kos dia charge ?
100++ per day...

c) dia stay in ke ?
yes dia stay the whole period of 3 weeks.. tp we kena provide bilik utk dia tido la...

d) apa service dia buat ?
semua... bertungku 2X sehari... berurut, pakaikan bengkung, infrared tangas, mandi herba (dia rebus setiap pagi lepas subuh).. dia masak lauk pantang, siap masakkan lauk for my hubby lagi... mandikan baby.. cuci pinggan mangkuk (dia tak bagi i sentuh air)... dia ajar i menyusu baby... sampai basuhkan baju & keringkan baju & lipat semua baju2 pun dia buat sbb dia cakap dia boring... dia bagi i tolong dia lipat kain, tp any house chores melibatkan weight & air.. dia tak bagi... vacuum and mop lantai pun dia buat... sbb dia suruh i jaga peranakan...

e) urut /tungku dia ok ke - i prefer urut yg tradisional bukan mcm spa type....


urut dia biasa2 aje... tp yang best is the tungku 2 kali sehari, setiap sesi tu dekat 2 jam... adoiii
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 10:42 AM | Show all posts
green~tea replied at 30-7-2015 10:34 AM
a) brape lama u ambik ?i amek 3 weeks (21 days), start seminggu lepas beranak... sbb m ...

Hi green tea,

nampak mcm menarik jer...
bole u tau sape yg rekomen dia kat u ...in case i nak ambik dia nanti...or dia ada blog ke apa ?

dia stay area kl ke ?
urut hari2 gak ker ?
dia pakai tungku besi or batu ?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
ssuhaila replied at 30-7-2015 10:42 AM
Hi green tea,

nampak mcm menarik jer...

Dia pakai tungku batu... Sbb tu setiap kali bertungku sampai dekat 2 jam.. Sampai tapak kaki dia tungku ok.... Mmg slim kempissss perut & buang angin segala
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 11:50 AM | Show all posts
ada lagi tak yang boleh recommend CL ni?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 09:25 AM | Show all posts
urut lepas bersalin hanya 3 hari je
sekali urut sejam dalam RM60
so yeah RM180 je
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 11:59 AM | Show all posts
itik_kuning replied at 12-5-2017 11:50 AM
ada lagi tak yang boleh recommend CL ni?

ada...sy amik sehari rm120 jee...
kita byr die nye transportation..
dia jaga kita dan baby..stay in..siap masak..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2017 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak dulu ambik bidan kg jer..tp puashati & byran x mahal...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 03:36 AM From the mobile phone | Show all posts
missyqaldina replied at 28-7-2017 11:59 AM
ada...sy amik sehari rm120 jee...
kita byr die nye transportation..
dia jaga kita dan baby..stay ...

Hi boleh share contact CL tu?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2017 02:36 PM | Show all posts
tinkerbell_3528 replied at 20-9-2017 03:36 AM
Hi boleh share contact CL tu?

01123742370-hafiziliana
try msg tnye kosong ke tak..sbb haritu die ckp jadual pack smpai bulan 10..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2017 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya ambik 180 sehari dia urut tungku mandikan..baby pon dia urus.sama ambik 2 minggu
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2017 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Now sehari je 150
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu i ambik sebulan, 4500 dia kasi 4000. To me berapa tak kisah sgt as long dia jaga baby n kita dengan bagus n buat kerja dia.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049827s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list