Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
15094
View
71
Reply

teeth whitening....harga brape kat mana ?

[Copy link]

Author: sudahlahko       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-11-2008 11:59 PM | Show all posts |Read mode
kawan2, nak tanya kat mane leh wat teeth whitening ngan harga yg murah ?? area KL ?? pernah wat tak ??sakit tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 11:36 AM | Show all posts
Originally posted by sudahlahko at 8-11-2008 11:59 PM
kawan2, nak tanya kat mane leh wat teeth whitening ngan harga yg murah ?? area KL ?? pernah wat tak ??sakit tak ?



cubalah meng "GOOGLE" - pasti akan jumpa macam2 pasal menda itu...


Mama dah try..........juling2 mato den ... Byk pilihan....:victory: :victory:


Selamat menge - search ye....:victory:
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 12:31 PM | Show all posts
kalau forum, kat lowyat ade. tapi harga kena bersedia....jeng jeng jeng. dah beli, tp yg guna masa malam punye. baru order, tak sampai lagi
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 12:44 PM | Show all posts

Balas #1 sudahlahko\ catat

You should try Colgate Advanced Whitening Toothpaste.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 05:39 PM | Show all posts

Reply #1 sudahlahko's post

kalau buat kat klinik lagi bagus...putih berseri gitu..dahlama buat buang segala taik2 gigi hak lama2 yg tak terjangkau dek berus gigi...rm80 je satu sesi..perghhh putih...tapi sengal2 laa skit masa dia tgh mengoreng gigi kita dgn alat tu (gi kat doc pompuan..malu laa ngangan depan doc laki) pastu dia offer ubat pemutih gigi dan apa lagi ek satu lagi..lupa dah...tapi tak ambek o satu lagi ubat gigi khas dari mereka setelah buat treatment..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 05:43 PM | Show all posts
Originally posted by clairekimberly at 9-11-2008 05:39 PM
kalau buat kat klinik lagi bagus...putih berseri gitu..dahlama buat buang segala taik2 gigi hak lama2 yg tak terjangkau dek berus gigi...rm80 je satu sesi..perghhh putih...tapi sengal2 laa skit m ...


rm 80 je ek? laaa ingt mahal sbb tu tak pegi2...smua klinik swasta rate dia cam tu ek?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 05:49 PM | Show all posts

Reply #6 ima_snow's post

ntahlaa kak ima...kat tempat me camtu je rege dia..kalau ikut package / sesi rm150 rasanya ..isk 4bulan dahhh wat menda ni...but to be honest la..memang clean se clean2nya...putih pon putih..tapi ye laa putih tu mana leh tahan lama..ari2 dok taram nescafe kopi teh dan macam2 lagi air berwarna warni...mahunye tak lusuh balik...tu pasal dorang syorkan beli pemutih u dgn ubat gigi yg do syorkkan...maleh laaa over budget
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 05:50 PM | Show all posts

Balas #5 clairekimberly\ catat

anggaran semua skali berapa ko abis nokk
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 05:58 PM | Show all posts

Reply #5 clairekimberly's post

hang malu jugak eh nyah ngan doc lelaki...haku main taram jek buka mulut nih

selalu aku pi buat doc laki ler..tapi ya ampun kasar tak ingat/.....maunyer nak terkuar gg aku jugak
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 06:10 PM | Show all posts

Reply #8 KaKLaLa_Lost_id's post

rm80 je lala...kat klinik gigi kuantang....doc melayu..geli aku nok gi doc india/cina....kale iktu se sesi rm150(package doh tu)..dok silap aku setiap klinik gigi ada je service ni ...tepak aku ni klinik gigi sepupu aku je hok melayu hok spoil nye sepupu aku tu lelaki..malu wahhhh pandai pulak dahhh iols rasa malu tauwww yg selebehnye sini klinik india and cina je banyok...aku takmboh gi aa..tu pasal aku naik kuatang..senang skit
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 06:12 PM | Show all posts

Reply #9 selendangemas's post

malu..iolsss lom kawen...kemaluan jugaklaa tak silap aku klinik bistari ke klinik apo eh?kat shah alam tu dia charge satu sesi rm250 kawan aku cakap...aku tatau apa kebenda yg rm250 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 06:58 PM | Show all posts

Reply #5 clairekimberly's post

sure ke claire rm80 je?
sbb i penah tanya kat dentist kat ukm,dia kata kat government xbuat teeth whitening ni...
kat private adala...tu pun dia charge ikut berapa gigi...
mahal sgt laa...

from what i understand yg u cite ni...
scalling + polishing...
sbb i penah buat yg mcm ni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 07:06 PM | Show all posts

Reply #12 hypnose_s's post

bilamasa saya kat goverment ni?tak pernah tertulis goverment disitu..lagipon aku cite pasal klinik..mungkin disalah ertikan klinik goverment gamaknye
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 07:07 PM | Show all posts

Reply #12 hypnose_s's post

a ah laa kot..scalling and polish...dia korek2 habis celah2 gigi apa dorang panggey?plak gigi ke apa?takde laa sampai plak yg jenis hitam2 tu...cuma macam apa eh?aku cakap taik gigi sudeyy...tak reti laa term2 klinik gigi ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 07:11 PM | Show all posts

Reply #13 clairekimberly's post

eh,tak2...
i x kata pun u tulis pasal klinik government kat atas tu...

i mean i pernah tanya service ni kat klinik government,tp dorang mmg xde service ni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 07:16 PM | Show all posts

Reply #15 hypnose_s's post

government me tatau ..lagipon apa yg aku cakap tu seme cite pasalklinik swasta...nan ado tifo2 punya info kekdahnye...klinik mana ygcharge ikut gigi tu?ikut berapa batang gigi depa nak polish kan?macamklinik cina tu je...dorang pon pakai rate camtu..tapi sebatang tatau bape hengget dorang ambek..pernah call..klinik doc pompuan tu dorang bagi satu rate camtu je...pastu dorang syorkan laa product2 apa yg dorang rasa berpatutan untuk kastemer..pegi ngan akak...eii jenuh gak nganga...nasib baik tak banyak sgt laa anasir2 jahat kat gigi tu...tapi makan jam jugaklaa..ada certain tempat tu dia tersasar kena gusi ada laa jugak berdarah2 skit

[ Last edited by  clairekimberly at 9-11-2008 07:17 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 08:07 PM | Show all posts
kaedah bleaching ke???kalau bleaching bukan ke RM800...atas bawah..tahan tiga tahun rasanya...macam model2 n artis2 tu..dia bubuh ubat then laser....

yang ini k???mmg teringin nak buat tapi dalam list???? ...memanjang dalam list..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 08:09 PM | Show all posts

Reply #17 erdina's post

org kata hak ni masa lepas buang braces kan?sape aritu bagitau...esme rasanya dia pernah buat lepas buang ..dlm thread braces...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 09:10 PM | Show all posts

Balas #10 clairekimberly\ catat

ooo gitu pulok..kira ok doh tuh harga yer muroh doh..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 09:18 PM | Show all posts

Reply #17 erdina's post

tu la...kalau rm800 mcm ye je...
tunggu nak kawen la baru pegi bleach...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087808s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list