Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
5528
View
29
Reply

POLL : Korang tengok viewfinder pakai mata kiri ke kanan?

[Copy link]

Author: altimi       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-11-2008 12:16 PM | Show all posts |Read mode
Korang biasa guna mata mana utk view through viewfinder korang........? Aku takleh wink mata kiri so aku pakai mata kiri utk tengok viewfinder. Kalau pakai mata kanan rasa cam tak selesa lak sebab mata kiri takleh wink/tutup......
Single Polls, Total 41 Users voted
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 01:36 PM | Show all posts
Kiri...

tapi Sifu sifu kat sini kata kalo nak cantik amik gambo jangan tutup mata hati
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2008 01:48 PM | Show all posts

Reply #2 tandas_awam's post

Ada org kata buka dua2 mata.............
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 02:11 PM | Show all posts
kalau ambil gambar aku pakai mata kanan.
kalau skodeng pun mata kanan.  
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 03:05 PM | Show all posts
wa biasa guna mata kiri. tp kenkadang tak guna mata pon. snap camtuh jer
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 03:46 PM | Show all posts
Mata aku bukak 2-2.. tapi guna mata kanan saja nak tengok kot viewfinder... mata kiri aku rabun~!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2008 05:08 PM | Show all posts
KOrang yg pakai kiri ni ada tak masalah nak pilih focus point esp kalau pakai D80/d90......?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 05:42 PM | Show all posts
Originally posted by altimi at 11-11-2008 05:08 PM
KOrang yg pakai kiri ni ada tak masalah nak pilih focus point esp kalau pakai D80/d90......?


Huhuhu makcik pakai mata kiri ... jah pasal focus point tue xkisah pe series pom hehehe semua boleh
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 06:00 PM | Show all posts
teman lak guna dua2 mata campur extra 2 mata gik ( spek mata la ) .. sebab ada live view... hehehe

[ Last edited by  pUtRa^^sHaH at 11-11-2008 06:01 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 09:22 PM | Show all posts
kiri .... pakai viewfin der baru puas rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 11:36 PM | Show all posts
mata kanan..mata kiri rabun skit..pastu buka 2-2 mata..mata kiri x leh tutup lama2 nnt otot2 mata kiri kejang
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 09:27 AM | Show all posts
aku tak perasan lak aku pakai mata mana.. nnti aku check balik   . Org kidal selalu pakai mata mana ek.. biasa la org kidal ni kan selalu buat benda terbalik dgn right-handed.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 10:17 AM | Show all posts
mata kanan kat viewfinder dan mata kiri tetap buka utk mengusha subjek... tak reti nak xplain la
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 02:12 PM | Show all posts
mata kiri
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 02:46 PM | Show all posts
Originally posted by altimi at 11-11-2008 13:48
Ada org kata buka dua2 mata.............

ini yang berpandangan luas kut
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2008 06:36 PM | Show all posts
yg pasti aku x tgk gune mata kail..wakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2008 07:06 PM | Show all posts
Originally posted by adiegani at 13-11-2008 06:36 PM
yg pasti aku x tgk gune mata kail..wakakaka


dan juga bukan dari pandangan mata hati..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 04:35 PM | Show all posts
dulu biasa guna mata kiri tp skg ni dah mls nak tutup2 mata .. buka 2 mata je lebih senang dan selesa
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2008 01:31 AM | Show all posts

Reply #17 pUtRa^^sHaH's post

itu lah yang aku nak belajar tu.... nak belajar tengok viewfinder dgn mata hati....  tapi makin tua nih makinbebal aku nak belajar...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2008 01:45 PM | Show all posts
aku guna mata kiri jer.. mata kanan x leh guna.. lost fokus katanya..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089103s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list