Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
121055
View
583
Reply

DIARI KEHIDUPAN (kredit + untuk yang posting)

[Copy link]

Author: tuahayam       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-12-2008 11:51 AM | Show all posts |Read mode
Topik ini ibarat diari kehidupan kita sehari-hari.. tak kira apa peristiwa pun yang berlaku kita boleh tulis kat sini... dan sesiapa yang ada soalan atau nak quote diari org lain kat sini pun kena letak diari dia jugak di bawah... faham tak.. yg penting ada tarikh dan tulis la apa2 sahaja..

Setiap posting disini akan diberikan kredit tambahan ....


lagi satu kalu boleh.. letak la diari panjang2 skit ye.. kalu menarik lagi banyak bonusnya.. hehe
dan kalu boleh.. sehari jgn la byk sgt letak diari. gabungkan je jadi panjang..
... kecuali terpaksa sbb quote  



1 Disember 2008
Hujan semakin lebat kat luar.. nak jalan2 pun malas.. alih2 dari pagi sampai malam duk main games je.. Drg khabar.. kawasan sekitar sekolah dah mula naik air.. dah ada yang berpindah dah pun.. cuma nasib baik sekolah aku je tak naik air..

Aku bimbang komputer dalam makmal je.. kalu banjir kawasan sekolah abihla.. sbb CPU aku letak kat atas lantai je.. biasa tahun lepas sebelum cuti akhir tahun aku angkat CPU dan monitor letak tempat tinggi skit.. tah napa thn ni tak ingat... arap2 tak banjir..

Dgr kata lak. jalan2 sekitar kuala terengganu ni pun sesak jugak.. sbb air bertakung atas jalan... ramai terpaksa memperlahankan kenderaan

[ Last edited by  tuahayam at 2-12-2008 03:23 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 12:05 PM | Show all posts
walopun aku kat opis, aku rasa nak join gak la.... dah lama aku tak tulis diary.

1 DECEMBER 2008
LOCATION: OFFICE

harini rasanya agak productive compared to semalam. mamat from naza kia tak gak datang2 lagi, aku yg nak beli moto dari dia, aku gak yg kena tunggu. hampeh la service cam ni. padahal kalo aku beli, dia dapat komisyen kan? cami ke jaga customer?

hal2 kat opis ni plak.... hmm... semakin lama aku kat sini, kira ok la... cuma aku rasa im losing myself in here. reason being, org2 kat sini bukan aku punya "type", ..... people here are different. ak u rasa cam aku pun nak "ter"jadi mcm org kat sini jugak.

aku tanak.............

i want my oldself back.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2008 12:09 PM | Show all posts
Originally posted by nurulcomfykid at 2-12-2008 12:05 PM
walopun aku kat opis, aku rasa nak join gak la.... dah lama aku tak tulis diary.


welcome.. tak semestinya cikgu baru leh tulis.. sesiapa pun leh tulis.. saje nak bagi lebih meriah board ni..

lepas quote mesti tulis diari ye...

2 Disember 2008
Setakat tghari ni duk saje sambil2 main games.. hujan pun nampak dah berhenti.. tp langit masih gelap.. ingat nak gi round2 kat luar sana.. dah beberapa hari tak kuar rumah ni..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 12:15 PM | Show all posts
2 Disember 2008
Arine aku sakit pale..berdenyut-denyut..nak buat semua kerja pon malas.ni sume psl aku mengemas dapor malam semalam.abeh semua brg aku sental..dan..hasilnya sgt la memuaskan..

sian pokok-pokok bunga aku kat luar tu..x terjaga da..daun sup yg aku tanam pon dah mati..2-3 arine x ujan la pulak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 12:21 PM | Show all posts
2 Disember 2008

Time aku tulis ni hujan dh berenti...nampak cam terang je kat luar tu...aku pun cam suka je nk sambung hidup coz sehari dua ni asyik mendung je...x nmpk matahari pun...

thari ni kawan aku ajak mkn kt umah dia tp rs mls nk g psl perut aku plak x selesa... lagipun dah kenyang...bfast pagi tadi aku dah bantai nasik apa...

apapun, aku harap sgt kain2 kat umah yang aku jemur dh 2,3 hari kt umah tu kering la hari ni... dah tak larat aku tengok kain tu dok bsidaian...aku nk jemur kain lain plak... tapi yg paling aku tak tahan, dah dua tmpt rumah aku bocor...1 kt master bedroom   1 lg kt living hall

rumah jiran aku kt depan tu dia rendah sket, mlm smlm dia mintak park keta dia dlm kwsn rumah aku...ok lah tu...tolong menolong antara jiran...mudah2an time aku susah dia plak tolong aku. rasanya last year ok je...tahun ni hujan agak lebat...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 12:24 PM | Show all posts
2 DECEMBER 2008
LOCATION: OFFICE JUGAK

arini kitaorg nak implement policy baru pasal entertainment. wah! sangat mendapat tentangan drpd staff. ni lah susahnya keje Hr ni. kena jaga hati smua org.

** aku baru perasan, posting aku yg kat ataih tu aku letak 1 december eh...



(aku kalo tang haribulan ni fail sikit)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 12:25 PM | Show all posts
2 Dis 2008


Dah 2 hari duduk terperuk dalam bilik
kat luar suasana hingar bingar
almaklumlah duduk dalam base
nasib baik ada laptop.....
bolehlah online

tengahari ni nak keluar  lunch
tunggu husband balik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 02:39 PM | Show all posts
2 Disember 2008

Hari ini jadual padat dengan taklimat kursus kissm.  Alhamdulillah tugasan individu dan kumpulan telah disiapkan.  Perancangan selepas kursus tamat jam 4.30 petang, - saya akan membuat latih tubi menjawab soalan objektif dan esei untuk UAK.

Tak sabar nak 'posting'...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 02:46 PM | Show all posts
Originally posted by tuahayam at 2-12-2008 11:51 AM
Aku bimbang komputer dalam makmal je.. kalu banjir kawasan sekolah abihla.. sbb CPU aku letak kat atas lantai je.. biasa tahun lepas sebelum cuti akhir tahun aku angkat CPU dan monitor letak tempat tinggi skit.. tah napa thn ni tak ingat... arap2 tak banjir..


hang tak try tipon sekolah ka, minta sesiapa yang ada kat sekolah tolong angkat? biasa sekolah/opis mesti ada kunci spare.

oleh kerana hang kata kalau quote pun kena tulis diari...maka terpaksalah aku tulis diari juga.

2 Disember 2008

Dah 2 minggu aku balik kg bini...yerla bini jauh la katakan. cuti sekolah jer aku dok ngan bini. kalau hari sekolah aku jadi bujang..bukan lagi takat weekend husband..dah tahap semester husband...

cuaca..panas..kira panas terik yang menyengat. walaupun aku dah biasa berpanas sebab biasa berkawad tapi panas ni memang lain.nanti smabung lagi..sebab nak quote orang len plak..muakakaka

p/s: kepada penulis diari..harap dapat menulis kejadian yang benar sahaja. tiada yang benar melainkan benar-benar belaka. :victory:

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 02:52 PM | Show all posts
2 DECEMBER
LOCATION: OFFICE

tadi CEO kitaorg announce dia nak resign. aiyokk!! eventhough dia kata it has got nothing to do dgn situation company, still kitaorg risau. dah la plant kat Thailand dah kena tutup sementara. 200 workers kene VSS.

Mintak2la kerajaan US tolong company kitaorg. takut gak!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 02:57 PM | Show all posts
Originally posted by ladybirdninja at 2-12-2008 12:25 PM
2 Dis 2008


Dah 2 hari duduk terperuk dalam bilik
kat luar suasana hingar bingar
almaklumlah duduk dalam base


uiks dok base mana? Sepanggar? Lumut? Pulatibang 1? Kuantan AB, GK AB? Kem Iskandar? Sungai Besi? Sungai buloh?

apa yang hingar bingar? depa buat latihan menembak ka?

maka terpaksa la aku tulis diari sebab dah quote ...hehehhe

2 Disember 2.50 pm

cuti, kojo den tak ada sangat, sebab  tak tau akan ngajar apa tahun depan yang dah tak sampai sebulan tu..so aku just buat perancangan secara kasar sahaja. now, aku banyak rehat-rehat, jalan-jalan cari makan, antar, tunggu dan amik my wife. tulis, baca dan cari poskad. beli dan baca majalah military.ni kira rutin la buat masa ni. mungkin akan berubah dalam seminggu dua sebelum buka sekolah. apa pun baru lepas makan sup cendawan campbell dan teh berperisa mangga....sedap woooo!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 02:57 PM | Show all posts
2 disember 2008

Ptg ni cuaca baik sekali.tapi napa hati aku rasa hiba ajer?patutnya aku rasa gembira sebab aku dah nak balik kampung,tapi at the same time, aku sedih tinggalkan tempat ni yang beri banyak erti kehidupan pada aku

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 03:20 PM | Show all posts
2 disember 2008

pg tadi cerah...thari sket hujan turun dgn lebatnya...ptg ni matahari muncul balik...semangat balik nak hidup!

kawan aku ajk mkn kt umah dia td aku x g, tp perut ni lpr la plak...so, just now aku dh habis sepinggan nasik ayam...tak lah best sgt...just so so...

ptg nanti kalu x hujan plan nk g rumh tailor ambik bju raya yg dh hmpir sebulan aku letak situ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 03:21 PM | Show all posts

Balas #10 nurulcomfykid\ catat

lor...betul ke 200 org kena VSS?
kan tutup sementara jek?

2/12/2008 (3.15 pm)

ari hujan. aku sorang.
laki g workshop baru angkat barang.
hati aku xkeruan
mikir baby yg akan dtg
aku xtau nak prepare beli brg
sbb ini baby pertama kitorang

kepala berdenyut hati geram amat
tepon pengerusi krts baru tp asyik xdapat
angkat la weh, aku nak masuk umah kat ulu banat
klu xdpt krts, umah mana aku nak rembat?
aku nak ngajar wlwpun sengsorg di ulu banat
so, akan ku kejar wahai tuan pengerusi sampai ku dapat
muahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2008 03:22 PM | Show all posts

lagi satu kalu boleh.. letak la diari panjang2 skit ye.. kalu menarik lagi banyak bonusnya.. hehe

dan kalu boleh.. sehari jgn la byk sgt letak diari. gabungkan je... kecuali terpaksa sbb quote yang org
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 04:29 PM | Show all posts
Date : 2 Dec'08
Venue: Opisku

Aku tension sangat dgn bos.. memang menyampah giler. nasib baik seekor lagi MC mintak2 la MC sampai bila2. ari nie bos aku buat baik dgn aku sebab nak mintak tolong. dia ingat aku apa!!!!!! yg menyampah aku nak tolong sebabnyer last2 benda tue akan jadi rutin keja aku. aku bukan berkira tetapi di sebabkan depa nie punya perangai buat aku meluat.. 2 atau 3 kali post aku akan ceritakan.

hati kembali tenang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 04:30 PM | Show all posts
bila tuan tanah akan bagi kredit??? hehehe jgn marah
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 05:46 PM | Show all posts
Date : 2 Dec'08
Time: 5:47
Venue: Kolej Kediaman Parit Soleh

Hari ni last kuliah KISSM, aku dah lega, td kuar dewan nagn kepala kosong sbb aku tido ms ceramah
. Aku xmakan lagi hari ni, cuma belasah karipap 2 ketul je sbb mlm ni ada orang nak belanje makan..sanggup aku berlapar semata2 nak orang belanje , tadi ramai dah mula cuak..jantung berdegup2 bila ada yang menerima panggilan dari KPM untuk pengesahan tiket kapalterbang ke Sarawak!nampaknya kami betul2 akan berhijrah ke sana pasni..xpe,mulakan hidup baru dengan senyuman

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 06:24 PM | Show all posts
date : 2 Dec 2008

Walaupun aku ex-gstt, nak join sini gak...

Rutin aku setiap hari, seperti suri rumah lain...
Urus anak n rumah

Boring sungguh duk kat rumah...
Sambil2 tu surf internet....jalan2 cari keje...
Tahun depan nak keje apa lah ni, duk pikir dari hari tu lagi...

Ptg ni x bwk pun si kecik tu ke playground...sbb nmpk mendung je
Kita tgk tv je lah...

Hari khamis ni, kena pegi sekolah, tugas terakhirku sbg gstt.
Nasib baik tgk semula schedule...
Tadi baru terperasan, duty aku sesi pagi, 7.30am -12-30pm...ingatkan sesi ptg 12.30pm - 4.30pm.
Dalam kepala duk pikir nak pegi warehouse sales kiko dulu, baru pegi sekolah.
So maknanya, lepas sekolah baru boleh pegi sana

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 07:10 PM | Show all posts
wow! nampak cute, nak join gak la...

1 Disember,
lokasi : KL

Pagi ni hantar kawan ke kl sentral. malaslah nak hantar ke lcct, aku nak kejar bank lagi, tak nak balik johor lewat.
adui... Hong Leong Bank kat kotaraya ni dah pindah lak, ke Jln Petaling. malas tul nak cari, g bank kat jhr jer la. RHB bank, syukur.. settle... lega...

tadi naik bas , pakcik driver ni ngantuk lak, bahaya tul. nasib tak eksiden. nak temankan berbual, malu lak, kang ada yang kata aku menggatal.

lokasi : stesen bas larkin.
tiba di larkin, ingat nak cari tiket ke perak untuk hari esok. hampes tul la pakcik ulat tiket tu.. ada ke patut dia follow aku satu larkin tu.. adus.. rimas... tiket kul 12 malam xde, tiket ke kl, transit ke umah along, pun habis. esok hari selasa, bkn hujung minggu, knp leh abis gak. hangin tul lah....

malam... chattg jer la.... tapi, x larat lak nak tido lewat, kwn2 lain pun dah tido.. baik aku pun tido.... zzzzzzz

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110360s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list