Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
120987
View
583
Reply

DIARI KEHIDUPAN (kredit + untuk yang posting)

[Copy link]

Author: tuahayam       Show all posts   Read mode

Post time 2-12-2008 07:17 PM | Show all posts
02 dise 2008
dewan kuliah DDKA, IPTI, JB

memang luar biasa aku mengantuk ari ni... malam sebelumnya aku pulun abiskan tugasan KISSM yang tak terabis2... lusa da nak kena submit... baru aku nak landing kepala atas meja, encik penceramah tiba2 je cakap "Saya ni paling tak suka time saya bercakap, ada org tido"... lebih kurang la ayatnye... adei... terpaksa la aku batalkan hasrat... tapi tahan 10 minit jhe.. muhahaha... lepas tu aku tido gak dalam pelbagai kaedah... tido menegak... tido sambil wat2 tulis... dan macam2 lagi... tiba2 nak rehat, bole la segar kan..

hhhmmm... masa kat dewan, ada beberapa budak Pendidikan Islam dapat call... rupanya nak bagitau awak dapat kat sarawak dan saya nak confirmkan penerbangan untuk awak... 3 drpnya budak pmpuan... sabar na...

aku lak... ke mana la akan tercampak... aku tak kisah tercampak kat mana... asalkan ada sekolah menenhgah dekat2 situ... leh bini aku apply transfer dekat ngan aku... coz bini ngaja sek menengah...

7.16pm kat gumah

esok ada lagi kissm... lusa last... adei... lapa la... nak makan apa ek... tgh ari tadi makan karipap 3 unit dengan donat 3 unit. = RM2.00. maklum la elaun dapat sikit. tu pun da tolak ngan konvo nyer caj. apa la... naper la tak tolak nov nyer....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 07:17 PM | Show all posts
2 Disember
Lokasi : Kampung

pagi tadi pegi bandar. 1st time bawa kereta angah tanpa angah di sebelah. bawa mak sekali, mak mula2 takut jer. siap pesan bawa slow2. hehehehe.. aku pun bawa lah slow , 80 -90 km/j. klu kete aku sendiri, mau aku balun >100km/j.

settle dah hong leong bank. kat sini pun, hong leong bank dah tukar lokasi. awatlah hong leong ni suka tukar lokasi.

tiba di rumah, mak kata , "ok lah ..... bawa. alhamdulillah, sampai umah. " hehehee.. mak lum naik aku bawa kat sarawak, sure pucat... hehehehe... tapi, x berani lak, wlu mak xde lemah jantung, tapi ada darah tinggi, x nak buat pasal... kang jadi anak derhaka lak....

petang yang sungguh membosankan. celcom broadband saja teman ku...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 07:24 PM | Show all posts
2 Disember 08
aku jaga exam SPM.. paper aku Lukisan Kejuruteraan hari ni.. aku siapkan extra TD board, french curve.. T square.. semua.. mana lah tau kalau ada yg mangkuk tak bwk masuk exam..
exam pukul 2- 4.30pm.. pukul  3pm baru perasan, soalan tahun ni tak ikut format..
kenapa org LPM ambik soalan yg tak ikut format???
soalan no 7 perspektif takde tp ganti dgn topik group 6...

tunggu jugek sampai pukul 4.30pm.. dgn harapan nak console student..
tapi.. depa kluar relax jek..  takde kecoh pun soalan target takde..
YAALLAH... moga anak2 murid aku seramai 25 org hari ni, mendapat keputusan yg cemerlang paper LK ni..
aku halalkan semua ilmu yg aku curahkan.. semua duit fotostat soalan.. apa jua kenakalan mereka dlm kelas semua aku maafkan..
asal saja dia org dpt result yg cemerlang... amin...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 08:18 PM | Show all posts
2 December 2008

Dear Diary, yesterday something has ended my question on how I will be going in the next few years. Something that I refused to be since SPM..i will not choose this career even I have to work exactly out of my line..But maybe, Ive learned something in the past 6 months where Im here struggled for my masters first semIve learned not to be choosy maybe by looking iza struggled to get a job n its so sad she even tried to apply as elite kindergarten teacher. Its just she was so lucky because in the end she passed the MARDI interviewLooking at her, Im afraid that how I will going to be n Im  even thinking of apply as lecturer in private college. But now, u know what Im going to be a teachera chemistry teacher from now on..Alhamdulillahit is a miracle that something I was never expected before.

So I have to get ready because I have a strong instinct that with my single status I will be sending to Sabah or Sarawakthis course is critical needed especially in rural area. But the sad part is, I have to accept the fate that Im going through another episode alone without supporter.. especially with my health condition n being apart from my family.

Its just not Im demandingseakan diberi betis hendak paha . But I still want someone come to my life and accept me as who I amsoon I hopeamin.

[ Last edited by  mizlilo at 2-12-2008 11:42 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 08:39 PM | Show all posts
2 DECEMBER 2008

Tengah tension hal office, tengah pikir is it all worth it? Should i just follow my heart and dedicate 100%  to my family instead.

My son call lagi. Dah 5th time kut. Tanya bila nak balik. Hubby pun call, tanya what time to pick me up. My 12 year old call, asking again and again whether she can go see the movie Twilight with her friends or not.

Its now 5:35pm. Ada lagi yang perlu dibuat. Sigh.... Dan tiba2 mac teringat. Alamak.. today ada swimming class at 6pm. Ponteng la nampaknya....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 08:44 PM | Show all posts
2/12/2008


tadi kat parking lot opis aku call bf aku sblm aku drive balik ... actually da 2-3 hari gado ... so aku rindu sgt so aku call dia ...

arini suara dia mcm lain sgt ... aku tny nangis ke? dia kate tak ... just stress ... workload byk sgt ...

then dia kata hq opis dia tgh review staff namelist all branches ... mcm ade possibility nak kena retrench!

terkedu gak aku ... aku duk igt kompeni dia tu stabil ... then aku duk tny hv u thought about finding other jobs?

suddenly dia ckp ... takmo fikir ... he needs some space for him to breathe ... i was like ... ape kes ni ... aku tny je ... concern for him ... nak emo lak ngn aku

gado lg la nampaknye! kalo bebetul retrench x kawen la aku!

[ Last edited by  FaRiShAsYaHaNaZ at 2-12-2008 08:46 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 09:35 PM | Show all posts
aku tumpang sekaki ..

lebih kurang pukul 2, aku dah siap lunch dan solat zuhur. aku ngemas seme kertas dan fail atas meja .. tgk notis kat notis bod, aku tolong cabut mana yg dah expired .. pastu, ada gak terbaca notis notis basi .. ahaks ..

then, aku tgk tepi meja .. pergh .. ni kena setel kan .. aku susun semula brg brg tepi meja .. huh ! berpeluh jugak ..

kemudian, aku jd malas .. aku pon sembang dgn mamat yg tetiba dtg kat tepi aku .. dia minta tolong aku tgk kan pemasangan streamyx kat opis ..

tekan tu, tekan ni, try tu, try ni akhirnya gandingan 3 makhluk, berjaya online .. pastu aku tanya mamat tu, macam mana kita boleh online tadi ? (iaitu kaedah mcm mana yg membuatkan online berjaya ?)

dia pon dgn selamba sambil gelak ketawa "aku pon tak tau" ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 09:53 PM | Show all posts
ari ni start kemas barang mana yang patut. banayk barang nak di lupuskan danseparuh lagi nak hantar ke melaka. tak semua bawak ke trengganu.
still tengah cari rumah dan sekolah tuk anak. semua kena buat cepat sebab
nanti nak uruskan alya di melaka pulak.alahai....pening

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 10:19 PM | Show all posts
02 Disember 2008

Sehari selepas tamatnya peperiksaan SPM. Best gilaaa la. Aku bangun pukul 11.30 pagi, lantak laa matahari dah naik pun. Rasa best jer.

Bangun tido, aku terus bukak laptop. Tengok citer Friends yang abang aku donlod. Setakat nih, aku dah tengok sampai season 5 (tang Ross dapat tau Chandler kapel ngan adik dia - Monica). Aku tengok si Jennifer tuh lawa gak, pesal la Brad Pitt bodo pi cerai amek Angelina. Kalau nak anak, amek jela anak angkat kan. kesian si Jennifer tuhhh.  

Pukul 4 petang, aku tengok TV pulak sambil makan nasik lauk ayam pedas mak aku masak. Bila puas, aku bukak komputer pulak. Fuuuh, sonot gile la harini. Mak aku dah takleh nak marah aku sebab tau aku dah habis pekse SPM. waaa macam ni la perasaannye bila dah merdeka ekk. Sume buleh buat, takde orang nak marah.

Hmm, tadi aku main game Counter Strike Source. Sekarang? Tengah bukak forum cari. bila dah boring sikit, aku sambung main game balik. Mak aku sekarang tengah tengok tv kat living room. mak aku perasan je aku tak berhenti2 guna komputer (kecuali utk sembahyang) sejak mak aku balik keja pukul 6.30 petang tadi.. tapi beliau tak marah pun. hahahaa sonok..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 10:23 PM | Show all posts
2nd dec 2008

arini...cuaca cerah kat tempat aku...ujan da berenti dr pg smpai ptg.cuma ptg tadi hr kembali gelap & ujan renyai2...arini aku byk drive ke sana ke sini..aku rs hepi sgt bl drive pg td.sonok sbb cuaca cerah & ramai org kampung kuar dr umah msg2. xcam smlm...semua berkurung dlm umah jea...alhamdulillah...at least paras air banjir di kenyakan tmpt da smkn berkurangan...cuma xtau camne hr esok...lusa...hrp2 banjir tak teruk sgt

arini gak aku ngan siapkn hantaran utk hr bahagia aku.he3.aku da buat sedaya upaya tp xde idea lak nk mencantikkan hantaran tu semua xpe...esok aku smbg lg.lg pun masih ada masa.chaiyok2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 12:21 AM | Show all posts
Originally posted by wlakp at 2-12-2008 04:29 PM
Date : 2 Dec'08
Venue: Opisku

Aku tension sangat dgn bos.. memang menyampah giler. nasib baik seekor lagi MC mintak2 la MC sampai bila2. ari nie bos aku buat baik dgn aku sebab nak mintak tol ...



bos aku same ngan bos die. . tensen2! aku doa2kan ade la org nk santaukan depa 2 org ni. huhuhu..:@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 11:45 AM | Show all posts
3 DEc...

ari nie aku cukup gembira.. Allah telah makbulkan doa hambanyer. tanpa disangka ari nie kedua-dua bos aku MC.. aku n the geng raya HINDU.. moga hari ini akan berakhir dengan kemanisan. to be continue after lunch

tuan tanah:- boleh dpt lagi tak kredit??

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 11:46 AM | Show all posts
3 DECEMBER
LOCATION: OFFICE

Arini pepagi dah kene sound kat opis sbb bukak mp3 kuat sabgat. tak perasan plak aku sbb leka tgh setelkan EFP, SOCSO and segala mak nenek ni. memula tu ok lagi, lagu m nasir, pastu bila dah masuk lagu evanescence, boss aku dah sound.

hik hik hik. mmg salah aku pun.

semlam mimpi pasal exbf, so sbb tu kepala aku melayang2 sket arini. mintak2la aku tak termengigau cakap apa2 time mimpi smalam. kalo tak, sesia ja nandi gaduh ngan hubby. aku pun tak tau nape aku mimpi pasal dia. aku rasa aku tak la asik dok teringat kat dia, tapi aku slalu mimpi dia. ke dia yg slalu dok ingat kat aku?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 01:31 PM | Show all posts
3/12/2008

Mlm td tergerak aku nak call/sms bf aku ... nak kasik kata2 peransang la konon ... lelame aku belek fon aku ... aku padam sms tu ... bantai tido ... dah dia nak space kan ...

td bos aku tny bile nak bawak beau (bf) aku dtg function ... aku pon ckp ... my bf needs some space katenye ...bos aku sengih ... dia ckp dia x pnh denga lelaki melayu ckp camtu sepanjang hidup  dia ...

borak2 ngn bos aku ... she made me think ... ape aku nak buat ek for my future? what directions of my career should i take? aduhhh ... malasnye nak pk bende berat2 ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 01:54 PM | Show all posts
ahhhhhhh... penatnya... susah tul nk cari tiket ker utara dr larkin ni..... penat duk pusing2 satu larkin, kene tel along bgtau sama ada dia dpt amik ker tak klu sampai awal pagi, tanya angah n adik lagi, klu dia dapat antar ke larkin. susah nak cari tiket hari jumaat. ulat pun asik kacau aku jer.. rimas tul... last2 terpaksa amik tiket malam esok. tu jer yang ada, terpaksa, sbb aku nak bas super vip, taknak bas ekonomi,  aku bawa mak, dulu g kuala naik bas ekonomi, mak sakit kaki. cian mak. so, kali ni, mesti naik bas super vip.

balik dari larkin, tak singgah mana pun. dah dapat tiket, puas hati. lagipun seronok bawa kete angah ke larkin. dapat jenjalan. nanti g perak, nak jahanamkan kete along lak. kat kl dah bawa kete kawan, kat johor bawa kete angah, kat perak nak kete along. hehehehehe..

sampai umah, perkara pertama ialah buka internet, tgk forum la... (sbnrnya nak tgk berapa kredit tuah bg)..... erm.. cukuplah.... harap2 yang hari ni punya dapat kredit juga. hehehehe....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 04:18 PM | Show all posts
hari ni ..

permulaan yg ok .. aku tgk cuaca pon ok .. memula masa surfing, tergerak ati nak taip nama kump tu kat yu tiub .. ohh .. ada rupanya lagu faveret aku masa memuda dulu ..

apa lagi, donlod terus .. tp, masa lepas lunch aku pening kaple sket.. lps zuhur aku pon berjaya lawan perasaan malas, terus aje menuju ke tmpt keje ..

berjaya jugak pemainan psikologi utk diriku sendiri .. huh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 04:58 PM | Show all posts
3 DECEMBER
LOCATION: OFFICE

I feel 14 again!!



pas aku baca thread pasal yatie feminin, aku teringat plak zaman2 feminin dulu. aku baru2 masuk skolah menengah kot.. eh.. belom la.. adala dlm darjah 6 ke hapa.. hahah (aku kan matematik, haribulan, apa2 yg berkenaan nombor mmg fail)

aku pun masuk youtube, layan la feminin, exist, A to Z.

hahahahha!!

aku rasa muda kembali! yeah!!

dah la dari pagi tadi aku dok ralit teringat kat xbf aku. ni la jadinya kalo aku mimi hapa2. mesti teringat sampai effect mood sahari suntuk. Penah tu aku mimpi hubby aku kawen lain, siap bawak tidor sekatil lagi. Bila aku bangun, apa lagi. aku FIRE je dia!

sian hubby aku.

Next in my TO DO list:

1. prepare gaji December coz CFO nak balik kampung cuti raya (cuti christmas actually)
2. pi bayar EPF, SOCSO dan segala mak nenek sebelum kena penalti
3. revise policy
4. prepare BOD paper
5. cari lori dari alor setar mai KL
6. siap duit nak bayar lori. huhu! kopakla aku bulan ni

i wonder ada bonus dak tahun ni eh?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 05:13 PM | Show all posts
3rd dec.

dr kul 3 td smpai skang, kul 5 lebey ni aku dok ngadap pc ni. bknnye wat keje pn kalau tgk dr jauh cam aku dok concentrate koje, ghupa2nya dok membaca forum cari.com ni. hahahah!!!

nk tau sbb ape?
bos aku yg 2 org tu MC. skali ngan assistant dia tu. horaaayyyyy!!!!!

tp yg aku prasan, bkn aku sorang je dpt penyakit malas ari ni. 1 department srupa jek. tinggal kwn aku yg kt blkg ni jek wat koje x brenti dr td.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 06:24 PM | Show all posts
ah! akhirnya siap gak aku kemas buku2 lama aku. banyak gak yg aku buang. dulu sayang nak buang, maklumlah... kenangan. tapi, sekarang, terpaksa la buang... huhuhuhuhu.... tetiba aku terbaca diari aku masa sek men... uh.. syahdunya, rindu kenangan di zaman sek men, ada yang lucu, ada yang memalukan dan ada yg mengguris hati... erm.. biarlah kenangan itu berlalu, hari2 mendatang akan ku tempuhi dengan penuh ketabahan di hati............

[ Last edited by  cubby_qt at 3-12-2008 06:29 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 07:20 PM | Show all posts
tuan tanah, xde credit extra ke???  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098435s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list