JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
115762
View
583
Reply

DIARI KEHIDUPAN (kredit + untuk yang posting)

[Copy link]

Author: tuahayam       Show all posts   Read mode

Post time 2-12-2008 08:44 PM | Show all posts
2/12/2008


tadi kat parking lot opis aku call bf aku sblm aku drive balik ... actually da 2-3 hari gado ... so aku rindu sgt so aku call dia ...

arini suara dia mcm lain sgt ... aku tny nangis ke? dia kate tak ... just stress ... workload byk sgt ...

then dia kata hq opis dia tgh review staff namelist all branches ... mcm ade possibility nak kena retrench!

terkedu gak aku ... aku duk igt kompeni dia tu stabil ... then aku duk tny hv u thought about finding other jobs?

suddenly dia ckp ... takmo fikir ... he needs some space for him to breathe ... i was like ... ape kes ni ... aku tny je ... concern for him ... nak emo lak ngn aku

gado lg la nampaknye! kalo bebetul retrench x kawen la aku!

[ Last edited by  FaRiShAsYaHaNaZ at 2-12-2008 08:46 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 09:35 PM | Show all posts
aku tumpang sekaki ..

lebih kurang pukul 2, aku dah siap lunch dan solat zuhur. aku ngemas seme kertas dan fail atas meja .. tgk notis kat notis bod, aku tolong cabut mana yg dah expired .. pastu, ada gak terbaca notis notis basi .. ahaks ..

then, aku tgk tepi meja .. pergh .. ni kena setel kan .. aku susun semula brg brg tepi meja .. huh ! berpeluh jugak ..

kemudian, aku jd malas .. aku pon sembang dgn mamat yg tetiba dtg kat tepi aku .. dia minta tolong aku tgk kan pemasangan streamyx kat opis ..

tekan tu, tekan ni, try tu, try ni akhirnya gandingan 3 makhluk, berjaya online .. pastu aku tanya mamat tu, macam mana kita boleh online tadi ? (iaitu kaedah mcm mana yg membuatkan online berjaya ?)

dia pon dgn selamba sambil gelak ketawa "aku pon tak tau" ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 09:53 PM | Show all posts
ari ni start kemas barang mana yang patut. banayk barang nak di lupuskan danseparuh lagi nak hantar ke melaka. tak semua bawak ke trengganu.
still tengah cari rumah dan sekolah tuk anak. semua kena buat cepat sebab
nanti nak uruskan alya di melaka pulak.alahai....pening

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 10:19 PM | Show all posts
02 Disember 2008

Sehari selepas tamatnya peperiksaan SPM. Best gilaaa la. Aku bangun pukul 11.30 pagi, lantak laa matahari dah naik pun. Rasa best jer.

Bangun tido, aku terus bukak laptop. Tengok citer Friends yang abang aku donlod. Setakat nih, aku dah tengok sampai season 5 (tang Ross dapat tau Chandler kapel ngan adik dia - Monica). Aku tengok si Jennifer tuh lawa gak, pesal la Brad Pitt bodo pi cerai amek Angelina. Kalau nak anak, amek jela anak angkat kan. kesian si Jennifer tuhhh.  

Pukul 4 petang, aku tengok TV pulak sambil makan nasik lauk ayam pedas mak aku masak. Bila puas, aku bukak komputer pulak. Fuuuh, sonot gile la harini. Mak aku dah takleh nak marah aku sebab tau aku dah habis pekse SPM. waaa macam ni la perasaannye bila dah merdeka ekk. Sume buleh buat, takde orang nak marah.

Hmm, tadi aku main game Counter Strike Source. Sekarang? Tengah bukak forum cari. bila dah boring sikit, aku sambung main game balik. Mak aku sekarang tengah tengok tv kat living room. mak aku perasan je aku tak berhenti2 guna komputer (kecuali utk sembahyang) sejak mak aku balik keja pukul 6.30 petang tadi.. tapi beliau tak marah pun. hahahaa sonok..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 10:23 PM | Show all posts
2nd dec 2008

arini...cuaca cerah kat tempat aku...ujan da berenti dr pg smpai ptg.cuma ptg tadi hr kembali gelap & ujan renyai2...arini aku byk drive ke sana ke sini..aku rs hepi sgt bl drive pg td.sonok sbb cuaca cerah & ramai org kampung kuar dr umah msg2. xcam smlm...semua berkurung dlm umah jea...alhamdulillah...at least paras air banjir di kenyakan tmpt da smkn berkurangan...cuma xtau camne hr esok...lusa...hrp2 banjir tak teruk sgt

arini gak aku ngan siapkn hantaran utk hr bahagia aku.he3.aku da buat sedaya upaya tp xde idea lak nk mencantikkan hantaran tu semua xpe...esok aku smbg lg.lg pun masih ada masa.chaiyok2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 12:21 AM | Show all posts
Originally posted by wlakp at 2-12-2008 04:29 PM
Date : 2 Dec'08
Venue: Opisku

Aku tension sangat dgn bos.. memang menyampah giler. nasib baik seekor lagi MC mintak2 la MC sampai bila2. ari nie bos aku buat baik dgn aku sebab nak mintak tol ...



bos aku same ngan bos die. . tensen2! aku doa2kan ade la org nk santaukan depa 2 org ni. huhuhu..:@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 11:45 AM | Show all posts
3 DEc...

ari nie aku cukup gembira.. Allah telah makbulkan doa hambanyer. tanpa disangka ari nie kedua-dua bos aku MC.. aku n the geng raya HINDU.. moga hari ini akan berakhir dengan kemanisan. to be continue after lunch

tuan tanah:- boleh dpt lagi tak kredit??

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 11:46 AM | Show all posts
3 DECEMBER
LOCATION: OFFICE

Arini pepagi dah kene sound kat opis sbb bukak mp3 kuat sabgat. tak perasan plak aku sbb leka tgh setelkan EFP, SOCSO and segala mak nenek ni. memula tu ok lagi, lagu m nasir, pastu bila dah masuk lagu evanescence, boss aku dah sound.

hik hik hik. mmg salah aku pun.

semlam mimpi pasal exbf, so sbb tu kepala aku melayang2 sket arini. mintak2la aku tak termengigau cakap apa2 time mimpi smalam. kalo tak, sesia ja nandi gaduh ngan hubby. aku pun tak tau nape aku mimpi pasal dia. aku rasa aku tak la asik dok teringat kat dia, tapi aku slalu mimpi dia. ke dia yg slalu dok ingat kat aku?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 01:31 PM | Show all posts
3/12/2008

Mlm td tergerak aku nak call/sms bf aku ... nak kasik kata2 peransang la konon ... lelame aku belek fon aku ... aku padam sms tu ... bantai tido ... dah dia nak space kan ...

td bos aku tny bile nak bawak beau (bf) aku dtg function ... aku pon ckp ... my bf needs some space katenye ...bos aku sengih ... dia ckp dia x pnh denga lelaki melayu ckp camtu sepanjang hidup  dia ...

borak2 ngn bos aku ... she made me think ... ape aku nak buat ek for my future? what directions of my career should i take? aduhhh ... malasnye nak pk bende berat2 ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 01:54 PM | Show all posts
ahhhhhhh... penatnya... susah tul nk cari tiket ker utara dr larkin ni..... penat duk pusing2 satu larkin, kene tel along bgtau sama ada dia dpt amik ker tak klu sampai awal pagi, tanya angah n adik lagi, klu dia dapat antar ke larkin. susah nak cari tiket hari jumaat. ulat pun asik kacau aku jer.. rimas tul... last2 terpaksa amik tiket malam esok. tu jer yang ada, terpaksa, sbb aku nak bas super vip, taknak bas ekonomi,  aku bawa mak, dulu g kuala naik bas ekonomi, mak sakit kaki. cian mak. so, kali ni, mesti naik bas super vip.

balik dari larkin, tak singgah mana pun. dah dapat tiket, puas hati. lagipun seronok bawa kete angah ke larkin. dapat jenjalan. nanti g perak, nak jahanamkan kete along lak. kat kl dah bawa kete kawan, kat johor bawa kete angah, kat perak nak kete along. hehehehehe..

sampai umah, perkara pertama ialah buka internet, tgk forum la... (sbnrnya nak tgk berapa kredit tuah bg)..... erm.. cukuplah.... harap2 yang hari ni punya dapat kredit juga. hehehehe....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 04:18 PM | Show all posts
hari ni ..

permulaan yg ok .. aku tgk cuaca pon ok .. memula masa surfing, tergerak ati nak taip nama kump tu kat yu tiub .. ohh .. ada rupanya lagu faveret aku masa memuda dulu ..

apa lagi, donlod terus .. tp, masa lepas lunch aku pening kaple sket.. lps zuhur aku pon berjaya lawan perasaan malas, terus aje menuju ke tmpt keje ..

berjaya jugak pemainan psikologi utk diriku sendiri .. huh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 04:58 PM | Show all posts
3 DECEMBER
LOCATION: OFFICE

I feel 14 again!!



pas aku baca thread pasal yatie feminin, aku teringat plak zaman2 feminin dulu. aku baru2 masuk skolah menengah kot.. eh.. belom la.. adala dlm darjah 6 ke hapa.. hahah (aku kan matematik, haribulan, apa2 yg berkenaan nombor mmg fail)

aku pun masuk youtube, layan la feminin, exist, A to Z.

hahahahha!!

aku rasa muda kembali! yeah!!

dah la dari pagi tadi aku dok ralit teringat kat xbf aku. ni la jadinya kalo aku mimi hapa2. mesti teringat sampai effect mood sahari suntuk. Penah tu aku mimpi hubby aku kawen lain, siap bawak tidor sekatil lagi. Bila aku bangun, apa lagi. aku FIRE je dia!

sian hubby aku.

Next in my TO DO list:

1. prepare gaji December coz CFO nak balik kampung cuti raya (cuti christmas actually)
2. pi bayar EPF, SOCSO dan segala mak nenek sebelum kena penalti
3. revise policy
4. prepare BOD paper
5. cari lori dari alor setar mai KL
6. siap duit nak bayar lori. huhu! kopakla aku bulan ni

i wonder ada bonus dak tahun ni eh?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 05:13 PM | Show all posts
3rd dec.

dr kul 3 td smpai skang, kul 5 lebey ni aku dok ngadap pc ni. bknnye wat keje pn kalau tgk dr jauh cam aku dok concentrate koje, ghupa2nya dok membaca forum cari.com ni. hahahah!!!

nk tau sbb ape?
bos aku yg 2 org tu MC. skali ngan assistant dia tu. horaaayyyyy!!!!!

tp yg aku prasan, bkn aku sorang je dpt penyakit malas ari ni. 1 department srupa jek. tinggal kwn aku yg kt blkg ni jek wat koje x brenti dr td.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 06:24 PM | Show all posts
ah! akhirnya siap gak aku kemas buku2 lama aku. banyak gak yg aku buang. dulu sayang nak buang, maklumlah... kenangan. tapi, sekarang, terpaksa la buang... huhuhuhuhu.... tetiba aku terbaca diari aku masa sek men... uh.. syahdunya, rindu kenangan di zaman sek men, ada yang lucu, ada yang memalukan dan ada yg mengguris hati... erm.. biarlah kenangan itu berlalu, hari2 mendatang akan ku tempuhi dengan penuh ketabahan di hati............

[ Last edited by  cubby_qt at 3-12-2008 06:29 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 07:20 PM | Show all posts
tuan tanah, xde credit extra ke???  
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 10:41 PM | Show all posts
aku baru lepas ym ngn kwn aku (laki org) ... seperti biase dia duk chat mcm org gila talak .. pd hal kitorang x pnh kapel pon ..

aku tny mane bebi n wife dia ... apparently wife dia o/station patut la meriah je chat mlm2

pastu yg ampehnye leh siap perli aku dulu duk jual mahal x mo kapel ngn dia!

mimpi ke isim dia ni! dulu dia yg ckp ngn aku (9-10) thn lps yg dia hny suke awek cun2 shj ... td dan dan lak mengaku sbnrnye taste2 awek dia mcm aku tp dulu dia x mo mengaku cos da terlepas ckp ngn aku!

pastu duk kenang time aku ngn dia kuar bersama pd hal aku x igt sgt pon! hahaha

dia ckp dia cherish the moment mase aku kuar ngn dia! wth! pd hal ade satu mase tu jumpe aku just nak ngadu dia da break ngn sorg awek kerabat! poyo tol mamat ni.

a few months ago lg best! siap ckp elebiu kat aku n dia rase malang sgt cos dia da kawen! bengong ... pd hal all those times mase dia lom kawen bkn dia tatau aku x de bf n dia tu duk berasia bile dia tunang n kawen!

malas nak amek port .... tido lg best!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 01:11 AM | Show all posts
3 Dec 2008

Well, harini aku rase sedih dgan tibe2 nye. Dah lama aku tak rase sekecewa harini. Terlalu personal untuk aku ceritakan kat public forum ni.Who cares to coax someone like me. Thinking of every single man whom i got crushed wif ,has went away again from me,maybe becoz i keep ignore him...Just like I lost "I"...My style yang suke avoid someone yang i like...serve you rite

Okla i dont want to think about it again. Tak sabar aku nak start my new busy episode in next year. I dont have  to think atleast of not being jobless again...Tak sabar aku nak balik UPM mggu depan dan setelkan deferment aku. dan sebenarnya aku tak sabar nak abiskan DPLI ni dan start to completekan Master aku...sekiranya semuanya berjalan seperti yang aku harapkan....dan aku mmg berharap semuanya berjalan seperti yang diharapkan. 2008 tahun yang paling malang buat aku tapi ade hikmah rupanya... Kahwin? owhh sedih memikirkannya...takpela aku akan membzkan diri aku untuk 2-3 tahun lagi...

miahahaha..aku harap xde sape knal aku kat cni  .
so stupid I have wrote something personal here n hoping that "he"
might read luahan hati aku...who cares...?

best gak tulis2 kat cni, nanti aku nak create satu blog

[ Last edited by  mizlilo at 4-12-2008 07:10 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 11:40 AM | Show all posts
3 Disember

masih terperap dalam bilik
di luar suasana agak hingar bingar
juruterbang menjalani latihan rutin
sehingga waktu malam

menghabiskan masa dengan membaca
download lagu.........
bosan?kalau internet ada....
no problem

tengahari keluar lunch
makan nasi campur
untuk 2 orang rm10.00

malam keluar jalan-jalan
ziarah staff lama

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 02:33 PM | Show all posts
4 DECEMBER 2008
LOCATION: OFFICE

aku tak sure apa perasaan aku hari ni. tapi yg aku tau, aku pening kepla. sakit kepala. Si KEE budak account tu la ni.. bawak virus... skang aku pun dah rasa cam nak demam. tadi pagi dah sampai opis kul 10. gi clinic dulu amek ubat.

aku tak suka makan ubatt!!! :@

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 03:17 PM | Show all posts
DATE : 4/12/2008
TIME : 1506
VENUE : ATAS KATIL

bangun lambat mcm biasa
cuti2 ni lepak saja
tergerak ati nak jenjalan sana
carik2 bj utk perut boyot selesa

tp keluar sekejap je
ingat nak tgk twilight tak jadi pula
balik umah masak segera
sbb hubby kata kwnnya nak dtg bermesra

aku bosan tak tau nak buat apa
layan tenet n kucing ku Anje
dpt sms rakan sekerja
tade pape, sj bertanya

huhu....perut ku bergendang lagi
berhenti sat...nak pi makan ikan tenggiri

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 04:47 PM | Show all posts
JAM MENUNJUKKAN TEPAT 04.40 BERSAMAAN 04 DEC'08
MENGIMBAS DETIK DI WAKTU PAGI TADI BUAT AKU TERSENYUM SEORG DIRI DAN BERISTIFAR. AKU DI SOLAT SUBUH RUPANYER BILA KU SEDAR JAM MENUNJUKKAN 7.40PG. AKU BERMALAS-MALASAN UNTUK BERSIAP KE TEMPAT KERJA KU.. PUKUL 8.20 MASIH TIDAK MANDI & MASIH TERKULAT2 MENCARI PAKAIAN YG SESUAI UNTUK DIPAKAI.. NAK PAKAI BAJU YG OREN SUDAH X MUAT, YG BIRU PUN SERUPA AKHIRNYA BAJU CREAM WLAUPUN NAMPAK SENDAT SIKIT.. WAKTU NAK KELUAQ RUMAH JAM MENUNJUKKAN 8.45PG.. AKU BERGEGAS KELUAQ RUMAH DGN BERGAYA DENGAN RAYBAN KU ..... TEPAT 8.57PG AKU PUNCH. LEGA MASIH SEMPAT ...

APA LAGI SAMPAI OPIS AKU LANTAK MAKAN NASI LEMAK LERRRR

TUAN TANAH :- BOELH DAPAT LAGI X KREDIT???

[ Last edited by  wlakp at 4-12-2008 04:48 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 07:30 PM | Show all posts
4/12/2008


arini half of the day aku spent attending forum. perghhh ... ramai gila who's who in malaysia ni turun kat forum tu ... celebrity jgn ckp lah ... kompem terpacak ade ... idola aku pon ade gak attend forum tu! hehehe .... aku wat bodo je malas nak approach ... aku p snap foto ngn personality dr international tv station.

input forum tu mmg sgt berguna ... as usual ... on d way balik td ... aku tumpang bos aku ... we had a chat psl career path development and such ... aku pon rase inspired lps attend forum tu cos rase mcm aku kene move on kalo nak expand working experience aku ... well ... balik opis terus la pening nak siapkan keje cos half a day da tertangguh ....

tadik aku call bf aku ... ajak tgk twilight besok ... arini mood dia mcm ok ...ckp pon sopan santun je ... hehehe

ade date besok! yahooooo!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2008 11:09 PM | Show all posts
5th Dec 2008

ari ni besday aku. Hepi Besday 2 me! huhuhu...umo makin bertambah. Idaman ati lum kunjung tiba lg. But, its ok. I'm not alone. Kwn2 ramai. Thanks 2 all my friend 4 all your support & wishes.

Ari ni xde surprise party cam tawun2 lps lak . Tp thn ni aku wat simple party sket. Juz cooked the simple bekfast to all my ofismate. Ok le tu..xkn tiap2 tahun nk tggu org wat je. give & take la..

After ofis lak, gi mkn ngan geng2 sekepala. Abis mkn, rasa cam xmo balik lg. So, sambung le lepak2, minum teh tarik lak. dkt kul 10 bru balik umah..

So...Utk besday kali ni, aku harap dikurniakan hati yg suci & jiwa yg tenang supaya dpt menghadapi masalah yg mendatang
dengan bijaksana.

Sok keje lg...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2008 02:05 AM | Show all posts
6/12/08

Baru lps balik jumpe dia ... mlm yg membengangkan ... x jadik tgk twilight ... penat keje katenye ... dia banje mekdi for dinner ... sepanjang lam kete gado ... blk dr mekdi pon gado ...tp sempat kasik dia diari 2009 ... kekekeke

aku bantai p serdang jumpe member aku ... lame siot x jumpe ... dia siap belikkan mak aku sabah ceramic vase ... pastu sambil tunggu kete cuci ... layan borak .... member aku nak balik sabah for good! nak kawen katenye!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2008 02:40 AM | Show all posts
knp x ramai yg citer aktiviti harian memasing? takut dijejaki kot.... hehehe.. xpe, qt nak citer gak, maklumlah cuti sek tahun ni, penuh ngan aktiviti menarik berbanding cuti sek thn lepas yang penuh cerita luka dan duka. wlu diari, di baca ngan kebenaran tuannya, xpe la.....

4/12/08

mlm ni aku naik bas ke perak. dalam pukul 4.30 bolehlah sampai kot, sbb bas kul 9.30. tapi, aku memang geram betul sebab bas mula gerak kul 9.45, berhenti di skudai lebih 1/2 jam. sure sampai lambat.

5/12/08

sampai di perak kul 6 pg. cian along n famili yang dah tunggu kami dari kul 4 pg. dah lah mereka kuar umah kul 2 pg. aku nak drive, tapi, along mcm x caya jer. bila sampai umah along, along terus pengsan, x dapat nak keje. cian along. tapi aku nak drive, dia xmoh.
http://forum.cari.com.my/images/smilies/lol.gif
ptgnya, kami g ipoh. mak beria bgtau along, biar aku jer drive. cian ke along yg penat. tp, klu x g hari ni, bila lg nak pg. sabtu n ahad, along keje. so, aku lah drive ke ipoh. seronot tul....  kali ni, aku sponsor buku2 latihan n pakaian sekolah anak sedara. fuh, melayang rm700. terpikir lak, klu lah aku ada ank, mmg besar  belanjanya... ermmmmmmmmmmm....

balik umah kul 1 pg baru sampai umah. mmg belanja sakan lah. yg sedey, sblm kuar kete, ada lak lagu tema cinta pertamaku , "cintamu mekar di hatiku".. tangkap jiwang sekejap.... dah la nama anak sedara no 3 ni, sama ngan nama 1st x-bf aku tuh... adusssssssss......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049220s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list