JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
115761
View
583
Reply

DIARI KEHIDUPAN (kredit + untuk yang posting)

[Copy link]

Author: tuahayam    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-5-2015 10:40 AM | Show all posts
spankee_fili replied at 8-5-2015 09:55 AM
kelmarin ic phone lenovo s650 crash...nak gi repair tapi kena tuka fullset motherboard rm200..so gi  ...

apals u ni fili..ganas..haha
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2016 08:17 PM | Show all posts
hari ni agak bengang sebab dapat tau lappy yang pegi repair hari tu dorang buat dengan kaki. 1st, anta sebab rosak power jet. nk tukar benda alah tu aje, tp sampai crack pecah skrin lappy. mintak kedai tu ganti balik skrin. setelah guna dlm seminggu dua, hr ni perasan yg tmpt skrin tu mcm x rapat dorang pasang. hari ni try laa tgk apa yg x kenanya. sekali rupanya ada klip yang patah! mmg celaka lah kan. patutlah longgar semacam aje skrin lappy aku!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2016 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
18/11/16

Sunyi walau ramai
Cuaca sejuk sebab musim hujan
Emosi agak terganggu malam ni. terasa sunyi..
Takut bila fikir masa depan. Macam mana business..boleh bertahan ke dengan kegawatan begini. Politik menyusahkan. Melayan karenah pekerja...anak...suami. Letih rasanya. Moga diberi kekuatan mengharungi kehidupan ini. semoga dimurahkan lagi rezeki.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2017 03:38 PM | Show all posts
3/1/2017

Harini first time bawak kereta manual selepas bertahun tak bawak, menggigil kaki lepas drive..
Patutlah selama ni mak tak bagi bawak kereta
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2017 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
7 february 2017

Hari ini aku terjaga dua kali sebelum subuh. Mungkin peringatan supaya aku menubaikan tahajjud. Aku bangun kerana sakit perut. Aku keseorngan di dalam toilet melayan ciritku. Aku lantas memversigkan apa yang perlu dan berbaring seventar. Tidak lama kemudia aan subuh berkemundang. Anjing2 menyalak menyebakan aku keinaafan akan suara azan. Aku seharusnya bersiap untuk pergi kerja. Tapi aku malas ketana sakit perut san memikirkan keadaan stress di tempat kerja.aku lantas mnfhantar mesej kepada bos menyatakan niatku untuk mc lalu tetus lelap.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2017 12:59 AM | Show all posts
24/4/2017

Sendiri di dalam kamar sepi menangisi nasib diri.
Memikirkan gaji yg seciput habis demi membayar gst. Bertahun kerja gaji sangat tak setimpal dengan tekanan dan lara di hati. Hendak beli rumah harga mencanak mahal, loan pon lepas.
Berdoa memohon agar peroleh pekerjaan yang lebih baik dan setimpal dengan kelulusan.
The truth really hurt.-SAD-
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
5/5/2017

Hari ni tak pergi kuliah lagi. Kena stay di rumah sebab the kids takde yg jaga. What can I say? I'm just a single mum with two kids and yet I have to finish my first degree. So, today masak their favourite food. Bubur ayam dengan lobak merah dan labu kuning. Nothing much btw. I just play with the kids the whole day. But I am happy. Lama sangat tak spend time with them. So today I make the most of the day. Skrg pun the kids tengah tidur sangat nyenyak. I bet penat sangat kot. Anyway, I really have good day today. Nite diary.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
11 May 2017

aku plan untuk writing tesis secara serius minggu ni. end up,  dari isnin sampai khamis, keje aku hanyalah masaaaak je. bosan je, asyik masak nasik jeee hari hari.  wonder what if i cook anything else except rice, will they eat, huh?  

my great grandmother came and stayed with us from Saturday up till today. aku ada rasa tak suka sikitttt je kalau dia datang. sebab aku kena korbankan masa  aku writing untuk layan dia or else cover kerja rumah lain. shesssh
pastu, biasalah bila ada senior citizen ni, kena hadap dia bebel suruh kemas rumah, dapur etc. huwaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2017 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
1 Oct 2017
Life is all about stress... Itu yang aku rasa skrg. Semua serba tak kena. Perancangan nak kahwin semula cancel, masalah anak2 yg meningkat remaja. Susahnya nak menyelami perasaan mereka. Memang susah to pleased everybody. Yg suffer diri sendiri. Always fikir perasaan orang lain, perasaan aku? Oh God give me strength... I know everything will be ok, will be... One fine day, I'm waiting for that day
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.037851s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list