JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
116869
View
583
Reply

DIARI KEHIDUPAN (kredit + untuk yang posting)

[Copy link]

Author: tuahayam       Show all posts   Read mode

Post time 3-12-2008 10:41 PM | Show all posts
aku baru lepas ym ngn kwn aku (laki org) ... seperti biase dia duk chat mcm org gila talak .. pd hal kitorang x pnh kapel pon ..

aku tny mane bebi n wife dia ... apparently wife dia o/station patut la meriah je chat mlm2

pastu yg ampehnye leh siap perli aku dulu duk jual mahal x mo kapel ngn dia!

mimpi ke isim dia ni! dulu dia yg ckp ngn aku (9-10) thn lps yg dia hny suke awek cun2 shj ... td dan dan lak mengaku sbnrnye taste2 awek dia mcm aku tp dulu dia x mo mengaku cos da terlepas ckp ngn aku!

pastu duk kenang time aku ngn dia kuar bersama pd hal aku x igt sgt pon! hahaha

dia ckp dia cherish the moment mase aku kuar ngn dia! wth! pd hal ade satu mase tu jumpe aku just nak ngadu dia da break ngn sorg awek kerabat! poyo tol mamat ni.

a few months ago lg best! siap ckp elebiu kat aku n dia rase malang sgt cos dia da kawen! bengong ... pd hal all those times mase dia lom kawen bkn dia tatau aku x de bf n dia tu duk berasia bile dia tunang n kawen!

malas nak amek port .... tido lg best!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 01:11 AM | Show all posts
3 Dec 2008

Well, harini aku rase sedih dgan tibe2 nye. Dah lama aku tak rase sekecewa harini. Terlalu personal untuk aku ceritakan kat public forum ni.Who cares to coax someone like me. Thinking of every single man whom i got crushed wif ,has went away again from me,maybe becoz i keep ignore him...Just like I lost "I"...My style yang suke avoid someone yang i like...serve you rite

Okla i dont want to think about it again. Tak sabar aku nak start my new busy episode in next year. I dont have  to think atleast of not being jobless again...Tak sabar aku nak balik UPM mggu depan dan setelkan deferment aku. dan sebenarnya aku tak sabar nak abiskan DPLI ni dan start to completekan Master aku...sekiranya semuanya berjalan seperti yang aku harapkan....dan aku mmg berharap semuanya berjalan seperti yang diharapkan. 2008 tahun yang paling malang buat aku tapi ade hikmah rupanya... Kahwin? owhh sedih memikirkannya...takpela aku akan membzkan diri aku untuk 2-3 tahun lagi...

miahahaha..aku harap xde sape knal aku kat cni  .
so stupid I have wrote something personal here n hoping that "he"
might read luahan hati aku...who cares...?

best gak tulis2 kat cni, nanti aku nak create satu blog

[ Last edited by  mizlilo at 4-12-2008 07:10 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 11:40 AM | Show all posts
3 Disember

masih terperap dalam bilik
di luar suasana agak hingar bingar
juruterbang menjalani latihan rutin
sehingga waktu malam

menghabiskan masa dengan membaca
download lagu.........
bosan?kalau internet ada....
no problem

tengahari keluar lunch
makan nasi campur
untuk 2 orang rm10.00

malam keluar jalan-jalan
ziarah staff lama

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 02:33 PM | Show all posts
4 DECEMBER 2008
LOCATION: OFFICE

aku tak sure apa perasaan aku hari ni. tapi yg aku tau, aku pening kepla. sakit kepala. Si KEE budak account tu la ni.. bawak virus... skang aku pun dah rasa cam nak demam. tadi pagi dah sampai opis kul 10. gi clinic dulu amek ubat.

aku tak suka makan ubatt!!! :@

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 03:17 PM | Show all posts
DATE : 4/12/2008
TIME : 1506
VENUE : ATAS KATIL

bangun lambat mcm biasa
cuti2 ni lepak saja
tergerak ati nak jenjalan sana
carik2 bj utk perut boyot selesa

tp keluar sekejap je
ingat nak tgk twilight tak jadi pula
balik umah masak segera
sbb hubby kata kwnnya nak dtg bermesra

aku bosan tak tau nak buat apa
layan tenet n kucing ku Anje
dpt sms rakan sekerja
tade pape, sj bertanya

huhu....perut ku bergendang lagi
berhenti sat...nak pi makan ikan tenggiri

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 04:47 PM | Show all posts
JAM MENUNJUKKAN TEPAT 04.40 BERSAMAAN 04 DEC'08
MENGIMBAS DETIK DI WAKTU PAGI TADI BUAT AKU TERSENYUM SEORG DIRI DAN BERISTIFAR. AKU DI SOLAT SUBUH RUPANYER BILA KU SEDAR JAM MENUNJUKKAN 7.40PG. AKU BERMALAS-MALASAN UNTUK BERSIAP KE TEMPAT KERJA KU.. PUKUL 8.20 MASIH TIDAK MANDI & MASIH TERKULAT2 MENCARI PAKAIAN YG SESUAI UNTUK DIPAKAI.. NAK PAKAI BAJU YG OREN SUDAH X MUAT, YG BIRU PUN SERUPA AKHIRNYA BAJU CREAM WLAUPUN NAMPAK SENDAT SIKIT.. WAKTU NAK KELUAQ RUMAH JAM MENUNJUKKAN 8.45PG.. AKU BERGEGAS KELUAQ RUMAH DGN BERGAYA DENGAN RAYBAN KU ..... TEPAT 8.57PG AKU PUNCH. LEGA MASIH SEMPAT ...

APA LAGI SAMPAI OPIS AKU LANTAK MAKAN NASI LEMAK LERRRR

TUAN TANAH :- BOELH DAPAT LAGI X KREDIT???

[ Last edited by  wlakp at 4-12-2008 04:48 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 07:30 PM | Show all posts
4/12/2008


arini half of the day aku spent attending forum. perghhh ... ramai gila who's who in malaysia ni turun kat forum tu ... celebrity jgn ckp lah ... kompem terpacak ade ... idola aku pon ade gak attend forum tu! hehehe .... aku wat bodo je malas nak approach ... aku p snap foto ngn personality dr international tv station.

input forum tu mmg sgt berguna ... as usual ... on d way balik td ... aku tumpang bos aku ... we had a chat psl career path development and such ... aku pon rase inspired lps attend forum tu cos rase mcm aku kene move on kalo nak expand working experience aku ... well ... balik opis terus la pening nak siapkan keje cos half a day da tertangguh ....

tadik aku call bf aku ... ajak tgk twilight besok ... arini mood dia mcm ok ...ckp pon sopan santun je ... hehehe

ade date besok! yahooooo!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2008 11:09 PM | Show all posts
5th Dec 2008

ari ni besday aku. Hepi Besday 2 me! huhuhu...umo makin bertambah. Idaman ati lum kunjung tiba lg. But, its ok. I'm not alone. Kwn2 ramai. Thanks 2 all my friend 4 all your support & wishes.

Ari ni xde surprise party cam tawun2 lps lak . Tp thn ni aku wat simple party sket. Juz cooked the simple bekfast to all my ofismate. Ok le tu..xkn tiap2 tahun nk tggu org wat je. give & take la..

After ofis lak, gi mkn ngan geng2 sekepala. Abis mkn, rasa cam xmo balik lg. So, sambung le lepak2, minum teh tarik lak. dkt kul 10 bru balik umah..

So...Utk besday kali ni, aku harap dikurniakan hati yg suci & jiwa yg tenang supaya dpt menghadapi masalah yg mendatang
dengan bijaksana.

Sok keje lg...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2008 02:05 AM | Show all posts
6/12/08

Baru lps balik jumpe dia ... mlm yg membengangkan ... x jadik tgk twilight ... penat keje katenye ... dia banje mekdi for dinner ... sepanjang lam kete gado ... blk dr mekdi pon gado ...tp sempat kasik dia diari 2009 ... kekekeke

aku bantai p serdang jumpe member aku ... lame siot x jumpe ... dia siap belikkan mak aku sabah ceramic vase ... pastu sambil tunggu kete cuci ... layan borak .... member aku nak balik sabah for good! nak kawen katenye!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2008 02:40 AM | Show all posts
knp x ramai yg citer aktiviti harian memasing? takut dijejaki kot.... hehehe.. xpe, qt nak citer gak, maklumlah cuti sek tahun ni, penuh ngan aktiviti menarik berbanding cuti sek thn lepas yang penuh cerita luka dan duka. wlu diari, di baca ngan kebenaran tuannya, xpe la.....

4/12/08

mlm ni aku naik bas ke perak. dalam pukul 4.30 bolehlah sampai kot, sbb bas kul 9.30. tapi, aku memang geram betul sebab bas mula gerak kul 9.45, berhenti di skudai lebih 1/2 jam. sure sampai lambat.

5/12/08

sampai di perak kul 6 pg. cian along n famili yang dah tunggu kami dari kul 4 pg. dah lah mereka kuar umah kul 2 pg. aku nak drive, tapi, along mcm x caya jer. bila sampai umah along, along terus pengsan, x dapat nak keje. cian along. tapi aku nak drive, dia xmoh.
http://forum.cari.com.my/images/smilies/lol.gif
ptgnya, kami g ipoh. mak beria bgtau along, biar aku jer drive. cian ke along yg penat. tp, klu x g hari ni, bila lg nak pg. sabtu n ahad, along keje. so, aku lah drive ke ipoh. seronot tul....  kali ni, aku sponsor buku2 latihan n pakaian sekolah anak sedara. fuh, melayang rm700. terpikir lak, klu lah aku ada ank, mmg besar  belanjanya... ermmmmmmmmmmm....

balik umah kul 1 pg baru sampai umah. mmg belanja sakan lah. yg sedey, sblm kuar kete, ada lak lagu tema cinta pertamaku , "cintamu mekar di hatiku".. tangkap jiwang sekejap.... dah la nama anak sedara no 3 ni, sama ngan nama 1st x-bf aku tuh... adusssssssss......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2008 10:42 AM | Show all posts
aku bz sket bbrp hari ni jd aku wat compilation backdated diary..

hari khamis

bz gaks, cuma pada waktu malam, tunggu citer niyang rapik kat tb3 .. aku dah statpanggil niyang Paprik .. ha ha ha .. layan tgk citer tu, seram sekejap ajer .. iklan dan byk cakap ..

pastu wife aku main tuka tuka cenel tb .. tetiba layan gadis melayu kat tv 9 .. bestgak tgk awek awek masak .. lupa resepi pon ade .. aku pon kata kat wife aku, layan ajer la gadis melayu, citer paprik tv3 tu kita boleh trace lagi ..

jumaat:
pg tatau nk mkn ape.. tak de yg terlio .. mungkin umo aku dh meningkat.. pastu cari nasi minyak kat warung ... ayo yo, dah abis .. lantak aje nasi lemak ..

lps solat jumaat, mcm biasa eje.. mlm tu ada org kawen .. sepupu wife yg nak kawen .. g la aku buat buat sibuk .. masa dia akad nikah tu, teringat masa aku time nak kawen hari tu .. huh .. sweet memory dpn tok kadi ...

lps acara tu, wife aku kata seme yg ada terkejut dgr maskawin rm 10 ribu .. pergh .. aku tak dgr mana pon sbb tak muat ruangan pengantin tu .. 10 ribu ? fuuuyooo

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2008 04:20 PM | Show all posts
6th dec

ari ni walaupun keje half day, tp agak bz gak. sedar2 dh kul 1. tmbah sakit ati ngan bos aku tuh. swuh aku wat mcm2, dok train aku cam aku xtau wat mende. sblm2 ni dok wat mende yg sama, xde lak dia nk kompelin. ari ni nk menopous kot, mcm2 yg aku buat xkena pada mata dia.Agaknya, sblm ni dia x check le tu, pastu sain je terus report tu. huh!

tp....
lps balik td, aku gi mkn kenduri umah opismate aku. aku bantai mkn cukup2. siap ade pulut kunin ngan bubur kacang lg. ilang trus tensen td sbb perut penuh
Utk kwn aku tu,
Aku doakan dia berbahagia kali ni (janda bertemu duda le ni..)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2008 04:25 PM | Show all posts
jumaat 6 Disember 2008

terkejut aku mendapat panggilan dari anak murid.. diorg kata ada dekat ngan umah aku nak dtg umah... seminggu sebelum tu diorg dah kata nak dtg. tp aku tak ambil berat sanagt sbb tahu jarak rumah aku jauh... rupanay diorg datang sungguh..  dah la hujan lebat...

4 org datang... ayah diorg antar.. tp masa balik..  masa datang rumah. hidang kuih malu-malu pulak.. haha.. lepas tu aku antar diorg balik rumah ngan keta.. apsal diorg takde kenderaan nak balik.. dlm keta pandai lak bagitau lapar sbb tak makan apa2 lagi dari rumah...

sekali sekala.. berhenti jap makan2 kat kedai... haha.. masa nak antar diorg nampak la kawasan sekitar sekolah yang baru pulih dari banjir. dan ada beberapa jalan masih bertakung air.. takleh bayangkan camne banjir sebelum ini..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2008 12:45 AM | Show all posts
arini aku stay kat umah .... huhuhu ...layan aunty aku yg da seminggu lepak kat umah aku ni ... mak aku  punye semangat nak raye da siap rebus nasik impit n buat kuah kacang.

ptg lak aku bawak mak n aunty jenjalan kat giant  ... then pulak p dinner kat kedai tomyam ...arini sgt dull cos x ke mane pon ... aku text dia tny bile nak tgk twilight n transporter 3 ... senyap je x balas ... ampeh!

nyesalnye semlm dia ajak tgk twilight arini aku p majuk ckp no! kan da bosan sensorg duk umah! huhuhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2008 03:33 AM | Show all posts
6dec

today aku ngan si dia kuar g beli brg2 hantaran   kuar dr jm11am balik jm 6pm. rs cam lama kan.tp sbnrnya jap jea. sbb ny most of da time kitorg spent atas keta. sbb jem.fuhhh jem x hengat pastu ujan lak.tp aku tak mengeluh psl ujan ni....ujan rahmat wlpun bleh menyebabkan banjir. aku xkan merungut atas kurniaan Allah.aku masih igt apa yg dato' dr fadilah kamsah ( btoi ke aku eja nm dia?) bgtau....klu kita merungut ttg sesuatu ciptaan Allah bmaksud kita menghina Allah. sbg cth "ala....lecehnya arini. ujan lebat giler. camne aku nak kuar. abis la basah baju. leceh3.bla bla bla " cuba kita renung kembali..... ujan tu sape yg turunkn? sudah tentu Allah yg Maha Berkuasa. btoi x? kita kena fhm, sudah tentu ada sesuatu hikmah di atas semua ketentuan Ilahi. penerimaan terhadap sesuatu ketentuan ini yg membezakan atr satu makhluk Allah dgn yg len.Wallahualam......byk bceramah lak aku ni.... jom aku smbg citer td

1stly, dia dtg amik aku kat umah....dlm jm11. kitorg g kdai emas sbb nk potong cincin.cincin yg dia beli beso sgt.sbnrnya dia beli cincin tu ngan akak dia. emmmm......bg aku,sori to say la.... xlawa sgt. tp aku xbgtau dia cam tu la.sbb takut dia kecik ati. tu la pasal...dia beli awal sgt. sebulan lebih yg lalu. klu korg nk tau...hrga emas skang ni rm240/gram.da turun sgt2. masa aritu rm270/gram. perjalanan dr umah aku ke kdai tu jauh sgt2.he3. sbb jem kot .lgpun kdai tu dkt ngan umah dia,bknnya umah aku.pas tgglkn cincin kat situ (sbb dorg xleh siapkan arini....kena dtg amik esk), kitorg pun survey2 cincin utk si dia kat situ. tp bg aku la...xde yg lawa.so kitorg kuar dr pekan tu & terus ke ibu negeri tercinta

pastu jem lg.......smpai kat bandor,ujan lbt++jem++xde parking.tpksa parking jauh & kitog redah je ujan tu. at least dpt parking,kn.so kitog g kat 1building ni.ada byk kdai emas.dlm 10 buah kdai. so kitorg survey dr 1kdai ke 1kdai. al maklum la....cincin kaum kerabat lelaki ni xbyk choices.da abis survey...kitog p beli cincin kat slh satu kdai emas yg glamor kat tmpt kitorg ni...dorg ni ada byk ramgkaian kdai.cincin situ pun lg byk pilihan klu dibandingkn ngan kdai lain. kt kdai ni ada bbrp cincin yg lawa2 pas wat perbandingan & dipersetujui oleh kitorg, aku pun beli cincin utk si dia yg bestnya...aku berjaya menawar sampai dpt hmpr separuh hrga

pastu kitorg brenti solat jap......jap g aku smbg ye.pnt taip wehhh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2008 05:30 AM | Show all posts
6dec

pastu kitorg g beli kain bju melayu utk hantaran si dia....pastu g mall nk cari lg satu brg hantaran utk aku.sbnrnya aku nak beli kasut tp cam mahal lak.akhirnya kitorg amik kain batik...kain batik ni bleh aku pakai g keja.al maklum la...da nk jd staff gomen

seterusny...kitorg pun blk...dlm jm 6pm smpai umah.nenek & mak aku ckp cincin yg kitorg pilih tu lawa.mama siap puji ckp kitorg pndai tawar menawar smpai dpt separuh harga.hu3

sekian terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2008 11:03 PM | Show all posts
7th dec 2008

Esok ari raye! esok ari raye! (walaupn x rasa cam raya.. )

Ketupat awal2 da rebus. aku pn dh ngap sebijik td, cecah rendang ayam.kek pn da siap bakar. (2 biji lg tu...) tawun ni aku malas nk wat kueh raya.

Nk beli cookies td tgk mahal2 belaka. Pikir punya pikir, baik aku wat sendrik. Tp...disebabkan malas, xyah lah. Tawun ni beli muruku ngan kuih goreng2 2-3 jenis je. Nk cukupkan syarat je. bkn ape...adik bradik aku yg jauh semua x balik. biasa nya kami beraya ramai2, tp disebabkan diaorang br balik masa kenduri 3 mgg lepas.Nasib baik aku yg kt kedah ni cuti 2 ari

Baju pn da siap iron. Kuah laksa dh siap masak. Sok pg nk prepare perencah2  jek. Raya kali ni buat serba sedikit. Sbb ptg sok da nk balik kg. Ade wat korban kt sana lak.

Slalunya mlm raya time2 camni, aku dok sibuk kt dapur lg. Kdg2 kul 3pg bru masuk tido. tp mlm ni aku siap leh layan cari.com lg

Kawan2, jemput le dtg beraya umah aku . Selamat Hari Raya Aidiladha. Semoga kita semua mendapat keberkatan di atas pengorbanan yg telah kita lakukan..Amin..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2008 12:33 AM | Show all posts
8 Disember 2008

Diariaku datang lagi.

Kali ini aku datang ingin berkalam tentang isi hati yang terpendam.

Malam sudah lama berlabuh tetapi mata ini masih belum hendak tidur.Maka, lembaran diari ini kutatap dan kubaca lalu hatiku berasa terhibur.

Gema takbir di imeem menjadi peneman sebagai ingatan bahawa hari ini Hari Raya Korban.Alhamdulillah, kebesaran Ilahi sentiasa dilaungkan sebagai bukti kesyukuran.

Namun, hati kecil ini sering berbicara tentang untung nasib diri ini.

Tanggal 24 Disember semakin hampir. Seksa penantian amatlah getir.

Tawakkal mengiringi doa.Setelah 3 tahun mencuba nasib,harap kali ini aku berjaya.berjaya menjadi warga pendidik yang tidak jemu berusaha.mencurah ilmu menabur jasa.Duit bukan motif utama,bukan juga kerana aku tidak bekerja tetapi niat murni ini datang daripada rasa jiwa.Jiwa terbentuk sejak muda lalu lahir menjadi cita-cita.

Ini bukan angan Mat Jenin semata tetapi angan yang datang daripada jiwa. Cita-cita cuba dizahirkan dengan usaha yang menggunung agar diri tidak terasa kosong.Lalu doa dipanjatkan ke hadrat Ilahi agar usaha ini diberkati.

Diari ini menjadi wadah untuk aku bermadah.Terima kasih kepada Tuah.Izinkan aku meletak noktah.

Wallahualam
.

[ Last edited by  sixret at 8-12-2008 12:36 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2008 01:42 AM | Show all posts
hmmm ... arini kul 5.30am mak aku da kejutkan aku nk p belik daging ... then dah settle everything aku sambung tido balik! hehehe ... abg aku balik memekak suruh bangun. aku wat derk je

mid morning aku bangun tgk mak, aunty, kak ipar n nieces aku sume da terpacak kat dapo ... aku sengih je ... angah aku plak call suh amek dia kat komuter ...

raye kali ni x bape keco sgt cos mak aku da prepare awal2 ... so x de la kelam kabut sgt nak masak mcm2

malasnye nak raye! bf aku balik kg dia bsk lps korban kat area umah dia ... biarla dia .. asalkan dia bahagia ... hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2008 07:52 PM | Show all posts
wahhhh ... ayah angkat aku nak menikah besok! ngn anak dara tu! walopon da berumur skit lady tu ... still anak dara! hahahahaa ... sengih je uncle bile aku wish selamat perantin baru

arini bf online kat gtalk ... chat ngn dia sekejap ... keco nak tido lepas mkn lemang ... mlm kang merayap la tu! tak jadik balik kampung gamaknye

arini aku abis mase dpn lappy sambil ngchat, beforum n hapdet resume ... nervous lak aku nak carik keje balik ni.

harap2 impian menjadik kenyataan! chaiyok! :pompom:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075410s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list