JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
115764
View
583
Reply

DIARI KEHIDUPAN (kredit + untuk yang posting)

[Copy link]

Author: tuahayam       Show all posts   Read mode

Post time 6-12-2008 10:42 AM | Show all posts
aku bz sket bbrp hari ni jd aku wat compilation backdated diary..

hari khamis

bz gaks, cuma pada waktu malam, tunggu citer niyang rapik kat tb3 .. aku dah statpanggil niyang Paprik .. ha ha ha .. layan tgk citer tu, seram sekejap ajer .. iklan dan byk cakap ..

pastu wife aku main tuka tuka cenel tb .. tetiba layan gadis melayu kat tv 9 .. bestgak tgk awek awek masak .. lupa resepi pon ade .. aku pon kata kat wife aku, layan ajer la gadis melayu, citer paprik tv3 tu kita boleh trace lagi ..

jumaat:
pg tatau nk mkn ape.. tak de yg terlio .. mungkin umo aku dh meningkat.. pastu cari nasi minyak kat warung ... ayo yo, dah abis .. lantak aje nasi lemak ..

lps solat jumaat, mcm biasa eje.. mlm tu ada org kawen .. sepupu wife yg nak kawen .. g la aku buat buat sibuk .. masa dia akad nikah tu, teringat masa aku time nak kawen hari tu .. huh .. sweet memory dpn tok kadi ...

lps acara tu, wife aku kata seme yg ada terkejut dgr maskawin rm 10 ribu .. pergh .. aku tak dgr mana pon sbb tak muat ruangan pengantin tu .. 10 ribu ? fuuuyooo

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2008 04:20 PM | Show all posts
6th dec

ari ni walaupun keje half day, tp agak bz gak. sedar2 dh kul 1. tmbah sakit ati ngan bos aku tuh. swuh aku wat mcm2, dok train aku cam aku xtau wat mende. sblm2 ni dok wat mende yg sama, xde lak dia nk kompelin. ari ni nk menopous kot, mcm2 yg aku buat xkena pada mata dia.Agaknya, sblm ni dia x check le tu, pastu sain je terus report tu. huh!

tp....
lps balik td, aku gi mkn kenduri umah opismate aku. aku bantai mkn cukup2. siap ade pulut kunin ngan bubur kacang lg. ilang trus tensen td sbb perut penuh
Utk kwn aku tu,
Aku doakan dia berbahagia kali ni (janda bertemu duda le ni..)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2008 04:25 PM | Show all posts
jumaat 6 Disember 2008

terkejut aku mendapat panggilan dari anak murid.. diorg kata ada dekat ngan umah aku nak dtg umah... seminggu sebelum tu diorg dah kata nak dtg. tp aku tak ambil berat sanagt sbb tahu jarak rumah aku jauh... rupanay diorg datang sungguh..  dah la hujan lebat...

4 org datang... ayah diorg antar.. tp masa balik..  masa datang rumah. hidang kuih malu-malu pulak.. haha.. lepas tu aku antar diorg balik rumah ngan keta.. apsal diorg takde kenderaan nak balik.. dlm keta pandai lak bagitau lapar sbb tak makan apa2 lagi dari rumah...

sekali sekala.. berhenti jap makan2 kat kedai... haha.. masa nak antar diorg nampak la kawasan sekitar sekolah yang baru pulih dari banjir. dan ada beberapa jalan masih bertakung air.. takleh bayangkan camne banjir sebelum ini..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2008 12:45 AM | Show all posts
arini aku stay kat umah .... huhuhu ...layan aunty aku yg da seminggu lepak kat umah aku ni ... mak aku  punye semangat nak raye da siap rebus nasik impit n buat kuah kacang.

ptg lak aku bawak mak n aunty jenjalan kat giant  ... then pulak p dinner kat kedai tomyam ...arini sgt dull cos x ke mane pon ... aku text dia tny bile nak tgk twilight n transporter 3 ... senyap je x balas ... ampeh!

nyesalnye semlm dia ajak tgk twilight arini aku p majuk ckp no! kan da bosan sensorg duk umah! huhuhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2008 03:33 AM | Show all posts
6dec

today aku ngan si dia kuar g beli brg2 hantaran   kuar dr jm11am balik jm 6pm. rs cam lama kan.tp sbnrnya jap jea. sbb ny most of da time kitorg spent atas keta. sbb jem.fuhhh jem x hengat pastu ujan lak.tp aku tak mengeluh psl ujan ni....ujan rahmat wlpun bleh menyebabkan banjir. aku xkan merungut atas kurniaan Allah.aku masih igt apa yg dato' dr fadilah kamsah ( btoi ke aku eja nm dia?) bgtau....klu kita merungut ttg sesuatu ciptaan Allah bmaksud kita menghina Allah. sbg cth "ala....lecehnya arini. ujan lebat giler. camne aku nak kuar. abis la basah baju. leceh3.bla bla bla " cuba kita renung kembali..... ujan tu sape yg turunkn? sudah tentu Allah yg Maha Berkuasa. btoi x? kita kena fhm, sudah tentu ada sesuatu hikmah di atas semua ketentuan Ilahi. penerimaan terhadap sesuatu ketentuan ini yg membezakan atr satu makhluk Allah dgn yg len.Wallahualam......byk bceramah lak aku ni.... jom aku smbg citer td

1stly, dia dtg amik aku kat umah....dlm jm11. kitorg g kdai emas sbb nk potong cincin.cincin yg dia beli beso sgt.sbnrnya dia beli cincin tu ngan akak dia. emmmm......bg aku,sori to say la.... xlawa sgt. tp aku xbgtau dia cam tu la.sbb takut dia kecik ati. tu la pasal...dia beli awal sgt. sebulan lebih yg lalu. klu korg nk tau...hrga emas skang ni rm240/gram.da turun sgt2. masa aritu rm270/gram. perjalanan dr umah aku ke kdai tu jauh sgt2.he3. sbb jem kot .lgpun kdai tu dkt ngan umah dia,bknnya umah aku.pas tgglkn cincin kat situ (sbb dorg xleh siapkan arini....kena dtg amik esk), kitorg pun survey2 cincin utk si dia kat situ. tp bg aku la...xde yg lawa.so kitorg kuar dr pekan tu & terus ke ibu negeri tercinta

pastu jem lg.......smpai kat bandor,ujan lbt++jem++xde parking.tpksa parking jauh & kitog redah je ujan tu. at least dpt parking,kn.so kitog g kat 1building ni.ada byk kdai emas.dlm 10 buah kdai. so kitorg survey dr 1kdai ke 1kdai. al maklum la....cincin kaum kerabat lelaki ni xbyk choices.da abis survey...kitog p beli cincin kat slh satu kdai emas yg glamor kat tmpt kitorg ni...dorg ni ada byk ramgkaian kdai.cincin situ pun lg byk pilihan klu dibandingkn ngan kdai lain. kt kdai ni ada bbrp cincin yg lawa2 pas wat perbandingan & dipersetujui oleh kitorg, aku pun beli cincin utk si dia yg bestnya...aku berjaya menawar sampai dpt hmpr separuh hrga

pastu kitorg brenti solat jap......jap g aku smbg ye.pnt taip wehhh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2008 05:30 AM | Show all posts
6dec

pastu kitorg g beli kain bju melayu utk hantaran si dia....pastu g mall nk cari lg satu brg hantaran utk aku.sbnrnya aku nak beli kasut tp cam mahal lak.akhirnya kitorg amik kain batik...kain batik ni bleh aku pakai g keja.al maklum la...da nk jd staff gomen

seterusny...kitorg pun blk...dlm jm 6pm smpai umah.nenek & mak aku ckp cincin yg kitorg pilih tu lawa.mama siap puji ckp kitorg pndai tawar menawar smpai dpt separuh harga.hu3

sekian terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2008 11:03 PM | Show all posts
7th dec 2008

Esok ari raye! esok ari raye! (walaupn x rasa cam raya.. )

Ketupat awal2 da rebus. aku pn dh ngap sebijik td, cecah rendang ayam.kek pn da siap bakar. (2 biji lg tu...) tawun ni aku malas nk wat kueh raya.

Nk beli cookies td tgk mahal2 belaka. Pikir punya pikir, baik aku wat sendrik. Tp...disebabkan malas, xyah lah. Tawun ni beli muruku ngan kuih goreng2 2-3 jenis je. Nk cukupkan syarat je. bkn ape...adik bradik aku yg jauh semua x balik. biasa nya kami beraya ramai2, tp disebabkan diaorang br balik masa kenduri 3 mgg lepas.Nasib baik aku yg kt kedah ni cuti 2 ari

Baju pn da siap iron. Kuah laksa dh siap masak. Sok pg nk prepare perencah2  jek. Raya kali ni buat serba sedikit. Sbb ptg sok da nk balik kg. Ade wat korban kt sana lak.

Slalunya mlm raya time2 camni, aku dok sibuk kt dapur lg. Kdg2 kul 3pg bru masuk tido. tp mlm ni aku siap leh layan cari.com lg

Kawan2, jemput le dtg beraya umah aku . Selamat Hari Raya Aidiladha. Semoga kita semua mendapat keberkatan di atas pengorbanan yg telah kita lakukan..Amin..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2008 12:33 AM | Show all posts
8 Disember 2008

Diariaku datang lagi.

Kali ini aku datang ingin berkalam tentang isi hati yang terpendam.

Malam sudah lama berlabuh tetapi mata ini masih belum hendak tidur.Maka, lembaran diari ini kutatap dan kubaca lalu hatiku berasa terhibur.

Gema takbir di imeem menjadi peneman sebagai ingatan bahawa hari ini Hari Raya Korban.Alhamdulillah, kebesaran Ilahi sentiasa dilaungkan sebagai bukti kesyukuran.

Namun, hati kecil ini sering berbicara tentang untung nasib diri ini.

Tanggal 24 Disember semakin hampir. Seksa penantian amatlah getir.

Tawakkal mengiringi doa.Setelah 3 tahun mencuba nasib,harap kali ini aku berjaya.berjaya menjadi warga pendidik yang tidak jemu berusaha.mencurah ilmu menabur jasa.Duit bukan motif utama,bukan juga kerana aku tidak bekerja tetapi niat murni ini datang daripada rasa jiwa.Jiwa terbentuk sejak muda lalu lahir menjadi cita-cita.

Ini bukan angan Mat Jenin semata tetapi angan yang datang daripada jiwa. Cita-cita cuba dizahirkan dengan usaha yang menggunung agar diri tidak terasa kosong.Lalu doa dipanjatkan ke hadrat Ilahi agar usaha ini diberkati.

Diari ini menjadi wadah untuk aku bermadah.Terima kasih kepada Tuah.Izinkan aku meletak noktah.

Wallahualam
.

[ Last edited by  sixret at 8-12-2008 12:36 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2008 01:42 AM | Show all posts
hmmm ... arini kul 5.30am mak aku da kejutkan aku nk p belik daging ... then dah settle everything aku sambung tido balik! hehehe ... abg aku balik memekak suruh bangun. aku wat derk je

mid morning aku bangun tgk mak, aunty, kak ipar n nieces aku sume da terpacak kat dapo ... aku sengih je ... angah aku plak call suh amek dia kat komuter ...

raye kali ni x bape keco sgt cos mak aku da prepare awal2 ... so x de la kelam kabut sgt nak masak mcm2

malasnye nak raye! bf aku balik kg dia bsk lps korban kat area umah dia ... biarla dia .. asalkan dia bahagia ... hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2008 07:52 PM | Show all posts
wahhhh ... ayah angkat aku nak menikah besok! ngn anak dara tu! walopon da berumur skit lady tu ... still anak dara! hahahahaa ... sengih je uncle bile aku wish selamat perantin baru

arini bf online kat gtalk ... chat ngn dia sekejap ... keco nak tido lepas mkn lemang ... mlm kang merayap la tu! tak jadik balik kampung gamaknye

arini aku abis mase dpn lappy sambil ngchat, beforum n hapdet resume ... nervous lak aku nak carik keje balik ni.

harap2 impian menjadik kenyataan! chaiyok! :pompom:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-12-2008 08:38 PM | Show all posts
diari 8 Disember 2008

Hari ni letih betul rasa.. pagi tadi wak qurban. lepas tu sama-sama gotong royong lapah lembu. bengkak gak jari   .. nampok sgt jarang pegang pisau dan kapak...

balik rumah.. agih2 galam plastik utk bahagi daging tu... siap bungkus.. terus bagi ke jiran dan sedara... ni magrib baru siap..

minggu ni nampaknya peningla  makan daging banyak sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2008 06:27 PM | Show all posts
9/12/08

arini keje aku ngadap fax machine ...kene fax invitation gamoknye utk event lusa ni ... semlm tido 3am ... punye la mantuk ... sampai kene minum kopi arini .... nasib wa x pening pale ... huhu

td gtalk lg ngn dia ... sonok bf aku cuti seminggu! siap nak lepak balik kg tu ... ape mimpi tah ... salu kalo aku ajak kuar laju je ... tp td aku ajak kuar wiken siap ckp dia da kat kg dia by that day

rindunye kat dia!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2008 08:26 PM | Show all posts
9th dec 08

ari ni letih ngan mkn. tghari td td mkn kenduri korban kt umah tok. ptg sket bru btolak balik umah. smpai umah dh lapar balik. on d way balik igt nk beli kuih sket, tp suma kedai tutup da...org pn nk raya gak. smpai umah, selongkar2 dapur nk cari mende makan. tgk2 xde mende nk makan. mana xnye..smalam semua makanan aku bungkus bwk balik kg. abis ngan kek2, jely, ketupat laksa semua aku tapau. kt umah tinggal muruku je .
xkn nk telan muruku jek mlm ni. Last2, kak ipar aku volenteer nk kluar beli mknan. dia p beli pasembor ngan nasi lemak sampai 10 bungkus + free 2 bungkus! (hehehe..org ade 5 jek).nasib baik nasik tu kecik comel jek. suap 2-3 kali dh abish. aku telan 2 bungkus. fuhhh..kenyang..Alhamdulillah...
Mlm ni igt nk tido awal. letih rase lak. Sok nk keje. huhuhu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2008 01:38 PM | Show all posts
dah beberapa hari nak post diari, tak dapat-dapat nak reply. duk umah along ni, celcom BB slow. padahal fullbar. nasib baik YM ok skit. tapi, mmg ada slow. lagipun 2 hari ni, xde aktiviti menarik. cuma, masih nak kabo cite hari raya.

8/12/2008

pagi ni aku semangat bangun awal. maklumlah, nak g taiping. nak g umah makcik n kawan baik sms d UPM. tapi, anak sedara punya liat nak bangun. last-last, dekat kul 11 baru gerak. mak msk nasi lemak je. nak masak ketupat, memang nak keluar, takut tak termakan pun.

tiba umah makcik, dan-dan time mkn tengah hari. nasi lemak lagi. ermmmmm....  umah makcik lama-lama sikit. bagi peluang mak berbual ngan adik dia tu. tapi, soalan cepumas makcik, erm, biasa la... bila nak makan nasi minyak. tapi, yg tak biasanya, makcik duk ungkit hal aku putus tunang. hal dia yang dah ambil cuti nak g kenduri aku, tapi tetiba tak jadi....ahhhhh... aku tahan je la dalam hati, wlu hati terdetik ketidakselesaan ngan cerita makcik.

petang, sblm balik, singgah umah kawan. lama x jump kawan. adik dia yang lelaki dah nak kawin. dia macam aku gak... masih mengiklan.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2008 01:44 PM | Show all posts
dah beberapa hari nak post diari, tak dapat-dapat nak reply. duk umah along ni, celcom BB slow. padahal fullbar. nasib baik YM ok skit. tapi, mmg ada slow. lagipun 2 hari ni, xde aktiviti menarik. cuma, masih nak kabo cite hari raya.

8/12/2008

pagi ni aku semangat bangun awal. maklumlah, nak g taiping. nak g umah makcik n kawan baik sms d UPM. tapi, anak sedara punya liat nak bangun. last-last, dekat kul 11 baru gerak. mak msk nasi lemak je. nak masak ketupat, memang nak keluar, takut tak termakan pun.

tiba umah makcik, dan-dan time mkn tengah hari. nasi lemak lagi. ermmmmm....  umah makcik lama-lama sikit. bagi peluang mak berbual ngan adik dia tu. tapi, soalan cepumas makcik, erm, biasa la... bila nak makan nasi minyak. tapi, yg tak biasanya, makcik duk ungkit hal aku putus tunang. hal dia yang dah ambil cuti nak g kenduri aku, tapi tetiba tak jadi....ahhhhh... aku tahan je la dalam hati, wlu hati terdetik ketidakselesaan ngan cerita makcik.

petang, sblm balik, singgah umah kawan. lama x jump kawan. adik dia yang lelaki dah nak kawin. dia macam aku gak... masih mengiklan.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2008 02:23 PM | Show all posts
dah beberapa hari nak post diari, tak dapat-dapat nak reply. duk umah along ni, celcom BB slow. padahal fullbar. nasib baik YM ok skit. tapi, mmg ada slow. lagipun 2 hari ni, xde aktiviti menarik. cuma, masih nak kabo cite hari raya.

8/12/2008
(ulangan)
pagi ni aku semangat bangun awal. maklumlah, nak g taiping. nak g umah makcik n kawan baik sms d UPM. tapi, anak sedara punya liat nak bangun. last-last, dekat kul 11 baru gerak. mak msk nasi lemak je. nak masak ketupat, memang nak keluar, takut tak termakan pun.

tiba umah makcik, dan-dan time mkn tengah hari. nasi lemak lagi. ermmmmm....  umah makcik lama-lama sikit. bagi peluang mak berbual ngan adik dia tu. tapi, soalan cepumas makcik, erm, biasa la... bila nak makan nasi minyak. tapi, yg tak biasanya, makcik duk ungkit hal aku putus tunang. hal dia yang dah ambil cuti nak g kenduri aku, tapi tetiba tak jadi....ahhhhh... aku tahan je la dalam hati, wlu hati terdetik ketidakselesaan ngan cerita makcik.

petang, sblm balik, singgah umah kawan. lama x jump kawan. adik dia yang lelaki dah nak kawin. dia macam aku gak... masih mengiklan.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2008 09:01 AM | Show all posts
raya Aidiladha edition..

pagi raya ..
aku melihat bnyk sangat berlaku diskriminasi raya .. time nak raya puasa, fuuhhh .. dasyhat persiapannya .. takder pelita dipasang, takde org buat kuih grand, dan kebanyakkan org buat selamba ajer termasuk lah aku ..
pagi raya korban, aku melihat ada pakcik tu sempat lagi tarik lembunya ke tempat ragut ..

masa nak solat sunat raya pon ada satu lagi peristiwa, aku terpandang lah ke sorg mamat nni yg pakai baju melayu berkedut .. huh ! (tak sempat nak gosok atau baru terjumpa ?)

lepas Asar,kebetulan time aku lapar, tetiba ada rezeki sampai depan pintu .. nasi minyak dan gulai daging .. maybe kerana akikah kot ..


pada malamnya, aku menyertai konvoi g meminang ... terasa pulak aku dah berumur.. dulu masa memuda takde plak org ajak aku g minang anak dara org .. makin tua aku rupanya ..

the next day,(ari raya kedua) bnyklah aktiviti korban dan akikah .. makan daging je lah aku ni .. kebetulan ada pulak aktiviti sambut menantu (sedara mara isteri) .. aku pon macam biasa, buat buat sibuk tolong ! ahak ahak ..

ada jugak terdengar suara tak puas hati, sbb tuan umah tu ada ramai anak dara, tapi jarang jarang je nmpk muka tolong org kat kenduri .. padahal tu kenduri kat umah mereka .. malas sangat ker ? atau jaga keterampilan .. muka cun, body slim, tapi hampeh !!!

oleh kerana dah tengahari, aku pon makan le gulai kenduri, dan melarikan diri dari majlis tu .. bengang juga tengok ramai org tp seme nya pandai cover line, jarang jarang je tolong ..

kalo macam tu, aku rasa baik tempah lauk, nasi dan seme nya dgn katering .. tak payah la bersusah payah .. aku tau la, sbb kebanykkan sedara mara sebelah isteri aku keje high class juga .. dah ada byk duit tu, apa kata hulur je duit, cari katering ajer~ !

huh !!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2008 04:20 PM | Show all posts
9dec----alhamdulillah majlis berjalan ngan lancar.wlpun rombongan pihak laki yg dtg lebih dr yg dorg bgtau.lbh kurang 40 orang...tp alhamdulillah...makanan cukup.total semua campur ngan famili aku dalam 90 org.mknn ada yg lebih....kwn2 ak pun ada gak yg dtg.thanks to all. mini pelamin aku cantik bangatt.aku shuke.baju aku pun aku shuke.simple tp meriah gak.tp ada yg aku kurengg puas ati. make up aku tak lawooo.mak andam tu cam wat keja cincai2 je.xshuke.cr pemakaian tdg+selendang aku pun xlawa.xshuke le...nt utk majlis yg lg beso...aku kena survey btol2.......make up tu pntg

10dec-----arini aku kemas2 dapur.fuhhh...penat wat keja sorg2.mama & adik bz.so aku le yg kemas dapor yg bsepah tu.sbnrnya yg memasak smlm, famili ak.so ptg pas majlis dorg balik.ye la...dorg pun ada famili+ keja len gak.so dorg cuci sket2 yg lain kitorg gak le yg kena cuci.xpe la kan....da majlis aki

11dec-arini aku duk umah relax2 je.g kenduri 2tmpt.kenyang makan daging.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2008 05:02 PM | Show all posts
11th dec

ari n aku sakit ati ngan bos. ade ke ptt die tanak approve cuti yg aku apply, tp budak blakang aku ni bru apply die da approve?? badigol samdol tul la...bila aku tanya pasai pa, alasan dia x munasabah tul. kata ari yg aku mintak cuti tu nnt, kami suma kena replace sales dept. yg nk p trip. Abis tu, kwn aku tu lps lak???
Woooo...itu sudah lebey, depa dok p sronot2, aku lak yg kena amik alih tugas org. Dh la p trip depa2 ja, pas tu nk wat taik kat kapla org. Yg bos aku tu pn mengong!. dok dengki aku nk perabih cuti tu pasai pa??? cuti aku, aku punya pasai la!
Dh la nk ujung thn dh ni, cuti dok byk lg. Kalau nk bayaq xpa la gak. Kedekut taik idung masin! :@ :@

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2008 05:23 PM | Show all posts
11/12/08
fida pulang ke kl ...cuti raya husband dah abis....w/pun fida cuti sampai bukak skolah,tp fida ikut suami gak balik kl...mana lg tempat isteri kalau x disisi suami....ahaks.. ..tapi yg sedihnya,nenek fida tgh sakit..harap dia cepat sembuh...fida doakan dia dr jauh...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2008 10:06 PM | Show all posts
Originally posted by hanahoney_571 at 11-12-2008 05:02 PM
11th dec

ari n aku sakit ati ngan bos. ade ke ptt die tanak approve cuti yg aku apply, tp budak blakang aku ni bru apply die da approve?? badigol samdol tul la...bila aku tanya pasai pa, alasa ...


utk pengetahuan korang semua,

cuti aku dh diluluskan ptg td sblm balik. yaaahuuuuu!!!!!!!!!! yabedabedu!!!!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2008 11:56 AM | Show all posts
hari ni dah di johor, padahal semalam masih di perak. naik bas malam. laju giler. nasib baik selamat.

sampai di johor, adik amik. ni kat umah adik la... ptg nnt baru balik kg.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2008 03:57 PM | Show all posts
12/12/08

semlm baru lepas abis event. arini rest. besok ade event lagik ... adoii la.

arini sgt malas nak wat keje ... mood nak cuti!

mlm ni ade date! yahooo!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2008 04:00 PM | Show all posts
11 dis .. back dated lagi

oleh kerana dah ternmpk iklan mcd kat tv, iaitu kemunculan prosperity bege, maka aku g la dgr tak sabar sabar ke mcd .. sampai je giliran aku nak order, boleh tercampur ckp bm dan speaking .. he he he

nak makan sini ? aku pon jwb (take .. bungkus ..) aku sbnrnya mengharapkan bege prosperity ayam, sbb dah byk sgt mkn daging minggu ni.. tp tak pe la, sapu jer mana yg ada ..

aku pon melantak nya dgn penuh perasaan .. lama tunggu woo ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2008 08:54 PM | Show all posts
hari ni seharian kat opis cos ade event ... sgt bosan ... besok nama je cuti
tp kene buat keje urgent! tensennye!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057586s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list