Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
293947
View
144
Reply

Watermark Tutorial untuk Gambar Eksklusif

[Copy link]

Author: Santeira       Show all posts   Read mode

Post time 25-11-2011 12:03 PM | Show all posts
Post Last Edit by cikgojesss at 29-5-2012 01:47

ok sapa2 nak watermark logo cari...save je mana2 watermark kat bawah... open pic uols guna photoshop... then transfer watermark ni atas pic uols tu..
senang kan! ok bye















contoh pic yang dah ditepek watermark....





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2011 02:08 PM | Show all posts
Reply 76# cikgojesss


    tenkiu nok! sume watermark uols cntik2

aiols sarankan jdkn watermark uols watermark rsmi bod gosip gituh

momod, mohon tacang panjang utk gojes
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2011 08:24 PM | Show all posts
Reply 76# cikgojesss


   thnk u
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2011 09:07 PM | Show all posts
Reply 78# chewan

da abes ko nyer english's test.... lulus leh la sambung master obersea...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2011 06:59 PM | Show all posts
Reply  chewan

da abes ko nyer english's test.... lulus leh la sambung master obersea...
teky Post at 28-11-2011 21:07


ak dh abis la master...up to next level
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2011 11:36 AM | Show all posts
slalu buat water mark kt bucu2 aje
tgk2 byk gambar kena curik & crop
kt Mudah lani pn depa buh watermark kt tengah
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2011 02:22 PM | Show all posts
yess!!!! padan muka blogger2 sampah semua!!!! {:4_182:}
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2011 01:31 PM | Show all posts
zaza blajar kat adik shazika...happy skang leh wm my pic....

http://shazika.blogspot.com/2010 ... -milik-sendiri.html
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 11:39 AM | Show all posts
Reply 1# Santeira


    mcm mana nak buat ye? ros nak letak semua gambar kt blog ros...takot ada yg cantas gambar ros t....sentap
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2012 11:41 AM | Show all posts
Reply  Santeira


    mcm mana nak buat ye? ros nak letak semua gambar kt blog ros...takot ada y ...
rosnahteck Post at 12-1-2012 11:39



    email kat saya tapah_road(at)yahoo(dot)com, nanti saya hantar balik ke emel kamu yang dah diwatermark.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 02:59 PM | Show all posts
Reply 85# Santeira


    design tuk ros watermark boleh?? guna photshop? ros kureng la bab ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2012 03:23 PM | Show all posts
Reply  Santeira


    design tuk ros watermark boleh?? guna photshop? ros kureng la bab ni
rosnahteck Post at 12-1-2012 14:59



    pakai watermark cari forum macam kat atas tu jek. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2012 02:55 PM | Show all posts
good job! pasni tak ada lah blog-blog lain
senang nak cilok gambar. ye dak?
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2012 04:58 PM | Show all posts
BARU : Cari Image - UploaderSelepas ini, anda boleh mula menggunakan Cari Image untuk upload gambar anda..Tetapi ia bukan lah terus upload image ke thread yang ingin dibuka..Fungsi nya sama seperti image shack atau photobucket...Selepas upload ambil link dan paste pada thread seperti biasa.







Selepas selesai upload gambar, akan automatik ada watermark Cari beserta ID anda pada image tersebut..Jadi tak perlu susah payah nak letak watermark lagi..






bole la sape2 nak upload gambar pakai yg nie sahaja..xperlu lagi potobaket sagalanya...
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2012 06:50 AM | Show all posts
test




ok jadik
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2012 01:45 PM | Show all posts
testing testing...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2012 01:47 AM | Show all posts
Cari image tu katne? Tak fhm la.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2012 10:14 PM | Show all posts
dahsyatnya gambar test ni:
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2013 10:01 AM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2013 12:35 AM | Show all posts
@skymania  @teky  ada spam sini
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2013 07:00 PM | Show all posts
parasitology posted on 2-2-2013 12:35 AM
@skymania  @teky  ada spam sini

awk mcm ne nak buat watermak ni
ajar boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2013 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah siap ada tutorial,noted.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2013 01:30 PM | Show all posts
elizawoonnie posted on 22-4-2011 02:58 AM
kat mana nak install semua software edit2 gambor ni??hahaha

uols bleh donlod kat sini : http://www.photoscape.org/ps/main/index.php

pehtu meh i ajar uols camne nak wat watermark..

  
1) klik editor yg bulat warna merah tu..



2) klik objek T (font)



3) taip la ape pun cth : missfake@cari.com.my. pehtu klik ok dan save...

setel sudah watermark.. guna photoscape ni, sonang bai tu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2013 01:39 PM | Show all posts


ni logo .png.. klau paste kat gambar cantik je..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 01:20 PM | Show all posts
Santeira posted on 12-1-2012 11:41 AM
email kat saya tapah_road(at)yahoo(dot)com, nanti saya hantar balik ke emel kamu yang dah  ...

mod san..pandai edit pic tak?
aku ade buat banner utk gosip tempatan..tapi 80% siap..tak ade idea nak letak background warna ape..

ingat nak tepek sini jer..sape2 yg berminat leh le edit..

kalau momod izin kan aku tepek sini ler..terserah la kalau ade sape2 nak edit background tu cam ner..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050038s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list