JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
91220
View
129
Reply

DIREKTORI USAHAWAN ONLINE FNR

[Copy link]

Author: Kacip_Fatimah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-12-2008 05:33 PM | Show all posts |Read mode
Kepada forumer sekelian,
Thread DIREKTORI USAHAWAN ONLINE FNR ini berfungsi untuk menerima dan menyebarkan maklumat mengenai usahawan-usahawan kecil yang berniaga secara online.[samada dalam bidang membuat kek/kek cawan, pastri, masakan dan kuih-muih].

Kami dapati sebilangan usahawan kecil ini terdiri daripada ahli-ahli FnR. Oleh itu, kami rasa terpanggil untuk membantu serba sedikit yang termampu dan terhad ini dalam mempromosikan hasil kerja anda.

Caranya mudah sahaja, anda hanya perlu tulis beberapa info penting seperti nama, alamat email, no telefon, YM/MSN, atau apa sahaja info yang berkaitan. [Boleh rujuk contoh di bawah sebagai panduan].
Tetapi anda mesti ingat, thread ini masih lagi di bawah bidang kuasa CARI. Jadi, anda tidak boleh LANGSUNG berurus niaga di sini. [hanya info sahaja yg kami perlukan]. Dengan itu, sila nyatakan dengan lengkap segala info yang perlu supaya mudah untuk dihubungi.

Harapan kami semoga usaha anda akan bertambah maju dan berjaya. Insya allah.
Sekian.


Rujuk contoh di bawah :-


ninoZ
menerima tempahan :-
aneka kuih-muih tradisional dan moden, pelbagai masakan pilihan dan sajian jamuan & katering.
khidmat penghantaran makanan meliputi kawasan puchong, cyberjaya, putrajaya dan lain lain yang sewaktu dengannya. Lokasi di luar kawasan boleh dirundingkan.

menyediakan khidmat rekabentuk dan konsultasi:-
gubahan kreatif, komposisi grafik, illustrasi 2D & 3D dan arsitektur.



Maklumat Lanjut :-
alamat : no 5 persiaran 1...di sebelahnya mesjid, di kanannya mini market
no telefon : xxx-xxx xxxx


website/blog : http://cangkirbiru.blogspot.com

email : ninopod@yahoo.com

Facebook : Nino Zi
yahoo messengger id : ninopod
photostream : flickr.com/photos/ninoz


[ Last edited by  ninoZ at 11-12-2008 01:18 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2008 05:34 PM | Show all posts
reserved
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2008 05:34 PM | Show all posts
reserved
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2008 05:35 PM | Show all posts
reserved
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2008 05:35 PM | Show all posts
reserved
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2008 05:53 PM | Show all posts





Sweetlilly01
menerima tempahan :-
untuk majlis-majlis perkahwinan, pertunangan, harijadi dan sebagainya berupa Cake, Cupcake, Pudding,
Aneka Jenis Tart, Kek Lapis, Kuih-muih Tradisional dan Moden


Maklumat Lanjut :-
blog : http://sweetlillykitchen.blogspot.com
         http://la-ninahomemade.blogspot.com

email : sweetlilly01@gmail.com
          kittycatz_honey@yahoo.com

yahoo messengger id : kittycatz_honey

Alamat: Pasir Gudang Johor
No Tel: 012-7404669 / 07-2529524


[ Last edited by  Kacip_Fatimah at 19-2-2009 09:48 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2008 06:57 PM | Show all posts

SweetMuM's Creation
Menerima tempahan :-
kek lapis traditional, kek lapis sarawak moden, kuih-muih tradisional, frozen food - karipap telur puyuh, aneka kek dan kek comel, pulut perkahwinan dan perkhidmatan katering bagi majlis perkahwinan, pertunangan, hantaran, kenduri dan sebagainya.

Kawasan perkhidmatan:-
seluruh Johor Bahru dan sekitarnya. Lokasi di luar kawasan boleh dirundingkan.

Maklumat Lanjut :-
website/blog : http://sweetmums-creation.blogspot.com
email : sweetmums.creation@gmail.com


[ Last edited by  Kacip_Fatimah at 19-2-2009 09:55 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2008 09:31 PM | Show all posts
bagus juga idea tu..Cup takde nak iklan apa2, tapi boleh tak kalau u all letak kawasan liputan juga..senang nak refer dulu without having to go to ur web/blog etc..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2008 12:57 AM | Show all posts

Reply #8 cupcakes's post

gud idea..tq
dah letak dah kat contoh

please follow format info contoh as close as possible..kalau boleh gunakan je standard text/font supaya indexing nampak seragam...nak letak logo pun ok..kita juga akan membenarkan anda letakkan imej2 yg berkaitan..tp saix max pixel akan diberitahu kelak

peringkat awal nih kita benarkan komen or idea dipost kat thread nih tapi later on
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2008 11:38 AM | Show all posts
Originally posted by ninoZ at 11-12-2008 12:57 AM
gud idea..tq
dah letak dah kat contoh

please follow format info contoh as close as possible..kalau boleh gunakan je standard text/font supaya indexing nampak seragam...nak letak logo pun ok.. ...

standard pixel saiz utk gambar adalah lebih molek jika boleh dapat size 320X240 atau yang lebih kurang sket..
ianya bergantung kepada saiz asal gambar anda setelah di edit kelak..
dan gambar yang akan diletakkan di sini mestilah tidak melebihi 3 keping.
jika anda ingin menambah info lain..'edit' saja pada posting awal..tidak perlu membuat posting baru..
Dan perlu ditekankan sekali lagi, segala urus niaga & pertanyaan mestilah dibuat melalui PM atau alamat yg telah diberikan.
harap maklum.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2008 02:11 PM | Show all posts

Reply #10 Kacip_Fatimah's post

cip..thread nih dok kat sticky je..terus org tak nampak dah kan?
masalah betul dgn mende sticky nih..salu dianaktirikan dari pandangan
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 11:13 PM | Show all posts
         



Cguct1970 /ct
menerima tempahan untuk majlis-majlis perkahwinan, pertunangan, harijadi ,
kenduri dan sebagainya berupa kek, Cupcake, Pudding,  Kuih-muih Tradisional dan Moden


Maklumat Lanjut :-
blog :
http://pandanct1970.blogspot.com
      
email:
cguct1970@yahoo.com

yahoo messengger id : cguct1970

Alamat: Jln. Junid, Muar, Johor
No Tel: 013 6315909 / 06 9539435
Terima kasih


[ Last edited by  Kacip_Fatimah at 19-2-2009 09:56 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2008 05:29 PM | Show all posts
imah1982
menerima tempahan rempah soto dan perencah mee bandung dr johor,
tepung segera kek coklat lembab, mini popia,aneka kerepek
dan egypt potion perfume.

Maklumat lanjut :-


ym : puteri_k82

kawasan penghantaran : seluruh malaysia


[ Last edited by  Kacip_Fatimah at 19-2-2009 09:57 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2009 10:33 AM | Show all posts
dsalju bakery (reen)
* menerima tempahan :-
aneka kek, cupcake dan muffin.
khidmat penghantaran meliputi kawasan klang dan seluruh selangor .Lokasi di luar kawasan boleh dirunding.

* menyediakan khidmat menaip dan konsultasi:-
1. Tesis
2. Assingment / paper work
3. Surat
4. Laporan
5. Pelan Perancangan perniagaan



Maklumat Lanjut :-
No.telefon: 019-2677058

alamat : klang, selangor.
website/blog : http://dsaljurindubutiq.blogspot.com/
email :ummi.puteri@yahoo.com

yahoo messengger id : ummi.puteri


[ Last edited by  yummycupcake at 8-1-2009 10:34 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2009 11:27 AM | Show all posts

Mamma Me'A Icings

Hi semua

Untuk kek yang lain dari yang lain sila lah ke http://www.mammamea.blogspot.com/
Location : Subang Bestari Shah Alam (near Kampung Subang, Airport Subang & behind Kota Damansara, sebelah RRIM) :victory:

Email : mammamea08@yahoo.com

Fondant cakes


Cupcakes/gum paste figurines


Iced Cookies


Home made, halal, baked from scratch, frosted with loved & baked with love...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2009 11:19 AM | Show all posts
Menerima tempahan :-

Kuih Karas asli

Kuih Sepit Bukit Mertajam - - dibakar menggunakan arang kayu demi menjamin kerangupan tekstur serta keaslian aroma

Kuih tradisional dan moden seperti dalam blog yg disertakan link.
Khidmat penghantaran(dengan syarat tempahan lebih awal seminggu) meliputi kawasan KL, Puchong, Putrajaya dan lain lainyang sewaktu dengannya.


Maklumat Lanjut :-
boleh datang ke kedai di alamat :
587, Kg Kijang, Alma
14000 Bukit Mertajam
Pulau Pinang

Blog : http://kedaikampong.blogspot.com/

email : usoptasik@gmail.com

yahoo messengger id : usop_tasik
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2009 10:08 AM | Show all posts
Post Last Edit by ayu213 at 16-3-2010 18:07

ayu213
menerima tempahan :-
menerima tempahan pelbagai jenis kek, cupcakes dan pencuci mulut.


Maklumat Lanjut :-
Lokasi: Ukay Perdana, Ampang, Selangor
no tel: 012-625 7307
         


[ Last edited by  ayu213 at 31-3-2009 17:48 ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2009 06:14 PM | Show all posts

menerima tempahan wedding n engagement cakes, layer cakes, cupcakes, assorted muffins dll.

Sila layari url di bawah

atau hubungi saya di 012-3483136

atau emel ke


[ Last edited by  meeza at 12-1-2009 06:20 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2009 08:14 PM | Show all posts
PERKHIDMATAN MENCETAK 'EDIBLE IMAGE'

Menerima tempahan mencetak 'Edible Image'.
Beroperasi di Johor Bahru.

Blog: http://hannah-edible-image.blogspot.com untuk maklumat selanjutnya.
E-Mel:  rahiza75@yahoo.com

Terima kasih.  

[ Last edited by  Vvenus at 30-1-2009 12:07 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 03:54 PM | Show all posts

I-LOVE-CUPCAKE

Salam Semua..

* Thank u mod for the opportunity

I-LOVE-CUPCAKE menerima tempahan cupcake utk semua occasion.. Wedding.. Annivesary... Engagement... Birthday... Aqiqah... or just for a simple munch...

Maklumat Lanjut:

Blog: http://ilovecupcake.blogspot.com
Flickr: http://www.flickr.com/photos/ilovecupcake

Facebook Group: http://www.facebook.com/group.php?gid=49033792820

Contact:
Ateen - 0193214886
Kota Warisan Sepang
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2009 12:51 PM | Show all posts
vardos
menerima tempahan ikan keli salai.

maklumat lanjut :

email: nora_lan05@yahoo.com

ym : nora_lan05

kawasan penghantaran :

perak : kuala kangsar/sungai siput (u)
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2009 12:23 PM | Show all posts
warung GAJAHPUTEH (kiera55)

Jemput bersarapan di warung kami 6.30am-11.30am; Sabtu - Khamis
pelbagai juadah sarapan pagi disediakan antaranya :

NASI LEMAK, roti BELALAI, PULUT INTI, goreng-goreng & kuah-kuah serta minuman.
Juga menerima tempahan untuk majlis2 kecil seperti majlis doa selamat, majlis hari lahir, mesyuarat atau yang berkaitan.

Kawasan perkhidmatan:-

kawasan BATU GAJAH (batu gajah, siputeh, tronoh, pusing, bota, parit, sri iskandar, ipoh) dan sekitarnya.
Lokasi di luar kawasan boleh dirundingkan.

Maklumat Lanjut :-
website/blog : www.warunggajahputeh.blogspot.com

email :-

lylie55@gmail.com

[ Last edited by  Kacip_Fatimah at 19-2-2009 09:46 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2009 07:33 PM | Show all posts

ALL SEASON COOKIES, CAKES & CHEESE TARTLETS

menerima tempahan :-
all season cookies, cakes & cheese tartlets sekitar Klang Valley, Shah Alam, Putrajaya sahaja.  Penghantaran by post dibolehkan utk setengah2 cookies yg tahan pecahnya ke serata Msia



Maklumat Lanjut :-
alamat : Taman Danau Desa, 8 menet pegi Midveli

website/blog : http://duyongstore.blogspot.com

email : dulang95@yahoo.com

Facebook : duyong95

yahoo messengger id : nursehark_f_31

Cheese Tartlet Bluberry filling


Benji Roll








[ Last edited by  duyong95 at 16-2-2009 12:20 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2009 11:32 PM | Show all posts

Reply #23 duyong95's post

tolonggggg kecikkan gambar sket, bleh kan ?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2009 10:38 AM | Show all posts

kerepek n tudung

Salam,

i juz discover forum ni...wah, bagus kan..kita leh menambahkan peluang perniagaan n menyahut seruan kerajaan agar berniaga..

i dealer kerepek2...jenis2 kerepek :

1. kerepek pisang bersalaut madu ( ditabur dengan badam)
2. kerepek ubi bersalut madu
3. kerepek keladi bersalut madu
4. kerepek pisang barbeque
5. lain2 jenis kerepek ( bleh request)...

selain tu, i jual tudung...amik dr kelantan terus...harga lebih murah dr jln TAR...jenis tudung:

tudung bawal no 1+ kerawang penuh+ batu.

harga:

kerepek : rm 4/bungkus (amik byk bleh murah)
tudung :  rm 60/sehelai (amik byk leh murah)

sesiapa yg berminat untuk menjadi agent niaga, bleh hubungi saya di no 013-518 9848 (zuha)

tq....

[ Last edited by  Kacip_Fatimah at 19-2-2009 09:34 AM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053101s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list