Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
13040
View
37
Reply

Surfing -

[Copy link]

Author: dexa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-9-2009 10:14 PM | Show all posts
Post Last Edit by karambunai at 29-9-2009 02:51

jelesnye tgk dorg ni.bila la turn aku nk reti surfing nie?

Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 07:03 PM | Show all posts
jelesnye tgk dorg ni.bila la turn aku nk reti surfing nie?

http://www.youtube.com/watch?v=TpBfaVMx6v8
ceempaka Post at 26-9-2009 22:14


hi ceempaka....mari ler belajar surf....kalau awak area KL..bole pi sunway lagoon test power kat sana...kalau awak kat  pantai timur lagi best...laut sedia ada...pasal mana nak dapat board boleh diusahakan...secondhand pon boleh carik...

monsoon tak lama lagi jer ni...saya dan kawan2 surf semua sedang menunggu dengan sabor pertukaran arah angin....dijanggakan insyaallah ujung bulan 10 nih...lagi cepat lagi bagus uhuhuhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 09:32 PM | Show all posts
22# luvsuk
bro,sy kategori zero..ade ke yg buley ajarkan kalo kat sunway tu? btw fees dia cemana eh? ikotkan mau mintak tulun mmber ajarkan kat pantai je trus,bajet sket..tp mcm2 hal la dorg tu
balik dr bali taun lepas trus minat ngn menatang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 10:19 PM | Show all posts
22# luvsuk
bro,sy kategori zero..ade ke yg buley ajarkan kalo kat sunway tu? btw fees dia cemana eh? ikotkan mau mintak tulun mmber ajarkan kat pantai je trus,bajet sket..tp mcm2 hal la dorg tu
...
ceempaka Post at 28-9-2009 21:32


kalau kat sunway tu takde instuctor..kena blaja sendiri...ni ada tips sket...awak tengok perhati sape2 yg pandai surf time awak surf tu...jgn segan2 panggil je dorang tu mintak tolong ajar sket2....basic thingy macam cara nak paddle atas board, cara nak kejar wave, nak berdiri....saya percaya dorang takde masalah nak tolong... saya dah jarang pi sunway sebab mahal sgt blanjernyer

entrance fee dlm rm40....
sewa surfboard rm50 (RM20deposit, sewa RM30) pukul 5.30 - 6.30pm
sewa bodyboard RM30 (RM10deposit, sewa RM20) pukul 3-4pm

kedua2 session ari sabtu ahad shj.... last sekali sya pergi bulan 8 aritu...
awak duk kat area pantai timur ke? belajar kat laut lebih terbaik...

memang sukan surfing ni banyak jugak berbelanjanya terutama dari segi travelling la...cam saya duk KL..ulang alik ke pantai timur tu ... tapi kepuasan surfing ni berbaloi ngan duit yg dah dibelanja.....

bak kata para surfers 'Only a Surfer Knows The Feeling'.........

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 10:51 PM | Show all posts
24# luvsuk
owh kat sunway cuma wiken jer...baru tau.gud info,tenkiu bro!
sy stay kl gak,dan ade mmber dok kat pantai timur tp bila kita dh on dia pulak ade hal..lama2 dok pendam takut ilang minat lak.
some of my fren kata kalo tak expert berenang tak yah berangan la nk men surfing nie.tp betul gak,so better sy gilap skill berenang yg ade dulu..(berenang lombong reti la) then baru proceed cari org yg sudi ajarkan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 08:28 PM | Show all posts
hmm bab berenang ni penting jugak....tapi macam awak dah boleh berenang lombong takde masalah saya rasa...sebab laut lagi senang timbulnyer sebab kepekatan airmasin....yg penting jgn cepat panic...
lagipon time surfing mmg kita galakkan surf berkumpulan...paling kurang pon turun laut berdua..so saling jaga keselamatan masing2...kalau yg dah terer tu lain citer la kan..dorang lagi suka surf sorang2 takde orang kacau heheheh.....ada kawan saya langsung tak reti berenang bro! tapi dia tetap surf...sya memang respect dia sebab semangat dia....tapi kami semua tolong2 tengokkan dia le kan...kalau dia wipeout(jatuh) tu...kitaorang pastikan dia selamat...
bab nak carik orang ajar tu takde masalah...saya leh tolong ajar kalau betul2 minat...nak kata pandai sgt tidakler......ada ilmu kita kongsi bersama....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2009 11:05 PM | Show all posts
26# luvsuk
sy ingat next sunday nak try g jenguk sunway la..tu pon kalo xde jemputan open house.btw tima kasih sbb sudi share information..bab mintak tolong ajar tu nnti sy gtau k,lps g survey kat sunway.
thnks bro!















pssst......i'm sis
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2009 06:34 PM | Show all posts
27# ceempaka



no prob pasal info2 nih.......ler awak sis rupanya...mati2 saya ingat lelaki ....kitaorg mmg menggalakkan lebih ramai wanita tuk ceburi sukan nih...so keep up the spirit......
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2009 06:37 PM | Show all posts
off topic sket- tq mod for the credit
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2010 10:20 AM | Show all posts
kat malaysia tak de ombak besar mcm kat bali tu...or gold coast or long beach
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2010 08:32 AM | Show all posts
gian tul tgk bebudak main surf kt pntai batu burok...brape hrga papan surf ni?
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2011 10:11 AM | Show all posts
kat malaysia tak de ombak besar mcm kat bali tu...or gold coast or long beach
dru_helle Post at 25-9-2010 10:20



    mungkin anda tidak pernah surf kat malaysia dan tak tahu yg ombak kat malaysia ni pon ada masanya sgt besar!
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2011 10:19 AM | Show all posts
gian tul tgk bebudak main surf kt pntai batu burok...brape hrga papan surf ni?
AadiGoth Post at 7-11-2010 08:32



    kalau baru dlm rm1.5k - 2.5k ikut jenis dan ukuran dia.....bole dapat 2ndhand semurah rm600-800..
untuk beginners saya cadangkan beli longboard -senang nak belajar......
bro Aadigoth boleh je jumpe budak2 surf di batu buruk tu untuk bertanya ape2 pasal surf...
sebab skrg ni geng sana mmg tengah promote surfing kat trengganu....ujung tahun 2011 ni dlm bulan December
akan di adakan surf competition kat Pantai Buruk...  tapi skrg ni monsoon dah habis so ombok pong doh kurang sket...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2011 05:46 PM | Show all posts
Reply 33# luvsuk


   huhu bro sy mmg teringin sgt2 nak surfing..salah satu aktiviti yg sy teringin sgt nak buat sebelum mati surfing laa..bro duduk kl ke?berapa kerap bro turun cherating tu?ingat nak join bro laa...teringin sgt2 huhu
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2011 03:30 PM | Show all posts
kasi up
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2011 08:25 AM | Show all posts
Reply 34# usb_kebel


    alamak sorry saya baru terbaca msg awok ler....tak perasan ada orang bertanya...terlebih ketupat rendang raya hehehe
saya duk kl ...kalau monsoon memang saya kerap ke pantai timur...kalau poket mengizinkan mahu setiap minggu saya pegi..
skrg ni tengah sabar menanti monsoon yg bakal menjelma..harap2 tahun ni cepat sket..disebabkan global warming
monsoon semakin lambat masuk..kalau 10 tahun lepas ujung bulan 9 dah ready monsoon nak masuk...skrg ni bulan 11
pon belum tentu monsoon masuk.. anyway pasal info surfing boleh check Surfing Malaysia kat facebook..atau cheratingpoint.com,
skrg ni surfing tengah slowly naik, kerajaan mula support..kami dah ada persatuan...
...kalau betul teringin nak surf..n malas nak pi pantai try je kat sunway lagoon tu pon ok(tapi mahalll ler)..saya dulu pong belajor kat sana je hehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2011 04:34 PM | Show all posts
Reply 36# luvsuk


   ehh no hal bro..tu lah sy ni dr dulu mmg mnt sgt nak surf tp member xde plak..haha mmg sunway dkt je tp xmnt la nak surf dkt sunway bro..sbb rmi sgt org..kalo ade time weekdays ok lah juga..boleh p cuz x rmi org..ni die open weekend je..rmi sgt org..tu yg ingat nak surf dkt beach je..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Sunway ada lagi tak tempat surfing berapa rm ya?
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102134s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list