JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
496559
View
1246
Reply

RUMAH - design, laman, deko yg terCANTIK

[Copy link]

Author: kirawang       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 15-12-2008 10:52 PM | Show all posts
Yang ni ...weird sikit..Tiinggi..


?t=1229352621
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2008 10:54 PM | Show all posts
Kemensah height..

?t=1229352784
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2008 11:03 PM | Show all posts
ini bar counter Amber hill, kemensah..
My friend beli seketul rumah ni, located after reverview..
so, u all boleh tengok design yang cantik cantik ID dia...

Sebenarnya gambil tak leh ambik, tp my friend beli pasal, mereka bagi permisson..
so, U all boleh ambil idea bulat bulat ke, sipi sipi ke..mmg comel Interior  design mereka

?t=1229353282

[ Last edited by  kirawang at 16-12-2008 08:33 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2008 11:04 PM | Show all posts
?t=1229353408

very modern..
Glass..
Tapi kenapa bar counter tempat hang glasses tak cantik...
Nampak macam cikai je guna besi empat segi ni.,,

sapa ada idea yang lain....tolong bagi idea,..

[ Last edited by  kirawang at 16-12-2008 08:29 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2008 11:16 PM | Show all posts
?t=1229354150

Untuk mereka yang mempunyai masalah dapur yang kecil, U all boleh follow this style. Replaced dengan glass dan nampak yr kitchen more bigger.

Selain tu, nampak more luxury...

[ Last edited by  kirawang at 16-12-2008 08:27 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 09:19 AM | Show all posts
Originally posted by kirawang at 15-12-2008 10:44 PM
Ini gambat rumah depan bungalow melayu yang lawa tu..kalau u all tengok, terus tingkat 3 dari depan..

http://i96.photobucket.com/albums/l199/shaari_anuar/DSC01661.jpg?t=1229352103






...



selipar hang ka tu.........
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 09:22 AM | Show all posts
sambung tempek lagi..

best pulok, main tempek tempek ni..macam ketagih ..

Amber Hill lagi..

Ini toilet , jacuzzi dia ..very open..Boleh dapat cahaya matahari..
Tapi berhati hati, takut U buat design sebegini, tengah mandi telanjang bulat, ada yang skodeng..


?t=1229390372
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 09:24 AM | Show all posts
Originally posted by penatpilih at 16-12-2008 09:19 AM



selipar hang ka tu.........



laa..tuan rumah punya lee..
Aku tak berani nak snap picture ni..

Tapi my PA tolong ambilkan...
Nasib baik dia tak kena tangkap... Tapi rumah ni tak ada guard..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 09:25 AM | Show all posts
suke tengok..........tepek lg banyak xpa........lg2 design rumah tgh cr idea........tp bkn la yg berjuta2 ongkos nyer..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 09:27 AM | Show all posts
Dr balcony tingkat 3.
Siap mereka tanam rumput hidup atas simen tu...dan ada pagola lagi..
diffent with others..

?t=1229390715
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 09:32 AM | Show all posts
Originally posted by penatpilih at 16-12-2008 09:25 AM
suke tengok..........tepek lg banyak xpa........lg2 design rumah tgh cr idea........tp bkn la yg berjuta2 ongkos nyer..



U kena kreatif..

U tengok je design design ni, so u boleh copy.
Tapi tak perlu guna material yang sama..
Cari lah yang murah sikit..

Saya tempek ni, design exclusive, susah nak jumpa yang cantik dan luxury sebegini..
Kalau yang rumah less than 1.5 million, rasanya tak ada sebegini punya design untuk ID mereka..
Infact kalau U all pergi ke showroom mereka pon, nak ambil gambar pon meerka tak benarkan..

Dan bungalow2 design ni saya buat collection, psl satu hari nanti nak buat satu kat kg saya. kuala terengganu..
Bila ada duit lah.........................
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 09:35 AM | Show all posts
Ini living room...
perhatikan wall tempat TV...cover dengan kayu..

dan mereka attach glass lagi..kat living room..

?t=1229391192
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 09:37 AM | Show all posts
Ini dinding dan pintu toilet...
tak perasan ada toilet kat sini ...kan...?

?t=1229391354
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 09:39 AM | Show all posts
Lawo dok rumput mereka...?

hijau sokmo, tak pernah tak hijau...
dan forever hijau..

pasal....Rumput tiruan....
I think very expensive ...Beratus ratus ringgit malaysia per square feet..
?t=1229391464
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 09:42 AM | Show all posts
Ini dalam master bedroom..
Tempat TV...
mesti romantik, U all tengok TV sambil buat apa patut atas katil......

?t=1229391627
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 09:44 AM | Show all posts
Bedroom...
Tak cantik sangat, Riverview lagi lawo..

?t=1229391811
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 09:45 AM | Show all posts
bedroom lagi..

?t=1229391881
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 09:48 AM | Show all posts
Rumput yang ditanam (asli) di balcony tingkat 3..
?t=1229391976
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 09:50 AM | Show all posts
Wall...
?t=1229392179
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 09:53 AM | Show all posts
Iklan Jap..

cantik cantik jugak, tapi tengok lah keaadaan bukit yang ditarah di kemensah ni..
Macamana alam tak memberontak...
Perliharakanlah alam sekitar kita, SAY NO to  developers yang tak berhat perut..

?t=1229392258
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048203s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list