JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
493793
View
1246
Reply

RUMAH - design, laman, deko yg terCANTIK

[Copy link]

Author: kirawang       Show all posts   Read mode

Post time 16-12-2008 12:21 PM | Show all posts
Originally posted by kirawang at 16-12-2008 10:11 AM
Ini project 20 three..Atas bukit dr Riverview dan amberhill

ID dia aku tak ambil gambar , may be aku visit next time, aku ambil
Tapi ID dia tak biasa biasa je, nothing special sangat..

Tap ...


tak bestnya design umah ni..

harga lak mak aiii.. tp ada gak org nak beli ek..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 12:38 PM | Show all posts
Originally posted by kirawang at 16-12-2008 11:28 AM


haa..kau puji baby aku,..dia cakap tq dan beri satu senyuman untuk kau..
btw, baby aku ni baru masuk 6 bulan..
emak dia outstation seminggu kat JB..

Nak hantar kat rumah baby sitter jap  ...


comeiiiiiiinya dia..

muka ada iras marissa la...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 01:19 PM | Show all posts

Reply #91 dealova77's post

marissa tu sapa lak........forumer jgak ker
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 01:38 PM | Show all posts
Cantik...dapat beri idea utk org biasa macam saya hias rumah seperti designer

nak tunggu casa impian, mimpi la tunggu turn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 01:53 PM | Show all posts
Originally posted by dealova77 at 16-12-2008 12:21 PM


tak bestnya design umah ni..

harga lak mak aiii.. tp ada gak org nak beli ek..


Mmg design dia ,  more modern concept..
harga mahal, psl tanah mahal kat kemensah ni..
Tapi, so far, yang ni paling murah..

Hari tu, terbaca kat board gossip.
ada minah atau kutu mana bergossip..
Adlin anak Tompel yang celupar mengkritik orang , beli dengan gf dia.

Biasa lah, artis artis ni suka beli jauh jauh atas bukit.
Pencegah maksiat susah sikit nak detect agaknya...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 01:57 PM | Show all posts
bestnyer...

ada duit smua leh  jadi..


bilaa laa intan nak dpt umah cemgini..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 01:57 PM | Show all posts
Originally posted by kirawang at 15-12-2008 09:05 PM



Org melayu ramai juga yang kaya..

Kat area kemensah tu, majority bungalow lebih 5 million kebanyakan pemilik melayu..

memang skrg ramai org melayu kaya2... awak pun termasuk sekali mampu beli rumah juta2...
seronoknya lah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 02:01 PM | Show all posts
Originally posted by penatpilih at 16-12-2008 01:19 PM
marissa tu sapa lak........forumer jgak ker



Entah ,,tak kenal..anak sapa tah...
kita abaikan, kau tolong cari lagi gambar gambar rumah lawo lagi..

sambil sambil tu, mana tahu kau  terjumpa lelaki muda ke..

[ Last edited by  kirawang at 16-12-2008 02:14 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 02:07 PM | Show all posts
Originally posted by esVanilla at 16-12-2008 01:38 PM
Cantik...dapat beri idea utk org biasa macam saya hias rumah seperti designer

nak tunggu casa impian, mimpi la tunggu turn



casa impian  boleh sponsor rumah macam ni ke?
Nak hantar application gak...

setahu saya, mereka hanya buat rumah kecik kecik je .
atau rumah besar, buat satu part je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 02:13 PM | Show all posts
Originally posted by jo_je at 16-12-2008 01:57 PM

memang skrg ramai org melayu kaya2... awak pun termasuk sekali mampu beli rumah juta2...
seronoknya lah..



saya tidak kaya..jo_je.
Yang kaya mereka yang rumah 5 juta ke atas tu..

kalau setakat satu dua juta, tiga juta. sesiapa pon boleh..
Hanya kerja keras sikit je..

atau cari extra income, business online ke..
Tuhan adil..Semua orang berpeluang, hanya kita sedar atau tidak je nak rebut peluang tersebut.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 02:20 PM | Show all posts
Rumah kat Berverly Height, ampang.

Yang ni tiga tiingkat setengah, semi D, atas sekali ada garden.
Design cantik , tapi kat dalam tak luas sangat..

tengok tepi, semua tiga tingkat ada lift masing masing,.

?t=1229408080

[ Last edited by  kirawang at 16-12-2008 02:22 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 02:28 PM | Show all posts
Beverly height lagi..
3 tingkat..

harga kat sini 3 tingkat min 1-9m tapi leasehold..
For me, location diia tak bagus sangat.
too close dengan mRR2 dan 2nd access jumpa  kubur cina..
?t=1229408745
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 02:32 PM | Show all posts
Ini rumah phase 1 mereka..
Double storey ,,harga masa tu dalam 500-700 k je..

Linda On salah sorang tuan punya rumah dan duduk sini..

?t=1229409047
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 02:50 PM | Show all posts

Reply #98 kirawang's post

casa impian taja hiasan dalaman yg up to date sikit kurang seperti gambar yg awak tampal tu...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 03:02 PM | Show all posts


aku berkenan jenis simple camni jerk..........lg pun poket bkn besar sangat!

[ Last edited by  penatpilih at 16-12-2008 03:04 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 03:42 PM | Show all posts

Balas #104 penatpilih\ catat

aku pun suka camni...
dah tua2...mana nak larat umah bertingkat bagai...

Muda2 pun tak larat jugak...duduk relax mau...kemas umah ada sikit susah...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 04:15 PM | Show all posts
lg 1....................

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 04:39 PM | Show all posts
Originally posted by penatpilih at 16-12-2008 04:15 PM
lg 1....................

http://i420.photobucket.com/albums/pp288/penatpilih/elev.jpg


rumah mat saleh mana kau ambil ni....

Rumah macam ni, kalau kita ada tanah yang besar mmg best,,
Tapi kat KL ni, nak cari tanah macam ni, mahal lah..

Yang ada masih ok lagi kat bangi, kelang, dan lain lain yang jauh dr pusat bandar.
Rumah bertingkat banyak tak apa, kalau pandai design.

Macam rumah melayu terlawa 1st page tu, masuk masuk terus ting 3.

Riumah saya kat riverview, masuk masuk tingkat 1.
so tak terasa sangat..

Dan sekarang ni, trend masing masing pasang lift..
Rumah 3 tingkat kat beverly height, semua ada lift.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 05:16 PM | Show all posts

Reply #107 kirawang's post

aku pakai ltak jer mana mata aku sdap mandang... sori yer tuan umah............br aku igt thread ko psl rmh melayu  

rumah masuk terus tgkt3/2/1 psl tanah tu bkt bertingkatkan.......wat design mcmtu spy lg unik dan boleh gunakan keluasan semaksimum mgkn.
dgn kejadian tanah runtuh ari tu aku rs trauma dh org nak bli umah atas/lereng bukit..........view mmg menawan tp skali runtuh

trend lift tu ko leh wat kat tganu........jd pelopor rumah pasang lift
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 05:49 PM | Show all posts
Originally posted by penatpilih at 16-12-2008 01:19 PM
marissa tu sapa lak........forumer jgak ker


ye..forummer lama sumer tau pasal kirawang dan marisa_anuar ni. kitorang siap bergosip kt opis.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 10:41 PM | Show all posts
Originally posted by syasya99 at 16-12-2008 05:49 PM


ye..forummer lama sumer tau pasal kirawang dan marisa_anuar ni. kitorang siap bergosip kt opis.



tu la pasal sbut marisa terus terbayang marisa_anuar nih..ghupe nya betul jangkaan aku.......sodh jd somi isteri la erk..........x sia2 korang bergossip
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 11:07 PM | Show all posts
aku nak tanya la...tak takut ke ek duk umah besar2 ni?? aku ni duk apt pun kecut kenkadang malam2.. :kant:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 11:26 PM | Show all posts
Originally posted by syasya99 at 16-12-2008 05:49 PM


ye..forummer lama sumer tau pasal kirawang dan marisa_anuar ni. kitorang siap bergosip kt opis.



gosip gosip apa pulak ni..

[ Last edited by  kirawang at 16-12-2008 11:50 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 11:27 PM | Show all posts
Originally posted by penatpilih at 16-12-2008 10:41 PM



tu la pasal sbut marisa terus terbayang marisa_anuar nih..ghupe nya betul jangkaan aku.......sodh jd somi isteri la erk..........x sia2 korang bergossip



apa yang kau merepek ni penat..
aku dah kawen masuk 6 tahun dah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 11:32 PM | Show all posts
Originally posted by penatpilih at 16-12-2008 05:16 PM
aku pakai ltak jer mana mata aku sdap mandang... sori yer tuan umah............br aku igt thread ko psl rmh melayu  

rumah masuk terus tgkt3/2/1 psl tanah tu bkt bertingkatkan.......wat desi ...



tak pe, kau tempek je, rumah yang lawa lawa mata kau..
Kalau kau nak tahu, rumah rumah kat Swiss ke, London, Usa ke, design dia banyak kat kampung kampung sekarang..

arkitek belajar kat sana, buat balik ke sini..

btw, rumah aku tak tepi bukit.  Nak jadikan dia direct level 1, mereka gali sikit and taruk konkrit.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049453s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list