Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
253597
View
908
Reply

Korang ambik Supplement Apa?

  [Copy link]

Author: ummiaqeel       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-12-2008 05:08 PM | Show all posts |Read mode
Nak tanyalah pendapat you all..

Supplement apa yang you all ambik untuk penjagaan diri/tambah tenaga etc/etc..

Kalau boleh, nak tau specific brand e.g for multivits,jamu, EPO, Vit C or apa2 lagilah yang you all rasa really effective & helpful in to ambik daily..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 05:15 PM | Show all posts
Originally posted by ummiaqeel at 16-12-2008 05:08 PM
Nak tanyalah pendapat you all..

Supplement apa yang you all ambik untuk penjagaan diri/tambah tenaga etc/etc..

Kalau boleh, nak tau specific brand e.g for multivits,jamu, EPO, Vit C or apa ...



Saya makan supplement dr jenama Shaklee..., dah a few years dah...
So far so good...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 05:18 PM | Show all posts
1850 weight gainer & Mass xxx from GNC...
br guna sebulan da naik 3kilo jer... berbaloi gak la
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 05:23 PM | Show all posts
honey
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 05:31 PM | Show all posts
aku amik..
antioksida..........appeton
epo............blackmores
kalsium...........21st century
utk kecantikan.........tgh survey collagen yg bersesuaian
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 05:35 PM | Show all posts
ade sesape pena try elastin collagen dr 21st century? is tat a suffient utk pengambilan collagen?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 05:36 PM | Show all posts
sy ambik gamogen dan jamu mak dara
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 05:43 PM | Show all posts
utk semua vitamin/mineral/anti aging...pendek kata utk semua luaran dan dalam...ambil Alpha Lipid...dah cukup memenuhi keperluan seharian...

ada juga cuba cocoa collagen...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 06:01 PM | Show all posts
Originally posted by sosejlover at 16-12-2008 05:35 PM
ade sesape pena try elastin collagen dr 21st century? is tat a suffient utk pengambilan collagen?



Sy tak pernah try collagen 21st Century..., tp dulu2 pernah try
supplementnya... Pd sy, kalau nak ambil supplement atau collagen,
ambillah dr jenama yg baik n reliable sbb benda ni nak msk dlm
badan kita n kita nak lihat effect yg +ve...

Setahu sy, supplement 21st Century ni jenis sintetik..., tak mberi
menafaat sangat... Lbh baik byr lebih utk jenama yg lbh baik tp
puashati n nmpk hasil yg +ve...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 06:45 PM | Show all posts

Reply #9 Longhairlady's post

btul tu... 21st century ni mcm .... useless la..
pnah amik supplement Milk & Egg, Mustle builder tp xde effect....
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 07:01 PM | Show all posts
Aku hari2 telan Blackmores Multivitamin+minerals. Sihat sentiasa...dah setahun tak deman, selsema.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 08:15 PM | Show all posts

Balas #9 Longhairlady\ catat

Tu lah pasal nak survey supplement apa yang bagus & brand skali... dulu saya penah ambik Vykmin, pastu stop sebab ada salesgirl (Cina) masa nak beli tu kata kapsul dia x bagus untuk orang IsLAM (myself time tu student, follow je lah, segan le nak beli gak walhal amoi tu kat situ gak), penah makan Imedeen tapi x de nampak effect nya (agaknya umur x sampai 30 lagi kut), doc sutuh makan Pharmaton sebab  bgtau dia selalu gak my vision cam blur2, dia kata x cukup energy kut, pastu stop sebab I terbaca makan Pharmaton leh naik berat & mmg kebetulan kut myself naik berat time tu. Penah gak makan Nutrilite Amway.

So, your recomendations are highly appreciated
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 08:45 PM | Show all posts
Originally posted by Longhairlady at 16-12-2008 06:01 PM



Sy tak pernah try collagen 21st Century..., tp dulu2 pernah try
supplementnya... Pd sy, kalau nak ambil supplement atau collagen,
ambillah dr jenama yg baik n reliable sbb benda ni nak ms ...



so apa collagen or produk yg ko rekomen atau amik...........tgh survey collagen skang nih
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 09:35 PM | Show all posts
Originally posted by din_atos at 16-12-2008 06:45 PM
btul tu... 21st century ni mcm .... useless la..
pnah amik supplement Milk & Egg, Mustle builder tp xde effect....



Tulah..., menyesal sy dulu2 makan supplement dr 21st Century
tp takde kesan apa2 pun... Buang duit je wpun murah...

Mujurlah now makan supplement Shaklee..., mmg nmpk kesan +venya...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 09:37 PM | Show all posts
Originally posted by ummiaqeel at 16-12-2008 08:15 PM
Tu lah pasal nak survey supplement apa yang bagus & brand skali... dulu saya penah ambik Vykmin, pastu stop sebab ada salesgirl (Cina) masa nak beli tu kata kapsul dia x bagus untuk orang IsLAM ( ...


Kalau saya..., saya rekomen supplement Shaklee sbb mmg berkualiti..
Lg pun, Shaklee ni dah ada kat pasaran lbh dr 50 tahun..., mmg blh
dipercayai...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 09:40 PM | Show all posts
Originally posted by penatpilih at 16-12-2008 08:45 PM



so apa collagen or produk yg ko rekomen atau amik...........tgh survey collagen skang nih



Sy belum pernah makan collagen dr mana2 jenama... Ingatkan nak cuba Imedeen...

Next year dgr citer Shaklee akan keluarkan produk baru (bentuk syrup kot) utk
anti-aging... Tp harganya boleh tahan mahal dgrnya...   Tak sabor nak
cuba bila keluar nanti..., boleh share dgn my sis...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 09:42 PM | Show all posts
Originally posted by ummiaqeel at 16-12-2008 05:08 PM
Nak tanyalah pendapat you all..

Supplement apa yang you all ambik untuk penjagaan diri/tambah tenaga etc/etc..

Kalau boleh, nak tau specific brand e.g for multivits,jamu, EPO, Vit C or apa ...



U ambil product ni..rasa sedap..

dan mmg bagi energy, tidak mengemukkan..
Boleh dapat kat GNC..

Saya minum pagi satu scoop. kalau tidur tak cukup pon, tak mengantuk.
Jangan ambil 6 jam before tidur malam..susah nak mengantuk...




detail kat sini..
http://www.bodybuilding.com/store/bsn/xplode.html

[ Last edited by  kirawang at 16-12-2008 09:43 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 10:12 PM | Show all posts
set shaklee and amway

shaklee ni dari zaman sekolah menengah lagi..my parents amalkan tak pernah tukar brand lain...memang +++ A quality..amway tu tambahan je tak satu set
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 10:21 PM | Show all posts
Originally posted by clairekimberly at 16-12-2008 10:12 PM
set shaklee and amway

shaklee ni dari zaman sekolah menengah lagi..my parents amalkan tak pernah tukar brand lain...memang +++ A quality..amway tu tambahan je tak satu set


Kan..., kan...

Hanya mereka yg dah cuba mkn supplement Shaklee
tahu akan tingginya kualitinya...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 10:35 PM | Show all posts
kebagusan sesuatu vitamin tu ikut brand ker?ke sama jer?
me makan vit c ngn zink brand biolife..beli kt watson
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094952s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list