Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
253476
View
908
Reply

Korang ambik Supplement Apa?

  [Copy link]

Author: ummiaqeel       Show all posts   Read mode

Post time 16-12-2008 11:10 PM | Show all posts
daily amik Cryptomonadales whole life food..complete all in 1 for beauty-health-slimming contains more than 20 vitamins and minerals
others on-off amik DCL Amazing, Inte-Cleanse 3 bulan sekali
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 11:14 PM | Show all posts

Reply #20 missmechy's post

ntahla...me cuma menten pakai brand yg sama dan manufacturer yg sama...pening kepala je nak try2 brand itu ini...melabur sana sini jadi masuk ahli...last2 makan separuh jalan...lagipon shaklee brand ni macam dah jadi tradisi plak...bukan keloga den je ambek ..sedara mara pon ramai yg menten shaklee..bukan karna dianye komisen ke apa...B complex and magnesium shaklee the best untuk org2 yg ada masalah pelupa dan tulang..amway pon ok...cuma tak semua laa
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 11:22 PM | Show all posts
stakat ni cuma makan vit c, vit E n jamu.. kalu ade supplement yg best korang share ler.. bleh try gak
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 11:33 PM | Show all posts

Reply #22 clairekimberly's post

me setuju kalo kata da jd tradisi dgn mengekalkan satu brand jer...
penah tanya doctor, dia kata sumer vitamin yg dijual sama...tu yg me belasah beli kt watson...tp dia kata perlu hati2 masa beli...kena check sama ada cap tu dr bovin or vegie...kalo bovin tu was2 la sikik..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 11:50 PM | Show all posts

Reply #24 missmechy's post

shaklee and amway seme tablet..takde kapsul product2 direct selling camni (seigt me la)...aritu ada try EPO...blerghhh sekerat jalan last2 bagi kat sepupu...kan dah cakap haku ni memang mengada2  je lebey suka perabihkan duit je now menten apa yg my parents consume selama ni je..cuma me avoid vitamin c tablet...memang takleh makan..sebab?selera makan macam GIANT doraemon   tak kira laa brand apa pon...memang me punya selera membuak2...sampaikan roti hangos letak kaya pon rasa ...ermmmppp sedappp memang tak makan tablet vit c ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 11:59 PM | Show all posts

Reply #25 clairekimberly's post

oo, kalo cam gitu x was2 ar...
same r, epo ngn vit c mmg beso gabak kalo hat biolife punyer...huhhh, nk telan jenuh bercinta
me penah amik daily hat amway nyer...huh beso gak lopeh tu busuk lak tuh...makan mender ni, asik nk menguyah jer...mulut asik nk makan jer...badan mmg naik time amik daily dulu
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 02:01 AM | Show all posts
I ambil EPO, multivitamin, GNC Shake dgn Horleys Ripped Factors.

So far so good
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 03:19 AM | Show all posts
aku amik multivitamin centrium. tak tau le efek camne, tapi amik je pasal tak rajin nak makan sayur, hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 08:21 AM | Show all posts
skang ni baru je try USANA supplement..activ calcium and esential..
b4 ni ade gak mkn bidadari, jamu2 & maajun....
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 08:26 AM | Show all posts
stakat ni penah makan dnhans....then skang ni tgh amik cocoa collagen....
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 08:50 AM | Show all posts

Balas #9 Longhairlady\ catat

So far dah bertahun saya mengamalkan B'Young Advanced FunctionalBeverage produk berkualiti dari syarikat Zhulian Marketing... Emmm sungguh berkesan, diri saya rasa lebih bertenaga, sihat, sentiasa lawas setiap pagi, dan yang paling penting makanan ini merupakan anti kanser dan penyakit kronik...   Walaupun mahal iaitu RM 363-00 untuk sebulan tapi tak mengapa saya dapat pulangan wang setiap kali membelinya.   Syukur sangat sebab saya ditemukan oleh ALLAH dengan produk ini.  Tambahan lagi ibu saya yang berpenyakit gout pun telah sembuh pabila mengamalkan makanan ini.  Alhamdullillah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 09:14 AM | Show all posts
sekarang consume alpha lipid as a supplement...senang leh jadik breakfast tetiap pagi.....masa diet dulu makan herbalife...also good....both are complete set for me....all in 1 tak yah fikir supplemen2 lain dah....
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 11:32 AM | Show all posts
Originally posted by missmechy at 16-12-2008 11:33 PM
me setuju kalo kata da jd tradisi dgn mengekalkan satu brand jer...
penah tanya doctor, dia kata sumer vitamin yg dijual sama...tu yg me belasah beli kt watson...tp dia kata perlu hati2 masa bel ...


Sebnrnya, salah tu..., setiap vitamin yg berlainan brand,
tak sama dr segi kandungan dan kualitinya...

Actually, dr segi food supplement atau vitamins, doktor
kurang arif dlm bidang ini... Mrk lbh tahu ttg penyakit dan
ubat... Bab food supplement, nutritionist lbh arif n pakar
dlm bidang ini...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 11:34 AM | Show all posts
Originally posted by clairekimberly at 16-12-2008 11:50 PM
shaklee and amway seme tablet..takde kapsul product2 direct selling camni (seigt me la)...aritu ada try EPO...blerghhh sekerat jalan last2 bagi kat sepupu...kan dah cakap haku ni memang mengada2  ...



Supplement Shaklee ada yg berbentuk kapsul juga...,
spt vit-E, GLA, beta carotene, Omega 3 dan lecithin...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 11:40 AM | Show all posts
Originally posted by mimzat at 17-12-2008 08:50 AM
So far dah bertahun saya mengamalkan B'Young Advanced FunctionalBeverage produk berkualiti dari syarikat Zhulian Marketing... Emmm sungguh berkesan, diri saya rasa lebih bertenaga, sihat, sentias ...



Baguslah kalau supplement B-Young sesuai bg awak n berkesan 4 u...
Sy ada kwn yg member Zhulian tp dia beli supplement Shaklee utk
mslh kencing manis dia yg kira di tahap yg tinggi..., mmg berkesan utknya...

Supplement Shaklee pun ada yg anti-kanser... Ada sorg pembaca berita
NTV7 yg kena kanser... Lps dia makan supplement Shaklee, penyakit
kanser dia sembuh..., smpi doktor pun terkejut. Now dia sendiri jadi member
aktif Shaklee sbb diri dia sendiri menjadi contoh yg baik utk produk Shaklee...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 11:45 AM | Show all posts

Reply #33 Longhairlady's post

agreed with u...cthnya mcm epo...ada yg 500mg...ada yg 1000mg...depends pd content..bole u bg cth kualiti vit yg bagus?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 11:52 AM | Show all posts

Reply #31 mimzat's post

salam minzat,

bole tanya, u supplier ke Byoung ni?? berminat nak cuber, tapi quite xpensive.tapi saya interested nak try.
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 11:54 AM | Show all posts
alamak..sori2..saya tersilap posting   saya nak PM sebenarnyer..maaf...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 12:06 PM | Show all posts

Balas #9 Longhairlady\ catat

thanks for lettimg me know. actually i nak try collagen product. tak pena try b4, sbb tu nak tanya review.
for multivitamin ....multibionta frm seven seas ok tak? cz it is the only multivitamin product yg ada probiotic as i tgk. anyone hav tried?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 12:33 PM | Show all posts
sosejlover
my brother ambik multivitamin BION, yang ni pun ada probiotic jugak
he said it's good
ada jual kat guardian
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103624s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list