Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
255216
View
908
Reply

Korang ambik Supplement Apa?

  [Copy link]

Author: ummiaqeel       Show all posts   Read mode

Post time 23-12-2008 12:41 PM | Show all posts
Originally posted by clairekimberly at 23-12-2008 12:20 PM
ice ambek nutrilite ni camne?telan eh?dulu me consume nutrilite dgn cara blend...dianye protein  + semua vitamin (tablet) + carrot (buah2han also) + susu ...blend gether2 sampai hancur semua tabl ...


kulit dia cantik psl dia amik soy protein tu claire
kmila ada gak tingin nak wat jus gitu guna suma brg nutrilite
tp tak termaintain rasanya
tinggal angan2 jek laa
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2008 01:20 PM | Show all posts

Reply #121 catalina's post

kakmil try supplement lain pon boleh...me guna shaklee...tapi protein shaklee laaa yg perisa vanila tu...campo2 product pon takpe...janji blend... cepat absorb kalau nak dibandingkan telan...lambat hancur...kalau sape2 yg ada vit c kat umah tu...ada soy protein or collagen protein or gluta powder ..pastu ada capsule multivitamin(makesure buang capsule tu ambek serbuk dlm je) ...blend gether2 dgn susu/mineral water pon boleh...add buah2 skit...nak taruk tomato pon boleh..tapi masam laa skit...
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2008 01:54 PM | Show all posts

Reply #116 clairekimberly's post

don't be serious la..sbb tue kalau nak tau sesuatu benda kita kena bertanya..


semlm g GNC live well stores..nak cari supplement yg lain sbb dah kehabisan stock kat umah..so, beli garden greens berry splash drink..rasanya mmg yummy..actually bagus sbb mengandungi vit c, antioksida dan bagus utk tenaga also kulit..kalau utk sape2 yg tgh berdiet pun sesuai..
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2008 02:54 PM | Show all posts
Originally posted by Ice_Q at 22-12-2008 03:49 PM
Ok, here is mine..

Yang saya ambek..

Ni semua dari Nutrilite. Family kami mmg makan vitamin Amway dari past years.

Lecithin E - Initially masa uni me amek lechitin utk otak..pastu masuk  ...


ice...ttg kasly tu (danshen n margarita) mmg setuju sgt2. Bila tgk balik gambar2 akak in 2006, jenuh dok fikir balik....pakai or makan apa le masa tu sbb tahap 'kegebuan' amat sedap mata memandang.  Bila fikir2, dok kira balik tahun2 ke belakang (almaklumlah...mcm2 telan...pantang jumpa dlm forum ni), br teringat masa tu consumed Kasly products beli dgn Allure kan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2008 03:40 PM | Show all posts

Reply #124 KarmilaBalqis's post

ice and karmila
sekarang ni kat mana boleh dapatkan kasly ni ye?
masih available from allure ke?
tks!
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2008 04:15 PM | Show all posts

usana

sy makan usana dekat setahun kualiti terbaik mmg puas hati, safe, and worth money buying it. food for cell..
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2008 04:20 PM | Show all posts

Reply #125 cahoot's post

tahun lepas me beli ngan kak haz kasly ni... kak haz bagi rege ahli... ambek set
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2008 06:50 PM | Show all posts

Reply #127 clairekimberly's post

zassss
akan ku kolling kolling haz ngan kadar segera hehehehe
tks clairekimberly!!!
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2008 08:34 PM | Show all posts
yg murah2 jer..soy colagen n evening primrose oil(brand slalu tukar2 mana sempat jer)
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2008 09:34 PM | Show all posts
Originally posted by clairekimberly at 23-12-2008 12:20 PM
ice ambek nutrilite ni camne?telan eh?dulu me consume nutrilite dgn cara blend...dianye protein  + semua vitamin (tablet) + carrot (buah2han also) + susu ...blend gether2 sampai hancur semua tabl ...


Nampak mcm best. Tapi nak tanye sket, shake tu rase mcm mane lepas dah blend bagai? X pahit ke? Sebab tablet2 ni slalunye rase x sedap
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2008 11:36 AM | Show all posts

Reply #130 newrule's post

tak...macam2 rasa..sebab dah add carrot..buah..plus protein...yg kuat rasa protein and carrot...dan susu ...dia rasa pelbagai...setengah org mungkin rasa cam nak muntah...me dah biasa tapi masa 1st time dulu nak terjeluak gak lama2 sedap plak..kadang2 me letak susu berperisa coklat...ermmm sedapp sgt...vitamin tu tak merasa apa2 pon..lagi pon vitamin2 tu tak rasa pahit pon kan? (kecuali multiitamin rasa cam sumthing skit) kebanyakannya tawar je..ada yg rasa masam (tu pon vitamin c je) try laa..cara camni lebih effective dan cepat dari telan nak tunggu dia hanco dlm perut....

[ Last edited by  clairekimberly at 24-12-2008 11:38 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2008 04:21 PM | Show all posts
Originally posted by clairekimberly at 23-12-2008 12:20 PM
ice ambek nutrilite ni camne?telan eh?dulu me consume nutrilite dgn cara blend...dianye protein  + semua vitamin (tablet) + carrot (buah2han also) + susu ...blend gether2 sampai hancur semua tabl ...


Me amek gitu je..i mean pill + air..takde campur protein pun..

Macam protein tu my mum tabur dalam masakan (protein yg tak berperisa).

Memang dia org kata bagus sbb kalau diet pun, boobies tak meleyot jatuh..jadi pejal satu badan sbb protein tu..

Kalau demam pun telan dalam bentuk pill juga..buat ganti or add to the panadol..Pernah sekali tu nak demam panas...panas sgt badan malam tu..so telan bio-c banyak-banyak..a few hours ehhh..dah tak demam dah aku. Cam caya tak caya pun ade
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2008 04:23 PM | Show all posts
Originally posted by KarmilaBalqis at 23-12-2008 02:54 PM


ice...ttg kasly tu (danshen n margarita) mmg setuju sgt2. Bila tgk balik gambar2 akak in 2006, jenuh dok fikir balik....pakai or makan apa le masa tu sbb tahap 'kegebuan' amat sedap mata mema ...


Betul akak..pic ice waktu makan kasly pun lain..

Kulit tu..tak tahu nak kata mcm mana..tapi macam gambar soft focus tu...betul lain dari waktu-waktu biasa..
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2008 04:24 PM | Show all posts

Balas #131 clairekimberly\ catat

klu blend segala vitamin + buah + protein powder tu xde tapis kan? so minum/makan serat2 sekali ek? nak gak try nak perabih protein tu....
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2008 04:25 PM | Show all posts

Balas #132 Ice_Q\ catat

ice, yr mum tabur dlm masakan cmne tu ek?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2008 04:31 PM | Show all posts
Originally posted by cahoot at 23-12-2008 03:40 PM
ice and karmila
sekarang ni kat mana boleh dapatkan kasly ni ye?
masih available from allure ke?
tks!


Allure boleh, ice pun boleh..A few people ada PM Allure tp allure suruh ice follow up coz dia sibuk dgn her basgs (blog bag dia). Kami satu office..dan yg perkenalkan Kasly ni officemate kami (dah berhenti pun, buat full time sbb sambutan hangat).

Ekceli, kami kenal Kasly for beauty..tp org-org kat luar ice rasa lebih kenal kasly utk kesihatan because it is good for people yg ada heart disease, stroke and even org lumpuh pun ada testimoni jugak. Mcm danshen tu, altho it is a herbal supplement utk circulation..it is gives immediate relief pd yg terkena stroke/heart attack dengan cara letak bawah lidah during the attack.

[ Last edited by  Ice_Q at 24-12-2008 04:34 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2008 04:38 PM | Show all posts
Originally posted by 220796 at 24-12-2008 04:25 PM
ice, yr mum tabur dlm masakan cmne tu ek?


Tak tahu dalam masakan apa yg dia tabur..ice jarang masuk dapur (cehhh terbukak rahsia..lain kali jgn tanya hal dalam kain )
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2008 04:56 PM | Show all posts

Balas #137 Ice_Q\ catat

mane dlm kain...dlm umah jek...ehehehe! ye le, nak tau jenis masakan bersantan ke or cmne kan....
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2008 05:29 PM | Show all posts
shiz ambk inner shine pati prun...........br 3 bulan ++...ok je so far....
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2008 11:15 PM | Show all posts
Originally posted by Ice_Q at 24-12-2008 04:31 PM


Allure boleh, ice pun boleh..A few people ada PM Allure tp allure suruh ice follow up coz dia sibuk dgn her basgs (blog bag dia). Kami satu office..dan yg perkenalkan Kasly ni officemate kami ...


ice....in case la akak nak amik danshen n margarita semula....camna yer nk susun jadual makan benda2 ni....nak kena selang seli ke...sbb akak plan nak amik

berrygen
danshen
margarita
positrim
maajun (ni penting oooo utk sang suami....). Right now amik berrygen, positrim n maajun. Plan nak tambah le kasly products tu. EPO cosway dah tak bersentuh...isk isk semua nak!!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081196s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list