Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
255180
View
908
Reply

Korang ambik Supplement Apa?

  [Copy link]

Author: ummiaqeel       Show all posts   Read mode

Post time 17-12-2008 12:49 PM | Show all posts

Balas #40 cahoot\ catat

thanks for ur respond.... bion3 kan.... i just gt to know frm a frn of mine too.. katanya bagus juga. multivitamins+minerals+probiotic.   same as multibionta.
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 12:54 PM | Show all posts

Reply #35 Longhairlady's post

supplement shaklee nie nak dpt kat mana?? kat farmasi ada ker??
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 03:19 PM | Show all posts

Reply #34 Longhairlady's post

a ah..terlupa dgn omega 3 ngan lecithin..tapi konpem shaklee punya kapsul halal...gunakan tanpa was2
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 03:22 PM | Show all posts

Reply #42 putri22's post

farmasi ada..tapi rege mahal...retail price..better beli ngan ahli..atau sendiri masuk jadi ahli...leh gak murah skit kalau nak beli set (sorry ni bukan promote..sekadar berkongsi)..nak2 yg bajet memang nak consume tanpa tukar2 brand...better laa jadi ahli
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2008 04:39 PM | Show all posts

Balas #44 clairekimberly\ catat

Leh PM price list Shaklee. td gi website dia, x de price list tp nampak le package2 yang berlainan.. mana satu ok ek untuk pompuan? Yang PMS tu rasa cam x sesuai je, specific tuk wanita bermasaalah PMS je, kan.. saya cari yang supplement for energy, anti-oxidant etc. Pastu probiotic tu tuk apa?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 07:00 PM | Show all posts
Originally posted by putri22 at 17-12-2008 12:54 PM
supplement shaklee nie nak dpt kat mana?? kat farmasi ada ker??


Supplement Shaklee tak dijual di farmasi... sbb ia mcm MLM...
Tp jgn risau sbb kat Msia Shaklee ni dah wujud dah lama dah...

Putri tinggal kat mana...?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 07:04 PM | Show all posts
Originally posted by missmechy at 17-12-2008 11:45 AM
agreed with u...cthnya mcm epo...ada yg 500mg...ada yg 1000mg...depends pd content..bole u bg cth kualiti vit yg bagus?


Sebenarnya semua supplement Shaklee ni bagus dan berkualiti...
Sy sendiri makan dlm 10-12 jenis supplementnya tiap2 hari...
Sejak ambil supplement Shaklee mmg dah jarang sekali selsema
ataupun demam..., rasa badan ok je...

Untuk permulaan may be boleh ambil Vita-Lea (multi-vit), alfalfa and vit-c...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 07:05 PM | Show all posts
Originally posted by clairekimberly at 17-12-2008 03:19 PM
a ah..terlupa dgn omega 3 ngan lecithin..tapi konpem shaklee punya kapsul halal...gunakan tanpa was2


Yup....
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 07:11 PM | Show all posts
Originally posted by ummiaqeel at 17-12-2008 04:39 PM
Leh PM price list Shaklee. td gi website dia, x de price list tp nampak le package2 yang berlainan.. mana satu ok ek untuk pompuan? Yang PMS tu rasa cam x sesuai je, specific tuk wanita bermasaal ...


Boleh sy tolong jawabkan bg pihak claire?

Sy sebenarnya adalah member Shaklee, so is my sis...
Tp kami join member lbh utk kegunaan sendiri n fmly
spy dpt member price... Tp kalau ada kwn2 yg nak
beli, kami jual kalau ada dlm stok atau tlg orderkan
kalau diorg nak...

For energy, awak blh ambil vita-lea (multi-vit) and b-complex..
Utk anti-oksida, awak blh ambil vit A, C and E...
Lg satu yg bagus utk ppuan ialah GLA..., lbh kurang mcm
EPO but contentnya lbh baik...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 07:11 PM | Show all posts
Originally posted by sosejlover at 17-12-2008 12:06 PM
thanks for lettimg me know. actually i nak try collagen product. tak pena try b4, sbb tu nak tanya review.
for multivitamin ....multibionta frm seven seas ok tak? cz it is the only multivitamin ...


Sorry, sy tak pernah supplement jenama seven seas..,
so tak tahu bagus atau tdk...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 07:34 PM | Show all posts

Reply #50 Longhairlady's post

yelah2....aku dah edit...

[ Last edited by  aina_shaira at 18-12-2008 12:06 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 07:39 PM | Show all posts
buat korang2 seme dlm ni..tolong jangan jalankan urus niaga secara terang2..kalau korang nak tahu price atau nak menjalankan urusan jual beli ..sila PM direct pada org2 yg korang rasa nak tanya...seblom lala datang mengamuk..ni thread general..mana2 supplement pon boleh dibincangkan.....kepada sape2 yg mintak PM2 tu ..tolong PM sendiri kepada org2 berkenaan..sape2 yg dah buat posting PM2 I ..PM me..sila edit seblom kredit anda dicantas

P/S: den tak jual...den tak nak jual walau pon my mom n my sis ahli :lol..dan den tarau rege berapa...kalau nak beli sgt..sila ke lama wanitamelayu.com...cari sudut FARMASI...kat sana saya ada tgk org jual (retail price) tapi tak semua...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 07:44 PM | Show all posts

Reply #49 Longhairlady's post

kak longhairlady..better akak edit posting akak yg ini...jgn pomot product sendiri...kak edit siggy...taruk yg akak agent/ahli berbayar shaklee..so sape2 yg rasa2 nak beli ke apa...sila PM akak longhairlady direct..saya taknak thread ni ditutup je
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 08:50 PM | Show all posts
Originally posted by clairekimberly at 17-12-2008 07:44 PM
kak longhairlady..better akak edit posting akak yg ini...jgn pomot product sendiri...kak edit siggy...taruk yg akak agent/ahli berbayar shaklee..so sape2 yg rasa2 nak beli ke apa...sila PM akak l ...


Sorry claire... Tp sis rasa claire tersalah faham dgn post sis #49 tu...

Sis bkn nak jual..., kalau sis jual pun dgn kwn2 yg setempat dgn sis..
Kat thread ini dan di mana2 jua thread ttg supplement, sis tak pernah
promote utk jual...

But since pembuka thread nak tahu jenis supplement yg bagus n
berkualiti, sis rekomen Shaklee sbb mmg terbukti bagus n berkesan...
Itu saja... Kalau ada yg berminat mngkn sis boleh rekomenkan kwn
kakak sis yg bekerja di KL yg juga member Shaklee sbb sis duduk
di Johor... Just utk tolong je... Bukan niat nak promote business, ok...?
10q...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 08:59 PM | Show all posts
Tgk thread ni da jadi macam jual beli lak

[ Last edited by  newrule at 17-12-2008 09:00 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 08:59 PM | Show all posts
promrose oil
garlic
mega-h
jamu mak dara
jamu kempot
vitamin e
fish oil
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 09:01 PM | Show all posts

Balas #51 aina_shaira\ catat

aina, posting mcm ni x dibenarkan. Klu nak pm, pm direct je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2008 09:19 PM | Show all posts

Balas #57 newrule\ catat

Ok, ni pembuka thread menulis.. mmg serious nak tau supplement apa yang based on user experience, betul2 berkesan.. so mmg nak tau specifically the brand name gak..

Yang kasi tenaga / combat tiredness
Yang anti-aging

Apa lagi ek yang penting bg pompuan?

Kalau yang innershine tu kira extra supplement lah ya, kategori nice to have but not required .. betul ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 09:54 PM | Show all posts

Reply #54 Longhairlady's post

maaf laa kak..kalau saya dah tersalah faham akan posting akak itu..tapi bila akak cakap bab2 menjurus kepada jual beli (walaupon jelas disitu sebagai pertolongan)..dua tiga org user dah start mintak PM2 dorang termasuk thread starter sebab tu saya cakap on behalf akak..sape2 yg nak PM direct kak lady.....tak salah pun jadi consultant...ramai pe user dlm ni jadi consultant ..bagi suggestion ..guide user2 lain...ini kan information

ekceli untuk korang2 yg rasa nak tanya harga ke..nak mintak tolong belikan ke...PM direct user tu...kat open thread ni mintak sugestion sudeyy..contoh...dlm satu set korang nak vitamin apa?untuk apa?kuatkan akar rambut?tegangkan kulit?kuatkan kuku?anti-aging?kuatkan tulang?pulihkan katarak?kurangkan minyak dlm badan?diet supplement?so sape2 yg arif akan jawab..

gitu laa konsepnyee.
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 10:17 PM | Show all posts
Originally posted by ummiaqeel at 17-12-2008 09:19 PM
Ok, ni pembuka thread menulis.. mmg serious nak tau supplement apa yang based on user experience, betul2 berkesan.. so mmg nak tau specifically the brand name gak..

Yang kasi tenaga / combat  ...



Utk jwb soalan ummi, sila rujuk post sis #49, tak kiralah apa brand supplement
yg ummi nak cuba nanti...

Vit A, C, E slalunya utk anti-oksida n penjagaan kulit

Multi vit n B-Complex utk tenaga, kecergasan n utk atasi stress..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.120827s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list