Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6366
View
7
Reply

Shorinji Kempo

[Copy link]

Author: rimau_manja       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-12-2008 02:52 PM | Show all posts |Read mode
Ada sesiapa yg penah belajar Shorinji Kempo? Kalau ada, citer2la sket...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2009 08:47 PM | Show all posts
shorinji kempo ni aper...???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-1-2009 10:08 PM | Show all posts

Balas #2 din_az\ catat

japanese martial art yg berasal drpd kungfu shaolin, diasaskan oleh doshin so. depa punya uniform ada lambang swastika, skali pandang mcm lambang nazi, but it's actually from hindu and buddhism (nazi amik pastu ubah sket). tapi bkn semua ahli shorinji kempo di setiap negara pakai lambang tu (sebab nmpk mcm lambang nazi), tapi kat mesia ni lambang tu digunapakai.

actually maklumat pasal shorinji kempo ni dah berlambak kat internet, cuma kat thread ni aku nak baca pendapat drpd ahlinya sendiri (kalau ada ler kat forum cari ni).

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2009 09:04 PM | Show all posts
Aksi-aksi Shorinji Kempo itu kelihatan lebih mesra dengan Kumi-uchi
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2010 12:24 AM | Show all posts
japanese martial art yg berasal drpd kungfu shaolin, diasaskan oleh doshin so. depa punya uniform ad ...
rimau_manja Post at 28-1-2009 22:08





    rimau_manja 9-10-2010 04:42
ko pengikut sunnah nabi ke? nape perangai ko macam setan je? ustaz ko ajar eh?

rimau_manja 9-10-2010 05:02
ada bukti ka aku ikut sunnah asri? aritu kat thread ko tuduh aku berguru dengan asri sorang je, bila kantoi yang tuduhan tu tak betul, ko masih lagi nak meroyan dalam PM tuduh aku pengikut sunnah asri, kesian....
ko tak tau dosa memfitnah ke? ko baca terjemahan hadith ni baik2:

Nabi s.a.w pernah bertanya para sahabat baginda :

    Tahukah kamu siapakah orang yang muflis? Jawab mereka: Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta. Sabda baginda: Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka (Riwayat Muslim).

pahala ko dah cukup banyak ke? atau ko nak amik dosa-dosa aku?

......................

wah...siap maki dalam PM..

ikut pemahaman sunnah cara asri tu maknanya ikut sunnah asri laa tu..ko kan pengikut tegar dia..fitnah pebenda pulak..

ngko maki org setan tak baik....asri tok guru ngko ajar ngko faham hadis cam tu ke?? keluar hadis macam bagus je..tapi hampeh!! dah tu ngaku lak ikut sunnah..

heh suka aku ngusik puak puak perasan ngaku ikut sunnah ni..hahah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-6-2012 07:30 PM | Show all posts
Post Last Edit by rimau_manja at 11-6-2012 19:36

Reply 5# ajie2000

ko yg attack aku dulu dalam PM, berlagak innocent pulak

kesian ko, dah kena block dalam PM, nak meroyan kat sini pulak, tak malu betul

bangsat punya ahli bid'ah

"nape perangai ko macam setan je?" <---ini pun kira maki ke?? ko tak reti beza maki dan soalan ke?? napela ko bangang sangat, dahla fitnah orang, pastu bangang pulak, soalan dan makian pun tak reti beza.

kesian ko, memperlihatkan kebangsatan diri ko sendiri kat dalam thread ni, tak malu tiba2 off-topic attack orang, orang dah kasi hadith pun masih tak nak insaf

again, bangsat punya ahli bid'ah
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2012 12:11 AM | Show all posts
yg ni kat Okinawa kan
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2013 02:52 PM | Show all posts
aku 2nd kyu
blue belt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087743s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list