Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
8411
View
32
Reply

Skimboarding

[Copy link]

Author: POOSkim       Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-12-2008 03:32 PM | Show all posts |Read mode
Skimboarding ialah salah satu sukan air seperti surfing dan juga skateboarding. Di main dekat pantai, salah satu cara ialah skimboarder tangkap ombak yang dekat atau bermain atas air nipis. Sila rejuk kepada gambar- gambar di bawah. Kalau berminat, sila hubungi saya.


Jalan di atas air yang nipis


Lompat keluar dari ombak


ombak dekat pantai yang sesuai


ombak yang sesuai


Pop shuvit 180


backside wrap yang cantik dari Shawn


Shawn dengan skill yang cantik


Our skimboarding team kat PD

Semua gambar di ambil di Pulau Pinang

[ Last edited by  dexa at 6-1-2009 10:05 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2009 02:12 PM | Show all posts
ape beza dia gan surfing nyer? lebih kurang aje
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2009 06:08 PM | Show all posts
tak sama. surfing you kena paddle keluar jauh utk tangkap ombak. skimboarding tak payah. we all lari kat pantai je. lagi pun surfing you kena ada ombak, yang ni tak payah. air yang nipis dah cukup. i biasa try kat jalan raya bila hujan. jalan jugak. lagi pun trick2 semua skate punya trick. best la.

i nak promote sport ni supaya ada lebih kaki/ member2 skimboarders. baru enjoiiiiiii. boleh ada party kat pantai ke, bbq ke baru syok. kalau minat sila hubungi

1) KL, PD, Melaka (KL Skim Addicts, KLSA) Mr. Hafiz aka Bloggy at 012- 661- 2592
2) Penang (Penang Skimboarding Association, PSA) Mr. Jet at 012- 403- 5097
3) Perak Mr. Kelvin at 012- 658- 6045
4) Sabah Mr. Claroy at 012- 288- 0133
5) Johor (Bigfoot Industries) Mr. Shahir at 016-794- 4084  

cuba enjoi the ride!
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 09:15 PM | Show all posts

Balas #3 POOSkim\ catat

oic... beza ek... jap nk cari vid kat youtube. bagi org paham sikit ape tu skimboarding
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 09:18 PM | Show all posts
owh yg dapat dari youtube.





mcm menarik gak.. alamak.. skrg ni nk hindar diri dari kulit terbakar ler... xsanggup dah mengtanned kan kulit

[ Last edited by  karambunai at 5-1-2009 09:20 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2009 04:33 PM | Show all posts
ini vid we all kat penang buat demo tahun 2006. enjoi the ride!!
nak cari lagi skim vid kat youtube type saja skimboarding penang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2009 04:35 PM | Show all posts
tak tau macam mana nak upload vid tapi ini link nya

http://www.youtube.com/watch?v=QBJyyZ4RrnI
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2009 04:39 PM | Show all posts

Balas #7 POOSkim\ catat

nk tunjuk vid dari youtube senang aje...

http://www.youtube.com/watch?v=QBJyyZ4RrnI

yang i bolt kan tu copy n klik kat second ikon yang paling ujung belah kanan tu. nanti kuar kotak. then paste kan.. nanti kuar le.. g cuba.. newbies2 ni kena belajar cara2 nk post vid.. gudluck..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2009 02:59 PM | Show all posts
dah cuba dah bro tapi tak boleh lagi. klik ikon yg paling hujung tu sebelah kanan kat atas ke kat bawah? atas is "besar" atau [Lapor]? sat nak try again.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2009 03:05 PM | Show all posts

Balas #9 POOSkim\ catat

karambunai dah try dah tak boleh la bro. tak tau which ikon kena klik.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2009 09:09 PM | Show all posts

Balas #10 POOSkim\ catat

ikon baris kedua yang paling kanan sekali..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-2-2009 03:14 PM | Show all posts


Rasa dah boleh kot. lets see
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2009 08:35 PM | Show all posts
You boys kena cuba yang ini http://uk.youtube.com/watch?v=zXc3PK5LzqE boleh main jauh sikit dari pantai :victory:





[ Last edited by  karambunai at 6-3-2009 15:38 ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 09:42 AM | Show all posts
owh... nnt nk check
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2009 05:37 PM | Show all posts
terima kasih tetapi kite surfing tu tak serupa skimboarding. lagi pun kite tu mahal dan angin tak selaju di penang dgn negara lain.

PSPP Full Event Schedule for 2009

Penang 3rd International Skimboarding Competition 2009
Date: July 11th & 12th, 2009
Venue: Batu Feringghi Beach, (behind Bayview Beach Hotel)
Time: 9AM - 6.30PM

Penang 1st National Skimboarding Competition 2009
Date: September 26th & 27th, 2009
Venue: Tanjung Bungah Beach, (behind Corpthone Hotel)
Time: 9AM - 6.30PM

Skimboarding Clinics/ Classes (Twice a month every Sunday only)

March 8th & 22nd
April 5th & 19th
May 3rd, 17th and 31st
June 14th & 28th
July 26th
August 9th & 23rd
September 6th
October 4th & 18th
November 1st, 15th & 29th
December 13th & 27th

Venue: Tanjung Bungah Beach Hotel
Time: 2PM - 6.30PM*
(Skimboard rental charges is RMY20.00 per day*)

Instructors and for further info please contact:

1) Jet Shon - 012 4035097
2) Shawn Yong - 017 4637171
3) Mr.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 10:11 AM | Show all posts
thanx sebab bagi info ya....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2009 04:44 PM | Show all posts
tak ada masalah karam. kena ada support dari rakan2 dan semua rakyat malaysia baru event in boleh berjaya. selalunya kekurangan support pasai tu banyak sport baru tak berjaya ataupun did not take off in malaysia. semoga ada support dari semua.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 03:20 PM | Show all posts

Balas #17 POOSkim\ catat

nanti.. kalu ada g buat skimboard lagik kasi tau...

ni bagitau la ape peralatan yang patut ada.. kasi tau je more info.. nanti karam kasi kedit...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-3-2009 02:58 PM | Show all posts
peralatan ke mmmmmmm... pakai seluar pendek, satu botol air mineral, 3 batang rokok, click lighter, sun block spf 45, tuala, pakaian kering lepas skim dan 1 skimboard cukup. Yg lain boleh di abaikan.

enjoi d ride!
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2009 03:35 PM | Show all posts

Balas #19 POOSkim\ catat

sabo je ler aku gan dak sorang ni...   
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081436s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list