Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5281
View
46
Reply

Greatest constructor?

[Copy link]

Author: ShadowChaser       Show all posts   Read mode

Post time 3-2-2009 07:18 PM | Show all posts

Balas #11 weta_studio\ catat

80 an 90 an tak power la......
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2009 07:20 PM | Show all posts
tapi satu point ja wa nak kata......

dulu mekleren dengan honda

sekarang dengan mercedes....

apa tak reti nak buat enjin sendiri ka?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-2-2009 10:02 PM | Show all posts

Reply #21 hyphrigian's post

80s & 90s zaman williams & mekleren conquer, constructor cam honda porsche tgh hebat ah tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-2-2009 10:04 PM | Show all posts

Reply #22 hyphrigian's post

bukan tak reti tapi taknak, cost tinggi sgt kot

tak pun derang suka belumb je malas nak bukak kilang plak
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 03:43 AM | Show all posts

Balas #24 ShadowChaser\ catat

tak reti la tu.....

mengharapkan ehsan enjin company len....

toyota lagi mulia....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2009 08:28 AM | Show all posts

Reply #25 hyphrigian's post

tgk lotus, penah wat enjin sendiri, skarang byk pakai enjin toyota ngan rovers je
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 09:26 AM | Show all posts

Balas #22 hyphrigian\ catat

kos tinggi sgt kot buat enjin sendiri..

baik cari partner yg bleh sama2 buat enjin
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 09:27 AM | Show all posts
adakah perlu masukkan sekali cosworth..sebab company ni bekal kan enjin tuk beberapa team..cuma tak power sgt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2009 12:08 PM | Show all posts

Reply #27 weta_studio's post

memang ah kos tinggi, ko tgk kebanyakan limited volume sports car maker cam italy, sweden dll byk pakai enjin mercedes, takberbaloi kalu nak wat enjin sendiri
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2009 12:09 PM | Show all posts

Reply #28 weta_studio's post

takyah ah, enjin cosworth selain tak brape kompetitif, byk masalah
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 06:20 PM | Show all posts

Balas #27 weta_studio\ catat

kos tinggi ka tak reti.....

mengharap belas ehsan company lain nak bagi enjin....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2009 12:48 PM | Show all posts

Reply #31 hyphrigian's post

malas nak wat enjin sendiri, kalu wat enjin sendiri ni kena abih jota2 lak nak r&d   pastu kos bukak kilang enjin lagi
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2009 01:12 PM | Show all posts

Balas #32 ShadowChaser\ catat

bukan malas la....tak reti.....

kalau reti dah buat dah enjin sendiri.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2009 09:46 PM | Show all posts

Reply #33 hyphrigian's post

lotus ada buat enjin sendiri rasanya dulu, biasa nya utk keta hgh end derang ah

kalu cam mekleren konnieseg pagani dan len len sports car ngarut tu memang tak reti ah
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2009 11:38 PM | Show all posts

Balas #34 ShadowChaser\ catat

mekleren f1 ada enjin tapi powered by bmw....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2009 08:16 AM | Show all posts

Reply #35 hyphrigian's post

oi merc ah bukan bmw
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2009 06:13 PM | Show all posts

Balas #36 ShadowChaser\ catat

powered by bmw tu kereta yang ni



bukan F1 punya jentera

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2009 09:49 PM | Show all posts

Reply #37 hyphrigian's post

o yes haku lupa keta tu pakai enjin bmw, yg pakai enjin merc tu yg baru kan
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2009 11:40 PM | Show all posts

Balas #38 ShadowChaser\ catat

ya la kot.....

jenih tak reti buat enjin sendiri ni company yang bosan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2009 08:14 AM | Show all posts

Reply #39 hyphrigian's post

derang nak fokus kat racing f1 je, kan ke bruce mclaren asas tim ni untuk lumba kan

tapi kan ferrari dulu-dulu pun mula dari hanya satu team lumba jugak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.249269s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list