Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15546
View
84
Reply

[Mitbusterr CNM] Sabun Cap kapak utk shampoo keter?! Jom tryy..

[Copy link]

Author: drebartaxi       Show all posts   Read mode

Post time 17-1-2009 11:46 AM | Show all posts
satu lagi, kalau korang duduk hotel, tapau jer syampoo dan gel mandian kat bilik

ok juga utk dijadikan shampoo kereta
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2009 11:50 AM | Show all posts
tapi kalau tanya kat hardcore detailingg. ni sumer nonsense laa.. memang banyak org pakai shampoo rambut la, dynamo laa, softlan laa.. bla blaaa...  but as for me.. yg aku beli since 2-3 lps nyer car's shampoo pong belum abis pakai.. aku dah beli shampoo keter lain.. thereforee.. kasik habis ni dulu laa.. baru nak ber mitbusterrr.. hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2009 11:52 AM | Show all posts

Reply #41 sixfullbar's post

hahaha.. tapi kalau tak cukup shampoo lagik.. nanti aku suh mapiau kasik kat ko stok shampoo aku yg tak bukak lagi ni..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2009 11:58 AM | Show all posts

Reply #43 takumi86's post

wah..selalu sangat berkampung kat hotel kumik ni yaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2009 12:25 PM | Show all posts
pergghh...ada lagi ke sabun zaman tok nenek ni..??

Setakat yang aku ingat, sabun ni keluaran Lam Soon dibuat dari minyak kelapa sawit & campuran yg lain. berbentuk sabun buku dan ada 2 kaler. yang aku biasa guna dulu kaler hijau dan 1 lagi warna kuning/oren panjang. kalau nak pakai atau budget, boleh potong sikit2. logo dia ada 2 kapak bersilang. sabun ni glemer time makcik2 basuh baju kat sungai sambil berkemban. gambar aku x jumpa la plak...

sekian....
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2009 02:33 PM | Show all posts
Originally posted by vintage21 at 17-1-2009 11:25 AM
sabun cuci pinggan tak baik untuk cat kerita especially sunlight (acidic nya kuat boleh mati cat kerita)....


tu la kan, aku mmg tak brani arr nak basuh keta ngan pencuci pinggan mangkuk tu..

mana la tau kan, chemical dia tak sesuwai ngan keta .
mcm pembersih muka gak.. ada khas tuk asian/european/ american..
klu guna khusus tuk european, tempat yg biasa sejuk, bila kita pakai, sure muka jadi kering.. tak sesuwai ler tu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2009 02:57 PM | Show all posts
camne ngan kesan sampingan penggunaan sabun cap kapak ni?
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2009 05:45 PM | Show all posts
suicide mission namanye ni
in long term kite tak tau ape jadi kat cata kete, unless korang gamble selamba la bedal basuh pakai sabun
cap kapak

aku senang jer,basuh pakai meguiars gold class lap kering2 pastu appy ultimate quick detailer tayar kasi kilat
sama meguiars endurance,tiap kali jumpa kwan ke turun tt ke ade je la soalan eh kau baru pas cat kete ke? eh kau
baru pas polish kete ke?hahaha

kalau sapa2 ade basuh pakai sabun cap kapak aku nak g tengok depan mata aku sendiri betul ke cat tu ala2 basah
cam glasurit
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2009 06:17 PM | Show all posts
Originally posted by matamata at 16-1-2009 20:41
aku cuci tayar pakai sabun tulah....berus pakai berus sabut.....bagi byk buih gitu...

boleh buat bubble bath gitew.......
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2009 06:18 PM | Show all posts
Originally posted by penyo at 16-1-2009 21:19
Wah........wahh......wujud lagi ke sabun dinasor nih???
Teringat brand dulu2.......sabun cap kapak......sabun mandi cap burung, bedak cuticura,

pernah terai tak sabun yg jenama 777 tu..........


kt umah pak cik aku ada arr......


ala
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2009 06:19 PM | Show all posts
Originally posted by zzcbr at 16-1-2009 22:14
boleh tak aku nak rekemen sabun ni kat OD
makin berkilat OD nanti......
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2009 06:20 PM | Show all posts
Originally posted by reddots at 17-1-2009 08:50
mcm mana rupa sabun cap kapak ni..

yg aku tau, owang slalu guna glo or sunlight pencuci pinggan mangkuk tu jer.. depa kata power dia memancar2 sampai ke malam...

dulu aku pakai axion basuh moto.......... abis pudar warna........
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2009 06:21 PM | Show all posts
Originally posted by vintage21 at 16-1-2009 23:05
saya ada satu tips : cuba campur sedikit minyak tanah dengan sabun pencuci kerita. Kerita boleh nampak berkilat juga.
kang luntur laa gloss keta....
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2009 06:22 PM | Show all posts
terlupa lak nak cari kat kedai achi tadi....... nanti dah beli, aku tepek gambo......
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2009 08:09 PM | Show all posts
sabun cap kapak ngan cap buruh tu sama ke?
org kedai cakap, sabun tu sama jenis dgn cap kapak pny....
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 07:51 AM | Show all posts
Sabun cap kapak kalau nak potong dua, kena pakai kapak la yer?
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 09:31 AM | Show all posts
Kalau guna minyak cap kapak mcmana pulak....keta boleh laju ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 01:59 PM | Show all posts
sabun ni warna ijau pon ade kan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 08:43 PM | Show all posts
dah try cuci guna SABUN ni... kereta jd berdebu putih dan bertompok2...:@
Kene buat keje dua kali sbb nak bersihkan debu tu...

tapi kalu cuci tayar n rim mmg bersih ...tayar jadi mcm baru...

[ Last edited by  bump85 at 28-1-2009 01:43 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2009 07:42 AM | Show all posts

Reply #59 bump85's post

eh ye ke, tunjuk la pic
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076911s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list