Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15563
View
84
Reply

[Mitbusterr CNM] Sabun Cap kapak utk shampoo keter?! Jom tryy..

[Copy link]

Author: drebartaxi       Show all posts   Read mode

Post time 27-1-2009 01:24 AM | Show all posts
oh..yer ker..sabun nih org guna utk senta periuk kasi kilat..pastu kalu guna sabun nih pada baju putih..leh jadi lagi putih..macam baju baru..kalah ar sabun yg iklan kat tv tuh..tapi nih baru dengar bleh basuh kete..nak cuba arr
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2009 10:14 PM | Show all posts

Reply #59 bump85's post

ntah2 ngko salah guna sabun ni...
bebaik sket..CAP KAPAK, yang warna kuning tu, kalo taruk kat idung takde bau sgt
mcm bau2 minyak kelapa gitu
masa guna lak, kocak2 je dalam air baldi, agak2 kuar buih boleh ler tu
ntah2 ngko sental body keta dengan sabun tak?????
adusss parah..
aku dah guna bertahun2 loor..menten je taxi aku
kalo masuk pertandingan ratu taxi mesti menang punyer..
nanti ler kalo ada permintaan, aku tempek gambau...
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2009 01:17 PM | Show all posts
sabun neh cuci sebarang besi, periuk, sinki berkilat bsinar lol...

cuci kasut skolah pun berkilat gak... mmg xleh lawan dh sabun lain
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2009 03:36 PM | Show all posts

Reply #62 drebartaxi's post

ya betoi.. tepek gambo skitt.. boring la borak2 takde gambo ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-2-2009 05:17 PM | Show all posts

Reply #64 takumi86's post



NI LER SABUNNYA..CAP KAPAK
WARNA DALAM KEKUNINGAN EMAS, BAU ALA2 MINYAK KELAPA, REGA DALAM 50 SEN SEPOTONG



jeng jenggg jeng...amacam? kan kilat berminyak tu? mcm sang model ferari la plak. dah masuk 6 tahun dah sumber rezeki aku nih...hmmmm abg bangga dengan 'adik'

[ Last edited by  drebartaxi at 3-2-2009 06:57 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-2-2009 06:55 PM | Show all posts
Originally posted by dora_sue at 27-1-2009 01:24 AM
oh..yer ker..sabun nih org guna utk senta periuk kasi kilat..pastu kalu guna sabun nih pada baju putih..leh jadi lagi putih..macam baju baru..kalah ar sabun yg iklan kat tv tuh..tapi nih baru den ...



uiii.....sabun apa lak ni?
biar betui...kang naya je guna wat basuh keta...
aku risauuuuuu je kalo2 korang2 ni tersalah guna sabun
tapi apa2 pung, risiko diBadan sendiri haaa kalo salah sabun.
cuba perati betui2 gambau yang aku dah tepek tu k
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2009 08:14 PM | Show all posts

Reply #65 drebartaxi's post

naper gambo kecik sangatt??
memang pakai sabun ni since day 1 keter tu kee?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-2-2009 10:07 PM | Show all posts
Originally posted by takumi86 at 3-2-2009 08:14 PM
naper gambo kecik sangatt??
memang pakai sabun ni since day 1 keter tu kee?


hehe...tak pandai nak tepek ler
hmhmm since day one...body paint asal, cuma ada touch-up sikit2 ajer ler
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 12:43 AM | Show all posts

Balas #66 drebartaxi\ catat

betul ar sabun tuh..sama..org wat sental periuk tuh kan..warna kuning..bau tak wangi pun..tapi kalu u try basuh baju putih..mmg makin putih..(cth baju sekolah)..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 10:59 AM | Show all posts
kalo tak salah....

kuning = sabun cap buruh
hijau = sabun cap kapak

ye ke ek...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 12:37 PM | Show all posts
Kalau tak silap sabun ni dulu time dok asrama dulu bebudak wat basuh baju sekolah... mmg putih wehh.... murah satu lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 05:45 PM | Show all posts

Balas #71 matdue77\ catat

ha..kan dora dah cakap..ada gak yg sokong..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 11:13 PM | Show all posts
cerita pasal sabun cap kapak ni.. teringat aku kat tok long yg selalu cuci kain kat paip awam kat kg di bagan buaya changkat tu..  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2009 03:47 AM | Show all posts

Reply #69 dora_sue's post

boley buat basuh uniform eks...?
hmmmm....suatu cadangan
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2009 09:43 AM | Show all posts

Reply #72 dora_sue's post

Ni mmg betul... biasenyer dulu kitorang beli sebijik then potong dua... Tapi cara potong tu sampai skrg kalau ingat still leh wat aku senyum...

Caranya?

Biasenyer lantai dorm dengan lantai koridor akan ade perbezaan tinggi rendah kan? Caranya, pada level yang berbeza tu, ko letak sabun tu sama tengah, separuh kat level tinggi then separuh lagi kat level rendah... Then? Ko pijaklah yang sebelah lantai rendah tu, konfirm patah 2... Hehehhehe... takyah guna pisau ke apa... still terbahagi 2....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2009 01:19 PM | Show all posts
sabun nie wangi maa...aku nak try la..ada lagi ke/??...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2009 02:06 PM | Show all posts

Reply #76 fredbok87's post

keter city baru ko tu.. pakai jer laa syampoo keter yg betoi..
aku beli dedulu syampoo keter tu dah dekat 2 tahun pon tak abis pakai pon lagik..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2009 10:40 PM | Show all posts
aku pakai sabun cecair cuci pinggan (glo)jer basuh kete...berkilat mcm pinggan..hingga menciutkan..heheheh
jgn mare haaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2009 04:48 PM | Show all posts
Originally posted by cikoi_cung at 16-3-2009 22:40
aku pakai sabun cecair cuci pinggan (glo)jer basuh kete...berkilat mcm pinggan..hingga menciutkan..heheheh
jgn mare haaaaa


aku dgr ada gak org suggest guna benda alah ni.
ok ke tak?
ada kesan ke jangka panjang?
dah lama ke ko basuh keta guna glo atau sewaktu dgnnya?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2009 09:38 PM | Show all posts
Originally posted by cikoi_cung at 16-3-2009 22:40
aku pakai sabun cecair cuci pinggan (glo)jer basuh kete...berkilat mcm pinggan..hingga menciutkan..heheheh
jgn mare haaaaa

teman pun basuh keta pakai cecair cuci pinggan...asal bersih je...nak-nak sekarang musim hujan tak menentu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083560s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list