Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51801
View
95
Reply

Problem yang anda alami bersama Satria Neo kesayangan anda

[Copy link]

Author: snipersnake2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-1-2009 11:37 PM | Show all posts |Read mode
Hai abang2 sme.. adik nak tanya nih..
skang ni adik mmg minat betoi dgn satria neo.. kete playboi sangat gaya tu!! so sblm adik beli.. adik nak tanya
apa masalah yang biasa dialamai oleh proton satria neo nih.. sbb ari tu.. .
adik baca kat SINI dia cakap kete akak dia berasap kat engine..

so sbelum adik betoi2 melalukan transformasi utk menjadi playboi atau player.. adik nak tanya la abang2 playboi yang pakai neo nih.. masalah2 kete ni..
akak2 playgirl pon leh je coment.. adik tak kisah
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2009 11:50 PM | Show all posts
geli betoi la aku dengan ayat ang ni..
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 01:17 AM | Show all posts
ko nieee...
kut terbalik kung kete ko tuh...
xyah la nk player2 niehh...
x ke mana ponnn...
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 01:33 AM | Show all posts
tak dapat nak komen   aku playboy satria lama ekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 01:36 AM | Show all posts

Balas #1 snipersnake2\ catat

umur ko brapa ?

neo x de apa2 problem... n berbaloi beli kete sport nie ngan harga 50k

semua pakej ada...
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 01:36 AM | Show all posts
gambar ni kan



nak kata engine blow tu ini terlalu serius utk dipanggil engine blow

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 01:39 AM | Show all posts

Balas #6 sixfullbar\ catat

six.. ada tred cite pasal nie x ?
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 01:41 AM | Show all posts

Reply #7 Rempit_25's post

ada link sniper bagi kat post no 1 tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 01:42 AM | Show all posts

Balas #6 sixfullbar\ catat

tu akibat jadi player kot
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 01:42 AM | Show all posts

Balas #8 sixfullbar\ catat

aku confuse... aku igt dia baca kat SINI punya board
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 02:22 AM | Show all posts
neo ni oke ke ? jimat minyak tak ? aku pon nak beli kerete. dalam kepale neo or myvi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-1-2009 02:31 AM | Show all posts
HAHAHHAHAHAH>.. adoi aii.. korang nih.. aku buat ayat gedik sikit pon takleh.. bosan weh.. baca cite pasal kete sme cakap mau serious2.. apa kata kita tuka plak.. kasi cute2...

well aku skang pon cam karot.. - myvi atau neo.. tapi mostly sme kata neo cps yang bagus.. dah kuar ke??
rege tu.. mesti more or less, around 55K... kalau 55K.. persona pon layan jugak!! Honday city 2nd pon dah termasuk dlm range tu skang.. kan kan...

balik2.. pening kepala.. hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 08:34 AM | Show all posts

Reply #12 snipersnake2's post

kalo nko nak beli honda city model lama nko tanye jini...dia expert pasal kete nih...
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 11:13 AM | Show all posts
nak jd playboy bukan di sini........kang kena nasihat dgn geng2 Gagak Hitam menangis wooo..........
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 12:59 PM | Show all posts
Originally posted by tossee at 20-1-2009 08:34
kalo nko nak beli honda city model lama nko tanye jini...dia expert pasal kete nih...


pergh...
terus ke ulu tusukan tuan presiden....
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 01:01 PM | Show all posts

Balas #14 cikguranggi\ catat

mana pegawai tadbir agama kita cikgu....???
panggey sket ustaz kumik tue....
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 01:48 PM | Show all posts
member aku pakai neo ni dulu, banjer aku cikencop banyak kali gak..
pastu kami selalu gi main badminton bersama samaa..
therefore... beli jer laa keter satria neo tu.. pastu jgn lupa tukau rim ngan bodykit masa servis pertama nanti
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 05:18 PM | Show all posts
tunggu neo cps............sure x nyesal punya..........jgn kan playboi............playoldman pun boleh lagiii
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 07:03 PM | Show all posts

Balas #11 karot\ catat

Ahah! hari tu masa aku nak beli neo aku ada bkk thread pastu rempit cabar aku kata tak jantan kalu pakai auto... ekekekekek...

Aku dah dapat dah neo baru 6 hari...

So far minyak ok... Tapi apa yang org advice jgn speed kalu keta baru (<1000km), tapi aku tak bleh tahan sbb hari first keta kuar sudah ada satu gti cucuk angin ajak race... aku sabau jelah... tapi skrg walaupun baru 500km, aku dah tekan sampai 120... boleh ke?

menjawab persoalan ko karot, aku dah try calculate minyak, RM50 pg dalam 400, tapi tu aku tekan punya psl, kalu steady mgknl ebihla kot dia boleh pg.. itu minyak petronas tau! minyak shell blm try lagi...

Sbnrnya terpulang kat ko, kalu ko rasa nak naik reramai, aku sbg pembawa kereta neo ni mencadangkan jauhkanla dari pikiran ko sbb, paling ramai pun mgkn tiga org.... sbb org ketiga kat belakang tu perlu ruang yang lebey...

Pastu in terms of keselesaan pulak, kalu ko ni tggi pun akan jadi tak best naik neo sbb kepala ko akan langgar bumbung.. tak kirala time bawak ke, time nak kuar masuk keta ke... kecuali lepas beli ko terus tukar recaro seat...

Bukan apa karot, seat dia agak tinggi although somtimes ko tgk org yg naik neo nampak ke dalam je ddknya... Adjustable seat tu ada tp max dia takkan trn banyak... pastu seat dia yang aku dapat rasa tak berapa nak selesa sbb macam bucket tapi bucket kecik     

Lagi.... compartment utk ko letak barang terlalu minimum... kat celah tempat aircond yang mana ko boleh selit henpon je ada ruang... pastu trunk pun kecik..

Tu jela yang aku boleh huraikan.... bukan nak cerita kelemahan neo tapi itu yang aku alami... tetiba macam rasa regret je beli.. Masa memula aku pg showroom, aku naik mmg selesa... probbly sbb display unit yang dah ramai orang duduk kot yang rasa mcm tak terlanggar apa2.. Tp aku rasa setelah dimodkan keta tu mgkn akan jadi best.. maknanya aku kena tukar recaro...   

Pastu neo cps mmg takde tanda2 pun lagi nak keluar.. <-- mengikut kawan aku iaitu SA kete proton.. mpv ye nak kuar bln 4..

Yang bagusnye neo ni handling.. memang betul cornering takyah risau mmg stable. walaupun campro enjin, pickup dia amat berbeda dgn waja campro atau gen2 campro... pastu kadar kekedapan bunyik pun puashati.. sbb aku rasa tak pernah lagi aku dgr bunyi2an kt luar (sbb pasang radio kot)

Enjin punya bunyik agak bising.. kipas dia tu memekak je... Tp time nak start perghhh... bunyik cam V6...


Tapi pada sniper yang nak transform jadi playboy malaya tu angkat je.. pastu bikin sket.. insyallah dijamin akan menjadi playboyyang disegani mat rempit....

sekian, wasalam....



[ Last edited by  shortie at 20-1-2009 07:05 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 07:55 PM | Show all posts
Originally posted by karot at 20-1-2009 02:22 AM
neo ni oke ke ? jimat minyak tak ? aku pon nak beli kerete. dalam kepale neo or myvi


neo ni kalau ko memandu secara sopan santun...mmg jimat minyak...

kalau jenis cilok sana cilok sini... cucuk2 ... bakar2 ...corner lipat sampai tangki minyak nk terbalik... comform minyak mentadarah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099183s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list