Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
52413
View
95
Reply

Problem yang anda alami bersama Satria Neo kesayangan anda

[Copy link]

Author: snipersnake2       Show all posts   Read mode

Post time 2-12-2010 01:15 AM | Show all posts
problem dgn neo....asek nak layan konar jah...haih
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 05:59 PM | Show all posts
sapa ade masok grup PNC(PROTON NEO CLUB)
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 11:28 AM | Show all posts
problem kalau nak masuk kete konfom sangkut kepala aduih sakit yg lain2 ok je
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2011 09:02 AM | Show all posts
haihh
banyak bunyik plak satria neo ni
baru berhajat nak membeli
kelisa gak ok!
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2011 05:20 PM | Show all posts
sapa ade masok grup PNC(PROTON NEO CLUB)
kucingTomey Post at 2-12-2010 17:59



   pnc bukan ke pahang neo crew?..keke..sejak bile tukar
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2011 10:07 PM | Show all posts
pnc bukan ke pahang neo crew?..keke..sejak bile tukar
arduka_kencana Post at 26-1-2011 17:20



   tu la pasal....
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2011 05:59 PM | Show all posts
aku baru jual NEO amik FD....masa dengan neo memang memanjang layan corner.....takder bodyroll..enjin pun jenis high rpm..rpm 4k baru torque dia datang.

Well great 3 years with net 1.6MT
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2011 06:03 PM | Show all posts
aku merasa 2 minggu door handle patah (  belah driver )

patah kat kelantan ( tumpat )..repair bila dah balik batu pahat...and hanya service center proton aja pandai repair masalah door handle nih

Masalah fan tak tutup tuh..aku selalu start kereta balik pastu off balik..selesai masalah

Lain-lain kire ok..aku nyer absorber tahan 3 tahun baru nak tukar adjustable kena jual


disebabkan aku nih tinggi 1.81cm..memang cecah bumbung.....nak ekna pakai OMP bucket seat cecah lantai
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2011 10:57 PM | Show all posts
Reply 75# mofisa


    tukor housing?aku g EON service kat Jalan Genting Kelang sana tuh, brader tuh kater habis kong semua lampu belah kiri...mmg kene tukor habis la...satu set (sebelah kiri je) RM368 lebih kurang..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2011 10:58 PM | Show all posts
aku merasa 2 minggu door handle patah (  belah driver )

patah kat kelantan ( tumpat )..repair bil ...
bmw_e34 Post at 27-1-2011 18:03



    same la aku pon...kalu fan bunyik lagik lepas aku off engine, aku buat cam ko la...aku start balik engine, then off balik...habis citer..
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2011 03:41 PM | Show all posts
Reply  mofisa


    tukor housing?aku g EON service kat Jalan Genting Kelang sana tuh, brader tu ...
MoCuishle Post at 27-1-2011 22:57


kalo udah kong semua lampu tu mmg kene tukor lampu satu set le gamaknye...
tp aku sejak tukar bulb 55kW dah tak tbakor lagik...
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2011 07:18 PM | Show all posts
Reply 91# mofisa


so mmg kene pakai yg 55 Watt je lah nih ye...ok, ok...noted..mmg payah kalu asyik terbakar jah kejenye jenis yg lain neh......
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2015 05:12 AM From the mobile phone | Show all posts
aku dh pakai kete satria neo dh 7tahun dh masa aku form 3 hdiah kecemerlangan pmr aku dlu.4tahun pakai monting enhin trcabut sbb monting neo ni jnis trgantung.skrg aku dh fedeup dgn neo ni n aku bru jual.dlu nk sgt kete sport pintu dua la smpai honda jazz po aku tolak ape lg viva myvi lg aku xnk.t skrg akummg nk cri kete save mnyak mcm viva n myvi xmcm neo mnyak parak
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2015 08:47 PM | Show all posts
ikhwanfaqimi replied at 17-3-2015 05:12 AM
aku dh pakai kete satria neo dh 7tahun dh masa aku form 3 hdiah kecemerlangan pmr aku dlu.4tahun pak ...

sporting btl mak bapak ko lps pmr hadiahkan kete
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2017 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
betul ke kawan saya cakap satria nei ni kalau terlalu ketat skru minyak hitam boleh lus..tolong explain kan
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2017 09:08 AM | Show all posts
jimmyalex replied at 12-1-2017 08:42 PM
betul ke kawan saya cakap satria nei ni kalau terlalu ketat skru minyak hitam boleh lus..tolong expl ...

semua kete pun sama, jgnikat terlalu ketat...sedang2 cukup, bukan skru minyak hitam je, mana2 skru yg terdedah kepada haba panas tak perlu ikat ketat2 sgt

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074613s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list