Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
36854
View
269
Reply

Poll : Kekerapan korang cuci dan kemas kereta

[Copy link]

Author: tapaksulaiman       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-1-2009 02:53 PM | Show all posts |Read mode
aku dah cari tadi, tapi x jumpa benang pasal ni, yang aku jumpa pasal sabun cap kapak je

aku ni baru lagi pakai keta, sebelum ni pejuang hak asasi pengguna pengangkutan awam kononnya

jadi sebab aku baru je 3 minggu pakai keta, aku x tau kekerapan korang cuci keta ni.

nak tanya member malu dowh, x kurang gak yang sindir mentang2 le dah pakai keta skng

jadi korang leh x stody sikit pasal ni, aku baru je wash and wax semalam kat kedai, 10 hengget tapi berkilat la

tu pon selepas 3 minggu aku pakai, korang rasa ok ke kalau 3 minggu sekali.

[ Last edited by  tapaksulaiman at 24-1-2009 07:41 AM ]
Single Polls, Total 165 Users voted
26.67% (44)
18.79% (31)
7.88% (13)
46.67% (77)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 03:04 PM | Show all posts
Dah kotor sakit mata memandang baru aku basuh...slalunyer dlm sebulan skali cam tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2009 03:08 PM | Show all posts

Reply #2 jishin's post

x tumbuh kulat ke sebabnye kan, aku keje kat kl rumah kat klang, korang tau la tebal mana habuknye
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 03:13 PM | Show all posts

Reply #1 tapaksulaiman's post

da ada thread ni... kalo aku rajin aku merge la...

wash & wax RM10...   tu wash & vacuum aje gamaknya...

biasanya orang basuh keta bila kotor... takde timeline...
kalo lebih seminggu tapi keta still kilat... rajin2 bersihkan bahgian dalam pulak... mungkin berabuk / pasir melekat...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2009 03:20 PM | Show all posts

Reply #4 ryo_takahashi1's post

ye la, wash and vacum sorry, bukan wax ke
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 03:38 PM | Show all posts

Balas #1 tapaksulaiman\ catat

tgk mood akula camaner, agak2 rajin basuhla, agak2 mls anta car wash jer....tp klu aku dok umah teres tiap2 ari aku cuci ngan wax2 skali.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 03:42 PM | Show all posts
aku baru pakai kreta 3 hari... so blm la cuci lg...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2009 03:45 PM | Show all posts

Reply #6 Sh@rk_iR's post

jadi ko dukkat mane skng, apartment ke aku dulu duk apartment, orang susah sket nak cuci keta. air paip kene angkut dari atas
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2009 03:47 PM | Show all posts

Reply #7 winter_heart's post

keta baru ke, spesis ape
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2009 03:49 PM | Show all posts

Reply #4 ryo_takahashi1's post

selalunya wash n wax berapa hengget
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 04:08 PM | Show all posts
Originally posted by tapaksulaiman at 23-1-2009 15:45
jadi ko dukkat mane skng, apartment ke aku dulu duk apartment, orang susah sket nak cuci keta. air paip kene angkut dari atas



ha'ah..department....

tp department aku mmg ada tempat khas utk basuh moto ngan kete...so..senangla....
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 04:08 PM | Show all posts
Bini aku tiap2 hari Sabtu dia cuci kete...tp takder le wax...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 04:13 PM | Show all posts
Originally posted by medangmru at 23-1-2009 16:08
Bini aku tiap2 hari Sabtu dia cuci kete...tp takder le wax...





bini ko cuci kete??abeh??

ko cuci apa??


cuci mata??
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 04:13 PM | Show all posts
dh leney 2 bulan keta aku tak cuci..

sib baik pakai kaler light gold
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 04:15 PM | Show all posts
Originally posted by Sh@rk_iR at 23-1-2009 04:13 PM





bini ko cuci kete??abeh??

ko cuci apa??


cuci mata??


ari sabtu dia cuti....aku keje....so...aktiviti hari sabtu dia sementara tunggu aku balik tu...cuci kete dan muto aku skali.......dia tahu kete tu akan berjalan keesokkan harinya...tu yg duk kilat merelip2...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 04:18 PM | Show all posts
Originally posted by medangmru at 23-1-2009 16:15


ari sabtu dia cuti....aku keje....so...aktiviti hari sabtu dia sementara tunggu aku balik tu...cuci kete dan muto aku skali.......dia tahu kete tu akan berjalan keesokkan harin ...




rajin bini ko ek...kot bini haku xde maknanyela...jgn kata tlg cuci, tlg teman aku g basuh kete pon dia x hengen.....bek dok umah tgk tb katanya....

** tp ok gak..sambl cuci kete bleh cuci mata skali...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 04:19 PM | Show all posts
seminggu sekali basuh.. kalau rajin aku le yang basuh.. tapi biasanya laki aku le yang amik alih membasuh... tengok keadaan gak.. kalau selang sehari ujan.. idak le aku basuh.. buat menghabiskan peluh jerk.. tapi kalau 3 hari kereta dah berabuk... confom aku basuh.. vacum jarang... sebulan sekali je baru vakum.. sbb aku nie bila balik kerja terus kemas dalam kereta.. biar le kotor kat luar.. janji dalam bersih....
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 04:22 PM | Show all posts
Originally posted by Sh@rk_iR at 23-1-2009 04:18 PM




rajin bini ko ek...kot bini haku xde maknanyela...jgn kata tlg cuci, tlg teman aku g basuh kete pon dia x hengen.....bek dok umah tgk tb katanya....

** tp ...



samalah mcm saya.. hari sabtu kalau ada masa rajin arr basuh kereta tu.. kadang2 kalau dah letih sangat bawak je pergi car wash.. abis cerita.. huby balik keje tengok dah kilat je kereta tu...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 04:22 PM | Show all posts
antar kedai cuci kete seminggu sekali..

kalo rajin cuci sendiri

wax plak 2 bulan sekali
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 04:22 PM | Show all posts
Originally posted by Sh@rk_iR at 23-1-2009 04:08 PM



ha'ah..department....

tp department aku mmg ada tempat khas utk basuh moto ngan kete...so..senangla....


ko dok kat apartment kan? cmane bley kuar department lak ni?
alang2 tu.. ko kerja department apa?.. hihihihii

btw, aku cuci keter 6hari sekali.. buang embun setiap 23jam dan pam tayar setiap 8hari, polish pakai turtle ice baru sekali...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104922s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list