Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
34478
View
68
Reply

TUDUNG SAJI

[Copy link]

Author: baby77       Show all posts   Read mode

Post time 18-2-2009 02:47 PM | Show all posts
sesuai di jadikan hadiah biler nak pi umah mak mertua...... anak menantu lain bwk hadiah cam kain, baju, brg2 umah....... aku plak bagi tudung saji... lain dari org lain.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2009 04:59 PM | Show all posts
mak azz ade wat ni, tp utk umah je la, design die tu pandai2 kite, masukkan kat celah2 tu, xkire la selang dua ke, 3, ke, 5 ke, ikut suke kite, reben masukkan kt situ...

kadang tu wat kain net gak, then letak bunga2 sikit, bukan ape, kadang2, celah2 tu pun lalat mampu masuk lg... siot je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2009 10:27 AM | Show all posts
Originally posted by GabriellaMendez at 18-2-2009 02:39 PM



sesat ah!  ada orang tuh bagi direction salah..

btw, nak tanya, tudung saji nie ada yang size mini x?  tengok dlm gambar tuh mcm size besar je, kan?  klu ada size2 kecik boleh buat door  ...


memang saiz mini pon.. yang besar yang gambar dari pandangan tepi tu jer... kalau besor2 nak tepek kat dinding x cantik lak. yg mini nie cute jer..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2009 10:36 AM | Show all posts
Originally posted by libra_gurlz at 18-2-2009 02:47 PM
sesuai di jadikan hadiah biler nak pi umah mak mertua...... anak menantu lain bwk hadiah cam kain, baju, brg2 umah....... aku plak bagi tudung saji... lain dari org lain..... :l ...


sesuai sgt lerrr.. amk mertua baby. awal2 dah berkenan tgk benda nie... so baby buat bagi la kat dia dlu.. kawan2 mertua datang umah pon smua nya dok berkenan. daripada nak buat suka suka skang dah jadik niaga. . org ppuan byk yg suka tudung saji nie. sbb mana ade jumpa kat kedai.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2009 10:37 AM | Show all posts
Originally posted by azz_azza at 18-2-2009 04:59 PM
mak azz ade wat ni, tp utk umah je la, design die tu pandai2 kite, masukkan kat celah2 tu, xkire la selang dua ke, 3, ke, 5 ke, ikut suke kite, reben masukkan kt situ...

kadang tu wat kain net ...


azz_azza masuk ler gambar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2009 10:41 AM | Show all posts
Originally posted by azz_azza at 18-2-2009 04:59 PM
mak azz ade wat ni, tp utk umah je la, design die tu pandai2 kite, masukkan kat celah2 tu, xkire la selang dua ke, 3, ke, 5 ke, ikut suke kite, reben masukkan kt situ...

kadang tu wat kain net ...


azz_azza . mcm ne lalat leh masuk?? tudung saji ape azz pkai.. . kalau tudung saji biasa pon lalat x boleh masuk, kalau dah sulam2 lagik la tak boleh masuk sbb lubang dia lagik rapat
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 01:32 PM | Show all posts
Originally posted by baby77 at 19-2-2009 10:27 AM


memang saiz mini pon.. yang besar yang gambar dari pandangan tepi tu jer... kalau besor2 nak tepek kat dinding x cantik lak. yg mini nie cute jer..



owh, yeke saiz mini?  seswai sangat la kalau nak buat door gift, kan?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 01:41 PM | Show all posts
nieh guna tudung saji plastic yang biasa tu ye?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2009 02:14 PM | Show all posts
Originally posted by GabriellaMendez at 19-2-2009 01:41 PM
nieh guna tudung saji plastic yang biasa tu ye?


aaa. guna yg plastik biasa tu ler
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 02:45 PM | Show all posts

Balas #29 baby77\ catat

cantik... kreatif...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2009 04:17 PM | Show all posts
Originally posted by GabriellaMendez at 19-2-2009 02:45 PM
cantik... kreatif...


terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 04:50 PM | Show all posts

Balas #31 baby77\ catat

nak tanya, kat belah dalam tudung saji tu kan, after dah sulam2 tuh, mcm mana 'matikan' sulam tu?  nampak serabut x kat belah bawah tudung saji tu? or kita cover ngan kain ker? or how?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2009 05:13 PM | Show all posts
Originally posted by GabriellaMendez at 19-2-2009 04:50 PM
nak tanya, kat belah dalam tudung saji tu kan, after dah sulam2 tuh, mcm mana 'matikan' sulam tu?  nampak serabut x kat belah bawah tudung saji tu? or kita cover ngan kain ker? or how?


i buat x serabut pon.. kena pandai sorok ler. nak matikan selit2 jer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2009 03:12 PM | Show all posts
xde sesape ke yang buat lagik sulaman nie. kalau ade masuk la gambar.. korang xpernah tgk ke sebelom nie
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2009 11:40 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2009 06:08 PM | Show all posts




nie tudung saji yang pakai riben kain. yang nie senang kotor
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2009 06:17 PM | Show all posts





dalam proses pembuatan lagik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2009 06:27 PM | Show all posts


yang nie tudung saji indonesia. xtau la mcm ne diaorg buat... maybe pakai benang kot
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 07:16 PM | Show all posts

Reply #25 baby77's post

hey


azz xde kt umah, xleh nk snap lak gambar, maaf yer...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 07:17 PM | Show all posts

Reply #26 baby77's post

ekekekke...  die masuk masa x design lagi, hampeh betul, anak lalat kot...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083719s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list