Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
184273
View
341
Reply

Anak-anak anda panggil anda apa??

[Copy link]

Author: aiva       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-2-2009 12:25 PM | Show all posts |Read mode
Salam,

Aku dengan suami selalu berangan bila ada anak nanti
kami akan minta anak kami panggil kami Ibu yang suami Ayah
dulu aku berangan nak anak aku panggil aku mama tapiii suami aku suruh anak panggil aku ibu
aku rasa ok jugak sekarang ni aku tengah praktik panggil gelaran aku Ibu
macam korang pula biasanya anak-anak panggil apa yer
dan ceritalah sejarah macam mana korang dapat gelaran ni yerr ok
silalah vote

[ Last edited by  aiva at 25-2-2009 06:19 PM ]
Multiple Polls: ( Max 3 choices ), Total 198 Users voted
 
9.02% (23)
 
4.31% (11)
 
0.78% (2)
 
5.49% (14)
 
2.75% (7)
 
1.57% (4)
 
20.78% (53)
 
26.67% (68)
 
17.25% (44)
 
11.37% (29)
 

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:35 PM | Show all posts
Ibu... hehehhe...

igtkan nak mummy.. tp cam peliks lak kalu balik kg... kena umpat laks nanti...

Ibu n Abah... kalu asben dia basekan diriku ni sbg Ummi.... tp ku degilll.. nak ibu gaks...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:37 PM | Show all posts
Ibu & Ayah......
sedap jer bunyi nyer biler diorang sebut dgn nada merenggek2
tapi masa diorang baru pandai ckp panggei vinci Abuuuuuuuuuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:38 PM | Show all posts
anak aku lom pandai panggil lg....baru 6 bln...yg die tau - ba ba ba ba ba ba...babah.....suka la laki aku! aku bahasakan diri kat die ummi....kadang2 mimi.... beshhh je rasanye....
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:38 PM | Show all posts
Ibu & Ayah......
sedap jer bunyi nyer biler diorang sebut dgn nada merenggek2
tapi masa diorang baru pandai ckp panggei vinci Abuuuuuuuuuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:38 PM | Show all posts
hehe
anak aku suka jerit
mama2...tjen if kena marah ngan aku
dia lari plak kat babah2..tjk mama..
camtu la umur bdk sethn setgh agaknay..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:39 PM | Show all posts
momy and dady..

but my son smalam tanya boleh tak panggil mama instead of momy.. BOLEH SAJA..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2009 12:40 PM | Show all posts
oh yer ummi lupa lak nak letak dalam poll
ermm orang arab panggil bapa apa ek sebab ummi ni arab kan
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:41 PM | Show all posts
Ibu & my hb, Abah.

panggilan ibu ni anak susah sikit tk sebut... panggilan abah mudah je dia nk panggil.
Skrg ni dia bantai panggil mak je... ntah sape ajar dia
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:41 PM | Show all posts

Balas #2 kaogi\ catat

betul la kata kaogi, klu nk anak2 pggl mummy mcm pelik.x pasal2 merah padam muka klu kene nganjing ngan sedara mara kt kg...aku pun igt nk anak2 aku paggil aku ibu n suamiku ayah....
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:41 PM | Show all posts
Originally posted by da_vinci at 23-2-2009 12:38 PM
Ibu & Ayah......
sedap jer bunyi nyer biler diorang sebut dgn nada merenggek2
tapi masa diorang baru pandai ckp panggei vinci Abuuuuuuuuuuuuuuu


samelah mcm anak i...
mula2 dia pnggil kita abu.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:42 PM | Show all posts
cadang bila dapat baby nnt nak panggil mak and abah, bunyi cam klasik melayu gitu. i like
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:44 PM | Show all posts

Balas #8 aiva\ catat

x salah bapa lam bahasa arab walid @ abi (klu salah tlg betulkan yer)
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:45 PM | Show all posts
b4 kawen berangan nak anak panggil ibu ngan ayah... tp dh anak nak kuar ni nak suh panggil mama ngan papa la plak.. ramai sgt2 dlm both family panggil ibu ngan ayah.. x special plak
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:47 PM | Show all posts

Balas #3 da_vinci\ catat

hak hak hak.. samalah ngan anak ku.. skrg umur 9 bulan..
nampak aku.. bubububu..bubu.. kalau x... abuuuu.. abuuuu..abuuu..

nampak abah dia... babababababa.. bababah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:48 PM | Show all posts
tambahan skit tiba2 teringat.... anak sedara eda yg no. 2... kecik2 dulu time bese2 dia panggil ibu dia ti.. psl dok dgr ayah dia panggil ibu dia ti, dibantai panggil ibu ti gak.. ti tu nama kakak eda jenuh gak la dok ajar panggil ibu, tp time dia nak manje2 reti plak dia panggil ibu... abang dia pon ok jek panggil ibu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2009 12:48 PM | Show all posts
Originally posted by jemme_2310 at 23-2-2009 12:44 PM
x salah bapa lam bahasa arab walid @ abi (klu salah tlg betulkan yer)


oo thanks tapi tak dapat nak tambah
sorry pada yang tak tersenarai mungkin boleh vote di poll lain lain gelaran
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:49 PM | Show all posts
anak saya lom pandai sebut lg tp sy bahasakn diri sbg ibu
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:49 PM | Show all posts
I plak mmg anak panggil i mummy... panggil husband papa...
tapi kan, since my mom selalu panggil I "ADIK"...  anakku itu pun panggil aku ADIK...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:49 PM | Show all posts
bile ckp melayu, depa panggil mama...ckp omputih, otomatik depa tukar mommy....
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:50 PM | Show all posts
Originally posted by jemme_2310 at 23-2-2009 12:44 PM
x salah bapa lam bahasa arab walid @ abi (klu salah tlg betulkan yer)


betul la tu....bhs arab ayah tu walid @ abi
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:50 PM | Show all posts

Balas #19 Prettylady\ catat

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2009 12:51 PM | Show all posts
Originally posted by da_vinci at 23-2-2009 12:38 PM
Ibu & Ayah......
sedap jer bunyi nyer biler diorang sebut dgn nada merenggek2
tapi masa diorang baru pandai ckp panggei vinci Abuuuuuuuuuuuuuuu


ramai jugak yer nak anak panggil ibu
saya ingat tak ramai
saya ingatkan zaman sekarang ni ramai suka gelaran mama
saya sebenarnya selain mama saya nak anak saya panggil emak
nampak tegas jerr lagipun saya ni kategori garang kot
apapun kalau panggil ibu tuh terasa keibuan pulak
cewahh

tapii kalau anak dah panggil Abuuu pulak
nantilaa saya tunggu anak saya besar dia pandai tak sebut ibu tuhh
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:52 PM | Show all posts
My son baru 4 mnths ++. Kami bahasakan diri as Ibu & Ayah..
Tp nampaknye dia lg terer sebut maakkkk & babah
Camne tu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 12:52 PM | Show all posts
me vote lain2... sbb x de dlm pilihan...... anak2 panggil me UMI
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060027s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list