Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
184276
View
341
Reply

Anak-anak anda panggil anda apa??

[Copy link]

Author: aiva       Show all posts   Read mode

Post time 23-2-2009 02:28 PM | Show all posts
Originally posted by cikputeh82 at 23-2-2009 02:24 PM
me pulak....
bahasakan diri me UMMI & my husband ABUYA...
anak2(twins) skrg dah almost 3 tahun...
n dah pandai sebut dua2 gelaran tu dgn clear....

time mula nk berckp dulu, depa xleh sebut  ...


ummi mmg susah sikit nak sebut kot. my kids always started dgn abah dulu. yang tu cepat aje pandai sebut.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 02:29 PM | Show all posts
mama dan abah....

my hubby xmo anak2 panggil papa..sbb dia kata cam papa kedana
ibu..dia kata org refer utk pets cth  ibu kucing, ibu ayam etc...
apa2 ajelah hubby ku itu...

for those yg bhskan diri papa n ibu ..jgn terasa or marah yer..
for me papa n ibu pun sedap jer bunyinya..
just my hubby punyer pandangan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2009 02:29 PM | Show all posts
Originally posted by cikputeh82 at 23-2-2009 02:24 PM
me pulak....
bahasakan diri me UMMI & my husband ABUYA...
anak2(twins) skrg dah almost 3 tahun...
n dah pandai sebut dua2 gelaran tu dgn clear....

time mula nk berckp dulu, depa xleh sebut  ...


yerla kan budak-budak biasanya suka panggil hujung hujung
pasal panggilan ibu terjadi panggilan abu ni
kang nanti pak abu pulak yang datang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2009 02:32 PM | Show all posts
Originally posted by farlis at 23-2-2009 02:29 PM
mama dan abah....

my hubby xmo anak2 panggil papa..sbb dia kata cam papa kedana
ibu..dia kata org refer utk pets cth  ibu kucing, ibu ayam etc...
apa2 ajelah hubby ku itu...

for those yg  ...


me pulak tak suka panggilan  ibu ni sebab teringat cerita filem p.ramlee
IBU
tak suka watak neng yatimah yang asyik nangis jerrr bila anaknya tak ingat dia lagii

tapi tak perlaa sebab hubby nak gelaran ibu pada saya kerana dia tengok saya sesuai dengan gelaran ibu
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 02:43 PM | Show all posts
arissa call me AMI...
arissa call her father DIDA...........
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 02:52 PM | Show all posts
ajar my son panggil we all ibu & daddy
so far dia panggil

me...abui..
daddynya...dade
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 03:07 PM | Show all posts
ibu,mak,mama,mami semua sama saja..jgn anak tu panggil nama kita sudah le..

anak2 panggil saya - mama, kadang2 bila dtg manja dia panggil mummy..pernah ajar anak2 panggil saya ibu atau emak, derang pi gelak2, emak jadi emmah dan ibu jadi ipuu..apada..
bapak derang - baba
saya pulak panggil mak mertua - mama, masa mula2 kawin tu panggil tante (makcik)
bapak mertua - baba atau giddu (atuk)..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2009 03:12 PM | Show all posts
Originally posted by nour2001 at 23-2-2009 03:07 PM
ibu,mak,mama,mami semua sama saja..jgn anak tu panggil nama kita sudah le..

anak2 panggil saya - mama, kadang2 bila dtg manja dia panggil mummy..pernah ajar anak2 panggil saya ibu atau emak, d ...


avatar tuh memang anak nour ker?
comel comel belaka
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 03:14 PM | Show all posts
putu pulak..anak2 panggil mama
suami putu..diorg panggil ayah
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 03:48 PM | Show all posts
saya..mummy..husband papa

[ Last edited by  amoy257 at 23-2-2009 03:53 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 03:58 PM | Show all posts
anak i pulak kdg2 pggil nama i..
hubby sebut nama i yng hujung2 tu yg dia dgr dia ikut skali...
takut pulak nnti dia dah biasa pggil nama tu...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 04:02 PM | Show all posts

Reply #58 aiva's post

iye..buah hati pengarang jantungku..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 04:02 PM | Show all posts
hek hek hek... camtuh aku still leh ajor anak aku panggil aku mummy and my asben Babah.. lalalalala
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2009 04:03 PM | Show all posts
Originally posted by ibu_haritz at 23-2-2009 03:58 PM
anak i pulak kdg2 pggil nama i..
hubby sebut nama i yng hujung2 tu yg dia dgr dia ikut skali...
takut pulak nnti dia dah biasa pggil nama tu...


teringat cerita seram The Ring
budak lelaki tuh pun just call mak dia nama jerr
sebab nanti hantu perigi tuh nak mak dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2009 04:04 PM | Show all posts
Originally posted by putubambu at 23-2-2009 03:14 PM
putu pulak..anak2 panggil mama
suami putu..diorg panggil ayah


kak putu, yang dalam avatar kak putu tuh anak yang no. berapa cute eh
dia ada folo tak masa wedding saya hari tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 04:07 PM | Show all posts
mummy n daddy...kt umh sendiri
kt umh nenek dia (belah hubby)...i jadi mak n hubby jadi abah
kt umh opah (belah me)...i jadi miii...hubby abah...
parents ktorg xbagi panggil mummy n daddy..ngade2 katanye...
hehehhe..ktorg nak gak mummy n daddy..cmne????

[ Last edited by  darkfearie at 23-2-2009 04:22 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2009 04:17 PM | Show all posts

Reply #66 darkfearie's post

uik ooo faham faham faham
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 04:29 PM | Show all posts
anak panggil me Ummi....

husband lak panggil Abah.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 04:41 PM | Show all posts
mama & Babah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 04:49 PM | Show all posts
me pun ibu dan abah...
pas tu yg kecik ni abang dia bhs kan me ni "bubu" ada ka patut   sbb dia bahasakan diri dia "babang"la plakk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2009 05:02 PM | Show all posts
Originally posted by casper_cute1 at 23-2-2009 04:49 PM
me pun ibu dan abah...
pas tu yg kecik ni abang dia bhs kan me ni "bubu" ada ka patut   sbb dia bahasakan diri dia "babang"la plakk

sib baik dia tak panggil bubung
sorry ek just joke
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 05:10 PM | Show all posts
Originally posted by darkfearie at 23-2-2009 04:07 PM
mummy n daddy...kt umh sendiri
kt umh nenek dia (belah hubby)...i jadi mak n hubby jadi abah
kt umh opah (belah me)...i jadi miii...hubby abah...
parents ktorg xbagi panggil mummy ...


x tergeliat ke lidah diorag?? Terernya anak2 you yer
lain tpt, lain panggilan
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 05:17 PM | Show all posts
before aku kawin lagi aku dah berangan nak anak panggil aku mummy. sebab my neighbor bahasakan diri dia mummy & daddy so cam dah terbiasa panggil. lepas dpt anak bg tau hb nak anak panggil mumi & daddy. memula dia taknak sebab cam org putih tapi aku insist gak..dia ckp nanti balik kg malu org dgr..cam moden sgt lama2 ok jer
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 06:39 PM | Show all posts
mak & ayah... mengikut tradisi...panggil pelik2 takut malu pulak bila balik kg... tapi bila dah pergi taska + tadika... macam2 dipanggilnya kita... ikut kawan2... kejap2 mummy la.. kejap2 ummi la.. kejap2 mama la.. kejap2 ibu la...suka hati dia je....so.. ksall pun.. suka ati dia la...nyahut aje...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 08:36 PM | Show all posts
anak panggil mamy dengan panggilan mama
and hubby papa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052680s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list