Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
183158
View
339
Reply

Anak-anak anda panggil anda apa??

[Copy link]

Author: aiva       Show all posts   Read mode

Post time 25-2-2009 08:43 PM | Show all posts
ank2 aku panggil aku mama..tapi kadang2 ada gak terlajak panggil mamak..kat sabah ni kalau mak normally org panggil mamak..kalau kat semenanjung mamak tu da jd lain..

so,aku kena train la ank aku panggil mama without 'k'..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 09:03 PM | Show all posts
mummy, daddy..
Tapi belom kuar lagi lah bunyi nya..baru 4 bulan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2009 09:58 AM | Show all posts
anak2 aku panggil aku ibu ......
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2009 10:12 AM | Show all posts
Originally posted by RedDevils at 25-2-2009 09:03 PM
mummy, daddy..
Tapi belom kuar lagi lah bunyi nya..baru 4 bulan..


same la.. ku baby baru 4.5mons...
ku sbenarnye nak anakku panggil aku mummy... hubby daddy..
tp hubbyku nk papaje..
sbbnye...
katenye" muke org melayu ...  pnggil daddy plak"

ku plak... tak rase cam tu... rase cam cute je bebudak panggil "mummy I want this"... "daddy, look at that!"

so now... hanye bahasakn diriku Mama & hubby Papa
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2009 01:49 PM | Show all posts
mummy and daddy..

kekadang my son panggil Umi.. tak kisah lah
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2009 03:32 PM | Show all posts
Anak aku panggil aku B. (asik dengar hubby aku panggil aku!)
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2009 04:43 PM | Show all posts
saya nakbiasakan diri ngan panggilan ibu ngan ayah...coz mcm sopan jer bunyi kalo anak menjerit panggil saya ibu ......walaupun sebenarnya anak ku itu baru berumur 2 bulan...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2009 09:50 PM | Show all posts
masa anak sy kecik...sy suh die pggl sy ibu...tp bila umur die msk 3 thn lebih,die da phm tgk citer kt tv,tetiba je die pggl mama...melekat le sampai skrg...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2009 11:19 PM | Show all posts
mula2 dulu sebelom dpt ank
teringgin nk ank2 panggil sy..bonda...rasa cam klasik sket
last2 dh kuar camne terubah pemikiran..
ialah rasa cam gol.istana plak
la ne terus lekat ibu
n hasben ayah...hehehehee
hat belah kuarga sy kira mcm pelopor le
dipanggil ibu ne..ramai belah sy panggil mama
tp belah hasben susah sket semua dipanggil ibu hehehe..kira x best le hehehe

[ Last edited by  terudes07 at 27-2-2009 11:36 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2009 09:48 AM | Show all posts
mem besor...................
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2009 11:55 AM | Show all posts

Reply #135 coniferous's post

mem besor ?
ni musti suami yang panggil
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2009 12:45 PM | Show all posts
dolu2, masa belum ada anak aku penahtanya soklan ni kat hubby.... and dia cakap dia nak anak pangiil dia
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Encik


Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2009 02:11 PM | Show all posts

Reply #137 nurulcomfykid's post

hubby org apa? belah husband merak bugis mmg depa panggil bapak2 depa 'Encik'. tp anak kami panggil kami 'abi' & 'ummi'...anak merak panggil abi mmg clear le tp panggil merak jadi 'ammi' coz pelat,umo 1thn 3bln..nasib baik ammi..klu ammma? adessss
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2009 04:00 PM | Show all posts

Reply #138 merak7118's post

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2009 05:13 PM | Show all posts
dulu2 pk nak anak panggey aku umi..

tah tetiba.. bila dah kawen.. kat family aku ni.. dah le ramai.. kalo berkumpul 1 family.. panggil mama 3 ibu skali menyahut

soo aku decide suh anak aku panggil mummy sbb dlm family aku paggilan mak, ibu, mama dah ade.. nak ummi rasa cam alim sgt huhuu.. soo jd la mummy

ade gak yg kutuk.. kata aku jawa x sedor diri.. kata mamipoko la.. aku wat x reti je..... sekang anak aku pantang aku balik sure dia jerit kuat2 MUMMY............... sbb dia sorang je ade mami dalm family aku.. huhu dgn husben aku dia panggil papa.. x mo daddy.. tu pilihan papa dia sindri
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2009 05:24 PM | Show all posts
Originally posted by merak7118 at 27-2-2009 02:11 PM
hubby org apa? belah husband merak bugis mmg depa panggil bapak2 depa 'Encik'. tp anak kami panggil kami 'abi' & 'ummi'...anak merak panggil abi mmg clear le tp panggil merak jadi 'ammi' coz pela ...


biaq btoi panggil Encik?!



hubby aku jawa!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2009 05:58 PM | Show all posts

Reply #140 shimaf1's post

comelnye anak shima
aiva ni rasa tak sabar pulak nak letak gambar anak sendiri di avatar macam yang korang buat ni seronok kan
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2009 06:08 PM | Show all posts
nk ank panggil ibu sbb dgr mcm penyayang & mithali gitu..sambil2 nyanyi lagu ibu mithali ibu yang sejati..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2009 08:09 PM | Show all posts
my boboy panggilku mama...

rasa cam manja2 jer giteww...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2009 11:05 AM | Show all posts

Reply #141 nurulcomfykid's post

Yup mmg depa panggil bapak2 depa 'Encik', depa keturunan bugis..mula2 dulu merak rasa pelik gak tp mmg rupa-rupanye kaum kerabat belah pak mertua guna gelaran sama. So cucu2 panggil depa 'Atuk Encik' hehehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2009 12:03 PM | Show all posts
nilam bahasakan diri 'mummy' & hubby 'papa'
memula dlu berangan2 nak anak2 panggil 'ibu & ayah'
tapi dalam family hubby,sume panggil 'ibu & ayah'.sampai my MIL pun bahasakan diri 'atok ibu' kat cucu2
mak2 sedara pun 'ibu long,ibu ngah' panggilan dalam family.

so...tukarlah ke 'mummy & papa'
then ada makcik hubby tanya....apsal xpanggil 'daddy'? nak segan aper....
tapi mmg kitorang xplan pun nak gunakan 'daddy'.

tgh tunggu my boy pandai bercakap...xsabar nak dgr dia panggil kami 'mummy & papa'
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2009 02:20 PM | Show all posts
why there is no choices for (DADDY) my son call his dad daddy....
call me mummy
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2009 07:13 PM | Show all posts

Reply #140 shimaf1's post

Jawa tak sedo diri ek..klakar la pulak..hehe

Arda dulu nak anak panggil kitorang mama & papa,
tapi asben kata masa kecik2 comel la ank2 panggil gitu, tp bila dah besar geli je..
hmm sudahnya ibu & ayah je la.. hasrat tak kesampaian ..hakhak..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2009 02:43 AM | Show all posts
Aku soh anak2 panggil " MAK n AYAH"
sama mcm  aku n suami aku address org tua kami.
sebab aku rasa 20thn akan datang panggilan mcm ni makin pupus.
Bila anak2 panggil kami mcm ni ...terus aku teringat mak n ayah aku.

Esok2 ni klau dah ada cucu aku nak cucu2 aku panggil aku "TOK" n suami aku
"TOK WAN"
tapi klau depa nak panggil aku NENDA punnn...aku tak kisah
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2009 11:50 PM | Show all posts
betulla... sy ada sorg kawan org johor. dia panggil ayah dia encik... memula kitorg semer pelik, tp now dah biasa. mmg panggilan abah dia encik...

tp abah sy org johor gak... dia panggil atuk sy abah je... bukan encik...

kami pulak, gelarkan diri kami ibu dan abah...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.065559s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list