JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
37064
View
133
Reply

Scuba Diving

[Copy link]

Author: karambunai       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-2-2009 10:13 AM | Show all posts |Read mode

this is new thread for scuba diving's fans -
reference of a previous thread --

http://eforum3.cari.com.my/viewt ... &extra=page%3D1






Ni thread baru untuk penggemar2 aktiviti menyelam ni. so sapa2 yang mengikuti scuba diving ni mari kita share pengalaman semasa menyelam n etc2...


Pic lengkap kalu nk menyelam


Peralatan asas utk menyelam


Fin yang biasa digunakan


Suit yang digunakan.




para forummer yang biasa menyelam ni. mari kita kongsi2 ek.. mayb karam xtau banyak pasal scuba diving ni. so kalau ada ape2 nak di tambah sila2 lah ek...



[ Last edited by  dexa at 4-3-2009 08:35 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2009 11:07 AM | Show all posts

Scuba Diving - Sipadan Island





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2009 11:12 AM | Show all posts

Mabul Island






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2009 11:25 AM | Show all posts

Kapalai Island





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2009 11:31 AM | Show all posts

Layang Layang Island





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2009 11:39 AM | Show all posts

Perhentian Island





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2009 11:46 AM | Show all posts

Tioman Island





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2009 11:53 AM | Show all posts

Redang Island





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2009 11:59 AM | Show all posts
edit
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:03 AM | Show all posts

gaban

Sukan selam skuba lebih murah tahun ini
+ utusan malaysia 24 feb 2009


Radha Krishnan (tengah) bersama-sama Marco Cressi (dua dari kiri), Davide Avallone (dua dari kanan), Pengurus Besar UFL, Tan Peng Loon (kanan) dan Eksekutif Jualan UFL, Christopher Peter menunjukkan produk baru Cressi 2009 di Petaling Jaya


PETALING JAYA - Peminat sukan selam skuba kini boleh menarik nafas lega selepas pengedar keperluan sukan dan rekreasi negara, Universal Fitness and Leisure Sdn. Bhd. (UFL) akan menurunkan harga keperluan sukan itu tahun ini.

Malah, produk selam skuba baru tahun ini berjenama Cressi yang merupakan edaran eksklusif UFL di Asia Tenggara juga akan dijual dengan harga kompetitif berbanding harga produk selam skuba yang ada di pasaran sekarang.

Pengarah Urusan UFL, Datuk Radha Krishnan berkata, walaupun dalam keadaan kelembapan ekonomi global sekarang, pihaknya mahu memastikan sukan ini terus menjadi perhatian ekoran ia juga merupakan sukan riadah yang makin berkembang maju.

"Hasrat untuk mengurangkan harga pasaran produk Cressi dibuat dengan kerjasama Cressi Sub s.p.a. di Itali yang sedikit sebanyak akan membolehkan harga pasaran diturunkan untuk menjadi lebih kompetitif dan berdaya saing," katanya.

Beliau berkata demikian kepada media selepas majlis penerangan produk baru Cressi di Wisma UFL di sini semalam.

Turut hadir pada majlis berkenaan ialah generasi ketiga Cressi, Marco Cressi dan juga Pengurus Eksport Cressi, Davide Avallone.

Menurut Radha yang juga merupakan penasihat Majlis Kecergasan Nasional (NFC), penurunan harga produk Cressi itu juga bakal menyaksikan sukan selam skuba akan berkembang selaras dengan permintaan kerajaan yang mahukan penduduk negara ini sihat dengan cara beriadah.

Dalam pada itu, Marco turut memberitahu, lebih 95.5 peratus produk Cressi masih direka dan dibuat di Itali untuk menjaga kualiti dan mutu produk berkenaan.

"Alatan selam skuba bukan merupakan alatan sukan biasa. ia merupakan 'nyawa' bagi pengguna dan atas alasan itu, kami akan memastikan setiap reka bentuk dan juga pengeluaran produk Cressi di lakukan dengan teliti.

"Malah, ayah saya, Antonio juga akan memastikan sendiri setiap produk yang baru direka bentuk, diuji selama beberapa minggu di Itali sebelum dipasarkan secara global.

"Lebih menarik, Antonio sendiri akan mencuba semua produk yang ada sebelum dia sendiri mengesahkan ia selamat untuk diguna dan dijual," katanya.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk selam skuba Cressi, layari laman web Cressi di www.cressi.it dan UFL di www.ufl.com.my.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 08:41 PM | Show all posts

Reply #156 naen's post

lebih murah? utk barangan buatan Cressi je kot..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 06:55 AM | Show all posts

Reply #157 eco_internet's post

yg cressi tu confirm aa .. tapi mungkin bebrand lain gaks!

cuba aa usha kat web UFL tuh :pompom:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-3-2009 03:56 PM | Show all posts
mmm... thread scuba berwajah baru.. nk tambah info sila sila kan lah ek...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 01:41 PM | Show all posts

Reply #1 karambunai's post

oh, wetsuit ku....
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 01:46 PM | Show all posts
ok, meh narif tambah sikit2 gambar di dasar laut lak (sorry gang, kamera basic je tau)

a school of barracudas


white tip shark


cuttlefish


moray eel


mating worms


narif & green turtle

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2009 02:43 PM | Show all posts

Balas #14 narif\ catat

owh ada ek

thanx sharing pics...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2009 09:28 PM | Show all posts

Reply #15 narif's post

ko dive katne ni? cun...
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2009 01:47 AM | Show all posts
lerr pindah sini dah? heheh my opinion. scuba diving is not sports.. tapi tak kisah laa mana2 pon boleh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-3-2009 10:08 AM | Show all posts

Balas #18 tulip\ catat

pindah dari mana? setahu dah lama thread scuba diving ni ada kat sini. bukan sport? xper.. tergolong dari sport gak. water sport
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2009 10:32 AM | Show all posts

Reply #19 karambunai's post

dulu kan ke kat travel?

mm.. water sports la sangat. hahah tak kisah la. apa2 la kot..

tapi gambar wa letak kat P&V
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-3-2009 02:39 PM | Show all posts

Balas #20 tulip\ catat

FYI thread be4 ni sejak tahun 2006 dah ada. cuma dah re new dah. terpulang la kalau dulu or sekarang ada kat travel ke idak.

so ko nk assume scuba ni ape? any idea? hobby? bersantai2 di dalam laut? mari main kejar2 bersama turtle? mari beroksigen didalam laut ke?

bermulanya nk berscuba ni kita perlu ada basic swim kan? swim tu sejenis ape? bukan sukan?
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2009 04:16 PM | Show all posts

Reply #21 karambunai's post

more like a hobi kot. entah. ye lah ye la.. can stop discussion lah. itu pun nak marah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-3-2009 04:41 PM | Show all posts

Balas #22 tulip\ catat

aik.. mana ada marah..

aiyoo...

ni.. ko byk pengalaman kan dalam scuba diving ni kan.. ape kata share gan kitaorg kat sini.. more appriciate....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2009 12:21 PM | Show all posts
nak citer apo ehh?? aku pon newbie gak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2009 03:44 PM | Show all posts

Balas #24 tulip\ catat

cite la pada mereka2 yang nk start diving. harga paling murah ker? tempat utk newbies ke? cite pengalaman ker? share pic2s ker?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051950s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list