JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
37593
View
133
Reply

Scuba Diving

[Copy link]

Author: karambunai       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 23-3-2009 02:39 PM | Show all posts

Balas #20 tulip\ catat

FYI thread be4 ni sejak tahun 2006 dah ada. cuma dah re new dah. terpulang la kalau dulu or sekarang ada kat travel ke idak.

so ko nk assume scuba ni ape? any idea? hobby? bersantai2 di dalam laut? mari main kejar2 bersama turtle? mari beroksigen didalam laut ke?

bermulanya nk berscuba ni kita perlu ada basic swim kan? swim tu sejenis ape? bukan sukan?
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2009 04:16 PM | Show all posts

Reply #21 karambunai's post

more like a hobi kot. entah. ye lah ye la.. can stop discussion lah. itu pun nak marah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-3-2009 04:41 PM | Show all posts

Balas #22 tulip\ catat

aik.. mana ada marah..

aiyoo...

ni.. ko byk pengalaman kan dalam scuba diving ni kan.. ape kata share gan kitaorg kat sini.. more appriciate....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2009 12:21 PM | Show all posts
nak citer apo ehh?? aku pon newbie gak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2009 03:44 PM | Show all posts

Balas #24 tulip\ catat

cite la pada mereka2 yang nk start diving. harga paling murah ker? tempat utk newbies ke? cite pengalaman ker? share pic2s ker?
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2009 12:23 PM | Show all posts

Reply #25 karambunai's post

share photos boleh laa..


mabul-sunset

photos from sipadan







[ Last edited by  tulip at 27-3-2009 12:25 ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2009 12:23 PM | Show all posts
photos from mabul





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2009 12:24 PM | Show all posts
photos from dive sites at kapalai



Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2009 12:27 PM | Show all posts
photos from dive site kat semporna. since tak de nama lagi aku letak nama sendiri



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2009 12:28 PM | Show all posts
kalau nak info-info lain, tanya2 la.. aku nak citer kang.. panjang plak
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2009 12:32 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2009 05:51 PM | Show all posts
nanti kalau ada yg bertanya ko rajin2 lah menjawap ek.... mekasihh
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2009 10:12 PM | Show all posts
er.... sapa2 la leh jawabb hahahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2009 07:01 PM | Show all posts
aduh dah lama aku mengidam na try scuba nie..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2009 12:40 PM | Show all posts

Balas #34 nouvosion\ catat

cuba la .. xpun cuba snokling dulu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2009 05:10 PM | Show all posts
tenggelam thread ni....

xda sapa yang g scuba ker?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2009 11:49 AM | Show all posts
salam

aku dn member, dalam 4 orang nak amik course scuba la dekat mabul. ada orang kata mabul dapat murah, ada kwn buat scuba kat situ.tapi tu le aku dah laost contact lak dgn member aku.

dia kata mat saleh la yg kat mabul tu. sesapa ada tau tak contact orang kat mabul kitorang dah beli dah tiket gi mabul tahun depan ni..semangat ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2009 10:08 AM | Show all posts
teringin nak belajar skuba tapi mahal giler. kalau around rm100 blh la..
lagi satu rasa takut nak pakai baju skuba tu takut ada benda2 yg tak function.. tgk la pic bawah ni. macam2 alat kat baju skuba tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2009 11:54 AM | Show all posts
zarif berminat la nak ambil license scuba nie. Siapa yang tahu di mana harap dapat membantu.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2009 09:03 AM | Show all posts
39# zarif_nuhin

zarif duk mana?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.041636s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list