JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
37065
View
133
Reply

Scuba Diving

[Copy link]

Author: karambunai       Show all posts   Read mode

Post time 22-1-2010 04:28 PM | Show all posts
Redang cun tak nak diving?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 05:18 PM | Show all posts
Redang cun tak nak diving?
ezos Post at 22-1-2010 16:28


redang cun gak...kekadang leh nampak whale shark
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2010 08:14 PM | Show all posts
ada sapa2 pernah amik course kat spice divers, perhentian kecil?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2010 03:50 PM | Show all posts
Flora Bay Divers? best tak? ade diskaun utk ahli MUW tak?
tak pernah dive lagi kat perhentian..mayb ...
eco_internet Post at 21-1-2010 16:54



MUW member ker?no discount for MUW member..tapi kalau dtg ke sana utk fun dive atau buat course akan dpt 10% discount (utk x-student) for all dive trip,equipment rental,accommodation,meals.
try la g Perhentian..n dive kat T3 n sugar wreck..mmg terbaeek lah!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 11:46 PM | Show all posts
ada sapa2 pernah amik course kat spice divers, perhentian kecil?
flames Post at 22-6-2010 20:14



    dulu saya buat kat Quiver Dive center...Perhentian kecil jugak..yg attach dengan Shari-la resort..

you can try with Stevan dive center as well...same side...

but I dulu buat confined water test kat KL (swimming pool) + exam pastu continue the rest of the test kat perhentian...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2011 04:04 PM | Show all posts
ada sape-sape tau kat mana boleh buat refreshment course or nak lepas kan gian dive kat kolam renang..ada orang kata kat pusat renang maybank ada...tapi tak tau nak cal sape..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2011 11:14 PM | Show all posts
ada sape-sape tau kat mana boleh buat refreshment course or nak lepas kan gian dive kat kolam renang ...
ruzil Post at 10-6-2011 16:04



    Ruzil,

ramai yang buat kat Shah Alam Aquatic pool...saya pun pernah pi sana...kat luar tu ada dive center..register kat situ...rent the tank..and buat dive kat Diving Pool...depth around 4.8meter....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 01:43 PM | Show all posts
Reply 57# JustWant2Know


    ada gak dengar...tapi jauh lak plak...saya duduk kat area nilai/BBST
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2011 10:11 AM | Show all posts
mmm....baru nak mencuba masuk kaki ke alam dive nie....mcm best laa pulak kan...but ada sesiapa yg boleh bagi pendapat nak ambik course kat mana?...baru nak belajor2 nie...huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2011 03:52 PM | Show all posts
Reply 56# ruzil

just happen to pass by this page..    http://www.marinemonkees.com

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2011 07:12 PM | Show all posts
Reply 59# kj77


    cuba google, selalunya ada course dekat pulau2 kat msia ni, perhentian, renang. yang siap dengan pakej penginapan skali.
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2011 11:18 AM | Show all posts
Reply 61# karambunai


    ok thanks...ada jugak kj cari2 nie...adik kj 2 org yg nak ambik nya...maybe thn depan bulan 4 kot baru nak pi ambik.......

p/s: kj teringin gak tp kj x tahu berenang ...heheheh...
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2011 11:16 AM | Show all posts
Ruzil,

ramai yang buat kat Shah Alam Aquatic pool...saya pun pernah pi sana...kat luar  ...
JustWant2Know Post at 12-6-2011 23:14



    betul la tu...sy baru pegi last month sbb nk try BCD baru ...depth dia pon org kata sdap2 la utk test dive. PG la try weekend pon bkak
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2012 11:01 PM | Show all posts
thread ni dah x active ke? byk benda nak tnye n tahu ni.. nak amek lesen diving jugak
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2012 05:09 PM | Show all posts
Reply 64# freakygirl


u plan nk amik kat mane? 1st derang mmg akan practice kat pool.. n then, kena turun laut..
me buat kat tioman.. cantik.. n mabul mmg super duper cantik.. ada rezeki.. bulan 10 ni, i turun Sipadan.. InsyAllah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2012 05:27 PM | Show all posts
Reply 65# tasyha3


    yg dekat2 xde ke? cos i student lg.. susah sket nak travel jauh2.. ada kelas.. so i prefer yg dekat shah alam la. dgr ada kat shah alam but not sure where. u tau x kat mana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2012 03:45 PM | Show all posts
xde sapa ke yang baru baru ni pergi berscuba? yang pergi tu, cerita2 lah kat sini, sambil tepek pic2 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 05:29 PM | Show all posts
The cost to get the Open Water Diver Course is RM1350 which includes:
- Original PADI Materials
- Profesional Fee
- Theory Class
- Confine Water Training
- Equipment rental
- Application to PADI
- 3d2n Trip to Tioman, quad room with a/c and bathroom attached
- 4 certification dives + 1 optional fun dive
- return ferry transfer
Exclude:
- transport from KL to jetty and back.
- all meals (meals are easily assesible and choices are abundance for
individual to choose).
- airport transfer.

reasonable tak price ni? ke ade lg murah?  otai2 kat cni sila bg komen..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2012 12:56 AM | Show all posts
Reply 68# freakygirl


    nanti saya cuba tanya kawan saya yang kaki scuba ni ye.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2012 10:26 AM | Show all posts
Reply 69# karambunai


    baik.. karam x join scuba ke? leh direct tnye karam jeh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2012 09:33 PM | Show all posts
Reply  karambunai


    baik.. karam x join scuba ke? leh direct tnye karam jeh
freakygirl Post at 24-2-2012 10:26 AM



    saya tak join. tp ramai member yang dah ada lesen. nnt saya tlg tya2 kan ek
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2012 12:03 AM | Show all posts
Reply 71# karambunai


    Ok mekasih.. Kalau bleh nak tau asap.. Sbb nak cepat2 dpt lesen.. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2012 01:32 AM | Show all posts
still xde feedback ke?

igt nk accept je package ni n g tempat tu next week.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2012 12:26 AM | Show all posts
still xde feedback ke?

igt nk accept je package ni n g tempat tu next week.
freakygirl Post at 28-2-2012 01:32



    freakygirl,

that package is reasonable. Normally rate varies depends on the location and what are included in the package.

I just introduced this sport to few of my frens. They just completed confined water kat pool last weekend.

And we are planning to make a trip to Tioman from March 30th to April 1st to complete their certification.
Semua orang now excited to be certified.

My dive trip:
March 30th - April 1st: Tioman (at Salang)
April 18-22: Pulau Weh, Acheh (my 2nd trip to this place)

If you want, i can introduce you to my instructor. He charge RM1200. Who knows you can join us for Tioman trip if you can complete the confined water and complete the written test prior Tioman trip.

PM me if you are interested.

Cheers.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2012 12:36 AM | Show all posts
Taken at Redang in April 2011





Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050947s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list