JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
37594
View
133
Reply

Scuba Diving

[Copy link]

Author: karambunai       Show all posts   Read mode

Post time 9-8-2009 02:58 PM | Show all posts
teringin nak belajar skuba tapi mahal giler. kalau around rm100 blh la..
lagi satu rasa takut nak pakai baju skuba tu takut ada benda2 yg tak function.. tgk la pic bawah ni. macam2 alat kat baju skub ...
mieraedoera Post at 9-7-2009 10:08 AM


waaaa..aku mmg minat sgt2 la ngn scuba ni..tapi tu la nak amik lesen pun mahai sgt...
takda ke yg murah2 sket...???
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 09:18 PM | Show all posts
missed my underwater momento...huhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2009 11:07 AM | Show all posts
42# DatinSeroja

datin tak gi diving lagi ke? skang ni langkawi pulau payar ok ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2009 10:13 PM | Show all posts
43# narif bulan 12 nnti pegi pulau weh......pulau payar is open all year round ..east cost island akan tutup end of this month atau bulan 11 nnti..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 04:28 PM | Show all posts
44# DatinSeroja

tak dapat dah pegi la datin, skang narif dah jadi mak buyung
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2009 11:31 AM | Show all posts
Cantiknya
saya nak pergi juga
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2010 02:12 PM | Show all posts
baru balik dari amik open water course kat mabul/sipadan haritu..

best gilak..bulan mei mau gi perhentian lak..ada suggestion tak chalet/divemaster yg best kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2010 03:12 PM | Show all posts
baru balik dari amik open water course kat mabul/sipadan haritu..

best gilak..bulan mei mau gi perhentian lak..ada suggestion tak chalet/divemaster yg best kat situ
ezos Post at 19-1-2010 14:12



nak lepak kat Perhentian kecil ke besar??kalau perhentian besar,ko dive ngan Flora Bay Divers (Gold Palm PADI DC)
attached dgn Flora Bay resort..
Kenapa Flora Bay?

-dive centre besar,ade tempat lepak2 yg best,owned by Azman Sulaiman (1st Malay Course Director in the world)
-free flow coffee & tea
-experienced DM
-clean,comfort and affordable resort.

Aku amek lesen2 aku sumer ngan Flora Bay..best!
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2010 04:54 PM | Show all posts
Flora Bay Divers? best tak? ade diskaun utk ahli MUW tak?
tak pernah dive lagi kat perhentian..maybe pertghn thn kot...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 04:28 PM | Show all posts
nak lepak kat Perhentian kecil ke besar??kalau perhentian besar,ko dive ngan Flora Bay Divers (Gold Palm PADI DC)
attached dgn Flora Bay resort..
Kenapa Flora Bay?

-dive centre besar,ade te ...
DatinSeroja Post at 19-1-2010 15:12


Okeh noted. tqvm datin
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 04:28 PM | Show all posts
Redang cun tak nak diving?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 05:18 PM | Show all posts
Redang cun tak nak diving?
ezos Post at 22-1-2010 16:28


redang cun gak...kekadang leh nampak whale shark
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2010 08:14 PM | Show all posts
ada sapa2 pernah amik course kat spice divers, perhentian kecil?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2010 03:50 PM | Show all posts
Flora Bay Divers? best tak? ade diskaun utk ahli MUW tak?
tak pernah dive lagi kat perhentian..mayb ...
eco_internet Post at 21-1-2010 16:54



MUW member ker?no discount for MUW member..tapi kalau dtg ke sana utk fun dive atau buat course akan dpt 10% discount (utk x-student) for all dive trip,equipment rental,accommodation,meals.
try la g Perhentian..n dive kat T3 n sugar wreck..mmg terbaeek lah!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 11:46 PM | Show all posts
ada sapa2 pernah amik course kat spice divers, perhentian kecil?
flames Post at 22-6-2010 20:14



    dulu saya buat kat Quiver Dive center...Perhentian kecil jugak..yg attach dengan Shari-la resort..

you can try with Stevan dive center as well...same side...

but I dulu buat confined water test kat KL (swimming pool) + exam pastu continue the rest of the test kat perhentian...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2011 04:04 PM | Show all posts
ada sape-sape tau kat mana boleh buat refreshment course or nak lepas kan gian dive kat kolam renang..ada orang kata kat pusat renang maybank ada...tapi tak tau nak cal sape..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2011 11:14 PM | Show all posts
ada sape-sape tau kat mana boleh buat refreshment course or nak lepas kan gian dive kat kolam renang ...
ruzil Post at 10-6-2011 16:04



    Ruzil,

ramai yang buat kat Shah Alam Aquatic pool...saya pun pernah pi sana...kat luar tu ada dive center..register kat situ...rent the tank..and buat dive kat Diving Pool...depth around 4.8meter....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 01:43 PM | Show all posts
Reply 57# JustWant2Know


    ada gak dengar...tapi jauh lak plak...saya duduk kat area nilai/BBST
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2011 10:11 AM | Show all posts
mmm....baru nak mencuba masuk kaki ke alam dive nie....mcm best laa pulak kan...but ada sesiapa yg boleh bagi pendapat nak ambik course kat mana?...baru nak belajor2 nie...huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2011 03:52 PM | Show all posts
Reply 56# ruzil

just happen to pass by this page..    http://www.marinemonkees.com

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045736s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list