Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21137
View
97
Reply

Cats Grooming Place

[Copy link]

Author: crunchy       Show all posts   Read mode

Post time 12-10-2006 01:57 PM | Show all posts
Originally posted by ny at 12-10-2006 11:48 AM
ada sesapa tahu mana nak hantar kucing groom tak. i baru beli kucing penakut mandi . hentah dulu dia tak biasa mandi kot. ada sesapa boleh recommend tempat around kl ? kalau thread ni dah ada seblu ...


cuba check kat blkg2 ni..threas ni dah ader...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2006 10:56 PM | Show all posts
grooming tu apa? heh heh...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2006 10:59 PM | Show all posts
hmm.. kat malaysia nih limited sket tmpt grooming binatang. susah2 pegi bwk ke saloon ajela. pandai2 la hairstylist tu nak buat aper.. eheheh..
Reply

Use magic Report

Lamia This user has been deleted
Post time 12-10-2006 11:02 PM | Show all posts

Reply #1 ny's post

Kat mana-mana vet clinic biasanya ada grooming service. Cuba gi tanya:pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2006 08:11 AM | Show all posts
Dulu kat depang Ampang point ada cousin buat. Sekarang taktau ada ke tak... Sebelah kedai lektrik.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2006 12:50 PM | Show all posts
Originally posted by miss_bunga007 at 13-10-2006 08:11 AM
Dulu kat depang Ampang point ada cousin buat. Sekarang taktau ada ke tak... Sebelah kedai lektrik.



thanks !! Cek _ flower:love:
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2006 08:47 PM | Show all posts
i suka tgk yg kat area jalan pasar,pudu tu..yg groom anjing...comey2 anjing2 tu dia org buat..ada yg pakai riben la...pakai mcm klip rambut la..siap bulu warna2 lagi..merah biru hijau...geram jer tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2006 09:13 PM | Show all posts
thread ni dah ada..so fin merge kan dengan yang lama k...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 12:35 PM | Show all posts

Grooming your cat(s)

Hye semua...wira nak bukak rumah baru..
jemput2 la datang dan meriahkan rumah nie..:bodek:
Terima kasih sebab meriahkan rumah indoor cats vs outdoor cats.. :tq:

Kali nie pasal grooming the cats...:clap:
Cite pasal grooming nie, aku yakin semua org pun suka groom cat diaorg..samada buat sendiri atau antar kedai..paling malas pun at least usap2 bulu diaorg...:stp:

ermm...before tue nak bagitau sket pasal grooming nie..actually after browse tread belakang2,aku jumpa satu pasal grooming nie.tapi tue dah lama..last tahun 2005..forummers pun aku rasa samada ada komitmed lain atau dah tak aktif lagi atau ada hal2 lain.so aku rasa ita ideal for me utk bukak treat nie balik.start the fresh one..cik MOD tolong sokong ye.. :tq:  :pompom:

ok,supaya tread nie tak melalut,aku bagi la sket panduan utk posting..seperti treat2 lain,u all bole pos apa shj yg related..setakat ff:  sket2 tue takde hal lah..nie bukan nak jawab exam pun..

apa yg bole diceritakan is
  • how u groom ur cat(s)..
  • how often u groom ur cat(s)..
  • mcm mana perangai cat(s) korang bile nak di groom..
  • brape blanja korang utk grooming2 nie..
  • apa pendapat korang pasal grooming2 nie..
  • kat mana kedai/profesional groomers yg korang tahu..
  • apa basic thing yg perlu ada utk groom kucing..
  • brape org yg perlu utk handle groomy thing nie..
  • dan lain2 lagi yg korang rasa sesuai.....
aku rasa jugak tiap jenis kucing tak sama caranya..bengal maybe lain (putra,plzz share how u groom ur wira), kucing kampung lain, persian lain, semi long hair lain, kucing sakit lain, kucing yg dalam pantang lain, kitten lain, dan lain2 lagi....

selamat berposting di rumah baru aku ini...seperti biasa, sebagai tuan rumah yg bertanggung jawab lagi berdidikasi,  aku akan update setiap apa yg korang bagi utk panduan forumers lain..mcm index atau kesimpulan la..just like mcm aku buat kat treat buts and budget tue..
mana la tau bole melobi jadi mod lepas nie:nyorok:

[ Last edited by  wiranordin at 13-3-2007 12:41 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 01:59 PM | Show all posts
walaweii ko dah bukak 'kedai' grooming le pulok ekk *lariiiii

okehh back to the topic...aku tak penah anta kucing aku g groom kat memane pet salon sbb alahai kucing aku domest ajek...tapi boley ke? brape yek estimet kalo untuk dua telo kat lam avatar aku tuh..jenis shorthair camtu brape dorang caj?...dan kat mane kah tempatnye? dan apakah ektibiti yang akan dijalankan ke atas kucing2 ittiew?
selalu tu takat mandikan dorang lap lap lip lup pastu kasik dorang kering sendiri..pastu aku tabor2 bedak kucing...sikat2 lebey kurang ..kuku pon aku potong takat yang mampu jek...tinger2 ngan idong2 tuh mcm biase ku korek2 asal tak nampak slekeh .......dahh itu jek lahh...
sile beri tunjuk ajarrrrrrr....
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 03:08 PM | Show all posts
ok.. hai semua... terutama skali putra ingin mengucapkan tahniah kpd wira krn telah buka threat ni.. putra akan sokong habis-habisan..

buat hate, putra sarankan tak payahlah habis duit utk grooming kucing hate kat kedai krn kucing hate bulu pendek.. lebih afdal buat sendiri di samping dapat mengeratkan siraturahim antara kita dan kucing...

bukan putra nak boikot kedai pet yg ada buat grooming nie... kalau sesiapa yg bela persian its ok...

berbalik kpd soalan wira td, putra buat sendiri jer semuanya... memang susah nak kawal bengal nie... putra slalu potong kuku dia, sebab tak tahan di cakar.. lebih2 lg time bg mkn ubat... memang kalau datang jumpa putra, bleh nampak tangan memang penuh ngan kesan cakar...

mandi, tak susah... putra bersyukur sangat2 krn my bengal mmg suka mandi n suka air.. memang species kucing batu ni suka air n tak melawan jika di mandi... cuma diam n kadang2 akan lari2 anak skit dalam bilik air tue... time paling susah time mkn ubt... kucing putra domestik short hair, so bab2 grooming nie lebih afdal di buat sendiri...

cuci telinga pun pantang bg dia.. apa yg putra buat ialah putra akan masukkan dia kedalam sarung bantal, n bg kepala dia kuar sahaja.. kira jerut skit la... than senang nak kawal... tak la tangan nie jadi mangsa cakar...

so setakat nie alhamdulillah masih berkemampuan nak jaga dia... even balik kampung atau gi mana2 yg jauh, my bengal sentiasa ada bersama putra.. krn putra sahaja leh kawalnya..

pesanan kpd semua rakan2: F1 bengal memang putra tak galakkan utk bela jika tiada tahap kesabaran n ketahanan emosi pd diri...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 03:31 PM | Show all posts

Reply #3 putra_bengal's post

susah gah jg spesis bengal ni yer....alamat jg kucing kg je la aku.....maintenance x tinggi...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 03:39 PM | Show all posts

Reply #3 putra_bengal's post

okayyy...tapi pat masok lam sarong bantal tu aku nak follow le..kekekekekkeke...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 03:48 PM | Show all posts

Reply #5 hatemetoday's post

betul... senang nak uruskan.. bg kuar kepala jer...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 05:21 PM | Show all posts

Reply #5 hatemetoday's post

lama tak nampak kamu
share la pasal grooming ur cat
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 05:22 PM | Show all posts

hate dan putra

nanti i komen and share my tips yg tak seberapa nie
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 05:38 PM | Show all posts

Reply #7 wiranordin's post

errkk wira...aku selalu masok..ko tuh  yang selalu tak ade..akekekke..
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 07:55 PM | Show all posts
sttt... jangan off topic.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2007 10:29 AM | Show all posts

Reply #10 putra_bengal's post

hahahhahahhaha...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2007 04:58 PM | Show all posts
my cats paling suker tang cuci telinga derang...terus stim bah...!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081263s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list