Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21135
View
97
Reply

Cats Grooming Place

[Copy link]

Author: crunchy       Show all posts   Read mode

Post time 3-6-2008 08:45 AM | Show all posts

Reply #80 aisida's post

haha betul tu..terkencing masa mandi..kelakar sgt..
kucing mmg x ske kene air..
me pun groom sndiri aje..ketip kuku pun wat sndiri,sikat bulu...etc..
lebey merapatkan kita ngan anak2 bulu kita gak..
ati mandikan anak2 bulu 2 kali semgu..wangiii
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2008 11:39 AM | Show all posts
takut jugak nie nak mandikan my kitten. die lomm penah mandi l2since born. mebbe akan mandikan lepas die habis pantang deworm nnt.

mm kuku pun kena potong ek??? kalo tak potong takpe ke?? what b
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2008 12:00 PM | Show all posts

Reply #82 ulatdaun's post

x potong xpe..tp takut die bersilat nnt time mandi tu yg tatahan tu calar balar nnt kangg
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2008 06:26 PM | Show all posts
ko orang tahu aku g la nak hntr cat g gromng kat klink haiwan.... fuh... doktor 2 nak charges rm400... rM100 pelali....... lain2 rM300.... last2 aku hntr je kat pet centre bru 30 rnggt
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2008 06:28 PM | Show all posts

Balas #84 mr.kk\ catat

x elok hantar kat grooming yg pakai ubat pelali
bad for our pets
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 07:58 AM | Show all posts

Reply #85 ati1402's post

patutnyer as a vet, dia lagi tau :re: ....
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 10:08 AM | Show all posts

Reply #85 ati1402's post

a'ah betul tu boocik bahaya tuk kesihatan pet tu kalo byk2 guna ubat pelali
alah buat sendiri lg senang untuk mengisi masa lapang..fi buat sendiri ketip kuku
mandi kan sendiri dah tu letak minyak atar sikit tu abah fi suruh letak ar bawah
tiak kucing tuh..nampak mcm pelik kan tp org tua ckp kena la ikot....mcm mana nak tempek pic nih tak tahu nak tempek pic kucing stray yang fi amik ri tuh
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 11:51 AM | Show all posts

Balas #86 boocik04\ catat

tu laa psl pelik tul!
ni dah bkn tuk kepentingan pet atay owner nih! ni utk kepentingan poket vet tuh!:@
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 01:13 PM | Show all posts
setakat arini haya wat sendiri jerk bbdk 4 ekor tuh mandi 2ari skali..
tinga pown bersihkan sendiri idong lak lap pakai towel basah setiap kali bila nampak itam..dorang nih putih sangat jadik senang nampak kotor cam kekuning tuh.. ia gak rimas nengok nyer..
kuku tak penah pown potong sbb tak penah buat lagik so cam takut la sket..
malam sblm tido tuh lap pakai towel tu lagi 1 badan pastuh tabur jerk bedak anakku tuh fuh wangi memasing baru leh naik atas katil kalo tak tak leh tido ngan mama
sebelum nih tau pown idak grooming tuh haper ..
la nie dah tau ar sket2 dapat info kat cnie..nanti idak ler terpingga pinga bila p kat kedai wira nanti ek
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 02:08 PM | Show all posts

Reply #89 haya's post

Bila dah biasakan diri potong kuku dia nnt dah x takut lagi
ati mula2 potong kuku anak bulu pun takut2..sbb takut dorg sakit..
tp nnt haya ley refer pd thread petua,ada cara2 yg betul tuk potong kuku anak bulu,ye.
page #11 rasanye..ke #9 tah lpe dah. rerajin laa selak nnt yeh
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2009 09:58 PM | Show all posts

Cat Grooming

hurmm..
hunny x tau lah dh der benang ni ker belum..nak tanyer forumer kat maner nak hantar cat grooming yang ader fur cut sekali..fur mr.Brown dah panjang esp bahagian blakang kengkadang dier poopoo boleh melekat kat bulu..selalu hunny perasan..tapi nnt kalo x perasan abih pulak satu umah dier sapu perisa poopoo nnt..penat lah nak mop..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2009 11:29 PM | Show all posts
kat bulu hamster aku jugak penat terlekat taik 2 ketul.
sabo je laaaaaaa!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2009 04:51 PM | Show all posts
Grooming buat sendiri. Memula hantar kuching kat vet untuk mandi, tp kalau selang beberapa hari lepas mandi dia selalu kena kulat kat badan. Pastu ketip kuku pun satu jari kena dua ringgit tak berbalo ...
aisida Post at 2-6-2008 17:42
habis die buang air besar kat mane kalo pintu toilet dh tutp rapat?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2009 06:37 PM | Show all posts
hurmm..
hunny x tau lah dh der benang ni ker belum..nak tanyer forumer kat maner nak hantar cat grooming yang ader fur cut sekali..fur mr.Brown dah panjang esp bahagian blakang kengkadang dier poopoo ...
hunNy_Bie Post at 28-2-2009 21:58


cuba tanya tmpt grooming anjing..mana tahu dieorg leh tlg buatkan utk kucing sekaliiee
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2009 02:20 PM | Show all posts
Saya ada kawan wat grooming services kat Seri Kembangan.  Harga dia sangat murah.
Harga dia seperti ini :-

Domestic Shorthair  - RM12.00 (mandi, cuci telinga, cuci mata, potong kuku)
Domestic Longhair -   RM15.00 (mandi, cuci telinga, cuci mata, potong kuku)

Extra Services :-

Spray Frontline - RM5.00 seekor kucing
Mandi ngan ubat kutu - RM5.00
Mandi sahaja - RM6.00 (tak ada potong kuku, cuci telinga dan mata) Shorthair sahaja.
Mandi sahaja - RM9.00 (tak ada potong kuku, cuci telinga dan mata) Domestic Longhair

Syampu yang digunakan adalah Fido.
Boleh juga bawa syampu sendiri.  

Sila contact : Encik Ramzee 013 394 3432

Tak rugi kalo cuba memang puas hati !
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2009 02:39 PM | Show all posts
Saya ada kawan wat grooming services kat Seri Kembangan.  Harga dia sangat murah.
Harga dia seperti ini :-

Domestic Shorthair  - RM12.00 (mandi, cuci telinga, cuci mata, potong kuku)
Domest ...
LovesKucing Post at 24-12-2009 14:20


waaaa....murahnya, tapi jauh sgt2 laaaa.....ada sesiapa tau kat area klang atau shah alam???
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2009 12:26 PM | Show all posts
Post Last Edit by LovesKucing at 26-12-2009 12:27
waaaa....murahnya, tapi jauh sgt2 laaaa.....ada sesiapa tau kat area klang atau shah alam???
shasafiera Post at 24-12-2009 14:39


Kalo nak pickup services dia pun leh wat tapi mungkin ada charge extra untuk duit minyak la
Cuba tanya kat dia.
Orang dia senang di bawa runding

Semalam dia pickup 4 ekor dari rumah saya sebab tak larat nak mandikan dan hantar.
Petang nie dia hantar balik.  Nasib.... sebab mami dah rinduuuuuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2010 10:10 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2017 09:57 PM | Show all posts
Nah.. thread ini yang penting sangat dan ingin saye kumpulkan, hehe, thanks ya artikelnya membantu sangat. Setelah kayaknya kucing saye tak cocok sama salon, akhirnya saye kumpulkan perlengkapan grooming terbaik untuk kucing saye sendiri, dan aku lakuin rutin di rumah. Sambil terus nyari tips dan tutorial hehe.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076671s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list