Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
32654
View
54
Reply

kaunter bantuan, persoalan dan cadangan

[Copy link]

Author: amazed       Show all posts   Read mode

Post time 24-3-2009 03:38 PM | Show all posts

Reply #25 amazed's post

dh aku xkenal diorg, cmne nk pm? ape daaaa....

cmne ni, mod pun bg contoh xbaek... forumer ckp kotor kene marah, mod ckp kotor xde ape2?

amazed, dlm dunia ni, wlu teruk cmne pun keadaan tu, sentiasa ade perkataan yg boleh describe bende tu, xpyh gune pkataan kotor pun. Tau tak 'don't give shit' tu ape maksud die? Ke tau gune je?

klu nk ckp siber je, baek xyah ade board. bia sume dok satu site, borak suke hati ek?   ye la, cyber stuff je kot, xyah organise pun xpe, x gitu amazed?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2009 11:48 AM | Show all posts

Reply #26 aku_EnSeM's post

apa ko ratapkan ni mate!!!!!   ko nak tanya mana itu nic nic tu pigi ko pm la depa... ko dok tanya kat sini  aper ko dapat mate....  ko tak seMOSTInya dah berbaik2 baru nak pm.... aku cayer tak sumer kat dalam porem ni ko kenal pun.. tapi ada yg dok pm2 ke hulu ke hiliq.... jadik, aku sajeskan kalu nak tahu  mana worang2 tu pigi  ko pm ajer nik dia... no hal  mate!!!  

lup... aku sebut shit biasa ajer.... tengok context ler jugak... aku bukan mengata ko pun.... baca dan pahamkan konteks yg diguna.... no problemo.....    jgn ingat worang yang tak sebut shit kat dalam post tu... makna baguih post tu... kadang2 lagi post2 yg memualkan wokeyyyyyyyy  :victory:

udah2 ler mate... ko ada apa2 pertanyaan pasai bod... nak report pasal ada spam ker,  nak tanya pasal tred kat sini ker..... bley sajer... lain2 stuff yang nak perli ke hulu  tunjuk baik ke hiliq... simpan ajer wokeyyy mate....

selamet berporem:victory:
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2009 05:01 PM | Show all posts
Originally posted by amazed at 28-3-2009 11:48 AM
apa ko ratapkan ni mate!!!!!   ko nak tanya mana itu nic nic tu pigi ko pm la depa... ko dok tanya kat sini  aper ko dapat mate....  ko tak seMOSTInya dah berbaik2 baru nak pm.... aku cayer tak s ...


Mazhab mne r ko gune ni... "Cakap kotor dihalalkan"...

Tgk balik surah Al-Ghasyiah.

Ada wajah2 pada hari itu bersinar2. ........... Di dalamnya tidak kamu dengar kata yg sia2...

Xde makne ckp shit utk express bende buruk. Xleh bagi contoh buruk utk ahli forum... Ha.. Itu cdgn aku. Jgn ckp kotor, psl itu spam..

So, legally, post ni relevant. Also, by religion, post ni pun relevant. Ye la, amar makruf nahi munkar.. Klu aku ckp org barat yg xsuruh ckp shit, kang kene cakap kafir lak...
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 04:49 PM | Show all posts
salam,sy nak tnye bleh ke bukak thread tuk tnyekan idea tuk projek engineering kat cinie???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2009 04:49 PM | Show all posts
Originally posted by lilylotus at 30-4-2009 16:49
salam,sy nak tnye bleh ke bukak thread tuk tnyekan idea tuk projek engineering kat cinie???



boleh sajer... kalu nak tanya kat school problem pung wokeyy gak tu pun kalu tu ada kena mengena ngan sekolah atau IPT; ada ler nanti  poremer2 yg leh tulun ko!!!!   kalu tak ada kena mengena ngan sekolah tapi pasai kerja ko.... buka kat sini...  aku wokeyyyy ajer, mate!!  :victory:
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2009 10:50 PM | Show all posts

Balas #1 amazed\ catat

salam amazed..
sekadar pertanyaan, bolehkah sy advert home tutor Add.Maths di ruangan Matematik? atau apakah ada thread advertise?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2009 11:04 PM | Show all posts
Originally posted by drc4rd1n at 16-6-2009 22:50
salam amazed..
sekadar pertanyaan, bolehkah sy advert home tutor Add.Maths di ruangan Matematik? atau apakah ada thread advertise?



salam....

drc... kat bod sini tak leh buat iklan2 nih.....  tapi... ko leh buat kat tred ni  aku rasa....

http://eforum3.cari.com.my/viewthread.php?tid=348624&extra=page%3D1


cuma mcm tak sesuwai lak ...sbb tu untuk carik kerja...... tapi.. ko post ajer  dulu kat situ... wokeyyy....   kendian apa kata  ko pm bekas awex aku  si dexa tu dia mod kat school problem.... ko tanya leh tak ko  advertise kat bod dia??   nanti aku suggestkan dia bukak thread utk ads class tusyen tu...

gud luck wokeyyyyy mate!!! :victory:
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2009 04:50 PM | Show all posts
Tolong!!! tolong!! saya nk edit tajuk thread yg saya bukak tadi, nak tambah " - need explanation" tapi tak leh bukak balik dr tadi la .. napa eh ... nampak views dah cecah 2000 (ke pc ku yg giler?) kot ada yg tersalah paham ni kang ... tolong!!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2009 04:36 PM | Show all posts
33# adeknana


hah! aku dah deletekan tred ko yg lagik satu tu....(kira multiple tred)  so  no worries dek nana!!!  wokeyyyyy mate!!
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2009 11:29 AM | Show all posts
amazed

kenapa u ubah


thread  Zaini Ujang tu  ke board lain ?

i  do not think it is a good idea?


In fact  tak bagi rasionale pun ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2009 02:33 PM | Show all posts
apa yg tak rational nyer  mate!!!

zaini ujang tu orang kenamaan... ko nak citer pasai dia sumer... ko leh tambah kat bod kenamaan  tuh....   tu bod kenamaan mate... bukan bod gossip, mate...  tee hee..

wokeyyy..... ko tak rasa good idea no problem mate.....  yg penting.. ko ada citer pasal dia... dan ko leh add up more kat thread tu di bod kenamaan sinun  wokeyyy mate...

it is not a biggie.... ko still lagi bley berporem dan citer pasal dia kat thread tu..... not matter life and death benda2 camni mate.... byk benda2 penting lagik ekkkk.......

hah...... apa sajer yg ko nak tambah  dan tukar2 fikiran pasal zaini ujang... can still do so, mate...

wokeyyyyyyy.....

selamat berporem dan berposer...., mate!!....
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2009 04:15 PM | Show all posts
salam, ada soklan yg aku nk tanya berkenaan lye atau sodium hydroxide. Kat mane aku boleh dapatkan mende alah ni? thanx.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2009 04:28 PM | Show all posts
salam, ada soklan yg aku nk tanya berkenaan lye atau sodium hydroxide. Kat mane aku boleh dapatkan mende alah ni? thanx.
cik_einn Post at 27-9-2009 16:15



mate.... bley tanya kat sini

http://eforum6.cari.com.my/viewthread.php?tid=438831&extra=page%3D1
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2009 09:43 PM | Show all posts
bolah tanya apa2 saja pasal math kan? i ambik diploma in quantitative science a.k.a mathematics & statistics. tapi tak tau nak ambik dergee apa. next year masuk semester ke-6. hmm..runsing2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2009 07:26 AM | Show all posts
39# effa5050


kalu minat statistics... amik option degree in maths (statistics)... banyak peluang gak.... kalu suka ngajar... bley jadik lecturer... amik  degree result bagus  amik master dan phd.... tapi kena strong dan berminat dalam bidang tu, mate!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2009 10:19 AM | Show all posts
hmm..kalau nak dibandingkan statistics dan calculus, i pilih calculus. tapi kalau nak ambik degree in pure maths tu mmg tak mampu sangat2 lah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2010 10:52 AM | Show all posts
1# amazed

ada sapa2 tau mana2 company yang ada offer facilities utk:
-Esterification trial
   1. temperature range: up to 230oC (with temperature control)
    vacuum pressure: 1 mbar (able to regulate)
   2. nitrogen gas for blanketing purpose (if any)
   3. water and acid to be remobed from the process using condenser (temperature 10oC)

TQ
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 01:16 PM | Show all posts
ada soalan....hehe last one

1. Purata berat tujuh orang pendayung dalam satu pasukan lumba perahu ialah 90.6 kg. Purata berat bagi lapan orang ahli pasukan termasuk jurumudinya ialah 88.9 kg. Berapakah berat jurumudi tersebut??

A. 77.0 KG

B 79.2 KG

C. 88.9 KG

D. 96.9 KG
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 01:29 PM | Show all posts
ada soalan....hehe last one

1. Purata berat tujuh orang pendayung dalam satu pasukan lumba perahu ialah 90.6 kg. Purata berat bagi lapan orang ahli pasukan termasuk jurumudinya ialah 88.9 kg. B ...
CauPandin Post at 20-1-2010 13:16


solution:

1. Jadikan jurumudi sbg komponen  x (sbb kite tak tau nilainya)

2.
Purata 7 org pertama yang kita tak tau = 90.6 kg maknanya, jumlah berat 7 org itu = 90.6x7=634.2kg
3. (Jumlah berat 7 org itu +  x ) bahagi dengan 8 = 88.9

Formula = (Jumlah berat 7 org + x)/ 8 = 88.9
oleh itu, x= 88.9 x 8 - 634.2 = 77kg

Jwpn: Berat jurumudi = 77kg
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 01:32 PM | Show all posts
tq bro dauswq....:pompom::pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 01:39 PM | Show all posts
tq bro dauswq....:pompom::pompom:
CauPandin Post at 20-1-2010 13:32


klu ade soklan lagi tanye...jgn malu2

kt snih je ya...tak perlu bukak thread
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 01:50 PM | Show all posts
klu ade soklan lagi tanye...jgn malu2

kt snih je ya...tak perlu bukak thread
dauswq Post at 20-1-2010 13:39


ok tq...sory k coz teman bukak benang td
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2010 01:50 PM | Show all posts
...allo leh tulun selesaikan x?? iols dah cb tp x pasti betul x jawapan...

1. Dalam satu kejohanan lumba basikal, pemenang tempat pertama telah menamatkan perlumbaan dalam masa 80 minit dengan kelajuan 90 km/jam. Dengan laju yang sama, pemenang tempat kedua ketinggalan 6km di belakangnya. Berapa lamakah masa yangdiambik oleh pemenang tempat kedua untuk menamatkan perlumbaan.

A. 82 MINIT

B. 83 MINIT

C. 84 MINIT

D. 85 MINIT

cau dah cb selesaikan ikut rumus :

distance = time x speed n jawapan cau ialah D...btol x???

.................:geram:
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 02:32 PM | Show all posts
48# CauPandin

sebab laju yang sama,

oleh itu, masa yang diambil oleh pemenang kedua untuk menamatkan perlumbaan ialah, x + 80 minit (masa yang diambil pemenang pertama sebab pemenang ke-2 ketinggalan x dari belakang)

x= 6 km bahagi 90 km/j x 60 minit = 4 minit

masa yang diambil= 80+4=84
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 02:35 PM | Show all posts
49# dauswq

tq...
salah lah jwapan iols dalam STPM
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050376s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list